Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben imanımı kurtarabilecek miyim? (1 Kullanıcı)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
herkez bu soruyu kendine sorar.

Eskinin evliyalarının tek derdi buydu.

Gene dert budur. İmanı kurtarma derdi.

Eger imanını yaşarken kemale erdiremezsen imanını kurtaramazsın . işin cok zor olur.

imani meseleleri, İMan maddelerini gözünüzün önüne alın ve kendinizi irdeleyin.

önce şu sorudan başlayalım:

benim imanı meselelere inanma noktasında kalbimde şüpelerim var mı ?

örneğin ;

meleklere iman ; nasılsa melek görmedim nasıl inanayım diyebilir insan.

Cevaplarını bulabiliriz.

cin de görmez insanlar genelde şeytan da görmez ama var oldugunu bilirler.

varlıklarına kurandan inanırlar.

mesele kuran hakikatlerini şüpesiz kabul etmektir.

yüreğinizi bulandıran bir mesele ile karsılastığınızda atlamayın

Allah a hadi ismi ile dua edin hikmet isteyin.

sorular coğalınca ve cevapsız kalınca iman sakata girer.

Dinde cevapsız soru yoktur.

bir alime sorularınızı danısın.

imanı elmas bilin sakın ! ama sakın ! kaptırmayın.

itikat ve inanış tarzın da derdiniz varsa Akılla cözülecek seyler.

Allah akıl ve gönül vermiş

bir tutun ikisini de

dini bilginizi kuvvetlendirin.

örneğin; hristiyanın neden kafir oldugunu bilin.

siz ve cocuklarınızın sapıklıga düşmemesi için doğruyu bilmek gerekir.

İbadet imanı tazeler.

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardesim allah razi olsun bu güzel paylsim icin
allaha emanet ol
selam ve dua ile

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bu soruları aşmış bulunuyorum.

İManım kemale ermiştir inşallah.

kuran hakikatlerinde zerrece bile şüpelerim yok.

ne zaman bir soru aklımı bulandırsa

Yanımızda bulunan meleklerden biri destek cıkıyor buna eminim.

soruyu bilincli olarak meleğe yöneltiyorum.

Melek aklıma beynime üfürüyor cevabı

Cevap genelde ya ayet oluyor yada hadis birden aklımın önünde ayet beliriveriyor.

Cevabı anlamaksa cok kolay bundan sonra.

bazen öyle sorularım oluyor ki cevap veriyorlar bunada ama ben anlamayamıyorum

aklım ve mertebem yetmiyor.

Bu sefer cevap rüyada geliyor ayen beyan. o zaman soru ile verdikleri ayetin nasıl örtüştüğünü cözebiliyorum.

Meleklerden destek isteyin.

Ya Hadi yanımda bulanan melekler bana destek cıksın deye dua edin.

iblisin vesvesesi varsa meleğin de güzel telkini var.

Yanlız meleğin telkinlerini alabilmek icin imandan taviz vermemek gerekir.

devir ahir zaman İman olmuş elde kor. tut tutabilirsen.

direnecez imanı tutacaz inşallah.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
İMAN elmastır. İbadetler ise sadece bunun cilasıdır. parlasın diye ...

önemli olan imandır. Temel imana dayanır. iman kurtuldumu mesele kalmaz.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleykum ve rahmetullah..
Herseyden once sunu belirtmeliyim ki, Efendimiz aleyhisselatu vesselamdan rivayet edildigine gore;
Bir insan ne yapmis olursa olsun veya her sseyi yapmis olsa bile Allahin rahmeti olmasaydi hicbir sey olamaz, kazanamaz veya bekleyemezdi.
Ama yuce Rabbim Rahman ve Rahimdir..
Biz ustumuze duseni, kalbimizi ve nefsimizi O'na dogrulturarak hakkiyla yaparsak, bilelim ve bu sekilde dusunelim ki:
Ne kesin ne imkansiz..
Yani ne rahat olacagiz, ibadet tam, inaniyorum diye..
Ne de umut kessecegiz, hicbir sey yok, nasil olacak diye..

Tevekkul... ustune duseni yap ve Allaha birak..
Zaten o is Allaha kaldiysa olmus bil demistir Semsi Tebrizi ..

Kulluk bizden, rahmet ve idare O'ndan..

Allah razi olsun kardes :) dogru seyler bu yazdiklarin..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
mesele imanını kusursuzlaştırmaktır.

süzme bal gibi bir iman varsa iman tam ise...

insan Allahtan hakkıyla korkmaya başlar.

Allahtan korkmamak iman eksikliğindendir.

Allahtan korkandan ibadet eksikliği az görülür.

Hayasızlık olmaz. Aldatma olmaz.

dolandırma olmaz.

Faizcilik olmaz vefasızlık olmaz.

Herşeyin temeli imandır.

Kesin iman edenler Mükemmel insanlardır.

Tavsiyem şudur ki Sahabe imanı versin Allah dualarım bu yöndedir.

İman !

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
sahabelerden bir kadın var belki duymuşsunuzdur.

O sadece Allah kelamı ile konusurdu.

soru sorarlar ayetle cevap verirdi.

Kesin imanın getirisi Meleklerin telkin ile tam desteğini getirir.

ben meleğin telkinini alamıyorum diyorsanız

Kesin bir imanda değilsinizdir daha da ondan.

Sahabelerin hayatlarını kıssalarını incelerseniz onlara meleklerin arkadan gizli desteiğini fark edersiniz.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bu dünya yokuş aşşağı

nefis in fren balatası da imandır.

herkez kendine şu soruyu sorsun.

İmanla ilgili olarak

Ben iman hakikatlerine tam riayet ediyor muyum ?

kitapları acın imandan bahseden kısımları ben tam uyuyormuyum deyin kenidize.

sandiik

Kayıtlı Kullanıcı
mesele imanını kusursuzlaştırmaktır.

süzme bal gibi bir iman varsa iman tam ise...

insan Allahtan hakkıyla korkmaya başlar.

Allahtan korkmamak iman eksikliğindendir.

Allahtan korkandan ibadet eksikliği az görülür.

Hayasızlık olmaz. Aldatma olmaz.

dolandırma olmaz.

Faizcilik olmaz vefasızlık olmaz.

Herşeyin temeli imandır.

Kesin iman edenler Mükemmel insanlardır.

Tavsiyem şudur ki Sahabe imanı versin Allah dualarım bu yöndedir.

İman !

Selam kardeşim..
Allahın selamı, rahmeti ve berereket Peygamberimize , âline, ashâbına, ehli beytine, ahirete kadar tüm inananlarla birlikte üzerimize olsun inşaallah

ne güzel yazmışsınız..
ben de şunları eklemek istedim..
kadere iman eden kederden emin olur derler..
bu daha çok galu-beladaki "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" sorusuna "bela" dememiz ile alakalıdır diye düşünüyorum ben..zira "bela" sözcüğünün başıma gelen her "bela"da Rabbe taa ruhlar aleminde verdiğmiz bu sözü hatırlatırcasına bir kelime diye düşünüyorum..arapça olumsuz ön ek ile sorulan soruya -evet anlamında "bela" denmesi..türkçedeki bela kelimesi ile birlikte düşünüldüğünde tevafuki bir bakış açısını da taddırıyor insana..

bir keresinde, "Kabir Hayatını Düşünen Hayatından Zevk Alabilirmi?" gibi bir soru sorulmuştu..
o zaman o arkadaşa, korkularını düşünmesini yeğleidğimi söylemiştim..o konuşmayı hatırlattı bana yazdıklarınız..
hadsizlik addetmezseniz paylaşmak isterim.

insan düşününce, kabir hayatından zevk alabilir mi? açıkcası bu kişinin korkuları ile yüzleşmenize bağlı..
misal ölümden korkmak gibi bir durum içerisinde ise..evet bu kişiyi hayattan zevk almamaya itebilir..ancak öte yandan, nefs'i olan bir yaratılmış olduğumuz için..nefs de daima hayatı ve zevkleri tercih ettiği için..bu husus diğer korkuyu geçer bana kalırsa..ve neyden çok korkarsanız, o korkunuz bi şekilde yaşatılırsınız..zira "Korkulacak Tek Mercii Benim" hatırlatmasıdır bu Rabden..

öte yandan, kalbinizde sevgi ve hasreti birlikte alarak yük etmiş iseniz :) Çok sevdiğinizden korkamazsınız..bizatihi Allah korkusu olur o kalpte..korkuya, inada, hırsa, kine nefrete yönelik başka bir gri duygu olamaz o kalpte..o tür durumda da kabir hayatını hatırlamak korkutmaz insanı..çünkü mü'min kabir hayatını hatırlayarak Allah korkusunu yaptığı her işe yansıtır..misal bir işi katakulli çevirerek yapmaz o er kişi-yapamaz..çünkü "Allah Semiu'dur, Basir'dir beni görür hem de işitir..kaytardığımı bilir..O Alim'dir.."der..o sebeple yaptığı her işte Allah rızasını gözetirse ve çok severse..kabir hayatını düşünmek ona bizatihi zevk verir..

sandiik

Kayıtlı Kullanıcı
son duanıza katılıyorum..ve bu duanızla birlikte
.. devir ahir zaman İman olmuş elde kor. tut tutabilirsen.direnecez imanı tutacaz inşallah
sözlerinize atfen Mümtehine Sûresi, 5. Ayeti de dualarımıza eklemeyi yeğlilyorum..

Allah bizi çok sevdiği için dua etmenin en güzel yolunu bile göndermiş..bakınız işte o güzel dualardan bir idrak..

“Ey Rabbimiz! Bizi, inkar edenlerin zulmüne uğratma. Bizi bağışla. Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin.”

Allah C.C. hepimize dosdoğru kul olmayı nasip etsin inşaallah..İnşaallah bu duayı, dualarımıza eklemek nasip olur..zira, böyle bir imtihandan geçmek acılı bir kalp bırakıyor insanın elinde..inkarcıların zulmü ise acıyı daha da fazla bir şekilde bal eylemeye sebep oluyor inşaallah..işte aslında imtihan sırrı burda..hep Ona daha da yaklaşabilelim diye..zaten bu sır gereği değil mi ki şeytan Allahın iznini alarak bizlere musallat oluyor..ve halbuki yaptığı/yapabildiği tek şey:vesvese vermek.. :)

inkarcıların zulmünde..bilhassa şeytanlaşmış insanların zulmünde..yalnız kalıyorsunuz..Allah hiç bir mü'mini bu durumda bırakmasın inşaallah, böyle bir imtihan ile sınamasın inşaallah..insan isyana çok yakın da olabilir tabi böyle bir hadisede, ancak; bakıyor ki sırtını Ona dayamış..ve Onun için sevmiş, Onun için buğzetmiş gibi kalbi duygular insanın yanında ve aslında asla yalnız değil insan.. değil mi ki insan bir kere "Fein Tevellev Fe gul hasbiyallahu la ilahe illahu aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arşül aziym" demiş..gayrisi boş :)

Allahın yarattığı hiç bir canlı yok ki Allah alnından yakalamış olmasın..ve hiç bir canlı yok ki Onun bizatihi gözetimi ve denetiminde olmasın..işte bu sebeple tüm mü'minler kalbi bir kordon ile birbirine bağlı ve zamandan ve mekandan münezzeh her halde ve har halükarda nerede, nasıl, ne halde, kiminle, kimsesizken de nasıl olurlarsa olsunlar..bu sebepten ümitsiz olmuyorlar da bu kalbi kordon münasebeti ile yalnız olmadıklarını defalarca idrak ediyorlar..idrak ediyorlar ve "Rabbimiz bizi affet" diyorlar..biz diyorlar..bize diyorlar..kalplerimiz birbirine bağlı güzel kardeşlerim, evet sizinle benim kalbim de Allahın izni ile birbirine bağlı- bu mesajı her kim okuyorsa şuan-
idrak ettirene hamd olsun!

Rauf ve Rahman olan Allah..şüphesiz ki çok şefkatli ve merhametli..inanamayan kuluna bile Rahman ismi ile nefes almayı ikram ediyor..subhanallah..
inşaallah affeder hepimizi..
nefslerimizn kölesi bizleri affeder inşaallah
ilk emir "oku"..inşaallah "oku"yabilenlerden olmayı nasip etsin Alahu Teala..
oku derken yani..bak çevrendekilere
bak misal casiye suresi 13. ayetteki.."bütün mahlukatı sana boyun eğdirdim" ne demek..
ağaç ne diyor..
rüzgar bir tekbir getirdiğinde başaklar Hu! diye nasıl sesleniyor..bunları oku demek fikrimce..
Ağaç misal..hergün önünden geçip gittiğin ağaç..
ne diyor, ne okuyorsun ağaçta?
"dün bakmıştın ama bugün de bak" demiyor mu?
"bak bugün ben farklıyım, dallarımdaki yapraklar biraz daha sarardı, dün uçlardaydı sarılık..baksana bana, OKUsana beni..bugün biraz daha sarı.."

okuduğum anlam:herşey değişiyor..hiç birşey aynı kalmıyor..ve fani..
başlangıcın sonuna doğru ilerliyoruz
okuyarak..
Allah utandırmasın inşaallah

herşeyin, her nefsin, her nefesin "la ilahe hu! illa ki Hu!" diye haşrolunduğu şu alemde yükselen ayak seslerinin güzel nameleri değsin herkesin yüreğine inşaallah..

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim

Emeğinize sağlık

Allah razı olsun inşallah

Allaha emanet olun

Selam ve dua ile...

sandiik

Kayıtlı Kullanıcı
"..Ya Hadi yanımda bulanan melekler bana destek cıksın deye dua edin.

iblisin vesvesesi varsa meleğin de güzel telkini var.

Yanlız meleğin telkinlerini alabilmek icin imandan taviz vermemek gerekir...."

güncellemek adına KaiM'den alıntıdır..

C

chalayan

(Alıntıdır..)

Allah’ın hiç kimse ile bir anlaşması yoktur. Yani, “Ey insan belirli bir süre iman ve İslam dairesinde ömrünü geçirirsen sana imanla gitmeyi kendime farz kılarım.” diye bir sözü yoktur. Onun için ömrümüzün sonuna kadar korku ve ümit arasında yaşamamız gerekir.

Allah’ı inkar etme ya da Ona ortak kabul etme tehlikelerinden kurtulup da Allah’a iman eden bir kalp istikamet bulmuştur... Bir de kalpteki imanın istikameti var. Bu da Ehl-i sünnet itikadıyla mümkün. Buna sadece bir misal: imanın şartlarından birisi de kadere imandır. Ancak kadere inandım demekle iş bitmiyor. Cebriye de kadere inanıyor. Ancak ehl-i dalaletten kabul ediliyor. Hıristiyanlar da Allah’a inanıyor. Ancak gayrı müslim sayılıyor. Buradan, iman etmenin ötesinde, “nasıl iman etmenin” daha önemli olduğunu anlıyoruz. Yani imanda istikamet.

“Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz.” hadisi şerifi, yalnız yüzeysel yaşamaya bakmıyor. Niyetimiz ve itikadımız ölçüsünde sergilenen bir hayat profiline dikkat çekiliyor.
Kur’an-ı Kerim'de müslim olduğu halde mümin olmadıklarını ifade eden ayetler de bu duruma işaret etmektedir. Allah dış görünüşümüze değil, kalbimizde ki niyetimize nazar etmektedir. Niyeti riya ve gösteriş hissiyle dolu bir insanın, zahirde ki, İslami hayatı kurtuluş için yeterli değildir.

İman bir süreçtir. Sebat ve istikamet imanın gereklerindendir. Allah’ın bizden istediği yalnız iman etmek değildir; imanla ölmektir. Yani süreci tamamlamaktır. Mesela, bir otomobil yarışmasında yarışmaya birincilikle başlamaktan çok birincilikle tamamlamak temel gayedir. Son on saniyesine kadar birincilikle devam edip son anda kaybedebilir. Nice futbol maçlarında beş sıfır öne geçtikten sonra, bu başarıyı sonuna kadar koruyamadıkları için mağlup düşen takımlar olmuştur. Çünkü başarı bir süreçtir. Doksan dakikaya dağıtılmıştır. İnsandaki, iman başarısı ise bir ömrün tümüne dağıtılmıştır.

İman, tıpkı toprağa atılan bir tohum gibi, zamanla tekamül eder, olgunlaşır. Bu süre içinde bakıma, korumaya ve beslenmeye muhtaçtır. Efendimiz (sas), imanın zamanla eskidiğini, yıprandığını ifade eden beyanları vardır. Devletler zamanın şartlarına göre kendilerini yenileyemediklerinde sonlarını hazırladıkları gibi, zamanın itikadı ve fikri şüphe ve tereddütlerine karşı beslenemeyen bir iman da zamanla istikametini kaybedebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt