Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

---Beddua Etmek--- (1 Kullanıcı)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Kötü ana-babanın, suçsuz ve iyi olan çocuğuna yaptığı beddua kabul olmaz. Haksız olarak yapılan beddualar kabul olmaz.

İbni Mübarekhazretleri, çocuğunu şikayet edene,(Çocuğa beddua ettin mi?) dedi. O da, evet deyince, (Çocuğun ahlakını sen bozdun) buyurdu.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Bir babanın duası, ilahi hicaba erişir ve bu hicabı da aşar.) [İbni Mace]
(Ana-babanın çocuğuna ve mazlumun zalime olan bedduaları, red olmaz.) [Tirmizi]

Ana-baba, mazlum ve misafirin duası kabul olur) demek, (Ana-babanın çocuğuna yaptığı hayır dua, mazlumun [kâfir bile olsa] kendine zulmeden zalime yaptığı beddua, misafirin ev sahibine yaptığı hayır dua kabul olur) demektir. Yoksa misafirin, suçsuz olan ev sahibine yaptığı beddua kabul olmaz.

Mazlumun, kendine zulmetmeyen birine yaptığı beddua kabul olmaz. Ana-babanın, evladına yaptığı hayır dua kabul olur. Kötü ana-babanın, suçsuz ve iyi olan çocuğuna yaptığı beddua kabul olmaz.

Kısacası haksız olarak yapılan beddua kabul olmaz. Beddua etmeye alışmamalıdır! Çünkü hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kendinize, çocuklarınıza ve mallarınıza beddua etmeyiniz! Duaların kabul olduğu bir vakte rastlar da, bedduanız kabul olur.) [Müslim]

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gönlümün gülü...gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin teşkkür ederim...bu bilgiye ihtiyacık olduğu zamanlar olmuştu..o zamanlar araştıramamıştım şimdi işin gerçeğini öğrenmek çok iyi oldu...gerçekten rabbimizin adaleti çok büyük...babamda bana haksız yere beddua etmişti...ama kesinlikle bi suçum yoktu...hatta babamın kabahati çok büyüktü..ben o zamanlar bu bedduadan dolayı çok üzülmüştüm...öğrenmem çok iyi oldu...allah senden razı olsun kardeşim...:H

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum muhterem din kardeşim emeğinize saglık hayırlı aksamlar a.e.olunuz

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm kardeşim;
pekı üzerinde hakkı olmayan babaların ettıgı beddualar geçerli olrmu?
selam ve dua ile hayırlı akşamlar...

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gönlümün gülü...gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin teşkkür ederim...bu bilgiye ihtiyacık olduğu zamanlar olmuştu..o zamanlar araştıramamıştım şimdi işin gerçeğini öğrenmek çok iyi oldu...gerçekten rabbimizin adaleti çok büyük...babamda bana haksız yere beddua etmişti...ama kesinlikle bi suçum yoktu...hatta babamın kabahati çok büyüktü..ben o zamanlar bu bedduadan dolayı çok üzülmüştüm...öğrenmem çok iyi oldu...allah senden razı olsun kardeşim...:H

Ve aleyna aleykum selam kardesim Allah (c.c.) senden de razi olsun kardesim.Bir nebzede olsa yardimci olmussa bu yazi daha ne,mutlu olurum.Ayrica bu ALINTI dir.Rabbim bu yaziyi yazan kardesimizden de razi olsun.Kardesim insaAllah iyisindir.Rabbim'e emanet olasin.:H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm kardeşim;
pekı üzerinde hakkı olmayan babaların ettıgı beddualar geçerli olrmu?
selam ve dua ile hayırlı akşamlar...

Ve aleyna aleykum selam kardesim sizinde söylediginiz gibi "Hakki olmayan babalar demissiniz" o zaman siz haketmiyorsunuz demektir. tabikide geçerli olmaz diye düsünüyorum.Tabiki de en dogrusunu Allah (c.c.) bilir.Siz içinizi ferah tutun.Rabbim sizi de darda koymasin insaAllah kardesim.Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun.Kainatin efendisine emanet olun.Dua ile....

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyna aleykum selam kardesim Allah (c.c.) senden de razi olsun kardesim.Bir nebzede olsa yardimci olmussa bu yazi daha ne,mutlu olurum.Ayrica bu ALINTI dir.Rabbim bu yaziyi yazan kardesimizden de razi olsun.Kardesim insaAllah iyisindir.Rabbim'e emanet olasin.:H
allah razı olsun gönlümün gülü...işte iyi sayılırım bu aralar...
yakın bir zamanda siteden ayrılacam...tekrar ne zaman döneceğimde belli olmaz....zaten bu aralar siteye pek giremiyorum karne telaşı aldı tüm öğretmenleri.giremediğim içinde sizleri çok özlüyorum gerçekten.fazla görüşemiyoruz eskisi gibi..karneleri verdiğimiz gün ayrılıyorum bir daha uzunca bir süre giremeyeceğim galiba...bana hep dua et olur mu kardeşim...selam ve dua ile...:H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
güzel kardeşim sen nasılsın inşallah iyisindir..bi sıkıntın felan yoktur inşallah...kendine iyi bak olur mu..hep duamdasın...:H

Essalamu aleykum kardesim Allah (c.c.) razi olsun.ama gitmene üzüldüm :( insaallah biran önce seni aramizda görürüm.:evet Insallah sende iyisindir.ben bu aralar maalesef siteye giremiyordum bir sorun vardi galiba bes gunden beri deniyorum ama nafile olmadi neyse bu aksam girebildim siteye sonunda.Rabbim'e emanet ol.:gulegule

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum kardesim Allah (c.c.) razi olsun.ama gitmene üzüldüm :( insaallah biran önce seni aramizda görürüm. Insallah sende iyisindir.ben bu aralar maalesef siteye giremiyordum bir sorun vardi galiba bes gunden beri deniyorum ama nafile olmadi neyse bu aksam girebildim siteye sonunda.Rabbim'e emanet ol.
selamün aleyküm kardeşim...evet bende giremiyorum bazen...
bugün ekremede söyledimde benim sitede son 6 günüm belki uzunca bir süre yani2 ay kadar giremem siteye...hayırlı haberlerle döneceğim ama emin ol ki...:evet
kendine iyi bak..ben iyiyim ama sen yine de huzurum için dua et olur mu...dualarımdasın....:H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...evet bende giremiyorum bazen...
bugün ekremede söyledimde benim sitede son 6 günüm belki uzunca bir süre yani2 ay kadar giremem siteye...hayırlı haberlerle döneceğim ama emin ol ki...:evet
kendine iyi bak..ben iyiyim ama sen yine de huzurum için dua et olur mu...dualarımdasın....:H
Ve aleyna aleykum selam kardesim seni insaAllah biran önce aramizda tekrar görürüz.Tabi dua ederim insaAllah.Sende Rabbim'e emanet olasin.Rabbim bizi dogru yoldan ayirmasin insaAllah.Bizi nefsimizle bir an bile yalniz birakmasin insaAllah.Essalamu aleykum

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Kardeşim..

Rabbim Razi Olsun Senden Inşaallah..

çok Faydali Bir Paylaşim...

Hayirli Geceler..

SABIR SENDE

Kayıtlı Kullanıcı
Ne Olur Biri Bana Yardim Etsin
Ben Neden Kendi Penceremi Açip Yazamiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt