Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bayanlarin motosiklet kullanmasi caizmidir? (1 Kullanıcı)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum bu konuyu her zaman merak ediyordum.Ama bir turlu nasip olmadi birilerine sormak.Beni aydinlatirsaniz sevinirim. Simdiden, bu konuya cevap verenlerden de vermeyenlerden de Allah razi olsun.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
ne yalan söyliyim benim ileride motorsiklet alasım geliyor bir tane ama söyle önünde normal oturur gibi oturupta sürülen motorsikletlerden.

RANAA

Kayıtlı Kullanıcı
Caiz dir yada cazi değildir fetvasını ben veremem.Ama belli şeyler var.ben bir bayan için pek uygun olduğunu sanmıyorum.çok hevesim olmasına rağmen:)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Caiz dir yada cazi değildir fetvasını ben veremem.Ama belli şeyler var.ben bir bayan için pek uygun olduğunu sanmıyorum.çok hevesim olmasına rağmen:)
Evet kardesim bende pek uygun oldugunu sanmiyorum ama tam emin olmadigim icin sizlerle paylastim.Rabbime emanet olun.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardeşim şöyle düşünün bence imkanımız varsa uygun olanından almalıyız ki özellikle çalışan hanımlar almalı neden derseniz her iş gününde minübüslerde elin adamlarıyla dibdibe gidiceğimize motorsikletle giderim daha iyi

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
bencede uygun değil.hiç hoş olmuyor.caizmi değilmi bilemem.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm......

-Sorularımızı "Soruklarla İslamiyet" bölümümüze sormanızda yarar vardır... Daha sağlıklı bilgiler için hassas ve fetva isteyen konularımızı lütfen oraya soralım....

Tahrik edici hareket, çalım ve görünümlerde bulunmayan ve ihtiyaca binaen kadınların bisiklet ve motorsiklete binmesinde dinen bir mahzur bulunmamaktadır. Ancak tesettür ve mahremiyet hükümlerine riayet edilmeyerek motorsiklet ve bisiklete binilirse bu şekildeki binmek caiz değildir. Takva yönünden meseleyi ele alırsak kadınların motosiklet ve bisiklete binmemesi tercih edilmelidir. Selam ve dua ile kalınız fii emanillah

NOT: Fetva isteyen konular bence, sence, onca yorumlanamaz!
Selamun aleykum ve rahmetullah!ben aslinda ilk once sorularla islamiyet'e sormus ancak cevap içeren bir fetva gorememistim sorumu dahi bulamamistim hatta.aslinda bende caiz olmadigini dusundum ama emin olmak istedim ve buraya sordum .Hepinizden Allah razi olsun

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
bencede ; bence, sence ,onca yorumlanamaz .Herkez kendince yorumlarsa ne olur halimiz.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
bencede ; bence, sence ,onca yorumlanamaz .Herkez kendince yorumlarsa ne olur halimiz.
Dogru soyluyorsun kardesim ama benim buraya sorma amacim buradaki bir cok bilgili kardeslerimizden ögrenmekti.galiba buraya vermekle yalnislik yaptim.Size tekrar soyluyorum Sorularla Islamiyet bolumune yazdim ilk once ama yazdigim, sorumu bile bulamadim.Onun icin buraya sordum.Vaktinizi aldigim icin Hakkinizi helal ediniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt