Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtünden hiç utanma anne... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Özdemir: Başörtünden hiç utanma anne

2-i2010-10-22-18-50-10.jpg

Başı kapalı olanlara öcü gibi bakıp, yasak dayatması yapanlara en derin ve içten tepki başörtülü bir annenin Atatürkçü yazar oğlundan geldi. ‘Hiç utanma anne’
diyen Cüneyt Özdemir adeta duygularını işlemiş köşesine…
Cüneyt Özdemir’in köşe yazısından ilgili bölüm:Senin başının örtülü olmasından bu devlet korkuyor anne. Kapılar sana ve senin gibi başını örten kadınlara kapalı. Senin yüzünden okullarda çocukların başlarını kapatacaklarından korkuyorlar. Senin yüzünden başı açık kızların üniversiteye gidemeyeceğini düşünüyorlar. Senin ve senin gibi başı kapalı kadınlar yüzünden bu ülkenin bir ‘İslam Cumhuriyeti’ olacağını söylüyorlar.Babamdan değil başın kapalı olduğu için senden korkuyorlar anne!Sen ki iki ablama tek bir gün “Başını ört” dememişsin. Sen ki 3 tane Atatürkçü aydın çocuk yetiştirmişsin, nafile…Sen başını senden korkanların sevdiği gibi onların sözleriyle ‘Anadolu usulü’ kapatıyorsun ama onlara bu da yetmiyor. Senin başörtünden biraz daha farklı başlarını bağladıkları için Cumhurbaşkanı’nın eşine küfür niyetine ‘sıkmabaş’ diyorlar. Başbakan’ın eşinin başı örtülü diye Canan Arıtman adında bir milletvekili “Araplar gibi giyinme” diye mektup yazabiliyor.Ah benim öz be öz Ahıska Türkü annem bu kafatasçılar senin ve senin gibi başı örtülü kadınların Arap olduğunu zannediyorlar.Anneciğim tek şansın üniversite çağını geçmiş olman. Bir de üniversite çağında olsaydın tarihin yüzkarası ‘utanç odaları’na alacaklardı seni. İkna olmazsan türlü şaklabanlıklar yapmaya zorlayacaklardı.Boneyle, perukla, şapkayla girebilecektin bu ülkenin üniversitesine.Bitirdikten sonra ise yallah evine…Emekli asker babamın komutanları başı örtülü bir kadın ile yan yana gelmeyi kendilerine hakaret sayıyorlar.Sana bu kamusal alanlarda yer yok, ağlama anne üzme beni…Sana bunları anlattığımda savaşı kaybetmiş yenik bir komutanın titreyen sesiyle “Canları sağolsun” diyorsun ya
nokta.gif
Benim bu hoyrat adamlar karşısında canım hiç sağ olmuyor anne.Başının örtüsü yüzünden biz çocuklarının yanlış anlaşılacağını düşündün durdun bunca yıl. Gizli gizli utandın…Hiç utanma anne.Senden korkanlar, utananlar utansın.Devlet ana seni ve senin gibileri başınız kapalı diye sevmese de ben severim.Sen benim anamsın.Radikal

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
ahh hafize anne nedir bu insanların derdi sanki hiç sorunları yokmuş gibi takmışlar başörtüsüne...
allah akıl fikir versin...
başörtülü kardeşlerime sabır versin güç versin...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ahh hafize anne nedir bu insanların derdi sanki hiç sorunları yokmuş gibi takmışlar başörtüsüne...
allah akıl fikir versin...
başörtülü kardeşlerime sabır versin güç versin...

Evet İlknurcum her dertleri bitti örtüye takıldılar bakalım onlar nereye takılacaklar

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Evet İlknurcum her dertleri bitti örtüye takıldılar bakalım onlar nereye takılacaklar

mahşer günü o kafayı takıp uğraştıkları başörtü ayaklarına takılacak haberleri yok rabbim hidayet nasip etsin fazize annemm...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne,
Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeniyet dediğin soymaksa bedeni,
Desene hayvanlar bizden daha medeni..
Mehmet Akif ERSOY..

mir_erhan

Moderator
Esselamün Aleyküm.

Allah celle celalüh Razı olsun Hafize annemiz.
Sizden de bu yazı yı duygularımızı yazandan da .
çok duygulandım. çok düşündürdü.

yüzlerine bakmak isterdim ama engel koyanlarda yüzde yok zaten.
Rabbimiz büyüktür. Zalimler hoşlanmasa da Allah nurunu tamamlayacaktır.
Biz buna da inandık.
Dedikk i inanıyorsak üstün olan bizleriz inşallah.

selam ve dua ile

TEK1

Kayıtlı Kullanıcı
Cüneyt Özdemir' in böyle bir yazı yazacağını söyleselerdi inanmazdım. Şaşırdım :)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamün Aleyküm.

Allah celle celalüh Razı olsun Hafize annemiz.
Sizden de bu yazı yı duygularımızı yazandan da .
çok duygulandım. çok düşündürdü.

yüzlerine bakmak isterdim ama engel koyanlarda yüzde yok zaten.
Rabbimiz büyüktür. Zalimler hoşlanmasa da Allah nurunu tamamlayacaktır.
Biz buna da inandık.
Dedikk i inanıyorsak üstün olan bizleriz inşallah.

selam ve dua ile

Ve Aleykümselam mir erhan bu yazıyı okuduğumda içim sızladı baş örtüsünden neden bu kadar korkuyorlar hiç anlam veremiyorum isteyen takar istemeyende takmaz düşünceleri ne Allah diyen insandan korkulurmu Allah Zülcelali onları bildiği gibi yapsın içim o kadar kızgınki anlatamam :a33:

TEK1

Kayıtlı Kullanıcı
eee insanın içindekini düşüncesini bilemezsin demi

Tabi bilemeyiz ama bir belediye başkanının barbie,örümcek adam gibi oyuncaklar yerine Nasrettin Hoca gibi kendi kültürümüz ü simgeleyen kişilerin ön plana çıkartılması değer verilmesi gerektiğini söylediğinde Belediye Başkanını yerden yere vurduğu hala aklımda bu yüzden yazısı güzel fakat saygı duyduğum ama sevmediğim bir şahsiyettir kendisi :) Bunun gibi bir çok konuda kendime göre gördüğüm yanlışlarını tavsip etmiyorum.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne,
Acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeniyet dediğin soymaksa bedeni,
Desene hayvanlar bizden daha medeni..
Mehmet Akif ERSOY..

ÇOK SEVDİĞİM DİZELER
HERŞEYİ ANLATIYOR.
EMEĞİİZE SAĞLIK.ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt