Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtüsü takanlar ve başörtüsüne takanlar (1 Kullanıcı)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
İskilipli Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği" isimli kitabından muhakeme edilirken, hâkim diyor ki: "Hoca, bir metre bez için bu kadar ısrara gerek var mı?"​
Atıf Hoca direkte dalgalanan bayrağı gösteriyor, diyor ki: "Hâkim bey, şu bayrak da iki metrelik bir bezdir. Yırtıp atabilir miyiz?"
İşte o bayrak nasıl ki bizim istiklalimize alâmettir, başörtüsü de kadının istiklaline alâmettir.

Nasıl ki bir hanım başı açık okuluna girebiliyor, başı örtülü hanım da okuluna girebilmeli. Buna izin verilmemesi, insan haklarıyla, özgürlükle bağdaşmaz!

Almanya Köln'de "kadının özgürlüğü" isimli bir konferans tertip edilmişti. Konu şu: Müslüman kadınlar başlarını zorla mı örtüyorlar, yoksa kendi istekleriyle mi örtüyorlar?​

Sosyalistler, kapitalistler, papazlar, hocalar... Hepsi, hepsi sırayla konuştular? Bir genç hanım söz istedi, dedi ki: "Ben Alman'ım. Ziraat mühendisiyim. Başımı örtmekten çok memnunum. Kadın, birilerinin zevkine kurban edilmemelidir. Neden bizimle meşgul oluyorsunuz da, şortla gezen Alman kadınlarıyla meşgul olmuyorsunuz?" Kadının bu konuşması paneli bitirdi.​

Bana göre Avrupalı, başörtüsünü görünce Osmanlı'yı görüyor! Osmanlı'nın gelmesinden korkuyor! Osmanlı devleti gökten inmedi. Osman Gazi isminde bir adam, Osmanlı devletini kurdu. Başörtüsünden korkanlar da böyle düşünüyor. "Başörtüsü, Türkiye'yi Osmanlı yapmaya yetebilir!" İnsanlar, Avrupavâri yaşayabilmek için, Avrupa'yı istiyor.​

Bugün bir kız üniversiteye başörtülü girse, şeriat mı gelmiş olur? Bu bir korkudur. Korkulan, şeriat değil, dindir.​

Türkiye'de devlet adamları teferruatla çok meşgul oluyorlar. Hâlbuki Amerika'da tahsil yaptığım sıralarda, Almanya'da çalıştığım sıralarda gördüm ki, gerek Amerika gerekse Almanya, teferruattan çok memleketin ekonomisini nasıl düzeltebiliriz, memleketin sosyal yapısını nasıl daha iyiye götürebiliriz, dünya politikasında daha güçlü nasıl olabiliriz, bu meseleler üzerinde duruyorlar.​

Ne yazık ki, Türkiye'de başörtüsü meselesi fazla büyütülüyor. Devlet, başörtüsüne bakmamalı, başın içindeki ilme bakmalı. Bilkent'e, Ortadoğu Üniversitesine giden kızın kafasının içinde fizik var, kimya var, cebir var, geometri var, bilim var! Ve bu kızlar derslerinde başarılı. Başörtüsü, fiziği öğrenmeye mani değil. Fiziğin formülleri gelip başörtüsüne çarpıp da yere düşmüyor; kızın kafasına girebiliyor.

Ekonomimizi daha iyiye nasıl götürebiliriz, sosyal imkânlarımızı nasıl geliştirebiliriz, dünya politikasında ağırlığımızı nasıl koruyabiliriz; mesele budur!​

Hekimoğlu İsmail

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
İskilipli Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği" isimli kitabından muhakeme edilirken, hâkim diyor ki: "Hoca, bir metre bez için bu kadar ısrara gerek var mı?"​
Atıf Hoca direkte dalgalanan bayrağı gösteriyor, diyor ki: "Hâkim bey, şu bayrak da iki metrelik bir bezdir. Yırtıp atabilir miyiz?"
İşte o bayrak nasıl ki bizim istiklalimize alâmettir, başörtüsü de kadının istiklaline alâmettir.

Nasıl ki bir hanım başı açık okuluna girebiliyor, başı örtülü hanım da okuluna girebilmeli. Buna izin verilmemesi, insan haklarıyla, özgürlükle bağdaşmaz!

Almanya Köln'de "kadının özgürlüğü" isimli bir konferans tertip edilmişti. Konu şu: Müslüman kadınlar başlarını zorla mı örtüyorlar, yoksa kendi istekleriyle mi örtüyorlar?​

Sosyalistler, kapitalistler, papazlar, hocalar... Hepsi, hepsi sırayla konuştular? Bir genç hanım söz istedi, dedi ki: "Ben Alman'ım. Ziraat mühendisiyim. Başımı örtmekten çok memnunum. Kadın, birilerinin zevkine kurban edilmemelidir. Neden bizimle meşgul oluyorsunuz da, şortla gezen Alman kadınlarıyla meşgul olmuyorsunuz?" Kadının bu konuşması paneli bitirdi.​

Bana göre Avrupalı, başörtüsünü görünce Osmanlı'yı görüyor! Osmanlı'nın gelmesinden korkuyor! Osmanlı devleti gökten inmedi. Osman Gazi isminde bir adam, Osmanlı devletini kurdu. Başörtüsünden korkanlar da böyle düşünüyor. "Başörtüsü, Türkiye'yi Osmanlı yapmaya yetebilir!" İnsanlar, Avrupavâri yaşayabilmek için, Avrupa'yı istiyor.​

Bugün bir kız üniversiteye başörtülü girse, şeriat mı gelmiş olur? Bu bir korkudur. Korkulan, şeriat değil, dindir.​

Türkiye'de devlet adamları teferruatla çok meşgul oluyorlar. Hâlbuki Amerika'da tahsil yaptığım sıralarda, Almanya'da çalıştığım sıralarda gördüm ki, gerek Amerika gerekse Almanya, teferruattan çok memleketin ekonomisini nasıl düzeltebiliriz, memleketin sosyal yapısını nasıl daha iyiye götürebiliriz, dünya politikasında daha güçlü nasıl olabiliriz, bu meseleler üzerinde duruyorlar.​

Ne yazık ki, Türkiye'de başörtüsü meselesi fazla büyütülüyor. Devlet, başörtüsüne bakmamalı, başın içindeki ilme bakmalı. Bilkent'e, Ortadoğu Üniversitesine giden kızın kafasının içinde fizik var, kimya var, cebir var, geometri var, bilim var! Ve bu kızlar derslerinde başarılı. Başörtüsü, fiziği öğrenmeye mani değil. Fiziğin formülleri gelip başörtüsüne çarpıp da yere düşmüyor; kızın kafasına girebiliyor.

Ekonomimizi daha iyiye nasıl götürebiliriz, sosyal imkânlarımızı nasıl geliştirebiliriz, dünya politikasında ağırlığımızı nasıl koruyabiliriz; mesele budur!​

Hekimoğlu İsmail

ESSELAMÜ ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK GÜZEL VE GÜZEL OLDUĞU KARDAR ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN ALLAHA SENDEN RAZI OLSUN.AMA BENCE BU ÖRTÜ SORUNU ÇÖZÜLÜCAK GİBİ DURUYO İNŞAALLAHTA ÖYLE OLUR.DEVLETİMİZE GÜVENELİM

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun....

%99 u Müslüman olan bir ülkede hala bu konunun tartışılması ve şeriatla korkutmaları, dışarıdan ithal ettiğimiz haçlı zihniyetinin farklı bir versiyonudur diye düşünüyorum...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm .... Değindiğiniz Konu çok önemli Ve çözüm Bulunulmasi Gerekn En önemli Konulardan Biri .... Selametle....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü canım kardeşim,
Siz epeydir görünmüyorsunuz Zeynep Rukiye'm..Hayırdır inşallah güzel kardeşim, inşallah kötü bir durum yoktur..Bugün paylaşımınızı görünce içim rahatladı, sizi gördüğüme sevindim güzel kardeşim:B...Bu vesileyle tekrardan hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz;)... Canım kardeşim, üzerine çok şey söylenebilecek ve öyle tahmin ediyorum ki yasağı kalksa dahi güncelliğini hiç yitirmeyecek bir konu bu..Rabbimiz c.c kalplerindeki örtüyü kaldırsın inşallah..Hidayetsizlik ve nasipsizlik, idrak ve izanlarını alabora etmiş vaziyette..Bizler ''tesettür cihadı'' ile de her daim bu yasağın karşısında direndik, direnmeye de devam edeceğiz inşallahu Teala..Rahman c.c'nin katında alacağımız ecir bizlere yeter, Rahman c.c'nin El-Kahhar ism-i celilesinin tecellisi ahirette yasakçıların üzerine mücellet olacak ve onlar her iki dünya için de kaybedenlerden olacaklardır..Bizleri ise dünyevi her türlü mekandan tecrit etmeye çalışıp gözlerinde ''dünyada kaybetmiş'' konumuna düşürmeye (!) çalışan bu hidayetsizlere, ''bizler, her iki cihanda da kazananlardanız.'' cevabını söylemek düşüyor bizlere:evet..

Allah c.c kalp gözlerini açsın inşallah..Rahman c.c razı olsun sizden daimen güzel kardeşim. Sevabınızı, ecrinizi ziyadesiyle versin Rabbimiz c.c inşallah..Daimi dualarımdasınız..En Dost'a, En Yüce'ye emanet olun, selam ve baki muhabbetle inşallah..B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMÜ ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK GÜZEL VE GÜZEL OLDUĞU KARDAR ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN ALLAHA SENDEN RAZI OLSUN.AMA BENCE BU ÖRTÜ SORUNU ÇÖZÜLÜCAK GİBİ DURUYO İNŞAALLAHTA ÖYLE OLUR.DEVLETİMİZE GÜVENELİM

Aleyküm selam kardeşim beyenmenize sevindim.
Evet kardeşim çok önemli bir konu ve biz kapalıların elinden bazı hakları alınıyor.
Bu devranın böyle gitmeyeceğine inanıyoruz biiznillah.Elbette adalet yerini bulacaktır.
Selam ve dua ile...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Bu Akşam Haberlerde Akp Millet Vekillerinden Biri Ismini Hatirlamiyorum şöyle Diyordu . Kapali Bayanlriminizinda Açik Bayanlarin Sahip Olduklari özgürlüklere Sahip Olmasi Gerekir Diyodu...

Açik Bayanlar Nasil Ki Liseye Ve Yahut üniversiteye Açik Girebiliyorlarsa Kapalilarda O şekilde Onlarin Liseye Ve Yahur üniversiteye Girdikleri Gibi özgür Girme Hakkinlari Olamali .....

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Bu Akşam Haberlerde Akp Millet Vekillerinden Biri Ismini Hatirlamiyorum şöyle Diyordu . Kapali Bayanlriminizinda Açik Bayanlarin Sahip Olduklari özgürlüklere Sahip Olmasi Gerekir Diyodu...

Açik Bayanlar Nasil Ki Liseye Ve Yahut üniversiteye Açik Girebiliyorlarsa Kapalilarda O şekilde Onlarin Liseye Ve Yahur üniversiteye Girdikleri Gibi özgür Girme Hakkinlari Olamali .....

Haber verdiğiniz için teşekkür ediyorum güzel kardeşim.
Can-ı gönülden bu haksızlığın sona ermesi için dualarda bulunalım inşaallah.
Hayırlı nurlu geceler...Allah a emanet olunuz.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun....

%99 u Müslüman olan bir ülkede hala bu konunun tartışılması ve şeriatla korkutmaları, dışarıdan ithal ettiğimiz haçlı zihniyetinin farklı bir versiyonudur diye düşünüyorum...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Ecmain olsun inşaallah kardeşim.Haklı olabilirsiniz.
Bu durumdan fayda sağlayanları Allah a havale ediyorum.
Rabbim en güzel şekilde cezalarını verecektir.
Selam ve dua ile...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü canım kardeşim,
Siz epeydir görünmüyorsunuz Zeynep Rukiye'm..Hayırdır inşallah güzel kardeşim, inşallah kötü bir durum yoktur..Bugün paylaşımınızı görünce içim rahatladı, sizi gördüğüme sevindim güzel kardeşim...Bu vesileyle tekrardan hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz;)... Canım kardeşim, üzerine çok şey söylenebilecek ve öyle tahmin ediyorum ki yasağı kalksa dahi güncelliğini hiç yitirmeyecek bir konu bu..Rabbimiz c.c kalplerindeki örtüyü kaldırsın inşallah..Hidayetsizlik ve nasipsizlik, idrak ve izanlarını alabora etmiş vaziyette..Bizler ''tesettür cihadı'' ile de her daim bu yasağın karşısında direndik, direnmeye de devam edeceğiz inşallahu Teala..Rahman c.c'nin katında alacağımız ecir bizlere yeter, Rahman c.c'nin El-Kahhar ism-i celilesinin tecellisi ahirette yasakçıların üzerine mücellet olacak ve onlar her iki dünya için de kaybedenlerden olacaklardır..Bizleri ise dünyevi her türlü mekandan tecrit etmeye çalışıp gözlerinde ''dünyada kaybetmiş'' konumuna düşürmeye (!) çalışan bu hidayetsizlere, ''bizler, her iki cihanda da kazananlardanız.'' cevabını söylemek düşüyor bizlere..

Allah c.c kalp gözlerini açsın inşallah..Rahman c.c razı olsun sizden daimen güzel kardeşim. Sevabınızı, ecrinizi ziyadesiyle versin Rabbimiz c.c inşallah..Daimi dualarımdasınız..En Dost'a, En Yüce'ye emanet olun, selam ve baki muhabbetle inşallah..

Aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh canım kardeşim
Elhamdülillah kardeşim her şey yolunda sadece yeni işe başlamamdan dolayı giremiyorum :( inşaallah girmeye çalışacağım sizi çok özledim.
Paylaşımıma cevap yazdığınızı görünce çok sevindim demekki aliye kardeşim sağolsun unutmamış dedim.Emin ol güzel kardeşim sizde unutulmadınız.
Hoşgördük kardeşim
Rabbim direncinizin mükafatını kat ve kat verecektir inşaallah.
Onlar yaptıklarıyla övüne dursunlar kardeşim bizler Rabbimin nurunu tamamlasını bekliyoruz.Güzel duanıza ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Rabbim sizden 10000000000000000000 defa razı olsun inşaallah.;)
Baki muhabbet selam ve dua ile güzel kardeşim.B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm .... Değindiğiniz Konu çok önemli Ve çözüm Bulunulmasi Gerekn En önemli Konulardan Biri .... Selametle....

Aleyküm selam kardeşim.
Çözüm, inşaallah en kısa sürede bulunur ve bu adaletsizlik sona erer inşaallah.
Selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt