Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bayat ekmek aşı (1 Kullanıcı)

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
343
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Yumurtali ekmek asi
Bayat ekmek dilimleri küp seklinde dogranip firinda kitirlastirilir. Piyaz dogranmis sogan, bir tavada yarim çay bardagi sivi yag ile
pembelestirilir. 1 çorba kasigi salça ve 1 çay bardagi su eklenip birkaç dakika kaynatilir. Dogranmis ekmekler, soganlar ile karistirilip tavanin kenarlarina çekilir.
Tavanin ortasina 2 yumurta kirilir. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.Tavanin kapagi kapatilarak, yumurtalarin pismesi beklenir.4 dis sarimsak dövülüp yogurda katilir. Sarimsakli yogurt servis tabagina
alinir. Üzerine, tavadaki pismis olan yumurtali ekmek asi, bozulmadan çikarilir.1 çorba kasigi erimis margarinde yeterli miktarda kirmizi pul biber hafifçe
yakilir. Biberli yag, yemegin üzerine gezdirin


Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim de: "Yiyiniz, içiniz ve israf etmeyiniz. Şüphesiz o (Allah) israf edenleri sevmez" diyerek bu gerçeğe işaret eder.
Kutsal bir lütuf olan ekmeği gereksiz bir şekilde harcamak, , nimeti azaltmak Kıtlık ve açlığa, sefalete sebep olmak, felâketi çağırmak, ızdırabı çoğaltmak demektir.
Nimetin kıymetini bilmeyen, nimete şükretmeyen toplumların acı örnekleri Kuran-ı Kerim'de açıkça bildirmiştir.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) ekmeğe saygıyı hakkıyla göstermeyen toplumları, Cenab-ı Allah'ın açlıkla cezalandıracağını açıkça haber vermiştir.

selam ve dua ile
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
pratik bi tarifmiş karnımda aç varya dr lar 19.00 dan sonra yemek yemeyin diyorlar ama bu saatlerdede acıkıyorum işte. ben de bayat ekmeği küp küp kesip yumurtaya bulamıştım kızartmıştım. üzerinede şerbet dökmüştüm güzel olmuştu. şimdi sizin tarifi görünce aklıma geldi. tavsiye ederim kesinlikle. tarifiniz için teşekkür ediyorum
 

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
343
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
pratik bi tarifmiş karnımda aç varya dr lar 19.00 dan sonra yemek yemeyin diyorlar ama bu saatlerdede acıkıyorum işte. Ben de bayat ekmeği küp küp kesip yumurtaya bulamıştım kızartmıştım. üzerinede şerbet dökmüştüm güzel olmuştu. şimdi sizin tarifi görünce aklıma geldi. Tavsiye ederim kesinlikle. Tarifiniz için teşekkür ediyorum

allah cc razı olsun selam ve dua ile
 

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
1,218
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
Konum
KONYA
selamün aleyküm kardeşim ben bu yemek tarifini biliyorum...
vede çok seviyorum ya, canım çekti...
biliyormusun bi ara ben hergün bu bayat ekmeş aşından yapıyordum kendim....
ama gün güne kilo almaya başlayınca bıraktım...
uzun zamandır yemiyordum ama en kısa zamanda yapacagım canım çekti çünkü...
gerçekten çok güzel bi tarif...
emegine saglık kardeşim...
selam ve dua ile...
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
46
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Yumurtali ekmek asi
Bayat ekmek dilimleri küp seklinde dogranip firinda kitirlastirilir. Piyaz dogranmis sogan, bir tavada yarim çay bardagi sivi yag ile
pembelestirilir. 1 çorba kasigi salça ve 1 çay bardagi su eklenip birkaç dakika kaynatilir. Dogranmis ekmekler, soganlar ile karistirilip tavanin kenarlarina çekilir.
Tavanin ortasina 2 yumurta kirilir. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.Tavanin kapagi kapatilarak, yumurtalarin pismesi beklenir.4 dis sarimsak dövülüp yogurda katilir. Sarimsakli yogurt servis tabagina
alinir. Üzerine, tavadaki pismis olan yumurtali ekmek asi, bozulmadan çikarilir.1 çorba kasigi erimis margarinde yeterli miktarda kirmizi pul biber hafifçe
yakilir. Biberli yag, yemegin üzerine gezdirin




Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim de: "Yiyiniz, içiniz ve israf etmeyiniz. Şüphesiz o (Allah) israf edenleri sevmez" diyerek bu gerçeğe işaret eder.
Kutsal bir lütuf olan ekmeği gereksiz bir şekilde harcamak, , nimeti azaltmak Kıtlık ve açlığa, sefalete sebep olmak, felâketi çağırmak, ızdırabı çoğaltmak demektir.
Nimetin kıymetini bilmeyen, nimete şükretmeyen toplumların acı örnekleri Kuran-ı Kerim'de açıkça bildirmiştir.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) ekmeğe saygıyı hakkıyla göstermeyen toplumları, Cenab-ı Allah'ın açlıkla cezalandıracağını açıkça haber vermiştir.

selam ve dua ile


deneyelim inşaALLAH. Başka varmı bayat ekmekle tarif...
ALLAH razı olsun.. israf etmeyelim inşAllah..
SELAM VE DUA İLE
 

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
343
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
selamün aleyküm kardeşim ben bu yemek tarifini biliyorum...
vede çok seviyorum ya, canım çekti...
biliyormusun bi ara ben hergün bu bayat ekmeş aşından yapıyordum kendim....
ama gün güne kilo almaya başlayınca bıraktım...
uzun zamandır yemiyordum ama en kısa zamanda yapacagım canım çekti çünkü...
gerçekten çok güzel bi tarif...
emegine saglık kardeşim...
selam ve dua ile...

deneyelim inşaALLAH. Başka varmı bayat ekmekle tarif...
ALLAH razı olsun.. israf etmeyelim inşAllah..
SELAM VE DUA İLE

bunuda deneyelim inşa-ALLAH...aminenurum ablam var var cok tarif:) inş veririz bi ara
selam ve dua ile..

Allah cc razı olsun


bayat ekmek köftesi

bayat ekmek ve 1 su bardağı köftelik bulgur ılık suyla ıslatılır 10 dk kadar bekletilip içersine 1 adet rendelenmiş soğan , reyhan, karabiber, et tablet katılıp iyice yoğrulur büyük yassı köfte şekli verilerek yumurta ya bulayıp yağda kızartılır (reyhan kesinlikle önerilir ) selam ve duayla
 

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
gözümün önne getirdim de cok güzel olabilir.. akşam deneyeceğim..
Sağolasın kardeşim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt