Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bavuldan gelen gül kokusu (1 Kullanıcı)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
bavuldan gelen gül kokusu
manisalı bir hizmet fedaisi A.Ç
hizmetle orta okul yıllarında tanışıyor ve sürekli hizmet evinde kalıyor lise son

sınıfta kıdemli bir abi oluyor hem üniversiteye hazırlanıyor hemde haftada 35

öğrenci çalıştırıyor gerçekten gönülden ve isteyerek yapıyor bu işi.lise sonda

sınavı kazanamıyor.zaten karşı çıkan ailesi daha yüklenerek
-hep başkalarına vereyim diye sen kendinden kaybediyorsun
diyerek hizmet evinde kalmasına karşı çıkıyor abi ailesine karşı gelerek
- hayat üniversite değil sadece benim ne kazandığımı bilmiyorsunuz
diyor ve evden ayrılıyor
ve o sene üniversiteyi kazanıyor.üniversiteyi kazandığı şehirde yine hizmet

evinde kalıyor çok büyük ve önemli görevler üsleniyor ve bunları hakkıyla ihya

ediyor.
ve birgün memeleketine tatil için gider
.....
baba evde otururken burnuna bir gül kokusu geliyor önemsemiyor tekrar gül

kokusunu alıyor kokunun geldiği yere gidiyor ve oğlunun bavulunun olduğu

odaya gidiyor koku bavula gidince yoğunlaşıyor bir de bakıyorki koku oğlunun

ağzı yarım açık bavulundan geliyor.
baba hıçkırıklara boğuluyor gidip oğlunun boynuna sarılıyor
-ey oğul hakkını helal et senin gittiğin yol en hakiki yoldur bu yoldan devam

et diyor(yaptığı hatayı farkediyor)
ve bu ailenin bütün fertleri hizmete hizet için çalışıyor

NOTbu olay bire bir yaşanmış bir olaydır.isim kullanmayı sakıncalı gördüğüm için saklı tuttum

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Bu Olayi Kendi Kulaklariml A Dinledim Uzun Zamandir Sizinle Paylaşmak Istiyordum Anlatimim Pek Etkileyici Olmadi Ama Ben Bu Olaydan çok Etkilendim Inşallah Sizde Beğenirsiniz

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşılan bir şeyi beğenmemek olmaz lakin ben günümüzde gençleri hizmete teşvik macayla anlatılan bu tarz olaylara şüpheyle yaklaşıyorum. belkide senin anlatımında bir eksiklik var. misal babam bavulumdan gül kokusu alsa herhalde gülsuyu şişesini doktü ya da bizimki mubarek koku diye kullanımını abartıyor vs. der geçer gider. bavulun içini açmış mı açınca ne görmüş açıkcası insanı çarpacak, bedeni titratacek en azından kalbini sızlatacak bi şey olmalı yada olmuşturki evladından af dilesin. bana göre bu olayda eksik bir şeyler var.

kardeşim kusurumu mazur gör ben herşeyi sorgulayan biriyim bazen bunu abartabilirim. huy işte.
hakkını helal et.

saygılarımla...

ciftci

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşılan bir şeyi beğenmemek olmaz lakin ben günümüzde gençleri hizmete teşvik macayla anlatılan bu tarz olaylara şüpheyle yaklaşıyorum. belkide senin anlatımında bir eksiklik var. misal babam bavulumdan gül kokusu alsa herhalde gülsuyu şişesini doktü ya da bizimki mubarek koku diye kullanımını abartıyor vs. der geçer gider. bavulun içini açmış mı açınca ne görmüş açıkcası insanı çarpacak, bedeni titratacek en azından kalbini sızlatacak bi şey olmalı yada olmuşturki evladından af dilesin. bana göre bu olayda eksik bir şeyler var.

kardeşim kusurumu mazur gör ben herşeyi sorgulayan biriyim bazen bunu abartabilirim. huy işte.
hakkını helal et.

saygılarımla...
ayni sekilde dusunmusuz
:)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

hakkını helal et.

saygılarımla...
bunu anlatmamın sebebi teşvik değil kardeşim böyle bişey olsa şuanda bende onların içinde olurdum.neyse konu bu şekilde sapar babanızın böyle düşünme ihtimali onun eksikliği herkesin maneviyatı farklı anlatımımın etkileyici olmayabilir çok normal ya da siz etkilenmeyebilirsiniz.sorgulamak çok güzel bişey ama bazı şeyleri sorgulamadan kabul etmek gerek
saygı bizden

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
bunu anlatmamın sebebi teşvik değil kardeşim böyle bişey olsa şuanda bende onların içinde olurdum.neyse konu bu şekilde sapar babanızın böyle düşünme ihtimali onun eksikliği herkesin maneviyatı farklı anlatımımın etkileyici olmayabilir çok normal ya da siz etkilenmeyebilirsiniz.sorgulamak çok güzel bişey ama bazı şeyleri sorgulamadan kabul etmek gerek
saygı bizden

bencede bu konu uzar gider. oncelikle sizin boyle birşeye teşvik etmek istediğinizi belirtmedim bilakis teşvik etmek isteyenlerce uydurulmuş olabileceğini soylemek istedim. yani her anlatılanı bu kadar kolay benimsemeyin diye. ikincisi babam hakkında verdiğim misal sizin bu konuda bize bilmediğiniz bir eksiklik olup olamayacağı yönünde uyarmaktan ibarettir. yoksa babam dahil kimsenin maneviyatında bir eksiklik vardır demek haddime değil ve boyle birlafzın soylenmesine sebep olmak bile beni üzer.. şunuda belirtmeden edemeyeceğim. herşeyi sorgularım derken, peygamler, evliyalar ve enbiyalar vs. gibi büyük zatların yaşadığı hadiseleri sorgulamam. bunlar akılla açıklanamaz. kaldıki bu zatların yaşadıkları her olayın öncesi sonra ayrı bir güzelliktir ve bize ayrı nasihatlar, hediyeler vermektedir.

açıkcası sizin direk savunmaya geçmenizden bir eksiklik olabileceğini veya başka bir açıklama getirmenizi beklerdim. kardeşim anlatımınızı tekrar okur musun? sadece yarım açık bir bavuldan gelen gül kokusundan bahsediyorsun haliyle bunda etkilenecek ne var diye düşünüyorum... sayet bir baba evladından af dilemişse kesinlikle onu etkileyecek bir şey olmalı diyorum. anlatılan hadise gerçek veya değildir. ben kesin olarak böyle bir şey olamaz demedim bi eksiklik olabilir dedim. açıkcası her iki ihtimalide soyledim.

surçi lisan ettiysek kusurumuza bakmayın hakkınızı helal edin.

saygılarımla..
(bu konuda başka yazı yazmayacağım anlatmak istediklerimi gayet açık net yazdım. )

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.rabbim razı olsun hizmet yolunla çalışan kardeşlerimizdende rabbim razı olsun

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
bencede bu konu uzar gider. oncelikle sizin boyle birşeye teşvik etmek istediğinizi belirtmedim bilakis teşvik etmek isteyenlerce uydurulmuş olabileceğini soylemek istedim. yani her anlatılanı bu kadar kolay benimsemeyin diye. ikincisi babam hakkında verdiğim misal sizin bu konuda bize bilmediğiniz bir eksiklik olup olamayacağı yönünde uyarmaktan ibarettir. yoksa babam dahil kimsenin maneviyatında bir eksiklik vardır demek haddime değil ve boyle birlafzın soylenmesine sebep olmak bile beni üzer.. şunuda belirtmeden edemeyeceğim. herşeyi sorgularım derken, peygamler, evliyalar ve enbiyalar vs. gibi büyük zatların yaşadığı hadiseleri sorgulamam. bunlar akılla açıklanamaz. kaldıki bu zatların yaşadıkları her olayın öncesi sonra ayrı bir güzelliktir ve bize ayrı nasihatlar, hediyeler vermektedir.

açıkcası sizin direk savunmaya geçmenizden bir eksiklik olabileceğini veya başka bir açıklama getirmenizi beklerdim. kardeşim anlatımınızı tekrar okur musun? sadece yarım açık bir bavuldan gelen gül kokusundan bahsediyorsun haliyle bunda etkilenecek ne var diye düşünüyorum... sayet bir baba evladından af dilemişse kesinlikle onu etkileyecek bir şey olmalı diyorum. anlatılan hadise gerçek veya değildir. ben kesin olarak böyle bir şey olamaz demedim bi eksiklik olabilir dedim. açıkcası her iki ihtimalide soyledim.

surçi lisan ettiysek kusurumuza bakmayın hakkınızı helal edin.

saygılarımla..
(bu konuda başka yazı yazmayacağım anlatmak istediklerimi gayet açık net yazdım. )

öncelikle hakkım helaldir kardeşim.konuma ister katılırsınız ister katılmazsınız sizin bileceğiniz bişey.hizmette çalışan bir öğrencinin bavulundan hiç yok yere gül kokusu geliyor bunun neresinden etkilenemediniz bende bunu anlayamadım anlatımımda eskik yok ama etkileyicilik olmayabilir.
bu abi ALLAH(C.C) yu HZ MUHAMMED(SAV) anlatmak ONLARIN farz ve sünnetleri yaşatmak insanlara öğretmek için bir savaşın içine girmiş babası da buna karşı çıkmış sonunda rabbim bu işin ne kadar hayırlı bir ne kadar hayırlı bir yol olduğunu babasına göstermek için HZ MUHAMMED(SAV) kokusunu ona duyurmuş bu kokuyu belki sadece babası aldı
şimdi anlatabildim mi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt