Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben anneyim (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Adamın biri hastalanıyor. O gün canı, işe gitmek istemiyor.
İçinden Allah'a
şöyle bir dua edeceği tutuyor:

'Allah'ım, her gün işe gidip 8 uzun saat boyunca evim ve eşimin rahatı için çalışıyorum. Eşim ise sadece oturuyor. Ne olur, bir g
ün benim yerime geçip, ne kadar zor bir hayat yaşadığımı görmesini sağla.' Hikaye bu ya, birdenbire adamın dileği yerine geliyor. Ertesi sabah , karısının bedeninde uyanıyor.

Hemen yataktan fırlıyor.
Eşinin kahvaltısını hazırlıyor.
Çocuklarını uyandırıyor.
Elbiselerini hazırlıyor.
Onların da kahvaltılarını yaptırıyor.
Beslenme çantalarını hazırlıyor.
Çocukları okula götürüyor.
Eve dönüp, evi toparlıyor.
Yıkanacak bulaşıkları ve çamaşırları hallediyor.
Temizleyiciye götürülecek olanları eline alıp telefon faturasını ödemek
için bankaya gidip sıraya giriyor. Faturayı ödedikten ve temizlikçiye
uğradıktan sonra, akşam yemeği için alışverişe gidiyor.
Eli kolu dolu bir vaziyette eve dönüyor.
Bu arada öğlen oluyor.
Evi süpürmeye başlıyor.
Eşyaların tozunu alıyor.
Mutfağı siliyor.
Çocuklarının okuldan gelince yiyeceği keki pişiriyor.
Eee artık çocukları okuldan alma zamanı da geliyor.
Yolda onlarla sohbet ediyor.
Okulda olanlar konusunda akıl fikir veriyor.

Eve geldiklerinde derslerini kontrol edip, çalışma masalarına oturmalarını
sağlıyor.
Süt ve kek getiriyor.
Bu arada yıkadığı çamaşırları ütülemesi gerekiyor.
Ütü bittiğinde ancak akşam yemeğini hazırlayacak kadar vaktinin kaldığını
fark ediyor.
Hemen patatesleri soymaya başlıyor.
Salata malzemelerini yıkıyor.
Pilav için pirinci ıslatıyor.
Etleri çıkartıp, fırın için hazırlıyor.
Kocası eve geldiğinde, onu sofraya tabakları yerleştirirken buluyor.
Akşam yemeğinden sonra, önce eşinin kahvesini pişiriyor.
Masayı topluyor ve bulaşıkları hallediyor.
Eşinin ve çocuklarının ertesi gün giyeceği kıyafetleri kontrol ettikten
sonra çocukları yatırıyor.

Onlara hikaye okuyor.

Ertesi sabah uyandığında hemen Allah'a yalvarmaya başlıyor :

'Allah'ım özür dilerim. Ben ne dediğimi bilmiyormuşum. Karımın hayatını
rahat zannetmekle ne halt ettiğimi şimdi anladım. Lütfen beni eski halime
döndür.'
:a35:

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Hic gulecegim yoktu...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem Hafize kardeşim sizin yazdığınız gibi malesef kadınların görevleri çok ağır buda yetmiyormuş gibi birde şiddet görüyorlar,bilmemki yarın ilâhi mahkemede erkekler ne yapacak.Bu fâkire göre bütün kadınlar saygıya ve hürmete lâyıktır,ve kadınların vazifeleri erkeklerden daha ağırdır.

Selâm ve selâmetle kalınız.geceniz ve ömrünüz hayırlarla dolsun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem Hafize kardeşim sizin yazdığınız gibi malesef kadınların görevleri çok ağır buda yetmiyormuş gibi birde şiddet görüyorlar,bilmemki yarın ilâhi mahkemede erkekler ne yapacak.Bu fâkire göre bütün kadınlar saygıya ve hürmete lâyıktır,ve kadınların vazifeleri erkeklerden daha ağırdır.

Selâm ve selâmetle kalınız.geceniz ve ömrünüz hayırlarla dolsun.

Aleykümselam nemire ben böyle erkekleri kınıyorum halbuki bilseler elindeki çiçeğin narinliğini kırılganlığını ve bilseler ki en çok hak karı kocanın arasındadır ellerini bile sürmezler bence şiddete baş vuran erkekler zavallı kimselerdir kadın güçsüzdür erkeğe karşı bir şey yapamaz biliyorlar kendi cinsinden birine yapsın bakayımda görelim erkekliğini bir bellemişler namusumu korudum namus bekçiliği onlara kalmamış kadın kendini korur kör yer içer kendinden pay biçer slâm Dîni, kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını, hiçbir nizâm ve sistemin veremediği müstesnâ bir makâma sâhip kılmıştır. Nitekim Cenâb-ı Hakk Kur’ân-ı Kerîm’inde:"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır." buyurmuştur.Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz de erkekleri, kadınların hak ve hukûkunu gözetmeye dâvet etmekte ve bu konuda: "Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız." buyurmaktadır.Başka bir hadîs-i şerîflerinde de: "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım." buyurur.Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, erkeklere, kadınlara dâimâ iyi davranmalarını tavsiye ederek:"Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır." buyurmaktadır.Vedâ Haccı’ndaki meşhûr hutbesinde Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: "Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.Bazı hadisler : (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!)varacakları yer cehennem Allaha emanet olun :a21:

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem Hafize Kardeşim Yazdıklarınızın hepsine canı gönülden katılıyorum.Kadınlara kötü davranan öncelikle Rabbimizin emanetine hayinlik yapmış oluyorlar.Peygamberimzin s.a.v sünnetine de karşı gelmiş oluyorlar bütün bunların hesabının sorulacağı dehşetli bir gün var bunu bildikleri halde nasıl cesaret edebiliyorlar.İnsan eşinin helallığını almadan cennete girebileceğini mi sanıyor eşini inciten bir erkeğin ilâhi mahkeme de işi çok zor.Namusu ile evinde çocuklarıyla uğraşan ve onlar için canını bile vermeye hazır olan erkeğinin hizmetlerini yapan hanımefendileri aldatan erkekler hangi yüzle eşleri ile yüzleşecebilecekler bu dünyada eşine yutturabilirsin ama huzuru ilahide Rabbim hepsini açıklıyacak o zaman ne olucak hem eşine karşı suçlusun hemde Allah'ın c.c kesinlikle yasakladığı Zina hükmünden suçlusun hemde en ağır suçlardan biri.Kısacası Erkeklerin işi mahkemeyi kübrâ'da çok zor.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt