Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bayram Nedir, NE DEĞİLDİR ?!! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Bayram Nedir, NE DEĞİLDİR ?!!

Bayram günlerinde, bayramı tüm gerçekliğiyle anlatan bir yazı sizlerle...

Geçenlerde bir dizinin bayramda gösterilecek bölümünün özetini vermekteyken gözüm takıldı. Ama takılmakla kalmadı, öyle kalakaldı.

Apartmanın önünde bir kurbanlık koç. Evin torunu bağırıyor kestirmem diye, ortaya babaanne atlıyor… Torununa sarılıp tabiî ki kestirmeyeceğini buna karşı çıkacağını söylüyor. Ve yıllar öncesine gidiliyor yıllar öncede torunun babası ve amcası da evin önüne getirilen kurban için direniyor evin babası elinde koca bir bıçak ile naralar ata ata geliyor anne de çocuklarına sarılıp bunu önleyeceğini yine beyan ediyor… Ve bu dizi komedi olarak bize sunuluyor…

Ben burada gülünecek bir şey bulamadım, hatta biraz kasıldım, hatta bu senaryoyu esefle kınadım!
Değerlerimiz, kıymet verdiğimiz, “yapılması gerekenler bu kadar mı dejenere edilebilir” diye düşünerek biraz bu hafta Kurban bayramına ve medyanın yaptıklarına değinelim dedim…

İlk olarak, yapılması gereken bayram temizliği mi yoksa bu bayramın özelliklerini, önemini, yapılması gerekenleri ciddiyetle evlatlarımıza izah etmek mi?

Yoksa Rabbim çağın insanı iş temposundan yoruldu biraz dinleniversinler diye mi bizlere bayramı hediye etmiş?!

Bayramın gayesini bilmek gerekir. Hem sosyolojik, hem psikolojik hem de İslami açıdan değerlendirmek çok önemli… Çünkü eğer siz yaşarsanız bu yaşatılır, öğrenilmiş olur…

Erkeklerin erkek gibi olması gerekir! Kan göremem, bakamam diyen ceylan yürekli erkelerimizin çoğalması düşündürücü ve çok üzücü… Mert erkekler yetiştirmek bize düşer ey analar…

Ve inançlarımıza, teslimiyetimize bu katliam (ve benzeri türevde) diyen kendini bilmezleri konuşturanların ağzını kapatacak bilgiye sahip olmamız lazım…

Her bayram, kaçan-kovalanan hayvanların arkasından koşanları, sabahlara kadar bayramı fırsat bilip eğlenenleri ve ertesi gün o eğlenenlerin trafik canavarı olup neler yapabildiklerini izlemekten sıkılmadınız mı?

Bütün babaların Hz. İbrahim duruşlu, yavrularımızın Hz. İsmail teslimiyetli, analarımızın da Hz. Hacer olgunluğunda olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, tatlı, mutlu, yaşanası bayramlarınızın olmasını gönülden dilerim.

Özlü Söz: “Gördüğünüzde size Allah’ı hatırlatan, konuştuğunda bilginizi arttıran, ilmiyle de size ahir eti hatırlatan, sizin için en hayırlı arkadaştır.”
HZ. MUHAMMED (s.a.v)

Tavsiye kıssa: Tavsiyem bu bayram arifesinde Hz. İbrahim ve hz. İsmail kıssasını okumanızı ve çocuklarınıza okutmanız veya anlatmanız.

SERAP BUHARALI

.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün babaların Hz. İbrahim duruşlu, yavrularımızın Hz. İsmail teslimiyetli, analarımızın da Hz. Hacer olgunluğunda olmasını

selamun aleykum kardeşim.güzel bir yazı olmuş.Aynen katılıyorum her bayram böyle diziler oluyor.Ne diyelim allah ıslah eylesin.emeklerine sağlıkB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt