Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEDİÜZZAMAN VE BEDDUA (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bediüzzaman'ın beddua ettiği kişi

Bediüzzaman Said Nursi, kendisini zehirleyenleri bile affetmesiyle bilinir. Tek bir kişiye beddua eder. "Başından bulasın" dediği kişi kafasına sıktığı kurşunla intihar eder.

1943 sonbaharında Said Nursi yine gözaltına alınıp Ankara'ya getirildi. Uzun yıllar hem valilik, hem de belediye başkanlığı yapan Nevzat Tandoğan'ın karşısına çıkarıldı. Tandoğan kıyafet kanununa aykırı biçimde giyindiği için onu suçluyordu.

Vali Nevzat Tandoğan makam odasında koltuğuna gömülmüş oturuyordu. Bediüzzaman vakur bir şekilde içeri girdi.

Vali irkildi ama belli etmiyordu. Bediüzzaman'ı Kurtuluş Savaşı yıllarından tanıyordu.

Konuşmaya başladılar. Bu bir konuşma değil sorgulama biçimindeydi. Odada Bediüzzaman ve Validen başka kimse yoktu. İçeride yükselen sesler kapı aralığından dışarıya taşıyordu.

Vali zile bastı. Odacıyı çağırdı. Odacı içeri girdi. Bu sırada Bediüzzaman hiddetle Valiye çıkışıyordu:

"Ben sizin ecdadınızı, atalarınızı temsil ediyorum. Ben münzevi, kendi halimde tek başıma yaşıyorum. Kıyafet kanunu münzevi insanlara uygulanmaz. Ben dışarı çıkmıyorum. Zorla siz çıkarıyorsunuz. Bu sarık başla birlikte çıkar. Başından bulasın."

Bu sırada odacı o zamanın parasıyla ancak yirmi beş kuruşa alınan adi bezden yapılmış eski bir kasketle dışarıdan geldi, valinin odasına girdi.

Vali Üstadı şapka giymesi için zorluyordu. Üstad da sarığı çıkarmak istemiyordu. Buna rağmen Vali istediğini yaptıramamıştı.

(Bu olaydan iki sene geçmeden bir bunalıma giren Vali kafasına Tabancayı dayayarak intihar etti.)

Bediüzzaman jandarmaların arasında Valilikten ayrıldı.

Bediüzzaman'ı Ankara'dan Isparta'ya, oradan da Denizli'ye cezaevine götürdüler.
Nevzat TANDOĞAN

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BEDİÜZZAMAN VE BEDDUA

B) ----ALLAH RAZI OLSUN---- B)

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMINIZ İÇİN.ALLAH CC EMANET OLUN.SELAM VE DUA İLE...

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt