Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ben islamiyetin sadece adını biliyorum (1 Kullanıcı)

kutluel

Kayıtlı Kullanıcı
ben hiç bir şey bilmiyorum ne namaz kılmayı biliyorum nede nasıl yaşamam gerektiğini. tek bildiğim oruç. hemde üniversite mezunuyum kendime çok kızıyorum:(

avdan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ben islamiyetin sadece adını biliyorum

kardeşim sitemize hoşgeldin enkısa zamanda islamiyetle haşır neşir olmanı dilerim müslüman olupta dinimiz hakkında birşey bilmemek gerçekten çok acı bir olay ŞİMDİ SANA BİR OLAY ANLATAYIM 2002 SENESİ KASIM AYINDA G.AFRİKALI STANLİ İSMİNDE ZENCİ BİR ARKADAŞLA ANKARADAKİ İŞYERİMDE TANIŞTIM BENİ GÖRÜR GÖRMEZ S.ALEYKÜM HOCAM DEMESİ MÜSLÜMAN İZLENİMİ YARATTI BENDE ALIŞ VERİŞİNİ YAPTIKTAN SONRA MUHABBET ETME İMKANI BULDUM KENDİSİYLE ANTALYADA OKUYORMUŞ TUR.OTELCİLİK TABİ BEN HANGİ DİNDEN OLDUĞUNU SORDUM BEN DEDİ DİNSİZİM HERHANGİ BİR DİNE BAĞLI DEĞİLİM DEDİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞTIM GEL DEDİM SENİ MÜSLÜMAN YAPALIM BAK ÜLKEMİZDEDE OKUYORMUŞSUN BEN DEDİ KURANI KERİMİ BAŞTAN SONA BİLİYORUM SİZİN DİNİNİZİ BURDA EN İNCE DETAYINA KADAR ARAŞTIRMA İMKANI BULDUM DEDİ GERÇEKTENDE ÖYLEYDİ PEYGAMBERİMİZ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ BENİ ÇOK ŞAŞIRTMIŞTI AMA AYNI ZAMANDADA ÜZÜLMÜŞTÜM BUKADAR BİLMESİNE RAĞMEN NEDEN MÜSLÜMANLIĞI KABUL ETMEMİŞTİ ANLAMADIM TÜM ISRARLARIMA RAĞMEN KABUL ETMEDİ AMA DİNİNİZİN HARAM KILDIĞI ŞEYLERİDE KESİNLİKLE YAPMIYORUM DEDİ HERNEYSE KARDEŞİM LAFIM BUNA GELECEK ADAM KALKMIŞ GELMİŞ G.AFRİKADAN DİNİMİZİ ÖĞRENMİŞ BENDE SANA BURDAN ENKISA ZAMANDA İLK ÖNCE NAMAZDAN BAŞLAYARAK DÜNYADA TEK DİN OLAN DİNİMİZİ ÖĞRENMENİ TÜM KALBİMLE İSTİYORUM ALLAH BU YOLDA YAR VE YARDIMCIN OLSUN

serdarr54

Kayıtlı Kullanıcı

aslında her şey bi vesile kardeşim adını bildiğin ve mensubu olduğun dinin içine tamamen girip o dine bağlı kalıp faydalı olmanın aslında tam zamanı nasıl mı her şekilde öğrenebilirsin kitap,cd,kaset,dergi ve şu an kullandığımız bilgisayar aradığın her şeyi sorabilir vede rahatça öğrenebilrsin şimdiden kendinle yaptığın muhasebeden galip gelip başarıya ulaşmanı yüce rabbimden dilerim.

Boncuklu

Kayıtlı Kullanıcı

S,A Karde$ler..

Ben $unu bilmeni dilerim karde$...

Ya öldükten sonra mezarimizda sorulursa "ki" sorulacak bana göre, hic dünyadayken islam diye bir dini ve onu teblig eden bir peygamber(sav) duymadin"mi sen, derlerse ne cevap verirdiniz?

Inacsiz icinde ayni degilmi"dir,ne kaybeder insan ölünce...

Amma ya gercekse,bu isläm o zaman anlar insan ne kaybettigini..

Okuyan icin ögrenmek zor olmasa gerek..

Akil mantik nefis her insanda mevcuttur bunlari birle$tir karari kendiniz vereceksiniz..

ALLAH(CC) Yardimcin olsun göreceksin"ki hayat ferahligini hissedeceksin...

Cok güzel okumu$ alimler var ögretmenler var engüzeli ELMALILI HAMDI BEYIN türkce aciklamali kura"ni kerimi var okuyunuz ben cok yararlandim ALLAH(CC) kendisinden razi olsun sizede tavsiye ederim...

S.A Saygilar...B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

kutluel yazdı:
ben hiç bir şey bilmiyorum ne namaz kılmayı biliyorum nede nasıl yaşamam gerektiğini. tek bildiğim oruç. hemde üniversite mezunuyum kendime çok kızıyorum:(

s.a. kutluel kardeşim, aramıza hoş geldin.
Biraz önce "güneş batıdan doğmadan önce" isimli bir forum sayfasına düşüncelerimi yazdım, arkasından senin bu forumunu gördüm, birbiri ile o kadar güzel örtüştü ki, inşallah bu bir ışıktır.
kardeşim bizim güneş batıdan doğmadan önce bir şansımız var, oda tevbe istiğfar edip, hayatımızdaki kötü olan (tabi Allah c.c. adına kötü olan) herşeyi terk edip, nasuh tevbesi yaptığımız zaman inşallah yolun %80'ini aşmış oluruz. Ondan sonrakiler ise bilgiye dayalı işler, yani azim ve allah c.c.'nun inayeti ile zorlar kolaylaşır kardeşim.
Aslında yukarıda yazdığın "kendime çok kızıyorum" lafzı bile senin elhamdulillah çokaaaan bu yola başkoyduğuyun delilidir.
Niyet hayır, akıbet hayır kardeşim. şimdi bilgisayar ortamında dinimiz öğrenmek o kadar kolayki, biz lazım olan tüm bilgileri kolaylıkla bulabiliyrouz. Tabi mutlaka kafana takılan bazı şeyler olacaktır ve olmasıda normaldir. Onlarıda bizlere sorarak öğrenebilirsin. Zaten buradaki arkadaşların hiç biriside yanlış bilgi vermezler.
k.s.e.o.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

kutluel yazdı:

S.A. KARDEŞİM ASLINDA BEN SİZE BİR KİTAP TAVSİYE ETMEK İSTİYORUM TABİ DAHA ÖNCE OKUMADIYSANIZ..

HALİT ERTUĞRUL'DAN "KENDİNİ ARAYAN ADAM" VEYA "KENDİNİ ARAYAN KADIN"

SEVECEĞİNİZE EMİNİM.. SİZE BÜYÜKTE BİR FAYDASI DOKUNUR.. ASLINDA TAVSİYE EDİLECEK KİTAP ÇOK AMA SİZ BUNLARDAN BAŞLAYIN.. İSTERSENİZ TABİKİ..

BRC

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
kutluel yazdı:

S.A. KARDEŞİM ASLINDA BEN SİZE BİR KİTAP TAVSİYE ETMEK İSTİYORUM TABİ DAHA ÖNCE OKUMADIYSANIZ..

HALİT ERTUĞRUL'DAN "KENDİNİ ARAYAN ADAM" VEYA "KENDİNİ ARAYAN KADIN"

SEVECEĞİNİZE EMİNİM.. SİZE BÜYÜKTE BİR FAYDASI DOKUNUR.. ASLINDA TAVSİYE EDİLECEK KİTAP ÇOK AMA SİZ BUNLARDAN BAŞLAYIN.. İSTERSENİZ TABİKİ..

EVET ÇOK DOĞRU BİR TAVSİYE...

senem

Kayıtlı Kullanıcı

S.a kardesim...
Bu siteye giripde bunu yazmaniz bile atilan ilk adimdir.Istek olduktan sonra diger adimlar Allahin izniyle gelir.Allahim yar ve yardimciniz olsun.

Namazla ilgili size tavsiye etmek istedigim bir kitap var.Yazari Münib Engin Noyan kitabin ismi ise "Namaz Ögreniyorum" .

Allahim güc kuvvet ve sabir versin...
Herseyin engüzeline emanet olunuz

hayat_72

Kayıtlı Kullanıcı

s.a arkadaşım senin içinde varsa islamiyet, en güzel şekilde kalbinde yaşarsıhn ama insan islamiyeti öğrenmek içim çabaladığında o kadar huzurlu oluyor ki sizinde bu güzelliği yaşamanız dileğiyle:)

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'A ŞUKURLER OLSUNKİ KERDEŞİM BUNUN FARKINA VARMIŞSIN. YA BİÇARE MUSLUMANIM DEYİP BİR ŞEY YAPMAYANLAR....
ÖNCE TEVBE İLE İŞE BAŞLA ARKASINDAN NAMAZ. NAMAZA İLİŞKİN VİDEOLARI FİLAN BULABİLİRSİN AMA FİİLEN UYGULAMAK BAŞKADIR. SANA TAVSİYEM NAMAZ VAKİTLERİNDE OLSUN VEYA OLMASIN CAMİYE GİTMENDİR BİLMESENDE ABDEST ALMAYI UTANMA CEMAATTEN YARDIM İSTE ELBETTE SANA YARDIMCI OLACAKLARDIR. OLAKİ SANA TERS DAVRANAN OLDU PESETME BİLKİ O KİŞİ SANA YARDIMI CEVİRMEKLE GUNAHA GİRMİŞTİR BELKİDE BU DA BİR İMTİHANDIR DE ÇUNKU SEN GUZEL BİRŞEY İÇİN UĞRAŞIYORSUN BAKALIM ÇABUK PES EDECEKMİSİN DİYE BİR İMTAHANDIR. NE OLURSA OLSUN YILMA KARDEŞİM. İŞTE PES ETMEZSEN EN BUYUK HAZİNE SENİN OLACAKTIR.
CEMAATTEN YARDIM EDEN OLMAZSA İMAMLA KONUŞ O MUTLAKA SANA YARDIMCI OLACAKTIR.
UNUTMA ALLAHU TEALANIN MERHEMETİ SONSUZDUR İSTER BİRÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ OL İSTER EN BUYUK GUNAHLARI İŞLEMİŞ OL TEVBE EDEREK ALLAH'A YONELİR VE BU YOLDAN DÖNMEZSEN O SONSUZ MERHAMET SAHİBİ SANA GEL KULUM DİYECEKTİR.
(ÖNCE ÇEVRENDE İNAN İNSANLAR VARSA ONLARDAN YARDIM AL. DİNİ KİTAP SATAN YERLERE GİT. ORADA İNANÇLI İNSAN MUTLAKA BULACAKSINDIR ONLARLA KONUŞ. AMA YİNEDE TEDBİRLİ OL İYİ NİYETİNİ SUİSTİMAL ETMEK İSTEYENLERDEN UZAKDUR.)
İNŞALLAH BUNLARI ÖĞRENİRSİN VE BİZE GUZEL HABERLERİNİ İLETİRSİN.

SEVGİYLE KAL.....
SELAMETLE....

MevLana..

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Kardeşim,
Zaten Bilmek Önemli Değil.Bilipte Hayatında Uygulamak Önemlidir.Sadece Bilmek Birşey Kazandırmaz.Uygularsın.Forumu Biraz Gezersen Güzel Bilgiler Var Oradakilere Bakıp Öğrenebilirsin.Birde www.dinimizislam.com Var.Buradada Güzel Bilgiler Var.Burayada Bakmanı Öneririm..Kendine İyi Bak AllaH'a Emanet Ol.

Kalemi Evliya a.k.a Abdullah

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Selamun aleyküm Kardeşim,
Zaten Bilmek Önemli Değil.Bilipte Hayatında Uygulamak Önemlidir.Sadece Bilmek Birşey Kazandırmaz.Uygularsın.Forumu Biraz Gezersen Güzel Bilgiler Var Oradakilere Bakıp Öğrenebilirsin.Birde www.dinimizislam.com Var.Buradada Güzel Bilgiler Var.Burayada Bakmanı Öneririm..Kendine İyi Bak AllaH'a Emanet Ol.

Kalemi Evliya a.k.a Abdullah

Bu siteyi hiç tavsiye etmiyorum islam dışı birçok fikir bozuk fikirler var sitede..
Bu arada kardeşe akide kitapları önereceğime gidip roman hikaye öneriyoruz çok garip gerçekten.

MevLana..

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş Valla Ben O Sitenin Hiç Öyle Bir Yerine Görmedim Ama Görseydim Önermezdim..O Yüzden Af oLa..
Kitap Olarakta '' Peygamberin İzinden '' Kitabınını Öneririm.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Kutluel kardeşim kendine kızdığına göre dinini öğrenmek istiyorsun ama şimdiye kadar oruçtan başka birşey yapmadıysan benim sana tavsiyem öğrenirken utanacağını düşünerek hiç tanımadığın bir çevrede bir hoca ile konuşarak ondan bir yardım alarak besmele ile işe başlaman çünkü şeytan bence seni kandırıyor.

Araf
(200) Eğer şeytandan bir kışkırtma seni dürterse, hemen Allah'a sığın. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun arkadaşım.İnşallah öğrenmen gerekenleri site aracılığıyla bir an önce öğrenirsin.Allaha emanet ol selamlar

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bilmemek ayıp değil

insan bilmeyebilir. normal karsılarım.

olan olmuş artık öğrenme zamanı

ezberinde sure var mı

yoksa surelerle basla

ezberinde sure olmadan ne namaz olur ne bişi olur.

dua bile edemezsin suresiz.

ilkin surelerin şahı FATİHA yı ezberle.

3-5 tane de kısa sure bilirsen rahat namaz kılabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt