Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bazı Eski Dinlerden Efendimizi anlatan Bölümler... (1 Kullanıcı)

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
ZEND-AVESTA (FARS) KUTSAL METİNLERİ'NDE Hz. MUHAMMED (s.a.v.)
İran'ın İslamiyet öncesi resmî dini Mecusîlik'in kurucusu Zerdüşt adlı bir önderdir. Kitapları Desatir ve Zend-Avesta diye bilinir. Ateşe tapma bu dine sonraları girmiştir çünkü ateş bir Tanrı sayılmayıp sadece kutsaldır. şunu da belirtmek de gerektir ki İslâmî öğretilerle çok benzeştiği için buraya giren Müslümanlar onları Ehl-i Kitap (kendilerine kitap verilen) saymışlardır. şimdi Zendçe yazılmış, kitabelere çivi yazısıyla kazınmış bu yazıtlardan bir kaçını size sunalım.
Farvadin Yast, 13Ğ17

"İnançlı ashab arasında en güçlüsü, ey Zerdüşt! Asli hükümlere bağlı olanlar, dünyayı restore edecek olanlar 'SOISYANT'tandır."
Farvadin Yast, 28Ğ129
"Adı: Muzaffer, SOISYANT (hayırlı kişi) ve ASTVAT-ERATA (Farsça "Sitayiş"ten; övmekten Astvat: övülmüş, Erata: kişi) olacak olan O olacaktır, çünkü O yaşayan bedenli biri olarak putperestlerden ve benzerlerinden, Zerdüştîlerin yoldan çıkmışlarından gelecek bir tahribe karşı koyacaktır."
Muhammed kelimesi Arapça'da övülmüş demektir. İran ele geçirildiğinde Zerdüştîlerin yoldan çıkmışları Zerdüşt'ün asil öğretisi İslam'a döndürülmüştü.
Zamyat Yast, 95
"Ve O'nun Astvat-Erata'nın ashabı (dostları) ortaya çıkar. onlar düşmana galip, temiz düşünceli, temiz konuşandırlar: hayırlı işler yaparlar, hak hükümleri izlerler ve onlardan asla yalan işitemezsin."
Ateş Niyazi: 9
"Bu evde ateş yak, bu evde hep ateş yak, bu evde çoğal.. Ta ki yeryüzünün güçlüce ıslahına dek, iyilik zamanına dek.."
Peygamberimizin peygamberliğini haber veren olağanüstü olaylara 'Irhasat" denir. Bunlar arasında Bizans'ın surlarının bir kısmının yıkılışı, putperestlerce kutsal sayılan Sava gölünün kuruması, Mekke'deki putlar devrilmiş ve Mecusîlerin 1000 yıllık ateşi sönmüştür.
(Siyer, Beyhakî, 1-126, 127)
Hemen bir Sahih-i Buharî'den hadisi de aktaralım. Peygamberimiz demiştir ki:
"Benim hikayem bir ateşi tutuşturan bir adamın hikayesi gibidir."

HİNDU KUTSAL METİNLERİ'NDE Hz. MUHAMMED (s.a.v.)

Bu kitaplar Veda'lar, Upanişadlar ve Puranalar'dır. 1000'lerce yıllık tarihleri vardır. (M.Ö. 1200) Mantra yani ayetlerden oluşur. Büyük bir ihtimalle Hz. İbrahim'in suhuflarından etkilenmiştir. Çünkü, Hintliler'in kökeni de Ortadoğu'dur.
Kuntap Sukt, Mantra 1
"Bunu dinle ey kişi, şanı yüce bir şarkı söylenecektir. (Kur'an'a atıftır) Övülmeye layık olan övülecektr. (Hz. Muhammed), ey Kaurama, (Sanskritçe huzuru sağlayan) onların düşmanlarından 60090'ını (Mekke'nin yaklaşık nüfusu) aldık!"
Bloomfield Çevirisi
"Herkese sığınak olan O tahtına çıkar çıkmaz insanlara huzur verdi. Kauravya (Duvar işçisi) toprağında yaşayanlar bu evin yapılış sırasında O'nun huzur getirişinden bahsediyor."
Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Kâbe onarımı sırasında gırtlak gırtlağa gelen Araplara barış temininden bahsediliyor.
Bloomfield Çevirisi
"Indra Ozan'ı uyandırdı. Benim için kalk dolaş şarkı söyle ve beni öv. Her inançlı kişi sana kurban sunsun."
"Ey örtüsüne bürünen! Kalk ve uyar, Rabb'ini öv." (Müddessir, 6-7)
VEDA'LAR:MANTRA 1-11
1) O NASARANSAH (Övülen)'tır. Barış Prensi'dir. Düşmanlarının arasında bile emniyettedir.
2) O, deveye binen Risi'dir. Arabası göklere ulaşır. (Burakla Mirac'a çıkış).
3) Kendisine 10 Buket (Müjdelenmiş 10 Sahabe), 100 altın sikke (Habeşistan'a göçen ilk sahabeler), 300 safkan at (Bedir Ashabı) ve 10000 inek (Mekke'yi fetheden 10000 Sahabe).
4) O ve O'nu izleyenler ibadeti düşünür. Savaşta bile.
5) O dünyaya hikmeti yaymıştır.
6) O dünyanın Efendisi ve Rehberidir.
7) O insanlara emin bir yer sağlamış ve barışı yaymıştır.
8, 9, 10) İnsanları O'nunla mutluluğa kavuşur. Yozlaşmaktan kurtulur.
11) O'ndan insanları uyarması istenmiştir.
Puranaların toplayıcısı, Mahrisi Vyasa, Hindular arasında çokça sayılan, Tanrı'dan korkan ve bilgin bir kişiydi. Aynı anda Gita ve Maha Bharat'ın da yazarıydı. Purana&rsquo'lar Hindu&rsquo'larca Tanrı Kelamı olarak inanılır Lahrisi Vyasa, bu kutsal metinlerde geçen Malekha iyilik sahibi, keskin zekalı, yüksek ruhlu, Tanrı'dan çekinen kişi diye tanımlar. Max Müller Veda'ların 2000 yıldır değişmeden şifahi olarak aktarıldığını ispatlamıştır (La Ciencia de la Religion, Ed. Albatros, 1945)
Başka bir milletten bir MALEKHA, ruhsal önder arkadaşlarıyla ortaya çıkar. Adı Mahamad olacaktır. Kuntap Sukt Veda'ların 12nci cildidir. Kuntap kelimesi günahı ve sefaleti yok etmek demektir. Kuntap'larda geçen "Mamah" kelimesi de dikkat çekicidir. Kelime Hindu dilinde "Mah" kökünden türemiştir. "Mah" övmek, yüceltmek demek olup "-ma" öneki ise edilgenlik anlamı verir ki "övülmüş" kelimesi elde edilir. Arapça'da övülmüş kelimesinin tercümeleri "Ahmed" ve "Muhammed"dir.
Sahih-i Buhari, 9.uncu ciltte, 159 nolu bir hadis şöyle aktarılır. Ayrıca bakın Sahih-i Muslim şerh-en Nevevi, cilt 8.
"Ebu Musa (r.a.)'dan rivayet bu hadiste Peygamberimiz şöyle buyurur, "Rüyamda Mekke'den Hurma ağaçları dolu bir yere göç ettiğimi gördüm. Yemame ya da Hicr olabilirdi diye düşündüm ama Medine çıktı ve orada İnekler gördüm."
Hadiste de görüldüğü üzere Veda'nın kutsal inekleri peygamberimize tabi olan ve Mekke'nin fethine sebep olan ve Tevrat'ta da övülen 10000 kutsi. Sahabe (r.a.) efendilerimizdir.
Atharva Veda X, 2, 28:
Her ne kadar yüksek yapılmış olsun ya da olmasın, duvarları düzgün olsun olmasın Tanrı onun her köşesinden görünür. O Tanrı'nın evi olduğunu bilir çünkü Tanrı orada hatırlanır.
Kâbe tam bir küp değildir. Duvarları mükemmel de değildir. Ama Tanrı orada hatırlanır...
Atharva Veda X, 2, 31:
Bu melekler mabedinin 8 dolaşım mekanı ve 9 kapısı vardır. Fethedilemez, içinde sonsuz hayat vardır. Ve İlahi ışıkla aydınlanır.
Kâbe'nin dokuz kapısı, İbrahim, Veda, Sefa, Ali, Abbas, Nebi, Selam, Ziyaret, Haram ve 8 dolaşım mekanı Haliç, Kaykın, Hind, Leyla, Kida, Hadide, Ebi Kabis, Ömer'dir. şaşılacak birşey değil çünkü bu metinlerin sahibi onu inşaa eden Brahma (Hz. İbrahim)'dır.
Atharva Veda X, 2, 33:
Brahma (İbrahim) göksel ışıkla aydınlanmış ve İlahi bereketle dolan bu mabette kaldı. O yer ki insanlara ilahi ruh verir ve işgal edilemez.
Sama Veda, II: 6, 8:
"Ahmad dini kurallarını Rabb'inden aldı. Bu kanun hikmet doludur. O'ndan ışıktan güneşten alır gibi ışık alıyorum."
Rig Veda V, 27, 1:
Araç sahibi doğruluk sahibi hakka aşık, zeki, güçlü ve zengin ama cömert Mamah beni sözleriyle onurlandırdı. O ki tüm dünyalara merhamet olup, 10000 kutsileriyle meşhur oldu.

BUDİST KUTSAL METİNLERDE Hz. MUHAMMED (s.a.v.)

Uzakdoğu'nun (Seylan, Çin, Japonya, Tayland) kutsal metinleridir. Tanrı inançları vardır. Buda sanılanın aksine tek kişinin adı olmayıp bir ünvandır. Buda muhtemelen mesajcı anlamında kullanılır.
Burma Kaynaklarından:
"Buda, Sariputta'ya şöyle dedi: Bizim devrimiz mutlu bir devirdir. 3 önder zamanımızda yaşadı. Kakusanda, Kanogama ve Kasapa. Ulu Buda benim ama benden sonra METTEYA geliyor. Bu mutlu çağ devam ederken onun yıllarının sayısı tükenmeden önce bu Buda "Ulu denen METTEYA, tüm insanların Önderi gelecektir." (Warren, Buddhism in translation, s. 481-82)
Seylan Kaynaklarından:
"Ananda, kutsî olana sordu: Sen gidince bize kim öğretecekş
Ve kutsî cevapladı: Ben yeryüzüne gelen ilk Buda değilim, son da değilim. Zaman içinde dünyaya bir başka Buda gelir ki bu kişi kutsal ışıkla tam aydınlanmış davranışları hikmet dolu, hayırlı, eşi olmayan birisi ve meleklerin ve ölümlülerin efendisidir. Size benim açıkladığımı açıklar. Dinini ve amacını bildirir. Benim ilan ettiğim gibi saf ve hakikî dini tebliğ eder. Onun talebelerinin sayısı binlerce olur halbuki benim yüzlercedir.
Ananda sordu: O'nu nasıl bileceğizş
Kutsî kişi cevapladı: O MAITREYA olarak bilinecektir." (Carus, Gospel of Buddha, s. 217-218)
Maitreya: A. Daramph'a göre "Sevginin efendisi" (The Life&Teachings of Buddha, s. 83), H. Baynes'e göre "Merhametli" (the Way of Buddha, s. 15) ve Carus'a göre "Adi iyilik olan". Hepsi Rahmet'in içeriğidir.
Kur'an-ı Kerim'de Allah peygamberimize hitaben "Sen Rabb'inden bir Rahmet (Maitreya) olarak gönderildin" (Sûre28s.382) buyurur.
Tevrat ve İncil'e Göre Hz. Muhammed (s.a.v.)
1. "Beni över." (Yn. 16:14)
Evet Kur'an-ı Kerîm Hz. İsa'yı bir mesih, Allah'tan bir ruh, Allah'tan bir kelime ve hak peygamber olarak över.
2. "Benim gibi alır ve size bildirir." (Yn. 16:14)
Evet Hz. Muhammed dahi Hz. İsa, Hz. Musa ve diğerleri gibi vahiy alıp açıklardı.
3. "Size herşeyi öğretir." (Yn. 14:26)
Evet Kur'an-ı Kerîm iki dünya saadeti için herşeyi öğretir. Ahlak, ekonomi, sosyal bir yaşamla ilgili ne gerekiyorsa açıklar. Dua için usul gösterir, varlığın en önemli 3 sorusu "Nereden geliyorum, Neciyim, Nereye gideceğimş" sorularını tatminkâr cevaplar.
4. "Size söylediklerimi hatırlatır." (Yn. 14:26)
Evet, hatta Hz. İsa'nın unutulmuş mucizelerini dahi sözleriyle hatırlatır.
5. "Bana şahitlik eder." (Yn. 15:26)
6. "Ama size gerçeği diyorum, gitmem size iyidir; zira gitmezsem Faraklit size gelmez; ama gidersem size O'nu gönderirim." (Yn. 16:7)
Zebur 72, 1-19
Ey Allah Krala hükümlerini ve çocuğa adaletini ver. O insanları ve fakirleri adaletle yönetir. Dağlar o insanlara Salom ve tepeler ve doğruluk getirir. O zayıflara adaletle hükmeder, yoksulu da korur yetimi sever düşmanlarını dağıtır. Güneş ve ay kaldıkça onlar senden çekinir. Nesilden nesile. Yere yağmur gibi iner çimenlere düşen yağmur gibi; yeri ıslayan yağış gibi Onun günlerinde Doğrular yükselir. Ve günlerinde Ay durdukça barış yayılır. Denizden denize, ırmaklardan yerin uçlarına hükümranlık sağlar. Çöl sakinleri önünde eğilir ve düşmanları toprağı yalar. Tarsis Seba ve Seba kralları O'na hediyeler getirir. Evet her kral önünde eğilir: Tüm uluslar O'na hizmet eder. Çünkü O ağlayınca fakiri ve zor durumdaki hakiri acımasızlıktan ve hileden kurtarır: ve onların kanı O'nun gözünde kutsaldır. O gelecektir ve O'na Seba'nın altınları verilir. O'na sürekli dua edilip sürekli övülür. İsmi sonsuza dek kalır ve güneş durdukça kalır: ve insanlar O'nunla kutsanır ve insanları O'nu Kutsî diye çağırır. Övgü Rabb'e olsun, mucizeler sahibi İsrail'in Rabb'ine. Ve sonsuza dek yüce ismi kutsal olsun: ve tüm dünya izzetiyle dolsun; Amen ve Amen.
Peygamberimiz, yetimi korumuş, doğrulukla hükmetmiş, Seba'nın yani Habeşistan'ın Meliki ona hediye olarak altın göndermiş ve O'nun için günde beş defa dua edilmektedir.

ESKİ AHİT'TE MİRAÇ

"Görün ki size peygamberimi göndereceğim ki O önümde sizin için bir (din) yol hazırlar. Ve O beklediğiniz Efendi bu mabede (Kudüs Tapınağı) ANİDEN gelecektir. Arzuladığınız anlaşmanın peygamberi gelecektir." (Malaki)
BAR-NASA (İNSANOĞLU)
Eski Ahit'te geçen İnsanoğlu teriminden etkilenen Yeni Ahit yazarları bu şahsı Hz. İsa'ya yormuşlardır. İncil'deki 83 kere İnsanoğlu ifadesi geçer. İnsanoğlu yani İbranice'deki ismiyle Bar-Nasa'nın kim olduğunu size bırakalım.
Birinci hayvan 4 Kanatlı bir aslan olup kanatları koparılmıştır ve yerden yükselmektedir ve ona insan aklı verilip iki ayağı üzerinde durmaktadır. (Dan. 7:4) (Keldanî Imp.'na işarettir)
İkinci hayvan dişlerinde 3 kaburga kemiği taşıyan bir ayıdır. Ona yüksel ve çokça et ye denmiştir. (Dan. 7:6) (Med-Pers İmparatorluğudur ki 3 kaburgayla tabir edilen Adriyatik'ten Habeşistan'a 3 kıtada toprağa sahip idi)
Üçüncüsü bir leopar olup 4 kuş kanadına sahip, 4 başlı ve otorite verilmiş biridir. (Dan. 7:7) (Büyük İskender ki, bir önceki imparatorluktan kalan 4 parçalık toprağı birleştirip genişletti.)
Dördüncüsü ve en sonuncusu, en dehşetli ve en güçlüsünün iki sıra demir dişleri olup vahşice saldırıyor ve ayağına geleni eziyordu. Hepsinden farklı olarak 10 boynuzu vardı. Ve daha sonra o 10 boynuzun üstüne çıkan insana benzeyen gözlere sahip ve küfreden gizli başka bir boynuz çıkmıştı. (Dan. 7:8) (Yani 10 zalim Bizans İmparatorunun ardından çıkıp 3 rakibini zekîce alteden putperest Konstantin'dir ki Hıristiyanlar'ın tarih kitaplarına baksanız bu 10 zalime nefretten başka birşey bulamazsınız. İşte bu zalimlerden kaçan birkaç gencin bir mağarada 309 sene kalışı Kur'an'ın Kehf sûresinde anlatılır. Hıristiyanlar bu 10 Barbarlardan sakındıkları için yer altına, yerleşim birimleri kurmuşlardır.)
Ve 7:8'den itibaren anlatılanlara göre "Rab hüküm verir kitaplar açılır, hayvan ateşle yakılır." ve 7:13'te "İnsanoğlu'nun gelip Allah tarafından tüm ulusları saran bir otorite verilmesi, onurlandırılması ve O'nun otoritesinin ebeden süreceği anlatılır." 7:18'de Tanrının Kutsîlerinin otoriteyi sonsuza dek ele geçirecekleri, 7:25'te de çok inanılmazcasına O son boynuzun Rabb'e küfürle (yani sirkle) O'nun kanunun değiştirmeye çalışacağını anlatır. Çünkü O Konstantin'dir ki Sahih İncil'lerin kabulü için yapılan toplantıda (İznik, M.S. 325), kendisi bir putperest olduğu halde başkanlık etmiş ve Hz. İsa'nın titizlikle riayet ettiği Cumartesi tatilini kaldırıp Roma Güneş Günü'nü yani Pazar gününü Hıristiyanlar'a kabul ettirmiş. Iranyus ve diğer Tevhitçilerin bile katılmadığı bu toplantıda "Teslis" kabul edildi.
Kur'an-ı Kerîm'de şu ifade ilgi çekicidir.
Allah Tevrat'ta son üç büyük peygamberi peygamberlik yaptığı yerlere atıf yaparak müjdelemiştir. Ve Hz. Musa'dan Hz. Muhammed'e irşad eksenini güneşin doğuşuna benzetmiştir. IV. Amenofis'in Yükselen Güneş tanımlamasına benzemiyor mu sizceş
Tesniye 33:1-3
1. Ve bu Allah adamı Musa'nın ölümünden önce İsrailoğulları'na okuduğu hayır duadır.
2. Ve O dedi: Rab Sina'dan geldi, Seir'den yükseldi ve onlara Faran'dan parladı ve O onbin kutsilerin içinden geldi: Onlar için sağ elinde ateşli bir ferman vardı.
3. Evet, O insanlarını seviyordu; tüm Kutsîler senin elindedir: ve onlar senin ayaklarının yanına oturmuştur: Herkes senin sözlerini işitecektir.

YENİ AHİT'TE BEKLENEN FARAKLİT

Musevî Alimleri Hz. İsa'nın zamanına kadar Tesniye 18:18'de bahsi geçen Allah'ın "Hz. Musa gibi bir peygamber çıkaracağım" sözü üzerine O peygamberi bekliyorlardı. Vaftizci Yahya denen Hz. Yahya geldiğinde O'na sordular:
- Sen Mesih misinş
- Hayır!
- İlyas peygamber misinş
- Hayır!
- Son olarak sordular SEN O PEYGAMBER MİSİNş
- Hayır! diye cevap verdi. (Yuhanna, 1:19-21)
İsrailoğulları'nın son peygamberi Hz. İsa'nın reddinden sonra Allah'ın Yaradılış 21:13-18'de verdiği, Hz. İsmail'in soyunu yüceltme zamanı gelmişti.
Matta 21:19-21'de Hz. İsa'nın meyvesiz bir incir ağacından bahsettiği söylenir (bu İncil alimlerine göre peygamber veraset sembolüdür). Bir sonraki sûrede Hz. İsa "Böylece size diyorum ki Tanrı'nın melekutu sizden alınıp güzel meyve verecek bir millete verilecektir" buyurur. (Matta 21:43)
O Hz. İsmail'in soyudur ki Hz. Muhammed'e dayanır ve Hz. İsa'nın deyimiyle "Kim bu taşa çarparsa dağılır, kimin üzerine düşerse unufak eder." (Matta 21:44)
Ve Tesniye 33:2'de bahsedilen Faran'dan 10000 Kutsîlerle gelen peygamber ne kadar Hz. Muhammed'i anlatır. Yuhanna'nın İncil'inde bahsi geçen "Ey küçük çocuklarım, bu şeyleri günahtan sakınasınız diye yazıyorum! Ve eğer biri günaha girerse, Babamızın yanında bir FARAKLİT'imiz vardır, Dürüst İsa Mesih" (1 Yn. 2:1) ifadesi kayda değerdir.
Yani İsa Mesih bir Faraklit'tir. Ayrıca "ve Baba'ya dua edeceğim ki size bir başka FARAKLİT versin, sizinle gelecek çağa katlansın." (Yn. 14:16)
Yn. 14:17'de geçen diğer Faraklit "Hakikatin Ruhu"dur. Peki bu Faraklit ya da Hakikatin Ruhu ne yaparş
1. "Ama O Hakikatin Ruhu gelince sizi tüm hakikate ulaştırır; ama kendi hevesatıyla konuşmaz ne duyarsa onu bildirir" Yn. (16:13)
Evet Kur'an-ı Kerim'in de tasdikiyle O hevesatıyla konuşmaz.
"De ki: ben gerçekten sizin gibi bir insandan başka bir şey değilim." (Fussilet, 6)

MAHAMMADIM (Yüce Muhammed)
SÜLEYMAN'IN MESELLERİ 5:10, 16

Sevgilimin teni beyaz ve kırmızı, 10000'ler içinde seçkin O'dur. (10)
O'nun dili en tatlıdır: evet, O herkesçe sevilendir. Benim sevdiğim ve dostumdur, Ey Kudüs'ün kızları. (16)
Peygamberimizin teni kırmızı ve beyaz idi. O "herkesçe sevilendir"in İbranicesi "Hova Mahammidim"dir. Yani "O Yüce Muhammed'tir.
Hova "O" demek olup "-im" eki yücelik anlamı katar. İbraniler tanrılarına Elohim yani yüce Allah derler.
Haggay 2:7-9
Ve tüm milletleri sarsacağım ve tüm milletlerin Himada'sı gelecektir; ve bu evi izzetle dolduracağım der orduların Rabb'i. Gümüş ve altın (tüm zenginlikler) benimdir der orduların Rabb'i, bu son evimin izzeti öncekinden yüksek olacaktır der orduların Rabb'i; ve bu yerde şalom vereceğim der orduların Rabb'i.
Faran ve Zemzem Suyu
Yaradılış 21:17-21
17- Ve Tanrı çocuğun sesini işitti; Tanrı'nın meleği Hacer'e gökten seslendi: Seni üzen nedir Hacerş Korkma Tanrı bıraktığın yerdeki çocuğun sesini işitti.
18- Çocuğu (Hz. İsmail) yerden kaldır. Çünkü O'nu büyük bir millet edeceğim.
19- Ve Tanrı O'nun gözlerini açtı ve O bir su kaynağı gördü (Zemzem) gitti şişesini doldurup çocuğa da içirdi.
20- Ve tanrı çocuklaydı (ona peygamberlik verdi). O büyüdü ve çölde yetişti ve bir okçu oldu.
21- Ve O Faran çölünde büyüdü. Annesi O'na Mısırlı bir eş aldı.
Metnin orjinalinde geçen "Ve li şamail sematiha... bime demad" ifadeleri göze alındığında "bimedemad" ifadesinin gematrik değeri yani harflerinin sayısal karşılıkları 92 yapar ki bu sayı Muhammed gematrik değerine eşittir.
PARÇA PARÇA VAHİY
İşaya 28:10-13
10- Kanun üstüne kanun, satır üstüne satır, biraz orada biraz burada:
11- Mırıldanan dudaklarla ve başka bir dilde O bu insanlara konuşacak.
12- Ki onlara dedi: bu sizin yorgunluğunuzu dinlendirmeniz için kalandır; ve bu da yeni gelendir ki henüz duymamışsınızdır.
13- Ama Rabb'in vahyi onlara kanun üstüne kanun, satır üstüne satır, biraz orada biraz burada onlara geldi ki: gidebilsinler, dönebilsinler ve hükmü kalksın ve kapılsın ve alınsın.
BEN OKUMA BİLMEM
İşaya 29:12 (11'den 18'e tamamı okunmalıdır)
Ve (içinde herşey bulunan) kitap o ümmiye, (rica ederim) Oku! diye verildiğinde, O da cevap verdi. Ben okuma bilmem.

SEÇKİN KULUM

İşaya 42:1-13
1- Kalk ey yücelttiğim; seçkin kulum, ruhumun memnun olduğu; Ruh'umu (Cebrail a.s.) O'nun üzerine koydum: O Yahudi olmayanlara böyle adalet getirir.
2- Caddelerde bağırıp çağırmaz sesini yükseltmez.
3- Yaralı kamışı kırmaz, tüten çubuğu söndürmez, işte böyle doğruluğa hüküm verir.
4- Yeryüzünde tamamen hükmünü kuruncaya dek cesareti kırılmaz ve adalar O'nun kanununu bekler.
5- Böyle buyurdu gökleri yaratan ve onları yayan, ve de ondan çıkan yeri yaratıp yayan Rab; O ki nefes vermiştir yeryüzündeki insanlara ve O Ruh vermiştir orada yürüyen insanlara.
6- Ben, Rabb'in seni Doğrulukla çağırdım, senin elinden tutacağım seni koruyacağım, Yahudi olmayanlara bir nur olarak sana bir Ahit vereceğim;
7- Kör gözleri açman için, mahpusları hapisten kurtarman için, ve o karanlıktakileri dışarı çıkarmak için.
8- Ben Rabb'im: Bu benim adımdır ve izzetimi bir başkasına vermem ne de yüceliğimi putlara.
9- Gör, önceki şeyler oldu, ve yeni olanları sana bildiriyorum: onlar çıkmadan önce sana söylüyorum.
10- Rabb'e yeni bir şarkı söyle ve izzetini dünyanın ucundan, siz ki denizlere açılanlar ve içindekiler, ve adalar ve oradakiler.
11- Bırak çöl ve üzerindeki şehirler sesini yükseltsin, Keda'ın köyleri de; Bırak kayalık sakinleri şarkıyı söylesinler, tepeden bağırsınlar.
12- Onlar Rabb'ine izzeti versinler ve övgüsünü adalarda söylesinler.
13- Rab cesur bir savaşçı gibi gidecek, savaşın kıskanç bir adamı gibi.. Haykıracak evet kükreyecek ve düşmanlarına galip gelecek.

MEKKE'DEN MEDİNE'YE GÖÇ

Habakkuk 3:3
"Ve Tanrı(nın yardımı) Tema'dan, Kutsî kişi Faran'dan geldi."
Teman, J. Hasting'in İncil Sözlüğü'ne göre Medine'nin kuzeyindeki vahanın ismidir. şunu da unutmamak gerekir ki Medine'yi köyken şehir yapan Kudüs'ten Medine'ye göçen Yahudilerdir.
İşaya 21:13-17
13- Arabistan üzerine yük. Arabistan ağaçlıklarında ikamet edeceksiniz, ey Dedanîlerin seyahat eden ashabı.
14- Tema'lılar O'na susadığında su getirdi: O kaçağı ekmekle korudular.
15- Onlar kılıçtan kaçmışlardı karşılıklı kılıçtan ve bükülü yaydan ve savaşın acıklılığından.
16- Böylelikle Rabb bana dedi ki geçmişteki zafer gibi bir yıl sonra Kedarlı'ların izzeti düşecektir.
17- Ve çok sayıdaki okçu ve Kedar'ın cesur çocukları alt edilecek: Çünkü İsrail'in Allah'ı Rab öyle buyurdu.
Referanslar:
1. Faisal Siddiqui, "The Bible's Last Prophet," Al-Saadawi Publicati
ons, 1995.
2. H. A. Al-Dahir, "Mohammed: A Prophecy Fulfilled," Fulf Medical Relief Fund, Inc., 4th Edition, 1994.
3. Kais Al-Kalby, "Hz. Muhammed: İncil'in Son Peygamberi," American Muslim Cultural Association, Third Edition, 1994.
4. 'Abdul Ahad Dawud, "Muhammad in The Bible, "Presidency of Shariyah Courts and Religious Affairs, Qatar, Third Edition, 1980. (The author is former Reverened David Benjamin Keldani, B.D., Former Bishop of Uramiah, a Roman Catholic Priest of the Uniate-Chaldean Sect; Born in 1867, Embraced Islam in 1904).
5. Abdul Haq Vidyarthi, "Muhammad in World Scriptures," Adam Publishers, 1990. (includes chapters on Zoroastrian and Hindu Scriptures)
6. A. H. Vidyarthi and U. Ali, "Muhammad in Parsi, Hindu&Buddhist Scriptures," IB.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt