Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEN KIRK YILDIR OKUYORUM O YAZIYI (1 Kullanıcı)

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı
Efendim, talebenin biri maneviyat dersi aldigi hocasindan öylesine çok istifade eder ki bir ara insanlarin manevi durumunun yazildigi yer olan (Levh–i mahv ve isbati) dahi kesfedecek hale gelir. Bakar ki hocasinin ismi sakiler arasinda yazilidir. Yani cehennemlikler listesindedir hocasi. Çok üzülür hocasinin bu durumuna da bir ara yutkunarak anlatir kesfini.
– Hocam der maalesef durumunuza vakif oldum. Isminiz sakiler defterinde yazilidir!.

Hocasi aci bir tebessümle cevap verir:

– Oglum der sen bugün görmüssün, ben tam kirk yildir görüyorum o yaziyi!.

Ögrencisi hayret eder:

– O halde der, nasil ümitsizlige düsmüyor da yine tam bir sebatla devam ediyorsunuz?

Hocasinin cevabi kesin:

– Ne yapayim evladim, gidecek baska kapim mi var?

Su gerçekleri ilave eder sözlerine:

– Biliyorum ki der O, yanlis yazi yazmaz. Bir insan neye layiksa onu yazar!. Demek ki benim layigim simdilik budur. Ben halimi degistirir de iyiye layik olursam yazi da halime göre degisir, iyi yazilabilir. Onun için iyiye layik hale gelmeyi bekliyor, ümidimi yitirmiyorum.

O sirada ögrenci bakar ki yazi degismis cehennemlikler listesinden çikarilan hocasi cennetlikler listesine yazilmis. Söyle deniyor yazida.

– Bu sebati hürmetine onu artik sakiler listesinden çikarip saidler listesine kaydettik. Sebatiyla buraya layik oldugunu gösterdi, biz de adaletimizle onu layik oldugu yere yazdik!

B)ALLAH CÜMLEMİZİ SABIR GÖSTERİP CENNETİ HAK EDEN KULLARINDAN OLMAMIZI NASİP ETSİNB)AMİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNB)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BEN KIRK YILDIR OKUYORUM O YAZIYI

Öncelikle güzel dua için Amin diyorum.İnşlh RABBİM bizlere de nasip eder
ALLAH razı olsun

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun...

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUN ARKADAŞLAR................B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN KARDEŞİM.. YÜREKLER DOLUSU AMİNNN..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Sabır; acıya, zorluğa, haksızlığa ve başa gelen üzücü olaylara dayanma gücüdür. Bir felakete veya belaya uğrayanın telaş ve feryat etmeden, her şeyin Cenâbı Allah'tan geldiğinin bilinci ile, bu sıkıntıya sonuna kadar tahammül göstermesidir. İman sahibi; Cenâbı Allah'a sığınıp tevekkül ederek her türlü ıztıraplara isyan etmeden katlanır ve sonunda ise mutlaka Cenâbı Hakk'ın vereceği en iyi karar ile esenliğe kavuşacağını bilir. Kalem 68/48: " Rabbinin hüküm vermesi için sabret..."

İlâhî Yasa'ları yerine getirmelerde yani emir ve yasaklar da nefsin kötü isteklerine direnebilmek sabrın zaferidir. Sıkıntı, hastalık, kötülüklere karşı koyma; ancak sabır gücü ile mümkün olur. Kulun sabırlı olması dışında, başkalarına da tavsiye etmesi, Kur'ân hükmü gereğidir. Sabır sırrı ile benlikler, olgunlaşarak sonsuz kurtuluşa ulaşırlar.
S.A B)B)B)

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı

A.S Sabır; acıya, zorluğa, haksızlığa ve başa gelen üzücü olaylara dayanma gücüdür. Bir felakete veya belaya uğrayanın telaş ve feryat etmeden, her şeyin Cenâbı Allah'tan geldiğinin bilinci ile, bu sıkıntıya sonuna kadar tahammül göstermesidir. İman sahibi; Cenâbı Allah'a sığınıp tevekkül ederek her türlü ıztıraplara isyan etmeden katlanır ve sonunda ise mutlaka Cenâbı Hakk'ın vereceği en iyi karar ile esenliğe kavuşacağını bilir. Kalem 68/48: " Rabbinin hüküm vermesi için sabret..."

İlâhî Yasa'ları yerine getirmelerde yani emir ve yasaklar da nefsin kötü isteklerine direnebilmek sabrın zaferidir. Sıkıntı, hastalık, kötülüklere karşı koyma; ancak sabır gücü ile mümkün olur. Kulun sabırlı olması dışında, başkalarına da tavsiye etmesi, Kur'ân hükmü gereğidir. Sabır sırrı ile benlikler, olgunlaşarak sonsuz kurtuluşa ulaşırlar.
S.A

ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞ B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt