Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başörtülüler kimle evlenecek sorunu? (1 Kullanıcı)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Normalde Ahmet HAKAN okumam ama bugün ki yazısı gözüme çarptı ve etrafımda ki hemcinslerim olan erkeklerde de bu düşünce olduğu için yazıyı sizinle paylaşmak istedim.

Önce...

Kadir Topbaş’ın oğlu Ömer, türbansız bir genç kızla dünya evine girdi...

Ardından...

Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit’in sözlüsünün türban takmadığı ortaya çıktı...

Benim gibi iki dünya arasında köprüler kurmaya meraklı bir adam için, iki dünya arasında gerçekleşen ya da gerçekleşecek bu türden “kız alıp vermeler”, tabii ki hayra işaret eder...

Ben memnunum yani gidişattan...

* * *

Ama... Fakat... Lakin...

İslami kesimin en köklü ve en ünlü forum sitelerinden biri olan “Cemaat.com”da, 2005 yılında yayınlanan bir yazı, meselenin bir başka yönüne işaret etmesi açısından hayli önemli...

Yazıyı yazan genç, zeki, donanımlı bir şair olan İsmail Kılıçarslan...

Bakın İsmail, bundan dört yıl önce neler yazmış:

“Son zamanlarda İslamcı erkekler arasında moda haline gelen bir sosyolojik durum var: Örtünmeyen kızlarla evlenmek! Geçtiğimiz iki yılda hem yakın çevremde, hem de daha geniş bir sosyal tabanda gördüğüm örnekler, beni bu mesele hakkında kafa yormaya itmişti zaten; ama son bir yıldır şahit olduklarım beni sıkı bir umutsuzluğun içine yuvarladı. Soru şu: İslamcı erkekler, örtünmeyen kızlarla evlenecekse; başörtülü kızlarla kim evlenecek?”.

* * *

İsmail’e göre...

Türbanlı kızlar zaten feleğin sillesini yemiş durumdadır...

Okullarından atılmışlardır... İş bulamamışlardır... Muhafazakârlara ait işyerlerinde üç kuruş paraya ucuz işgücü olarak çalıştırılmışlardır... Hak ettikleri halde asla terfi ettirilmemişlerdir... Vitrine çıkarılmamışlardır... “İkinci eş olma” gibi mide bulandırıcı tekliflere maruz kalmışlardır... 28 Şubat gibi tehlikeli ve kamufle olmayı gerektiren süreçlerde işten ilk çıkarılan onlar olmuştur...

İsmail, türbanlı kızların içler acısı halini anlattıktan sonra asıl konuya geliyor ve şöyle diyor:

“Başörtülü kızlarımız için durum bu kadar kötüyken; gene de bir teselli cümlemiz vardı: ‘Helal süt emmiş bir Müslüman gençle yuva kurup evlerinin hanımı olurlar’. Fakat şimdi bu teselli de ortadan kalkmış durumda. İslamcı erkekler yanlarında bir ‘zenci’ taşımak istemiyorlar işte. Sosyal ortamlarda, iş hayatında, alışveriş merkezlerinde, hatta sokakta kendisine ‘ayak bağı’ olacak bir başörtülü kız istemiyorlar. Başörtülü kızların sığındıkları son tesellileri de ellerinden kayıp gidiyor”.

* * *

Kadir Topbaş’ın oğlu türbansız kızla evlenecek...

Bülent Arınç’ın oğlu türbansız kızla evlenecek...

İsmail’in dediği gibi:

Peki türbanlı kızlarla kim evlenecek?

Alın size türbana dair, yepyeni, el değmemiş, taptaze bir mevzuu...

Ben de türbana dair şu mavi göğün altında konuşulmadık hiçbir konu kalmadı sanıyordum...

Meğer varmış...

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
yaw allah aşkına saçmalığa bakarmısın kardeşim hayretle okudum yazıyı ahmet hakan diyince bişey çıkacağını tahmin ettim zaten
ne yani sorun bumudur türbanlılar kimle evlenecek
ya bu bahsettiğiniz türbansız kızlar evlendikten sonra eşleri onlara bu tür dolaşmanın yasaklarını anlatarak türban taktırırlarsa
günüm insanı sonuçta bu artık öyle olmuyormu açık kızlar evlendikten sonra evlendiği yer hakiki iman sahipleri ise o kıza uygun yaklaşımlarla başlarını örttürüyorlar

gelelim türbanlılar kimle evlenecek konusuna
hangi kız türbanlı diye evde kalmış ki kendine layık birini sonuçta bulmamışmıdır
bulmuştur
ee mevzu ne ozman

selametle kal kardeşim

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
bi bu kalmıştı yani
ona neymiş bizim evde kalmamız falan...
ayrıca bu şekilde düşünen kişilerden başkası kalmadıysa dünyada, evde kalırım daha iyi
ya sabır yaa...

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında bende onu demeye çalışıyorum Ahmet Hakan yazacak bir şey bulamamış ve bu konuyu da yazmış. Aslında bu konu başörtüsü istismar edilmemesi gereken bir konu ama Ahmet Hakan'da sonunda kendine pay çıkarma yoluna gitmiş malesef.

Selam ve dua ile...

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar gıybet etmeyelim yok o sununla evlenmiş yok o bununla sunu yapmış boşverin herkes islamı olabildiğince güzel yaşayabilir yada Allah ın emirlerine karşı gelebilirler. Bu insanlara ne söylesenizde azdır emin olun Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Türbanlı konusuna gelince Kuran da kesinen farz olunduğu gibi ben tamamen kapalı bi bayan ile evleniceğim Kuranın farzlarına ve peygamber efendimizin sünnetlerine göre olucak baş örtüsünden siyzde sadece gözleri gözükücek dışarı çıktığında ve rızkı için beklicek her işi o kadın ki kocasını hoşnut eebilmeli mululuklar bile İslamdaki evlilikle olur fesat ve kibir olmaz ve bu iki fer karı ve koca mutlu yasarlar Allah herkese düzgün evlvlikler nasip eylesin.

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm, aslında güzel bir konu hiç de yabana atılacak gibi değil.
Zihnimizi canlandırıp çalıştırıyor :)
Tam tesettürlü bir bayan olarak (yani türbanı salt saç kapatmak olarak düşünmeyenlerden) Allah'a teslim oldum, emrine uydum, evde kalırsam bu kısmetimde vardır ki evde kalmışımdır ve belki en hayırlısı evde kalmaktır vs...

Rabbim herkesin, nasibini verir.

MehmetSanli

Kayıtlı Kullanıcı
Onlar istedikleri gibi yapsinlar. Ama Allahim mutlaka ortulu bacilarimiza guzel kismetler nasip edecek InsaALLAH. Bende ortulu, dinini bilen ve SIRF Allah rizasini gozetleyen birisiyle evlenmek istiyorum. Daha benim gibi nice musluman yigitler ortululerle evlenmek istiyor. Allah hepimize yar ve yardimci olsun.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
işte yorumlardanda anlaşıldığı üzre biz türbanlılar evde kalmayız
ahmet hakan ve onun gibi düşünenlere duyrulur
ben bu konuyu sitede kayıtlı olan hackerakın
rumuzlu akın abiye okuttum ve inanınki konuşma nasıldı biliyormusunuz
ben
abi ahmet hakan türbanlılar kimle evlenecek diye bi yazı yazmış (ve yazıyı abiye okuttum)

akın abinin cevabı
eğerki türbanlıların evde kalmasına bukadar canı sıkılıyorsa kendisi evlensin
hem belki imana gelir
oldu

yani ahmet hakanın yazısı komik bulunup alay edilmiştir
sanane be insan kimle evlenirsek evleniriz
2 kişi türbansızla evlendi diye türbanlıları evde bıraktı adam 2 dk da ya sabır ya

K

kuubraa

tanımıyorum kendisini ama Akın abi en iyi cevabı vermiş aramızda teşekkür edrim burdan ona
Muhabbetle

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim akın abimiz selamını aldı
çok gerekmedikçe siteye gelmez fakat çevrimdışı takipçisi herkonunun

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
sırf saçım açık olduğu için benle evlenecekse bi kişi..hiç evlenmesin daha iyi..bizi kabul eden böyle etsin.

MehmetSanli

Kayıtlı Kullanıcı
Osmanli imparatorlugu doneminde musluman erkekleri musluman kizlarla tanistirma ve evlendirme hizmetleri varmis bunu biliyormuydunuz?

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Osmanli imparatorlugu doneminde musluman erkekleri musluman kizlarla tanistirma ve evlendirme hizmetleri varmis bunu biliyormuydunuz?

O dediğin olay genelde Osmanlının tamamında yoktu ki zaten bu durumada haremlik selamlık yeri diolardı bildiim kadarı ile. Selametle

MehmetSanli

Kayıtlı Kullanıcı
Islamda bir erkegin evlenmeden once evlenecegi kizi gormesi ve konusmasi caizmidir Cevap evetse o zaman Osmanlinin yaptigi hizmet oydu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt