Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ben...ben...been... (1 Kullanıcı)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
"Ben..."

Diye sızlanmaya başladığımızda; "ben"in dışındaki her şeyi unuturuz.

Kâinat "ben"den ibaret olur.

Ne kadar önemliyizdir o an...

Ve ne kadar vazgeçilmez!

Topu topu bir hayatlık canımız varken...

Bir hayat...

Doğumla ölüm arasında...

Gittikçe daha hızlı geçen...

Her an bitmeye doğru giden...

Bir hayat...

Ve "Ben" duygusu...

İstediğin kadar "ben" diye sızlan...

Herkes sorar içinden ve asla sezdirmez karşısındakine; "Kimsin sen? Senden bana ne?"

Sahtekâr tebessümler... Sahtekâr dinleyişler...

Sen ilk kandırılan değilsin.

Sen ilk yaralanan değilsin...

Sen ilk yarı yolda bırakılan değilsin...

Sen ilk "ayrılık" yaşayan değilsin...

Sen ilk derde ve belâya düşen değilsin...

Ve sen ilk aşık olan değilsin...

Sen ilk "üzülen" değilsin.

Ve aslında "sen" bir baksan aynaya...

"Ben" bir baksam...

Hiç...

İlk insan ve ilk kandırılan... Kandırılma acısını ondan daha fazla kim yaşamıştır?

Ve bedeli cennetten çıkmak kadar büyük olmuştur? Ve Kabil Habil'i, yani, bir evladı, diğer evladını kıskançlıktan katlederken, kim onun kadar üzülmüştür?

İki türlü evlat acısı... Kim çekmiştir?

Ve evladın Baba'ya güvenmemesi. Ve bir eşin, kocasını yarı yolda bırakması... Nuh Aleyhisselamın imtihanı... Oğlu Kenan'ın gemiye binmemesi... Eşi Vaile'nin kavminin reisine, Nuh Aleyhisselâm'ı çekiştirmesi...

Kim böylesine yaralanmıştır? İhanete uğramıştır?

Ya Hazret-i İbrahim?

Sevgili eşini ve sevgili oğlunu ilâhî bir buyrukla çölün ortasında bırakmak zorunda kalışı...

Hazreti Hacer'in, arkasından "Bizi burada yapayalnız kime bırakıyorsun?" sorusu...

Ama "ilahî bir buyruk" olduğunu öğrendiğinde, tevekkülle teslimi...

Hangi anne bebeğiyle çölün ortasında kalmaya razı olmuştur.

Yapayalnız...

Hangi baba bırakmaya?

Ve kardeşlerin yanlışta birleşip, bir başka kardeşi kuyuya atmaları... Yani ölüme...

Kim Hazreti Yakup kadar hasret çekmiştir.

Kim Hazreti Yusuf kadar meşakkat?

Ve kim Züleyha gibi aşık olmuştur; üstelik yaratılmışların en güzeline...

Ve kim onun gibi mahcup olup, onun gibi kavuşmuştur?

Kim?

Sonra...

Hazret-i Eyyub...

Malını, mülkünü ve evladını bir anda kaybedip...

Derdin, belânın, hastalığın en ağırına...

Kim onun gibi sabretmiştir?

Kim onun sevgili hanımı Rahime gibi, şehirden kovulduklarında yıkılmamış, eşine bakmaya devam etmiştir.

Hangi kadın?

Ve kavminin Hazret-i Musa'ya çektirdikleri?

Her an vazgeçmeleri...

Her an şüphe duymaları...

Her an akıl almaz ve edep dışı isteklerle bunaltmaları...

Ve yaratılmışların en üstünü... En güzeli...

En...

Sevgili Peygamberim...

En çok çile çekeni...

Anlatamam...

Rabbimizin bütün elçileri, bütün sevgilileri, doğmakla ölmek arasındaki kısacık hayatları kurtarmak için gelmişler...

Ve o hayatlara ibret olsun diye acıyı, ihaneti, kandırılmayı, terk edilmeyi, hastalığı, derdi, belâyı yaşamışlar...

"Ben" değil, "hiç" olduğumuzu anlatmışlar...

"Hiç" olunca "sevgili" olunacağını anlatmışlar...

Anlamış mıyız?

Acı, çile, ihanet, ayrılık, aşk, hüzün, hastalık, zarar, ziyan, hasret, felâket...

Anlayalım diye, en zorunu, uygulamalı olarak göstermişler...

Hiç "Ben..." dememişler...

Anlamış mıyız?

alıntı

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bir hayat...

Doğumla ölüm arasında...

Bir hayat...

Ve "Ben" duygusu...

Herkes sorar içinden ve asla sezdirmez karşısındakine; "Kimsin sen? Senden bana ne?"

Selamun aleyküm kardeşim ellerine sağlık gerçekten beğenerek okudum. " Ben merkezci kişiler" aynı zamanda bencildirler...

iklim.ela

Kayıtlı Kullanıcı
.....

.....

Ellerine ve emeğine sağlık kardeşim...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Bir hayat...

Doğumla ölüm arasında...

Bir hayat...

Ve "Ben" duygusu...

Selamun aleyküm kardeşim ellerine sağlık gerçekten beğenerek okudum. " Ben merkezci kişiler" aynı zamanda bencildirler...

ve aleykum selam kardeşim, teşekkür ederim, gözlerinize sağlık.
selam ve dua ile...Allah'a emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm can Esmacım, güzel kardeşim.
Allah c.c razı olsun inşallah.. ''Ben'' dediği için insan, en çok acıyı kendisi çekmiş, en çetin imtihanlara kendisi tabi olmuştur, kendisine göre.. ''Ben'', ''Biz''lerin bittiği bir andır.. Ve ne kadar ''ben'' derse insan, o kadar o'laşacak.. Kendi kendine yabancı olacak.. 3. tekil şahıs kelimesi dahi, ''uzak'' olacaktır kendisine.. ''Ben'', daha çok acıyı dilemek demektir.. ''Ben'', kibir ve kendini her şeyde ve her yerde merkez görmek, en çok çeken ''ben'' demektir..
Bir gün, ''Onlar, O Resuller..'' de deyip de Kur'an'ın kapağını kaldırmayı düşünürse insanoğlu...Ben'liğine, O'laşacak, AMA KENDİNE YAKINLAŞACAKTIR..
''Ben'' egoizmiyle hem dünyada, hem ahirette kavrulmamak için, denemeye değer;)...
Güzel yüreğinize ve değerli emeğinize sağlık olsun can kardeşim..
Baki muhabbetle inşallah..B) En Emin Olan'a EMANETİMSİNİZ..

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm can Esmacım, güzel kardeşim.
Allah c.c razı olsun inşallah.. ''Ben'' dediği için insan, en çok acıyı kendisi çekmiş, en çetin imtihanlara kendisi tabi olmuştur, kendisine göre.. ''Ben'', ''Biz''lerin bittiği bir andır.. Ve ne kadar ''ben'' derse insan, o kadar o'laşacak.. Kendi kendine yabancı olacak.. 3. tekil şahıs kelimesi dahi, ''uzak'' olacaktır kendisine.. ''Ben'', daha çok acıyı dilemek demektir.. ''Ben'', kibir ve kendini her şeyde ve her yerde merkez görmek, en çok çeken ''ben'' demektir..
Bir gün, ''Onlar, O Resuller..'' de deyip de Kur'an'ın kapağını kaldırmayı düşünürse insanoğlu...Ben'liğine, O'laşacak, AMA KENDİNE YAKINLAŞACAKTIR..
''Ben'' egoizmiyle hem dünyada, hem ahirette kavrulmamak için, denemeye değer;)...
Güzel yüreğinize ve değerli emeğinize sağlık olsun can kardeşim..
Baki muhabbetle inşallah..B) En Emin Olan'a EMANETİMSİNİZ..

ve aleykum selamu rahmetullah canım kardeşim,
maşaAllah ne kadar güzel cümleler ve bu cümlelerle bezeli yorumunuz, Rabbim razı olsun.
nefis "ben" demeyi fısıldamakta kulaklara... biz olmaktan çıktığımızda; acıya göz göre göre yürümüş oluyoruz... Tek ve Biricik Rabbimizin huzurunda saf olamadıkça, kulluğumuzu sultanlık bilmeyip, sultanlığa soyunduğumuzda "kalb"imiz işlevinden uzaklaşmakta ve "kalıp"a meyletmede...perde perde ben-cil-leşmemenin yolu, Yaradan'a tabi olup, kişiyi kendine getiren, aslına çevirip tertemiz yapan İslam'a sıkı sıkı sarılmak... bu da söylediğiniz üzre Kur'an'a yakınlaşmak, anlamıyla buluşmak ve yaşamakla mümkün...cümlemizi hidayet yolda ilerleyenlerden kılsın Mevla...

;) güzel kardeşim benim, düşüncelerinize yüreğinize sağlık olsun.
selam, baki dua ve muhabbetlerimleB)O'na emanetsiniz...

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.

içinde benci olupta dışa bizci gibi davranan samimiyetsizlerin kalbine en ağırından tesir eder inşaALLAH.

selam ve yürekten samimi dualrımla selametle kalınız kardeşim.

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canim aline koluna saglik cok guzel bir konuya deginmisin allah razi olsun ben nedemek sanirim sizlerde biliyorsunuz yüce rabbim kuranda kendisinden bahsederken BEN degil **BIZ ** diye anlatiyor neden bu RABBIM'IN yüceliginden ileri geliyor geliyor rabbim bile *BIZ*derken ben kimimki kendimi ögerek konusayim ALLAHIM dilimize kalbimize sahip cikmamizi nasip etsin allaha ement olun.
Bugün var yarın yok olan bir varlığın kendini beğenmesi ne kadar anlamsız

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canim aline koluna saglik cok guzel bir konuya deginmisin allah razi olsun ben nedemek sanirim sizlerde biliyorsunuz yüce rabbim kuranda kendisinden bahsederken BEN degil **BIZ ** diye anlatiyor neden bu RABBIM'IN yüceliginden ileri geliyor geliyor rabbim bile *BIZ*derken ben kimimki kendimi ögerek konusayim ALLAHIM dilimize kalbimize sahip cikmamizi nasip etsin allaha ement olun.
Bugün var yarın yok olan bir varlığın kendini beğenmesi ne kadar anlamsız

ve aleykum selam güzel kardeşim.
teşekkür ederim yorumunuz için.Allah razı olsun.
amin güzel duanıza.hiçlikten çıkarıp yaratan'a emanet olun.
selam ve dua ile...cumamız mübarek...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim.

içinde benci olupta dışa bizci gibi davranan samimiyetsizlerin kalbine en ağırından tesir eder inşaALLAH.

selam ve yürekten samimi dualrımla selametle kalınız kardeşim.

ve aleykum selam,
amiin inşaallah.
Rahman razı olsun, selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt