Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtüsüz Oğuldan Başörtülü Anaya (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsüz Oğuldan Başörtülü Anaya
canım anacığım;

Şu satırlar belki seni üzecek, belki de sevindirecek, belki de düşündürecektir.
Bu satırlara üzül; çünkü bu satırlar yaralı bir kalbin feryadıdır ana...
Bu satırlara sevin; çünkü bu satırlar oğlunun yazdığı satırlardır...
Ama annem! Sen buna üzül. Çünkü kendi diyarında "garip" oldu müslüman...
Anacığım biliyorum şu anda beni düşünüyorsun. Aman evladım nasıl, hasta mı, aç mı, susuz mu, bir derdi var mı? Kalbin, hep oğlun için çarpiyor şimdi. Gecen-gündüzün onunla, bilirim tüm analar öyledir. Bir diken evladının eline batmaya görsün, yakarlar yıkarlar, feryad-ı figanla yeri göğü inletir ahları... Yürekleri pamuk gibi yumuşaktır. Şefkatin en güzeline sahiptirler. Bilirim anacığım sen de o analardansın...

Canım anacığım! Senin okuman yazman yoktur bilirim. Ama belki duymuşluğun vardır. Bacımın örtüsüne mel un eller uzandı! Yüreğim kan ağlıyor ana! Ah anacığım ah! Sütçü İmamlar öldü mü ne?? Hani o canım başörtüsü için mücadeleler vermişti. Şimdi ismini taşiyan üniversitede uğruna savaş açtığı örtüye savaş açılmıştır. Oysa ki, İstiklal ve Kurtuluş mücadelesinin bittiğini zanneden insanlar, yanıldıklarının farkına varmıyorlar hala........

Yazık gençliğimin tüm umutları feryad ediyor yazık! Aynada yüzüme bakamıyorum artık. Bakınca yağmur sandığım bir tükürük geliyor yüzüme.
Yazık..! Ruhum titriyor hala mı dirilmeyeceğim? Hala mı dünya müslümanları ezilecek? Kış uykusu olsaydı yine iyi, ama ne yazık ki dört mevsimin uykusundayım hala.

Kurul toplandı karar alındı ve karar: "Allah ın emrettiği başörtüsü yasak"!!!
Yanıyorum ana kahroluyorum. Diyorum ki "gir yedi kat yerin dibine! kahrol, ağla ki gözünde yaş bitsin. Ve ağla ki, gözünden aksın." Biliyorum ağlamak vakti geçti ama, yine de derler ki, "ağla , belki gözyaşların sel olur, zulmü boğar, siler, süpürür..." Güzel anam! belki." Bu senin işin mi, sen erkeksin" dersin. Yahut "aman kimsenin etlisine sütlüsüne karışma" dersin.

Canımsın sen, seni dinlerim ama biliyorum ki okumamışlığın var. Eğer okumuşluğun olsaydı, mert Akif im gibi: "Boynum kesilmeye gelir ama çekilmeye asla" diyebilirdin, hatta diyeceksin de... "Onlar çile çekmeden cennete girebileceklerini mi sanıyorlar?" diye buyurmuyor mu Yüce Mevlamız. Eğer bacımın başörtüsüne el uzanmışsa benim susmam "dilsiz şeytan" oluşu mu ispatlamaz mı? Bana Rabbim yeter ya anacığım. O sızıyı kalbimin en ücra köşesine kadar duymazsam, nasıl mes uliyetten kurtulabilirim ki?

İşte ana, benim ahvalim bu. Ben bir kız olsam inan ki bir saniye bile düşünmem "Okul mu? Başörtüsü mü?" tartışmasına kesinlikle "Başörtüsü" cevabını veririm.
Çünkü başörtüsü, hiç te vile gerek duymadan aşikar olan bir Rabbani emirdir. Çogu arkadaşimın kabul etmeyeceğini ve eleştireceklerini biliyorum ama şöyle düşünüyorum:"İlim kadın erkek herkes üzerine farzdır" ilahi buyruğuda üniversite de okumayı şart koşmuyor ki....
Ki kız olsaydım eğer, İslami ilimlerle kendimi donatır, istikbalde yuvamı aydınlatır, gaspedilmiş haklarımın karşilığını alacak münevver bir nesil yetiştirirdim.

"Örtün" ve "Oku" emirleri arasında ikilemde kalınmayacak, çilekes kız kardeşlerimin ikilemsiz, huzurlu, saadet dolu günleri için mücadele ederdim...:(
Selam ve dua ile...

yalan_yalan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Başörtüsüz Oğuldan Başörtülü Anaya

B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Örtün" ve "Oku" emirleri arasında ikilemde kalınmayacak, çilekes kız kardeşlerimin ikilemsiz, huzurlu, saadet dolu günleri için mücadele ederdim...

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.ÖZELLİKLE YUKARIDAKİ DUAYA AMİN DİYORUM.BU ÇOK KÖTÜ BİR ÇELİŞKİ.BU ÇELİŞKİYİ YAŞATANLAR İÇİN ŞUNU DİYORUM:

YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

:( :( B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık ne güzel konuşmuş keşke kimse karışmasada müslümanlar rahat etse dinimizi doya doya yaşasak başörtümüze kimse karışmasa ama buna kimse bi dur demiyo:(

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ELİNİZE SAĞLIK GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ..VAZİYETİMİZ ÇOK GÜZEL ÖZETLİYOR ADETA..YAZIKKİ ALLAH'IN EMRİ OLAN TÜRBANA,YİNE ALLAH'IN KENDİLERİNE VERDİĞİ NEFESLE KARŞI ÇIKIYORLAR..VE HİÇ DÜŞÜNMEDEN CEHENNEMİ,ATEŞİ..ALLAH'IM NEDEN BÖYLE YAPIYORLAR,NE İÇİN UĞRAŞIYORLAR..ADETA CEHENNEME ODUN,KÖMÜR OLACAĞIZ DİYE ÇABALIYORLAR..ALLAH'IM BU DÜNYADA SENİN EMRİNE KARŞI GELENLERİ KAHREYLE..ALDIKLARI HER NEFESİN HESABINI SOR NE OLURSUN ALLAH'IM..VE DAHA FAZLA İLERİYE GİTMELERİNİ ENGELLE YA RABBİM..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Nice anneler varki davasının temsilciliğini yapacak mücahideler yetiştirememektedir. Nice babalar varki Sütçü imamı görmezlikten gelmektedir.... Nice sevda maduru varki yeminini bozmayan, bozgunculuktan Allah'a sığınan sebat eden, Belki dünyanın en acı olayı bu, belkide düşmanın yüz karası bu....Ne zamandan beri bir vatan evladı birbirine düşman oldu. Belkide gerçekten tükürülmesi gerekli bir durum oldu...Allah razı olsun paylaştığınız için çok güzel bir bir paylaşım olmuş Teşekkürederim

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli,
Bu ezanlarki şehadetleri dinin temeli,
Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli, benim inlemeli... benim inlemeli...benim inlemeli...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
Nice anneler varki davasının temsilciliğini yapacak mücahideler yetiştirememektedir. Nice babalar varki Sütçü imamı görmezlikten gelmektedir.... Nice sevda maduru varki yeminini bozmayan, bozgunculuktan Allah'a sığınan sebat eden, Belki dünyanın en acı olayı bu, belkide düşmanın yüz karası bu....Ne zamandan beri bir vatan evladı birbirine düşman oldu. Belkide gerçekten tükürülmesi gerekli bir durum oldu...Allah razı olsun paylaştığınız için çok güzel bir bir paylaşım olmuş Teşekkürederim

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli,
Bu ezanlarki şehadetleri dinin temeli,
Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli, benim inlemeli... benim inlemeli...benim inlemeli...

Rabbim bütün okumak isteyipte örütsünden dolayi okuyamayan bütün mü`minelerin yar ve yardimcisi olsun. Bence bu yasak bizim dünyadaki imtihanlarimizdan biri. Insaallah muvaffak oluruz. Rabbim ümmeti Muhammed`in yardimcisi olsun. Dua mü`minin silahidir. Beraberce dua edelim. Insaallah zafer birgün bizim olacaktir B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB BOZKUS yazdı:
S.ALEYKÜM ELİNİZE SAĞLIK GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ..VAZİYETİMİZ ÇOK GÜZEL ÖZETLİYOR ADETA..YAZIKKİ ALLAH'IN EMRİ OLAN TÜRBANA,YİNE ALLAH'IN KENDİLERİNE VERDİĞİ NEFESLE KARŞI ÇIKIYORLAR..VE HİÇ DÜŞÜNMEDEN CEHENNEMİ,ATEŞİ..ALLAH'IM NEDEN BÖYLE YAPIYORLAR,NE İÇİN UĞRAŞIYORLAR..ADETA CEHENNEME ODUN,KÖMÜR OLACAĞIZ DİYE ÇABALIYORLAR..ALLAH'IM BU DÜNYADA SENİN EMRİNE KARŞI GELENLERİ KAHREYLE..ALDIKLARI HER NEFESİN HESABINI SOR NE OLURSUN ALLAH'IM..VE DAHA FAZLA İLERİYE GİTMELERİNİ ENGELLE YA RABBİM..

Ama Anne! Baba! Sizler Müslüman değil misiniz?

- Bu örtü de nereden çıktı? Senin yüzünden el alemin yüzüne bakamıyoruz. İtibarımızı beş paralık ettin! Para istiyorsan para, mal istiyorsan mal, her gün bir başka giyin, niye yaşlı kadınlar gibi kapanıyorsun, gençsin, güzelsin derhal çıkaracaksın başından bu bez parçasını!

- Hayır anne o bir bez parçası değil! Dinimizin emri.

- Bak sen başımıza hoca kesildi. Bana bak kızım! bunların zamanı geçti, hem kaçıncı asırda yaşıyoruz? Bak hanım! Bunlar hep senin başının altından çıktı. Ben demedim mi sana o sıkma başlı arkadaşları ile gezmesin diye. Ben böyle olacağını biliyordum. Körle yatan şaşı kalkar. O oyuncuların yanına giden oyuncu olur işte. Bak kızım ben onu bunu anlamam, biz aydın ve çağdaş aileyiz. Ailemizin şerefini beş paralık etmeye hakkın yok. Yarından tezi yok atacaksın başındakini !

Ama anne! Baba! Sizler Müslüman değil misiniz?:(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt