Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEN ALLAHIMA GİDİYORUM (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Allah'ıma gidiyorum!..

Cenab-ı Hakk'ın sevgililerinden bir zat Hacc'A niyet ediyor.Küçükde bir çocuğu var.

Hazırlıkları görünce:"baba "diyor."Nereye gidiyorsun?"

Babası"Allah'ın evine,Beytullah'a gidiyorum."

Çocuk çok ısrar ediyor:"Benide götür"diye yalvarıyor.

"Yavrum sen daha küçüksün,büyüyünce götürürüm."demişse bile para etmiyor,götürmeye mecbur kalıyor.

Yola çıkıyorlar.Çocuk yolda:"Ev bomboş olmaz ya,ben Allah'ıma gidiyorum."diye mütemadiyen düşünüyor,o niyetle yola çıkıyor.Babasının kastı ise Allah'ın evine gitmek.Aradaki fark çok büyük.

Nihayet Hicaz'a geliyorlar.Çocuk harem-i şerife girer girmez parmağını havaya kaldırıyor ve:"Allah" deyip orada yığılıp kalıyor.Babası bakıyor ki,çocuk ruhunu teslim etmiş.Herkes şaşırıyor.

O zaman o zata şöyle bir hitap geliyor:

"Sen beyt'imi ziyaret etmeye geldin,Beyt'ime ulaştın.O ise bana geliyordu,beni gördü ve göçtü

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BEN ALLAHIMA GİDİYORUM

Allah Gözle Görülecek mi?

Allahü teâlâyı mü'minler Cennette görecektir. Fakat, nasıl olduğu bilinmeyen bir görmekle göreceklerdir. Nasıl olduğu bilinmeyeni, anlaşılmıyanı görmek de, nasıl olduğu anlaşılma­yan bir görmek olur.

Allah'ı göz ile görmek, aklen caiz naklen de sabittir. Mekan, cihet, karşılaşma, bitişme, mesafe tayini, ışık, benzetme, keyfiyyet, ve ihata olmaksızın Allah görülür. Allah Teala'nın kulları tarafından görülmesi ve tecelli etmesi bize göre birdir. Dünyada, tur-i sina'da Hz.musa'ya gözüktüğü gibi Ahirette'de muminlere görünecektir. Çünkü Cenab-ı Hak mevcuttur. Mevcudun görülmeside muhal değildir. (1)

İnanan kimse, Cennettekilerin, zatının künh ü mahiyetini kavramaksızın ve herhangi bir şeye bemzetmeksizin Allah Teâla'yı görecektir. Müminler Rablarını, Cennette ayan-beyan görecekler. ay, ondördüncü gecesinde zorluk çekilmeden müşahede olunduğu gibi, inananlarda Rablerine zahmetsizce bakacaklar. Allah' baş gözüyle değil, kalp gözüyle görülür diyenler sapık ve bidatçıdır. (7)

Bu mevzudaki ayet-i celile şöyledir:

"Yüzler vardır ki, o gün ışıl ışıl parıldayacaktır. Rablerine bakacaklardır (O'nu göreceklerdir)." (Kıyamet Suresi:22-23)

Elmalı Tefsirinde bu ayet-i celiler şu şekilde açıklanmıştır.

"Nice yüzler o gün parlaktır. Başarılı olma neşesiyle sevinç içinde ışıl ışıl parıldar. Zira Rabbine bakıcıdır. Onun cemâline bakmaktadır. Ehl-i Sünnet bu bakışı "görme" mânâsında anlayarak ahirette müminlerin Allah'ın cemalini göreceğini isbat etmişlerdir. "Beni asla göremezsin."(A'râf:143) âyetine sarılan Mutezile de bu bakışı "bekleme" mânâsına yorumlamışlardır. Oysa gayesine ulaşmayan beklemenin neticesi neşe değil, hayal kırıklığı ile üzüntü olacağından burada sadece bekleme mânâsının doğru olamayacağını anlatır."

".... Beni asla göremezsin" (Araf 143) mealindeki ayet-i kerime, Allah'ın ahirette değil, dünyada görülmeyeceğini anlatmktadır. Dünyada Allah'ı görmeye engel hususlar ahirette kalkacaktır. Ahiretin bu alemle kıyaslanması doğru değildir.

Resulullah buyuruyor:

Şu ayı ondördüncü gecesinde itişi kalkışmaksızın nasıl görüyorsanız, Rabbinizi de üst üste yığılmaya lüzum kalmadan rahatça görebileceksiniz. (8)
Cennette Allah nezdinde en şerefliniz, sabah akşam O'nun yüzüne bakanınızdır.

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

Annem bu ne güzel bir paylaşım etkilendim açıkcası
ALLAH razı olsun

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel ALLAH'ım bizleri yolundan ayırmasın bütün güzellerin TEK sahibi YÜCE RABBİM SANA SONSUZ DEFA HAMDÜ SENALAR olsunB)B)B)

ALLAH razı olsun gönlü güzel kardeşimB)B)B)

selamünaleyküm

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM HEPİMİZİ YÜZÜMÜZÜN AKIYLA HUZURUNA ALIR İNŞ B)B)B)

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
RABBİM HEPİMİZİ YÜZÜMÜZÜN AKIYLA HUZURUNA ALIR İNŞ B)B)B

AMİİİN ÇOK GÜZELDİ ALLAH RAZI OLSUNB)

cencer

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun senden tüylerim diken diken oldu

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım Günümün evvelini SALAH ortasını FELAH sonunu da NECAH kıl S.A B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

DAHA SIRA GELMEDİ

Sultan Mahmud Sebüktekin (XI. y.yılın ilk yarısı) tarihte ilk Müslüman Türk devletlerinden biri olan Gaznelilerin en büyük ve en dirayetli hükümdarı idi. Tarihte ilk defa "sultan" adını kullanan Gazneli Mahmud Sebüktekin idi. İslam'ı yaymak için Hindistan'a 17 sefer düzenlemiş olan Sultan Mahmud din ve ilim ulularıyla görüşür, hiç erinmeden ziyaretlerine gider, onların tavsiye ve irşadlarına göre kendini ayarlardı.

Birgün vezirleri, kumandanları ile birlikte zamanın tanınmış evliyasından Şeyh Ebu'l-Hasen Harakani'nin ziyaretine gitti. Adamlarından bazıları önce gidip Şeyh'e, hükümdarın kendisini ziyarete gelmekte olduğunu, karşılaması gerektiğini haber verdiler. Şeyh Harakani kös dinlemiş gibi hiç aldırmadı. Yerinden bile kımıldamadı. Hükümdar ve adamları dergahın kapısına kadar geldi. Baş vezir rica etti: "Ey din ulusu, hiç değilse bu değerli hükümdarı odanızın kapısında karşılayın!" Harakani bu kadarını bile yapmadı. Vezir feryad etti. "Ey mübarek insan sen Allah'ın Kur'an'da "Allah'a, Peygambere ve içinizden emir sahibi olanlara itaat edin" buyurduğunu hiç görmedin mi?"

Şeyh Harakani cevap mahiyetindeki şu açıklamada bulundu:

"Biz o sözünü ettiğin Allah emrinin 'Allah'a itaat ediniz' kısmına o kadar daldık ki, henüz peygambere bile sıra gelmedi. Nerde kaldı hükümdara itaat edelim..."

Sultan Mahmud bu açıklama karşısında, Şeyh'in başından beri takındığı tavra zerre kadar kızmadığı gibi, kendi de müritleri arasına katıldı. Yanındakilerle beraber büyük bir saygı göstererek huzurundan ayrıldı.B)B)B) BÜYÜKLERİMİZİN UĞRAŞLARINA BAKIN BİRDE BİZİMKİLERİNE

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HEPSI COK GÜZEL BILGILER
ALLAH BIZLERI AFFETSIN

miyase

Kayıtlı Kullanıcı

S.A HAFİZE TEYZEM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN
BENİ AYDINLATTIN,BEN BU KONUYU BÖYLE BİLMİYORDUM.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

YA SİZ BENİ HEP AĞLATMAK ZORUNDAMISINIZ :(:( ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.RABBİM BİZİ CEMALİNİ GÖRECEKLERDEN EYLESİN.İNŞ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allah ü teala kıyamette bütün hesaplar bittikten sonra kendin gösterecekmiş nasıl ayı güneşi çıplak gözle görüyorsak öyle inş bizde görenlerden oluruz B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt