Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

[ başörtümden taviz verip okuyorum diyen kardeşlerime.... (1 Kullanıcı)

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı
zaman:

28 şubat süreci....

yer:

dört duvar arası; adı ..... üniversitesi

kişiler:

biri üniversitede profesör, diğeri ise o zamana kadar başörtülü okuyan ve o dönemde taviz vermek istemeyen örtülü bir asistan ablamız...

kısaca olay:

hocasına bu şartlarda okumak istemediğini anlatınca hoca elinde malum dosyalardan birini çıkarıyor...

yaklaşık 60ar soru var her bir çalışan hakkında prof.tan cevaplanmayı bekleyen...

''Bak kızım, '' diyor. ''Görüyor musun? ''

sorular ise pek ilginç...kılık kıyafetleri, oruç tutup tutmadıkları, evli ise bayanların eşlerinin cuma namazına gidip gitmedikleri...

(şu malum fişleme hadiselerinden sadece basit biri...)

'Ben bu pisliklere sadece sizin gibiler için katlanıyorum...'diyor hocası...''Yoksa başka yerlerde burda kazandığımın kaç misline para demem!''

...

''İlla gideceğim dersen al bir de buna bak...''deyip önüne bir dosya daha koyuyor ablamızın...

O yerde boşalan herhangi bir kadro sonrasında sırasına göre ataması yapılacak insancıkların listesi!!!

okudukları mekanlar, burs aldıkları merkezler vs...hepsi belli şahısların denetimi altında olan yerler...ve hangi menfi zihniyetle yetiştirildikleri tabii...bu da malumunuz....

ve hoca ekliyor:

''Ben bunları eşime bile anlatamıyorum...eğer buralardan giderseniz sizin yerinize gelecek insanlar işte bunlar...kimi kime bırakıp gidiyorsunuz ???''

diye...

başörtü meselesine bir de bu açıdan bakalım...

her şey güllük gülistanlık değil ki...doğru bir taneyse yanlış birçok...hak dava belli ama batıl peşinde koşan üstelik şu bu dernek lokal vs adı altında özellikle gençleri kullanmak isteyen çok...

ve evinde oturup da ben dinimi yaşıyorum elhamdülillah demek yeterli bir önlem değil!!! evde oturup da din yaşanıyorsa temiz kalınıyorsa ona da amenna bir yere kadar ( öyle olanları tenzih ederim) ama evdeki tv, konu komşu dedikodusu bizim annelerimiz kardeşlerimiz için günah olarak yetip de artıyor bile...

para pul dünyalık gelir içinse şayet okumamız, okumayalım arkadaşlar...kesin ve nettir daha önce de demiştim acizane, bunun hesabı verilmez çünkü...aç değilsiniz açıkta değilsiniz çünkü...evlenene kadar babanız evlendikten sonra kocanız nasılsa bakar...yükümlüler çünkü...

eğer eğitimli anne olayım derseniz evinizde de alırsınız o eğitimi, niyetiniz ilimse o da olur inanın..Alın Bediüzzaman hazretleri ''bu zamanda bir yıl risale-i nurları anlayarak okuyan devrin hakikatli bir alimi olabilir'' diyor...harama girmeye gerek de kalmaz böylelikle...

ama oraya gitmeden bana diplomamı vermezler....öğretmenlik doktorluk hemşirelik vs yapamam...oradaki insanları da ve onların senelerce yönlendireceği insanları da bu olumsuzluktan kurtarmak oldukça zor olur...sebepler planında tabii...

vicdan işidir...Bir taraftan Allah ın emrettiği farz vardır....diğer taraftan da bu...kimse açın başınızı okuyun diyemez...böyle fetva verenler de hükmü neye göre verebilirler ki???ama acizane şunu derim;

eğer başkaları için, onların kurtulması için uğraşmazsak kendimiz de zor kurtuluruz...ve başımızı her açtığımızda '' başka hiçbir güç beni buraya getiremezdi Rabbim, yalnızca Senin rızan için ...'' diyemiyorsak...o zaman da işimiz zordur...

güzel günler yakındır....yeis e yer yok...gün gelir bunlar da geçer...imtihan!!!

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı
RE: [ başörtümden taviz verip okuyorum diyen kardeşlerime....

s.a kardeşim çok güzel açıklamışsınız paylaşımınız için allah razı olsun ben de okumak isteyen hatta karar veremeyen başörtülü bir bayanım bu sene öss ye hazırlanıyorum nefsimle mücadele içindeyim ama bişeyleri değiştirmem için de şu durumda okumam gerekiyor rabbimin rızası için

semos

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleyküm
Allah c.c. razı olsun , güzel bir paylaşımdı. bende bu sene öss sınavına girecektim fakat başörtüm yüzünden geri çekilmek zorunda kaldım.açıköğretimde okusam sınavlarda atıyorlar örtümüzü. nefsimle çok mücadele ettim . konuyla alakalı banada çok söyleyenler oldu , yani sen okumassan, başkası okumassa ilerde başa kim gelecek soruları. işin içinden çıkamıyo insan . rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.selametle...

(birde bu konuya biraz daha açıklık getirirseniz sevinirim.)

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum kardeslerım.aslında bu tur konular desıldıkce sızlerın kafaları dahada bı karısıyor. ve belkıde aklıselım dusunmenıze engel olunabılıyor. ama muhım bır konu.ehemmıyet duyulmasıu gereken bır konu. ıstıfade ettırebıldıysek ne mutlu bıze dıyorum dualarınızada mınnettarım.
arkadasım konunun bırazdaha acıklanmasını ıstedı .bu ıstek uzerıne bı ıkı cumleyle bırazdaha oze ınmeye calısayım ınsallah.
bıkere herseyden once basortusu allhın bır emrıdır.bunu kesınlıkle ama kesınlıkle kabul etmelıyız.fakat ortada zarurı bır durum var.ve zaruret bızım ferdı hayatımızdan zıyade sosyal hayatımızı derınden yaralamakta.bıkere sunu kendı kendımıze samımıyane sormalıyız.ben nıcın okumalıyım . okumak ısegımızın sebebını ıyıcebı analız etmelıyız.eger nefsımızı oksıyacak tek bıgıram menfaat duyguları varsa yuregımızde derhal kalemı kagıdı bırakıp evının bı kosesıne otursun kardeslerım .cunku farzbır ıbadetten tavız verılıp nefsı oksıyacak faalıyetlere gırısmenın vebalı buyuktur.
ama yazıdada ıfade edıldıgı gıbı sen cek elını ben cekım elımı meydan bu dınden
nasıpsızleremı kalmalı.kı zaten bugun buralara gelemmızın nedenı bızden oncekı nesıllerın aman efnedım kızcocugu okurmusymus 17 sınde evlenmdırılıp 18 ındede daha cocuk yasta annelıgının yuykuyle yukleyıp bu acemı annelerın elınde buyuyen sekıllenen nesılle4r degılmıyız bızler . ve bu nesılleredekı kısılık bozulmalarının temelınde kalan nednen bu degılmı. ama bır farz ıbad3etten gecıp bukadarcık bır nedenlede okunmaz.zıra kısı dısardan yan destekelrlede kendını gelıstıre bılır.fevkelade bıranne olup fevkalade nesıller yetıstırebılır.
nedne okumalı .efendım dıplomam olmazısem otaktırde benım bır ımzamda yoktur demektır.ımza yoksa soz hakıda yok demektır.bırılerı masaya oturup benım ulkemde yarınların pılanını kendı kafalarına gore kurarken ben evımd eceyız dızemem.o planların yapıldıgı masada benımd ebır ımzam olmalı .benım ımzam onunımzası fılan derken ınsallah allahınd aınayetıyle bu kara ortude kalka rsız bacılarımızın ustunden.
okunackasa bununıcın okunmalı fedakarlık yapılacaksa bunun ıcın yapılmalı.hazretı ebubekır mısalı .yarab eger benı cennetıne koyacaksan bedenımı okadar kucuk yaratkı daha cok kısı gırsın cennetıne. yok cehennemıne koyacaksan bedenımı okadar buyut buyut kı bendne baska kımse gıremezsın oraya. suur bu suur ıse .... ve ustad bedıuzzaman hazretlerının dedıgı gıbı mılletımın ıstıkbalını cennette goreceksem cehennem alevlerınde yanmaya razıyım... suur bu suur ıse ... kardeslerımız okumalı.
ama bır gram nefsı arzu sozkonusuysa hıc gırısılomememelı derım ben . yınede tabıkı son sozu vıcdanlarınız verecektır. en hayıurlı kararı aldırmayı bızlere nasıp eylesın rabbım ınsallah.selam ved edua ıle...

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Sel. al.
"Ortada zaruri bir durum var ve bu sebeple açılabilir"Ben buna katılmıyorum Mevla bir işi emrettiği zaman zaruri durumlarda bırakabilirsiniz ey kullarım hitabında bulunduğuna hiç rastlamadım.Evet zaruri durumda bırakılır ama hangi ibadetlerde ve hangi durumlarda:Mesela oruç hastasın,yolcusun vs..tutamayabilirsin ama iyileştiğinde kazası var.İyi olamayacaksa her gününün fitresini öder.Namazı hastaysan bile bırakamıyorsun.Başını kımıldatmaya halin varsa ima ile kılcaksın.Başını kıpırdatcak halin yok mu o halde bırak.Ama iyileştin mi kazası var.Peki ya başörtüsü..Zaruret dedin açtın peki bunun kazası var mı?Yok kesinlikle yok.
Paradise_angel kardeşimiz ne güzel yazmış"Ey Allah'ım işimi Sana ısmarladım,Sana itimat ettim" diye..İşte ne kadar güzel gerçekten işimizi Mevlaya ısmarladık ise neden ben okumazsam sen okumazsan o okumazsa vs..bu şekilde dert ediyoruz.Hiç bir şey olmaz Allah'ın iz.evet gerçekten Mevlaya sığınalım o vakit göreceğizki gerçekten dert etmeye gerek yok ve gerçekten zafer bizim.
Ben de okumayı çok istedim.Lise mezunuyum elbette devam etmek isterdim.Bunca sene okuduktan sonra yarım bırakmayı kim ister.Rahatça okumamıza izin verseler mezun olalı yaklaşık yedi yıl olmasına rağmen devam etmeyi düşünebilirim.Ama napalım şu dünyada bazı isteklerimizden uzak kalmak zorundayız ki ahiret hayatında rahat bir yaşam bizi bekliyor olsun.
Niyet dediniz,niyet sadece rıza olursa ve nefsi hiç birşey karışmazsa okumalı dediniz.Hiç sanmıyorum ki bu konuda niyet nefisten arınsın.Evet belki ilk etapta arınabilir peki ya sonra..Saçları güzel bir kızı ele alalım;çıkarttı başörtüsünü ve girdi üniversiteye,biri dediki saçlarında ne güzelmiş..Bir iki üç bu böylece devam etti sonuç ne olur bu durumda;Nefisten arınan niyet yavaş yavaş tekrar nefse karışmaya başlar Allah muhafaza..
Bunlar benim fikirlerim elbette katılmak durumunda değilsiniz.Ama sanmayınki ben çok rahatım..Sonuçta bende bir mağdurum..SELAMETLE..

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

kardesım . bend eyukarda yazdıgım gıbı eger nefsı bır hevesten kaynaklann bır hevesle okumayı arzuluyorsak kjesınlıkle dfefterı kalemı kagıdı bırakıp oturalım oturdugumuz yerde.ama dusnce olarak bu kararların alınıp hukmun verıldıgı masalrda benımde yetkılı bır ımzam bulunmalı kı bu haksızlıga sonverılebılınmelı gıbı masumane bır dusunceye hasıl olursak o taktırde ınsallah hayru uzere karar vermsı oluruz.
yıned ebu mesele ınsanın kendı vıcdanıyla ılgılı bır meseledır. karı kendı vıcdanıyla vermelıdır. sızın kararınıza saygılıyım. belkı bend ebır bayan olsam belkı bend esızın gıbı davranacasktım. ama en azından okuyan kardeslerımız anlıyalım. vede onlara dua edelım ınsallah.

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

kardesım . bend eyukarda yazdıgım gıbı eger nefsı bır hevesten kaynaklann bır hevesle okumayı arzuluyorsak kjesınlıkle dfefterı kalemı kagıdı bırakıp oturalım oturdugumuz yerde.ama dusnce olarak bu kararların alınıp hukmun verıldıgı masalrda benımde yetkılı bır ımzam bulunmalı kı bu haksızlıga sonverılebılınmelı gıbı masumane bır dusunceye hasıl olursak o taktırde ınsallah hayru uzere karar vermsı oluruz.
yıned ebu mesele ınsanın kendı vıcdanıyla ılgılı bır meseledır. karı kendı vıcdanıyla vermelıdır. sızın kararınıza saygılıyım. belkı bend ebır bayan olsam belkı bend esızın gıbı davranacasktım. ama en azından okuyan kardeslerımız anlıyalım. vede onlara dua edelım ınsallah.

amine nur

Kayıtlı Kullanıcı

:(acı ama ben ismail kardeşime katılıyorum herkes çekilse bikenara kime kalıcak ortalık sizce çocuklarımızı kim yetiştirecek kim yetkili makamlara gelip bizi yönetecek!bana kalırsa kızlar okumalı ve buderdin üstesinden gelmeye çalışmalıyız hep beraber...gerekirse gelcek nesillerin rahat okuması için bile bile cehennemi göze almalı:(:((ama şunu unutmayalım ameller niyetlere göredir;))&bir adamı yetiştirirsek bir ferdi bikadını yetiştirirsek toplumu kurtarmış oluruz ALLAHın izniyle sonuçta çocukları anneler büyütüyor yanlışmıyım????????

l_papatya

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim çok güzel bir paylaşım allah razı olsun başımızda dinsizler kalmasın biz zorluğunu çekeim çocuklarımız böle zulumler görmesinler diye okuduk ana okulu öğretmeni olduk şimdide tayin çıkarmıyolar kardeşim gene evdeyim başımı açıpta onca sene o zulumlerle okuduğumamı yanayım okuyunca örtülüyüz diye tayin çıkmamasınamı rabbime dua ediyorum hayırlısı bize şer gibi görünenler bizim için daha hayırlıdır inşallah rabbim sonumu hayretsin B)B):(:(B)B)

fatma_tuba

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun ismail kardeşim ben size katılıyorum biz çekildiğimiz zaman onlarında istediği bu zaten ben hastaneye gittiğim zaman başörtümden dolayı bana yakın davranan kardeşimi görünce ne kadar huzurlu oluyorum aynı şekilde başörtümden dolayı sert tepkiler alınca çok acı duyuyorum.birinci sınıfa giden oğlum minik dualardan bir ilahi söylemek istediği için öğretmeni beni baskıcı anne olarak adlandırdı .bunun gibi günlük hayatımızda bir çok şeyle karşılaşıyoruz a.e.o.

sena_nur

Kayıtlı Kullanıcı

hilye yazdı:
Sel. al.
"Ortada zaruri bir durum var ve bu sebeple açılabilir"Ben buna katılmıyorum Mevla bir işi emrettiği zaman zaruri durumlarda bırakabilirsiniz ey kullarım hitabında bulunduğuna hiç rastlamadım.Evet zaruri durumda bırakılır ama hangi ibadetlerde ve hangi durumlarda:Mesela oruç hastasın,yolcusun vs..tutamayabilirsin ama iyileştiğinde kazası var.İyi olamayacaksa her gününün fitresini öder.Namazı hastaysan bile bırakamıyorsun.Başını kımıldatmaya halin varsa ima ile kılcaksın.Başını kıpırdatcak halin yok mu o halde bırak.Ama iyileştin mi kazası var.Peki ya başörtüsü..Zaruret dedin açtın peki bunun kazası var mı?Yok kesinlikle yok.
Paradise_angel kardeşimiz ne güzel yazmış"Ey Allah'ım işimi Sana ısmarladım,Sana itimat ettim" diye..İşte ne kadar güzel gerçekten işimizi Mevlaya ısmarladık ise neden ben okumazsam sen okumazsan o okumazsa vs..bu şekilde dert ediyoruz.Hiç bir şey olmaz Allah'ın iz.evet gerçekten Mevlaya sığınalım o vakit göreceğizki gerçekten dert etmeye gerek yok ve gerçekten zafer bizim.
Ben de okumayı çok istedim.Lise mezunuyum elbette devam etmek isterdim.Bunca sene okuduktan sonra yarım bırakmayı kim ister.Rahatça okumamıza izin verseler mezun olalı yaklaşık yedi yıl olmasına rağmen devam etmeyi düşünebilirim.Ama napalım şu dünyada bazı isteklerimizden uzak kalmak zorundayız ki ahiret hayatında rahat bir yaşam bizi bekliyor olsun.
Niyet dediniz,niyet sadece rıza olursa ve nefsi hiç birşey karışmazsa okumalı dediniz.Hiç sanmıyorum ki bu konuda niyet nefisten arınsın.Evet belki ilk etapta arınabilir peki ya sonra..Saçları güzel bir kızı ele alalım;çıkarttı başörtüsünü ve girdi üniversiteye,biri dediki saçlarında ne güzelmiş..Bir iki üç bu böylece devam etti sonuç ne olur bu durumda;Nefisten arınan niyet yavaş yavaş tekrar nefse karışmaya başlar Allah muhafaza..
Bunlar benim fikirlerim elbette katılmak durumunda değilsiniz.Ama sanmayınki ben çok rahatım..Sonuçta bende bir mağdurum..SELAMETLE..
bende hilye kardeşimin fikirlerinin tamamına katılıyorum.Bende lise mezunuyum.ve derslerimde ii ydi hedefim ezcacılıktı.Başta lise okurken böyle düşünmüyodum yani belki düzelir düzelir diye diye bitirdim.Ama sonra çok düşündüm.ve gerçekten farza öncelik vermemin daha uygun olduğunu anladım.Eğer biz ihlasla yaparsak bunu Rabbim bu davayı savunacak durumları kişileri halkedecektir(Buna tüm kalbimle inanıyorum)Yani ortam boş kalacak diye bi mesele olmaz.Rabbim niye böyle yaptığımızı sırf O nun rızasını kazanmaya emirlerini uygulamaya çalıştığımızı biliyo zaten.bizde daima dua edecez inş...bunlar benim fikirlerim diğer kardeşlerimin fikirlerinede sonuna kadar saygı duyuyorum.MEVLA HERKESİN HAKKINDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN.....B)

l_papatya

Kayıtlı Kullanıcı

sena_nur yazdı:
hilye yazdı:
Sel. al.
bende hilye kardeşimin fikirlerinin tamamına katılıyorum.Bende lise mezunuyum.ve derslerimde ii ydi hedefim ezcacılıktı.Başta lise okurken böyle düşünmüyodum yani belki düzelir düzelir diye diye bitirdim.Ama sonra çok düşündüm.ve gerçekten farza öncelik vermemin daha uygun olduğunu anladım.Eğer biz ihlasla yaparsak bunu Rabbim bu davayı savunacak durumları kişileri halkedecektir(Buna tüm kalbimle inanıyorum)Yani ortam boş kalacak diye bi mesele olmaz.Rabbim niye böyle yaptığımızı sırf O nun rızasını kazanmaya emirlerini uygulamaya çalıştığımızı biliyo zaten.bizde daima dua edecez inş...bunlar benim fikirlerim diğer kardeşlerimin fikirlerinede sonuna kadar saygı duyuyorum.MEVLA HERKESİN HAKKINDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN.....B)

ne okuyanlar var kardeşim dinini bilmeyince okumakta işe yaramıyo ama okula gitmeyen nice insanımız varki üni bitirenlere taş çıkarıyo rabbim izinden ayırmasın inş. ama çok zor oluyo ben 12 senedir kapalıyım elhamdürillah rabbim nasip etti bu dünya geçici okumak şart deil okudum ama çalışmıyom hiçte şikayetçi deilim çıkmayıversin tayin ibadetimi yapıyom elimden geldiğince allah kabul etsin gerisi önemli deil benim için B)B)B)

sena_nur

Kayıtlı Kullanıcı

Amin Rabbim izinden ayırmasın kardeşim...dua ile...B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt