Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtüsü partisi (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü partisi
beyalerbd8an6.jpg

Son günlerde başörtüsüyle ilgili çok şey yazıldı,çizildi konuşuldu,tartışıldı..
Anketler yapıldı türbanlılar azalıyor ,çoğalıyor diyerek.
Simgedir, neyin simgesidir ,bir örgütünmü ,bir partininmi?
Hayır, dinimin bir emridir..
Cumhuriyetin aydınlık yüzünü örtüyormuş, bu ülkenin yüzünün nasıl aydınlatıldığını ,kimlerin sayesinde olduğunu çok iyi bildikleri halde...
Asıl amaç, başörtüsünü belirli bir zumreye mal ederek,onların üzerinden dini değerlere saldırmaktır.
Bende müslümanım diyen bir kişi,yüce kitabın sadece bir zumreye değil ,tüm insanlığa indiğini pekala bilir..
Örtünmesemde benim kalbim temiz diyerek,örtünenlere,
o öyle yapıyor ,o şöyle yapıyor diye açığını yakalamaya çalışmak, karalamakla temiz kalbini kirletmiş olmuyormu?
Kur'an da, örtünün diye emrediyor yüce yaradan..
Demiyorki ,alt tabadakiler örtünsün,malı olan istediği gibi giyinsin ,açılsın ,saçılsın.
Hani öyle yafta vuruluyorya,fakirler örtünür ,köylüler örtünür .
Allah a aşık olan örtünür..
Öyle bir hale gelindi ki, açıkla kapalının resmini yanyana koyup hangisi göze güzel görünüyor,diye sualler var..
Örtü ne bir partiyle, ne bir kuruluşla doğmuştur,
kitabımız indiğinden beri vardır ve var olacaktır..
Bundan rahatsız olanlar ,doğrudan düşmanlıklarını
örtüden yana değilde türban şeklinde kullanmaktalar ..
Örtüye değilmiş düşmanlıkları türbanaymış ..
salataya ha limon koymuşsun ,ha sirke..
Tamam o zaman türbanımızı başörtü yapalım ne değişecek..
dua ile

yesil

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun

ALLAH razı olsun

s.a
ellerine ve yüreğine sağlık
çok güzel bir msj

ALLAHA emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Hafize Annem, emeğinize sağlık..Rabbimiz c.c razı olsun..Güzel bir yazıydı. Türbandan rant elde etmeye çalışan kesimler var ülkemizde yazık ki.. Örtünün manasının hala anlaşılamadığına, ağırlığının da kaldırılamadığına inanıyorum..Türbanı bu kadar malzeme edenlerin, ve onunla ''güzel görünme çabasına'' girenlerin de niyetlerinin Allah c.c rızasından çok uzaklarda olduğunu söylersek su-i zan etmiş olmayız..Bu konuda Efendimiz (s.a.v)'in kızlarını, hanımlarını örnek almalıyız...Nur Suresi'nin tesettürle ilgili 31. ve 32. ayetleri indiğinde tereddüt etmeden, iman etmişler ve bu emri, tüm maddi mevki ve beklentilere feda etmeden ihlasla uygulamışlardır..Örnek almamız gerekenler de bu ihlaslı mübarek hanımlar olmalı, kendilerini belli etmek için ellerinden geleni yapanları değil...Türbanı malzeme olarak kullananlar hakkında ise her iki cihanda da büyük bir zillet vardır..Haklarındaki hükmü Allah c.c verecektir..

Türbanla ilgili ağır sınavlardan geçiyoruz..Allah c.c hidayet ve kalplerine şifa versin inşallah...

Selam ve dua ile.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Hafize Annem, emeğinize sağlık..Rabbimiz c.c razı olsun..Güzel bir yazıydı. Türbandan rant elde etmeye çalışan kesimler var ülkemizde yazık ki.. Örtünün manasının hala anlaşılamadığına, ağırlığının da kaldırılamadığına inanıyorum..Türbanı bu kadar malzeme edenlerin, ve onunla ''güzel görünme çabasına'' girenlerin de niyetlerinin Allah c.c rızasından çok uzaklarda olduğunu söylersek su-i zan etmiş olmayız..Bu konuda Efendimiz (s.a.v)'in kızlarını, hanımlarını örnek almalıyız...Nur Suresi'nin tesettürle ilgili 31. ve 32. ayetleri indiğinde tereddüt etmeden, iman etmişler ve bu emri, tüm maddi mevki ve beklentilere feda etmeden ihlasla uygulamışlardır..Örnek almamız gerekenler de bu ihlaslı mübarek hanımlar olmalı, kendilerini belli etmek için ellerinden geleni yapanları değil...Türbanı malzeme olarak kullananlar hakkında ise her iki cihanda da büyük bir zillet vardır..Haklarındaki hükmü Allah c.c verecektir..

Türbanla ilgili ağır sınavlardan geçiyoruz..Allah c.c hidayet ve kalplerine şifa versin inşallah...

Selam ve dua ile.

Aleykümselam Aliyecim ben bu meseleler hala haklım ermiyor ya biz müslüman memleketinde yaşıyoruz baş örtüleri sorun oluyor her kezin isteği arzusu kendine üniversitelere mini eteklisi küpeli erkekleri askılısı baktığın zaman üstünde bir şey göremezsin bunlar sorun olmuyorda yalnızca başınta örtüsü olduğu içinmi bu kadar şamatalar yapılıyor Peygamber Efendimiz s.a.s örtünün dediği zaman kadınlar hemen üstündeki çarşafları yırtıp başlarını kapamışlar inanki kimi zaman düşünüyorum bir anlam veremiyorum Allah c.c hepsine hidayet nasip etsin inş amin

BAŞINI ÖRTMÜŞSÜN HANIM OLMUŞUN
KUR'AN NURUYLA TAŞIP DOLMUŞSUN
HAKİKAT YOLUNU BİLKİ BULMUSSUN
NE KADAR NE KADAR SEVİNDİM BİLEMESSİN BACIM

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Evet hafize annem yazdığın gibi;
HAKİKAT YOLUNU BİLKİ BULMUSSUN ..
Ne kadar güzel.Bu insanlar ne zaman usanacak bırakacak bu konularla uğraşmaktan merak ediyorum.Her akşam haberlerde muhakkak ya yeni bir röportaj, ya yeni bir anket yada yeni bir haber.Dün akşamda belki görmüşsünüzdür haberlerde bi imam hatip okulunun bayan lar için tahsis ettiği bi i.e.t.t. otobüsünden bahsediliyordu.Haberi öyle bir dıramatize etmişlerki yorum yapanın ses tonu, arka fonda çalan müzik inanılmaz.Yani bu konu hakkında şuan yorum yapmak istemiyorum ama o kadar okul önlerinde satılan kötü alışkanlılar, yolsuzluklar vs varken yani ne diyeyim ki.Haber ihtiyaç var, daha doğrusu gündeme.Rabbim hakkımıza hayırlısını versin inşallah.Salih ve saliha ameller versin cümlemize.
Selam ve dua ile..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Ne kadar güzel.Bu insanlar ne zaman usanacak bırakacak bu konularla uğraşmaktan merak ediyorum.Her akşam haberlerde muhakkak ya yeni bir röportaj, ya yeni bir anket yada yeni bir haber.Dün akşamda belki görmüşsünüzdür haberlerde bi imam hatip okulunun bayan lar için tahsis ettiği bi i.e.t.t. otobüsünden bahsediliyordu.Haberi öyle bir dıramatize etmişlerki yorum yapanın ses tonu, arka fonda çalan müzik inanılmaz.Yani bu konu hakkında şuan yorum yapmak istemiyorum ama o kadar okul önlerinde satılan kötü alışkanlılar, yolsuzluklar vs varken yani ne diyeyim ki.Haber ihtiyaç var, daha doğrusu gündeme.Rabbim hakkımıza hayırlısını versin inşallah.Salih ve saliha ameller versin cümlemize.
Selam ve dua ile..
sa.amin kardeşim amin.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Selam ve dua ile..

OKUL ÖNLERİNDE SATILANLAR AHLAKI BOZDUĞU İÇİN SERBEST BU OLAYLAR ÇOK FAZLA ABARTILIYOR AYNEN BU FIKRA GİBİ

ADAMINA GÖRE

New York'da küçük bir çocuğu azgın bir köpeğin dişlerinden kurtaran ve hayvanı boğan iri yarı
delikanlının yanına koşan gazete muhabiri sormuş:
- Kahraman Amerikalı çocuğun hayatını kurtardı, diye yazabilir miyim?
- Ben Amerikalı değil Pakistanlıyım, demiş adam.
Ertesi gün New York Times’da manşet:
"Kökten dinci Pakistanlı, Central Park'ta bir köpeği boğdu. FBI olayın El Kaide bağlantısını
araştırıyor....:evet SELAMETLE

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a allah razı olsun doğru ha başörtüsü ha türban önemli olan onu allah için takmak a.e.o

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
:evet Güzel bi fıkraymış hafize anne sanki hatta gerçek hayattan bir kesit gibi :B
Selametle

leni

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm hafize annem ellerine sağlık inşaallah RABBİM bu insafsızları ıslah eder hayırlı cumalar

efşan

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun başörtüsünü kendi istedikleri gibi anlıyolar allahın yoluna dönsünler inşallah

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Ellerine, Yüreğine Sağlik Hafize Annem. çok Güzel Bir Konuya Değinmişsin. Buğünde Baktim Hürriyet Gazetesi Internet Sayfasinda Türbanla Ilgili Yorumlarinizi Yazin Demiş. Bu Kadar Bize Geri Kafali Deyipte Asil Kendileri Olan Kesimlerin Yorumlarini Görünce Utandim. Nasil Hala Anlamazlar. Rabbimizin Dinimizin Bir Emri Olduğunu Anlamiyorum. Allah Kalplerine Hidayet Versin. Islah Eylesin Herkesi. çok Saçma Yorumlar Bile Vardi. çok Saşirdim. A.e.o

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ıslah etsin.hala da anlayamıyorum.ne alıp veremedikleri var.ortada zarar verecek bir şey yok insanlara.ne yapalım yani o zaman saçı başı keçiye benzeyen kulağında küpelerden kulağı belli olmayan makyajla palyaçoya benzeyen insan kılıklılarından mı olalım?Kusura bakmayın bu konuda ağır konuşuyorum.çünkü yeni kapanan bir hanım olarak bu kadar zor durumda kalmaktan ürktüm.ben açıkken de kesinlikle kapalı olan bayanlara karşı dil uzatmadım.kimseye.ama neden diye çok soruyorum kendime.şeytanın verdiği vesveselerin sonucu bunlar hep.ben başka bir şeye yormuyorum.saygılar sunuyorum dostlar.Allah a emanet olunuz

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık ablaaa.....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ıslah etsin.hala da anlayamıyorum.ne alıp veremedikleri var.ortada zarar verecek bir şey yok insanlara.ne yapalım yani o zaman saçı başı keçiye benzeyen kulağında küpelerden kulağı belli olmayan makyajla palyaçoya benzeyen insan kılıklılarından mı olalım?Kusura bakmayın bu konuda ağır konuşuyorum.çünkü yeni kapanan bir hanım olarak bu kadar zor durumda kalmaktan ürktüm.ben açıkken de kesinlikle kapalı olan bayanlara karşı dil uzatmadım.kimseye.ama neden diye çok soruyorum kendime.şeytanın verdiği vesveselerin sonucu bunlar hep.ben başka bir şeye yormuyorum.saygılar sunuyorum dostlar.Allah a emanet olunuz

Bende senin gibi düşünüyorum başa takılan bir örtüye neden bu kadar takıyorlar anlamış değilim özgürlük var deniyor örtmeye geldimi dua edelimki Rahman içlerine merhamet versin selametle:H

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
S.a...
Başlik Ilgimi çekti...

Selametle...

"Bacimin ortusu batmakta soysuzun gozune,tukruge acirim BİLLAH tukursem yuzune"
M.Akif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt