Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim... (1 Kullanıcı)

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
2,046
Tepki puanı
0
Puanları
0
Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba sevgili günlüğüm! Gazete de okudum bugün. Önümüzdeki hafta "Engelliler haftası" imiş. Biliyormusun biricik günlüğüm içimi derin bir hüzün kaplayı verdi. Herkesin bir imtihanı var işte! Rabbimiz çeşit çeşit dert ve sıkıntılarla kulları imtihan eder. Hastalıklar, özürler sabredilirse Allah katında günahlara kefaret olucu birer nimettir.
Biliyor musun biricik günlük! Bence bedensel engellilik gelip geçici bir imtihan. Asıl kötü olan iman engelli olunması olsa gerek. Ne kadar acı değil mi? Düşünsene Allah kalbini mühürlemiş, gözlerin hakikati göremiyor, kulakları bir türlü gerçekleri duyamıyor. Allah muhafaza ne acı bir durum değil mi? Bedensel engelli olsan, sabretsen ecrin büyük oluyor ve günahlarına kefaret oluyor. Ama iman engelli olmak ne garip, hiç kurtuluş ümidi yok. Düşündüm de günlüğüm iman engelli olunca amel engellide oluyorsun haliyle. Kulluk etme niyetinden uzak kalmaktan daha acı bir engellilik olmasa gerek. Hem iman engelli olunca sorgu edebilme engellisi de oluyorsun. Hakikati düşünme engellisi de oluyorsun. Ne kadar kötü bir durum olsa gerek değil mi? İnsan olma farkından mahrum kalmak. Ne anlamı var ki günlüğüm bedensel olarak sapasağlam olmuşsun ama iman engellisin neye yarar ki? Mü'min bedensel engelli olduğunda günahlarını hafifletiyor. İman engelli bedensel sağlamlığıyla günahlarını artırıyor. Çok ilginç değil mi sence günlüğüm?
Benim sırdaş günlüğüm sana bir sır vereyim ister misin? Biliyorum sende konuşma engellisin. Evet diyemezsin bana. Ama sen dinleme ve paylaşma engelli değilsin günlüğüm. Ne mutlu sana. Birçok insan bundan bile mahrum biliyor musun? Derdini duyuramazsın, sıkıntını dinleyerek bile paylaşamazsın. İyi ki sen varsın günlüğüm. Namazlarımın ardından Rabbime dua edip sıkıntılarımı O'na havale ettikten sonra o kadar rahatlıyorum ki bilemezsin. Belki seninle de bu huzur sayesinde paylaşabiliyorum çoğu şeyi. Neyse, tatlı günlüğüm paylaşacağın sırrı unuttum sanma, sıkı dur şimdi. Ben bir BAŞÖRTÜSÜ ENGELLİSİYİM! Ne o, neden şaşırdın. Haklısın! Doğal olarak seninde aklına başörtüsü takamayan bir kız geldiğinde ilk tanımlamanı anlayabiliyorum. Ne olacak? Başörtülü kız denince akla ya irtica gelir ya da mağdur. Hayır canım! Ben ne mürteciliği nede mağdurluğu kabul etmiyorum. Hiç kusura bakma. Çünkü Rabbim beni başörtülü yaşayacak şekilde hislerle yaratmış. Yani başörtüsü benim herhangi bir uzvum gibi. Kolum, elim, ayağım gibi bir şey. Hangi yakıştırmayı yaparlarsa yapsınlar ben bir başörtüsü engellisiyim. Ama bu uzvumu ne trafik kazasında kaybettim ne de herhangi bir ateşli hastalıkta. Doğrusu bende anlayamadım nasıl başörtüsü engelli olduğumu. Ya! Günlük doğuştan başörtüsü engellisi olsan belki az çok idare edebilirdin. Tıpkı doğuştan görme engelli ile sonradan gözlerini kaybeden insan arasındaki fark gibi bir şey bu.
Ne garip bir engel biliyor musun bu benimkisi? Engeli ayaklarında olan sadece belli şeyleri yapamaz, misal top oynayamaz ya da ne bileyim kaldırımlarda zorlanır. Evet Allah sabır versin bu da zor bir durum. Ama sevgili günlüğüm en azından insani hakları var bu kardeşlerin. Engellilikleri sadece bedensel. Ve o kardeşlerim aşağılanmıyorlar. Bazı yerlerden kovulmuyorlar. Engelini aşmadıkça şuraya giremezsin demiyorlar. Ya ben? Ne yapabilirim günlük? Ben niye engelli oldum durup dururken. Okuluma gidemiyorum yürüme engelliyim. Derslerimi dinleyemiyorum duyma engelliyim. Sınıfta tahtadaki yazıları okuyamıyorum görme engelliyim. Bilgimi artıramıyorum zihinsel engelliyim. Haksız mıyım söyle hadi? Başımı örttüğüm için neden ben bütün engellilerden daha engelliyim? Hangi tıp kitaplarına bakacağım ben bu sorunun çözümünü? Ve niçin bizim ülkemizde var oluyor bu başörtüsü engelliliği. Havasından mı, suyundan mı, toprağından mı desen saçma olacak. Çünkü biliyorum ki bu coğrafyada bin yıldır gözükmemiş bir engelli çeşidi bu. Hangi yasak meyveden tattım ki ben örtü engellisi oldum.
Sevgili günlük söyle hadi başörtüsü engellisi olmak % kaç özürdür sence? %20? %40? %80 mi yoksa? Peki neden malul emeklisi değilim? Biliyorum cevabın yok bu sorularıma, zaten olmazda. Hangi engellilik insan olma engelliliğidir. Başörtüsü engellisinden başka. Başörtüsü engellisi = İnsan olma engellisi diye bir tez ortaya koysak ispatı mümkün olur mu sence günlüğüm?
Tamam, sırdaşım yazmayacağım daha sustum! Sadece şunu bil BEN BİR BAŞÖRTÜSÜ ENGELLİSİYİM!


Teyfik Alındanesi VUSLAT DERGİSİ... ALINTIDIR.
 

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
1,066
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

bende engelliyim hepimiz engelliyiz...........
 

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eki 2006
Mesajlar
679
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Hollanda (Kastamonlu)
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

Ne diyecegimi bilmiyorum.... Gercekten ulkemizde boyle bir sorun var. Umarim artik genc kapali kizlar universitelerde okiyabilirler. Ben kapali yani esarbliyim ve avrupada okuyorum (dogdum). Burda sorun yok umarim ilerde olmaz. Cunku o zaman derler ki sizin ulkenizde gidemiyorlar burda niye gideceksiniz. Haklilar o zaman. Umarim ulkemizde bu sorun cozulur en kisa zamanda.

Dualarda bulusmak uzere, hayirli iyi geceler.....
 

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Kas 2006
Mesajlar
1,103
Tepki puanı
0
Puanları
0
Konum
berlin
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

SELAMÜN ALEYKÜM KARDESIM KORKARIM YAKINDA BIZDE YURTDISINDA BU ENGELE TAKILACAGIZ O ENGELIN RÜZGARI BURALARDADA ESMEYE BASLADI
ALLAH CÜMLEMIZIN YARDIMCISI OLSUNB):(
 

duru aysim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eyl 2006
Mesajlar
77
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

Önceliklebu yazıyı ilettiğin için Allah senden razı olsun!İnan çok duygulandım ve öfkelendim...Rabbim Vatanımızı bu utançtan kurtarsın.Müsliman olarak bu uygulamadan utanmak bir yana insan olarak, bu ülkenin bir vatandaşı olarak başörtüsü özürlülüğünden utanıyorum.Allah düşmanların yüzünü güldürmesin ve Müslüman olanada güç kuvvet ve bunu idare edecekte akıl versin!İrtica, sofu, örümcek beyinli diye isim takanlar bir avuç insan.Bizler dönüp yüzlerine tükürsek tükrüğümüzle boğarız...Rabbim bu nasıl imtihandırki bu bir avuç beyinsizin bize böylesine hükmetmesine izin verebiliyoruz?Ne diyelim Allah yardım etsin inşallah!
 

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
2,046
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

s.a. düşünceleriniz güzel Ey kardeşlerim Allah c.c. Eger kullar kötü gidişatından vazgeçmezse bizi düzelttir. Başımızada inançsızları geçirir. HAmd olsun kötü degil durum eskisi kadar örümcek kafalılar çok degil. Bir kaç zumre var hala örümcek kafasını Başörtüsünün Allah emri değilde bir siyasi simge sananlar yok degil ama inş. onlarda bir gün gelecek inkarlarından utanacaklar ve azaba uğrayacaklar yapmamız gerek ise onlarada dua etmek inş. iyi olucak zira Rabbimizin bize vaadi var ki... Elbet Allah c.c. Nurunu Tamamlıyacaktır. Sabır ile davanızdan vaz geçmeyin Ödün vermeyin davanızdan ey mücahideler. Ödün vermeyin davanızdan ey mücahitler... s.a.
 

hiraa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Kas 2006
Mesajlar
90
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

Allah razı olsun..gerçekten çok güzel bi yazı okurken gerçekten çok duygulandım(bende bi örtü engelliyisiyim)napalım buda imtiahan....RABBİM BİZE DAVAMIZDA YARDIM ETSİN.....Varsın olsun biz fani dünyanın engelileri olalım onlar ise ebedi dünyanın engellisi!!!!!!!!selamün aleyküm.....B)
 

I_sr_A

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

SA...
Bende 7 ay önce gönüllü baş örtü engellisi oldum...Rabbim e şükürler olsun ki o engelli dediklerine katıldım.....

Siz birde O GÜN görün o engellileri inşAllah...
 

bahar56

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ara 2006
Mesajlar
185
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

Bende 9yıldır başörtü engellisiyim..Rabbime şükürler olsun ki hiç pişman değilim..Öğretmenim fakat bu engellilik yüzünden mesleğimi yapamıyorum..Sanki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz gibi hor görülüp küçümseniyoruz..RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN....B)B)B)
 

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
2,046
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

s.a. Merhaba mevlam Tesettürünüz Mubarek kılsın ne güzel sizlere Rabbim Rahmet etsin Yazıda geçtigi gibi siz İman engellisi degilsiniz varsın Makusal alana girmeyin Varsın onların çirkin dünyasından uzak Evinizde yaşasın Ben Erkek KArdeşiniz olarak NEfisizden arınmanızın ve bu davaya Eyvallah demesini bilenlerden olarak devam etmesini bilenlerden olarak devam edelim inş.
 

fatih79

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2007
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

selamun aleyküm kardeşlerim nasılsınız
 

karapece

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
332
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

RABBİM HERŞEYİN HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANINI VERSİN BEN İLK KAPANDIĞIM ZAMANLARDA AÇIK LİSE ÖĞRENCİSİYDİM FAKAT NÜFÜS CÜZDANIM VE KİMLİĞİM DE AÇIKRESMİM VARDI SINAVA ALDILAR FAKAT KİMLİĞİMİN ARKA YÜZÜNÜ ÇEVİRİYORDUM İNCELEMELERİ BİTTİKTEN SONRA FAKAT ÖĞLEDEN SONRAKİ SINAVDA SEN MİSİN DEĞİL MİSİN NERDEN BİLELİM DEDİLER VE BAŞIMI AÇMAMI İSTEDİLER BENDE ÖNCE BAŞIMI AÇMAM GEREKTİĞİNE DAİR BİR BELGE GÖSTER DEDİM İŞTE O ZAMAN İPLER KOPTU VE SİZE İYİ SINAVLAR DEYİP ÇIKTIM...YANİ ANLAYACAĞINIZ AÇIK LİSEYİ BIRAKTIM AMA ŞİMDİ Kİ AKLIM OLSA İNATLA ORDA KALIRDIM ÇÜNKÜ BAŞIMI AÇMAM ŞART DEĞİLDİ BÖYLE BİR KURAL YOKTU...BİR ANLIK KIZGINLIK...ASLINDA PİŞMAN DEĞİLİM ÜZÜLMÜYORUMDA SADECE DEDİĞİM GİBİ İNADINA O SINAVA GİRMEK İSTERDİM
SELAM VE DUA İLE
 

duru aysim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eyl 2006
Mesajlar
77
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

Çok üzgünüm arkadaşlar ama ben sizler kadar ümitli olamıyorum.Malesef ülkemizde müslimanım diyen insanlar kaç vakit namaz kılınacağını tartışıyorlar. İnsanlar neden namaz kılındığını neden başörtüsü takıldığını unutmuşlar.Ne zaman Dinle alakalı bir konu konuşulan program izlesem din adamlarımız birbirine giriyor...Hoca böyle yaparsa cemaat ne yapmaz...kötü gidişata dair öyle çok örnek sıralanabilirki buraya, düşünmesi bile sinir bozucu...İnşallah aklıbaşında müslimanlar yetiştiğine ve bu ülkeyi bu cinnet halinden kurtardığına şahit oluruz dünya gözüyle...
 

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ocak 2006
Mesajlar
201
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

B)S.A Arkadaşlar.ALLAH razı olsun kareşim,emeğinize sağlık.Başörtü engelini çok güzel dile getirmişsiniz.Karamsar olmak istemiyorum inşallah rabbim bu haksızlığı bi an önce ortadan kaldırır.çünkü hiç bir zulüm sürekli değildir.Biz örtülülere yapılan da büyük bi zulümdür.RABBİM yardımcımız olsun.B)
B)B)B) A.E.O. B)B)B)
 

MEKKE

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
218
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

:( :( :(
 

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2006
Mesajlar
3,630
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

S.A.ZAMANINDA BAŞÖRTÜMÜZÜ ELİMİZDEN ÇAĞDAŞLIK MASALLARIYLA ALINIRKEN SES ÇIKARTILMAMASININ BEDELİNİ ÖDÜYOR BU NESİL İNŞAALLAH RABBİM SINIYOR DİYORUM.KOLAYCA VE ADTE SEVİNEREK VERİLEN BU TAVİZE KARŞILIK GEREKEN DİRENİŞ VE TEVBE YAPILIR VE BİR DAHA ALMAMALARI DERECESİNDE ÖNEMİNİ ANLARSAK RABBİMİN YARDIMIYLA TEKRAR O ESKİ GÜZEL GÜNLERE DÖNERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BÜYÜK BİR SINAVDAYIZ.RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
 

MEKKE

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
218
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...


Allah (c.c.) razı olsun kardeşim..:(.çok üzülüyorum..ilk okuduğumda çok duygulandım..bişey yazamadım.şimdi yazıyorum.bende başörtüsü engellisiyim.neden ülkemizde abuk subuk giyinen özgür oluyoda biz baştülüler neden dinimizin gereğini yerine getiriyoruz diye özgür olamıyoruz bu ayrımcılık..:(
Allah (c.c.) hepimizin yar ve yardımcısı olsun.sabredip selamete erenlerden eylesin inşallahh...B)B)B)
 

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
2,046
Tepki puanı
0
Puanları
0
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

S.A. Başörtüsü bir duruştur inancın geregidir. Ne siyasi bir simgedir. Nede Devleti yıkabilecek bir gücü vardır. Aksine devletleri devlet yapan görüşün bir geregi bir iman görüntüsüdür.

Ama hiç birşey için geç değil belki şimdi sendelemiş olabilir ama kalkışımızda ona uygun olacaktır. Biz Müslümanız ve En çağdaş biziz hamd olsun. yapılan bir haksızlık var ama bunun baş sorumlusu biziz.

Toplumda geregi gibi yapanları tenzi ederim ama

Mücahilerimiz Direnecegine küfre ve Fatihler dogracagına
Modanın peşinde Hangi Eşarp alsam diyor marka
Mücahitler dünyalık peşinde küfre aşikar dalıyor
Şeytan ve yardımcıları görevlerini çok güzel yapıyor...
 

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ocak 2007
Mesajlar
3,673
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

bahar56 yazdı:
Bende 9yıldır başörtü engellisiyim..Rabbime şükürler olsun ki hiç pişman değilim..Öğretmenim fakat bu engellilik yüzünden mesleğimi yapamıyorum..Sanki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz gibi hor görülüp küçümseniyoruz..RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN....B)B)B)

Aminnn
 

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ağu 2006
Mesajlar
822
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
RE: Ben Bir Başörtüsü Engellisiyim...

Güzel bir paylaşım elline sağlık ellerin dert görmesin
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt