[mihriban]
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 8 Eki 2007
- Mesajlar
- 600
- Tepki puanı
- 14
- Puanları
- 18
- Yaş
- 48
- Web Sitesi
- evimizdekilezzetler.blogspot.com

FİNCANDA TEL KADAYIF
GEREKLİ MALZEME
500 gr kadayıf,
250 gr tereyağı veya bir paket margarin,
4 bardak şeker,
3 bardak su,
1 kaşık limon suyu,
ağzı yayvan kahve fincan
YAPILIŞI
1. Şeker, su ile kaynatılır, üzerine bir kaşık limon suyu dökülür. Köpüğü alınır. Ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır.
2. Kadayıf bir tencereye konur, elle ayrılır, koparılır, üzerine eritilmiş ılık yağ dökülür. Yağla kadayıflar iyice didikleyip ovulur. Böylece yağ kadayıfa yedirilir.
3. Yağlanmış bir tepsi hazırlanır.
4. Bir fincan içerisine kadayıftan bir parça alınır. Parmak uçları ile fincandaki kadayıflar basılır, iyice sıkıştırılır. İki parmak ucuyla kaydırılarak kubbe halini alır. Yağlanmış tepsiye yavaşça konur, aralıksız olarak fincandan çıkan kadayıflar tepsiye sıralanır.
5. Tepsi fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.
6. Fırından çıkarılan kadayıflar üzerine bir kepçe ile soğutulmuş ılık şurup gezdirilir, tepsinin üzeri kapatılarak şekeri çektirilir.
NOT:
Arzu edilirse fincana kadayıf konurken fincanın yarısı kadayıfla doldurulur, araya herhangi bir içten -ceviz ve sair- konur, sonra kadayıfla tamamlanır.