Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben Dua Ezberliyorum Ama.. (1 Kullanıcı)

xdaisy

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Ben dua ezberliyorum allah kabul ederse namaza yeni başlamış sayılırım. fakat şimdi aklıma takılan birşey var.. mesela Âyet-el-kürsi ezberlemeye çalışıyorum bir hocanın Âyet-el-kürsi açıklaması ile başka bir hocanın Âyet-el-kürsi açıklaması arasında bazı yerlerde harf eksikliği var bende yeni ezberlemeye çalıştığım için doğruyu bulmaya çalışıyorum bana yardımcı olurmusunuz

mesela Yusuf TAVASLI hocanın kitabında Âyet-el-kürsi

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetüv ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznih. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi'şey’im min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Arif Pamuk HOCAnın Kitabında Âyet-el-kürsi

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil ard. Menzellezî yeşfeu indehû illâ bi iznih. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîytûne bi şey’in min ılmihî illâ bimâ şâ'. vesia kürsiyyühüs semâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

yukardaki yazılanlardan farkları anlamamış olabilirsiniz.. ben sorunu anlamanız için ayrıca aşağıya yazıyorum farkları.. ilk yazdığım yusuf hocanın ikincisi arif hocanın..

---------------------

sinetüv - sinetün = ??
yühîtûne - yühîytûne = ??
bi'şey’im - bi şey’in =??
bimâ şâe - bimâ şâ'. =??

yukarıda ayırdıklarım birbirinden farklı kelimeler şimdi ben hangisini ezberliyeyim ?? ben güvenilir olarak nereden tam olarak bilgi alabilirim yardımcı olurmusunuz allah razı olsun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim. Bunlar tecvid kuralları.
Mesela normal yazılışı sinetün fakat orda tecvid kuralı gereği sinetüv oluyo.
Bu şekilde ezberlersen doğru olacaktır inşaallah. Rabbim yardımcın olsun.

xdaisy

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun yani anladığım kadarıyla Yusuf TAVASLI hocanınkini dikkate almalıyım kusura bakma acemiyim ne dediğini anlayamadığım için tastiklemek için soruyorum

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun yani anladığım kadarıyla Yusuf TAVASLI hocanınkini dikkate almalıyım kusura bakma acemiyim ne dediğini anlayamadığım için tastiklemek için soruyorum

Evet kardeşim.Tecvidli olan Yusuf Tavaslı'nınkisi..
Rabbim hepimizden razı olsun inşaallah..
Rabbim kolaylıklar versin. Hayırlı akşamlar..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

Rabbim öncelikle çabalarınız için razı olsun sizden, inşAllah hep böyle devam edersiniz,

Sizin sorununuzu daha önce ben de yaşamıştım, hatta çevremde soracak kimse olmadığı için hem sinetün hem de sinetüv diyerek ezberlemiştim :a03:

Aslında sorunuzun en kesin çözümü duaları Arapça metninden okumayı öğrenmenizdir, yani Elif Ba'yı sökmek, bu size ileride Kur'an okumalarınıza da yardımcı olacaktır.

Sitemizdeki Elif Ba bağlantısı aşağıdadır:

http://www.islamiyet.gen.tr/elifba/resimli_elifba.php

Elif Ba'yı sökmeniz çok önemli, çünkü baştan nasıl ezber yaparsanız hep böyle devam eder, ileride düzeltmeniz çok zor olur. Şu anda hangi duaları böyle ezberlediniz?

Rabbim çabalarınızı boşa çıkarmasın inşAllah.

Arkadaşlar Ben dua ezberliyorum allah kabul ederse namaza yeni başlamış sayılırım. fakat şimdi aklıma takılan birşey var.. mesela Âyet-el-kürsi ezberlemeye çalışıyorum bir hocanın Âyet-el-kürsi açıklaması ile başka bir hocanın Âyet-el-kürsi açıklaması arasında bazı yerlerde harf eksikliği var bende yeni ezberlemeye çalıştığım için doğruyu bulmaya çalışıyorum bana yardımcı olurmusunuz

mesela Yusuf TAVASLI hocanın kitabında Âyet-el-kürsi

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetüv ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznih. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi'şey’im min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Arif Pamuk HOCAnın Kitabında Âyet-el-kürsi

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil ard. Menzellezî yeşfeu indehû illâ bi iznih. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîytûne bi şey’in min ılmihî illâ bimâ şâ'. vesia kürsiyyühüs semâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

yukardaki yazılanlardan farkları anlamamış olabilirsiniz.. ben sorunu anlamanız için ayrıca aşağıya yazıyorum farkları.. ilk yazdığım yusuf hocanın ikincisi arif hocanın..

---------------------

sinetüv - sinetün = ??
yühîtûne - yühîytûne = ??
bi'şey’im - bi şey’in =??
bimâ şâe - bimâ şâ'. =??

yukarıda ayırdıklarım birbirinden farklı kelimeler şimdi ben hangisini ezberliyeyim ?? ben güvenilir olarak nereden tam olarak bilgi alabilirim yardımcı olurmusunuz allah razı olsun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ceylantur kardeşim Rabbim razı olsun..
Arapça metnin dışında yapılan ezberde, ne yaparsan yap harfler tamamıyla doğru çıkmıyor.

xdaisy

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun yardımlarınız için şuana kadar ezberlediğim duaları sormuşsun allah izin verirse ayetelkursinin son 2-3 cümlesinide ezberliyebilirsem bir namaz için yeterli olan dua ve süreler tam olucak heralde.

Fatiha , Kevser ,İhlas ,Felak ,Nâs , Sübhaneke , Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ âtina , Rabbenâğfirlî ,

allahım diğer dua ve süreleri ezberlemeyide nasip eder inşallah. tekrar yardımlarınız için allah razı olsun sizlerden saolun.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Kardeşim.Latince ezberlediğin dualar ile orjinal yani arapça dualar arasında çok fark vardır..İnşallah en kısa zamanda Elif Ba öğren ve duaları arapçadan öğrenmeye başla..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim senden de razı olsun tek_dileğim, çok haklısın, Latin harfleriyle ezber ne yazık ki doğru değil. Ama okul yıllarımızda bize hep Latin harflerinden öğrettiler. Din Bilgisi Hocası Elif Ba'yı öğretmek istese müfredat dışı diye üzerine çullanırlar şimdi :(

Ceylantur kardeşim Rabbim razı olsun..
Arapça metnin dışında yapılan ezberde, ne yaparsan yap harfler tamamıyla doğru çıkmıyor.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam kardeşim.Bilgisayar hatlı olandan öğrenebilirsin, biliyormuşsun da ne güzel..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim senden de razı olsun tek_dileğim, çok haklısın, Latin harfleriyle ezber ne yazık ki doğru değil. Ama okul yıllarımızda bize hep Latin harflerinden öğrettiler. Din Bilgisi Hocası Elif Ba'yı öğretmek istese müfredat dışı diye üzerine çullanırlar şimdi :(

Evet kardeşim. Zamanında ezberlediğimiz kısa sureler felak, nas, fatiha...
Yanlışlarla dolu olduğunu anlıyorsun. Önceden ezberlenen sureleri, tekrardan Arapça olarak, tecvidle baştan ezberlemek daha da zor oluyor ne yazık ki..

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı

Eğer imkanınız varsa, surelerin ve duaların Arapçalarını internetten dinleyebilirsiniz.

Harfleri bilmeniz ve tanımanız çok güzel. Üstün, esre ve ötreleri çalışmanızı tavsiye ederim, zamanla her şey yoluna girecektir. Bilgisayar hatlı yazılmış Elif Ba kitaplarını tavsiye ederim.

İnşAllah en kısa zamanda Arapça olarak Kur'an-ı Kerim'i okumaya başlar ve hatim gruplarımıza da katılırsınız inşAllah.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun, selam ve dua ile.

allah razı olsun yardımlarınız için şuana kadar ezberlediğim duaları sormuşsun allah izin verirse ayetelkursinin son 2-3 cümlesinide ezberliyebilirsem bir namaz için yeterli olan dua ve süreler tam olucak heralde.

Fatiha , Kevser ,İhlas ,Felak ,Nâs , Sübhaneke , Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ âtina , Rabbenâğfirlî ,

elifbayı biliyorum harfleride tanıyorum fakat yanyana okuyamıyorum bilgisayar yazılı olan harfleri okuyabiliyorum tanıyorumda ama elle yazılan okuyamıyorumda tanımıyorumda.

allahım diğer dua ve süreleri ezberlemeyide nasip eder inşallah. tekrar yardımlarınız için allah razı olsun sizlerden saolun.

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
İnan hala düzeltemedim bazı şeyleri, ben de Mürşit'ten çalışıyorum :a03:

Allah'a Celle Celalühu emanet ol, hayırlı geceler

Evet kardeşim. Zamanında ezberlediğimiz kısa sureler felak, nas, fatiha...
Yanlışlarla dolu olduğunu anlıyorsun. Önceden ezberlenen sureleri, tekrardan Arapça olarak, tecvidle baştan ezberlemek daha da zor oluyor ne yazık ki..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt