Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtülü olmak suçmu (1 Kullanıcı)

halvet

Kayıtlı Kullanıcı
sevgılı kardeşlerım şuan çok zır bır kararın pençesındeyım iş hayatına atılmalıyım fakat baş ortusu sorunu var napıcam bılmıyorum okadar zorkı başortuyu cıkarmak bana goruşlerınızı yazarmısınız ve bana dua edermısınız

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: başörtülü olmak suçmu

selamün aleyküm sevgili kardeşim.. durumunuzu anlıyorum, ben de böyle bir sorun yaşadım.. şu an üniversiteyi iranda okumaktayım, sırf türbanımdan burda okuyamadığım için.. sevgili kardeşim.. Allah'ın emri ve farz olan örtüyü hiçbir koşulda atmamalısınız, bu zor bir imtihandır.. benim naçizane fikrim, ne olursa olsun açılmamanızdan yanadır.. islami müesseselerde bulabiliyorsanız, iş bulun.. birilerinden yardım isteyebilirsiniz. dualarımdasınız kardeşim.. Rabbim yardımcınız olsun inş...

ebrar_rana

Kayıtlı Kullanıcı

sa.kardeş bana sorarsan çıkartma derim çünkü bu bi farz herhangi bişey değil mutlaka Rabbim bi kapı açar sen sadece o na güven herşeyin hayırlısı Rabbim yardımcın olsun işin özel sektöre uygunsa orda çalış derim vesselam..duamdasın kardeş

Kaan Erdem

Yönetici

benimde nacizane fikrim asla ve asla böyle birşey yapmayın.size nasip olmuş ve kapatmış olduğunuz kullandığınız farkında olduğunuz bu başörtüyü dünyevi bir mevzu için terketmeyin.......

farklı ve size uygun olan bir yerde yada yerlerde çalışın belki bize basit geliyor ama olmazsa olmazınız olsun.......

bu durum sizin imtihanınız da olabilir bunu böyle düşünün.....

inanın bende özel bir şirketteyim ve her anı her dakikası göz önünde çalışmaktayım sorumlu olduğum iş arkadaşlarım var imkanlarım kısıtlı ama namazımı bile orada elimden geldiğince kuytu ve karanlık yerlerde kılıyorum mevki ve makam için terketmedim. yakalanırsam bu benim açımdan eksi olacak ama önemli değil.önemlide olamaz........bunu söylememim sebebi örnek olması için.....

dinlendiğimiz yerler yemek yediğimiz yerler istirahat ve çalıştığım yerler temiz ferah aydınlık lüks ama ibedetimi yapacağım yer şirkette kuytu köşe karanlık ama biliyorum ki RABBİMİN buna mükafatı aydınlık olacak......

ALLAH aşkına ALLAH rızası için sakın böyle bir şey yapmayınız....

inanın yazınızı okurken bile çok üzüldüm.......

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN VE BU KARARDA HAYIRLISI NE İSE O OLSUN.UMARIM KARARINIZDAN CAYARSINIZ......

handeee

Kayıtlı Kullanıcı

BAŞÖRTÜNÜN ANLAMI BAM BAŞKADIR ''ALLAHIM SENİN EMİRLERİNİN BAŞIMIN ÜZERİNDE YERİ VARDIR ''DEMEKTİR. ŞİMDİ NASIL OLURDA BAŞÖRTÜ MİLLETİN TİCARİ ÇIKARLARLARI İÇİN BAŞTAN ATILIR SİZE SORUYORUM KARDEŞLERİM BUYRUN YORUMLAR SİZE KALMIŞ
ARKADAŞLAR BEN ŞAHSEN BİR BİNANIN ÖNÜNDE EĞİLİP BAŞIMI AÇMAM VE AÇMADIMDA BAŞIMI OKUMAK İÇİNDE OLSA . ALLAH BİR KAPIYI KAPITIYOR BİR KAPIYI AÇIYOR BENDE SİZİN GİBİ DİRENDİM VE KAZANDIM SONUNDA BU SAVAŞI. SİZDE SAKIN BU SAVAŞI BIRAKMAYIN....SELAM VE DUA İLE KALIN

saliha

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. halvet kardeşim sakın ama SAKIN BAŞÖRTÜNÜ ÇIKARMA! GAFLETÇİLERİN OYUNUNA GELME! BU DÜNYA HAYATI İÇİN AHİRETİ YOK ETME!zaten bir bayanım yiyecek ekmeği varsa ve çok zor durumda değilse çalışması erkeklerle beraber çalışmasI caiz değil! Peygember Efendimiz(s.a.v.) buyuruyor ki:"Benim sünnetimi yaşatmayan yerde çalışmayın" şimdi ise insanlar bırak sünneti farzlarda bile aldırış etmiyorlar.bende başörtüm uğruna son anda ünüversiteyi kazandığım halde gitmedim ve şimdi hiç de pişman değilim. belki de bu şekilde ahiretimi kazandım(inşallah).SAKIN AMA SAKIN ÇIKARTMA! HİÇ BİR FARZ ACİZ OLAN İNSANIN KEYFİ İÇİN EZİLMEZ EZİLEMEZ.RABBİM SANA BAŞKA KAPILAR AÇACAKTIR BUNDAN EMİNİM.ALLAH A GÜVEN VE SABRET
SELAM VE DUA İLE...

selen-arzu

Kayıtlı Kullanıcı

kardesim rabbim yardımcınız olsun....B)B)B)

handeee

Kayıtlı Kullanıcı

bende saliha kardeşime katılıyorum Allah için kapandıysanız o başörtüyü nasıl çıkartısınız????

sehidearzu

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim bende aynı zorluklarla karsılastım bu bas örtüsü heryerde sorun olarak görülüyor.ama ALLAH ın emri kulun emrinden üstün gelmeli.
kardeşim ALLAHIN emrini tut .cünki şu anda bi imtihandasın. bu imtehanı basını acarak kaybetme cnm kardeşim.
ben hollandaca uyum sınavına girecem yakında ankara konsoloslugunda.ama içimde bı korku var.sınava girecegim an tesettürüm sorun olucakmı acap.bunu sınava giren arkadaslara sordugumda kesin bişey diyemiyorlar kimisi perük tak ,kimisi basını acıver diyor.bukadar basıt görülüyor.benim ise onlara tek cevabım eger böyle bişey istenecek olursa izim üzerine geri gelirim evime demek oldu.eşim için dahi olsa ALLAH ın emrine asi olamam.RABBİMİZ bi kapıyı kaparsa digerini acar.
hiç merak etme cnm kardeşim.ALLAH teala YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...

handeee

Kayıtlı Kullanıcı

hakılsın kardeşim çok doğru düşünüyosun ne diyelim Rabbim bizi onun yolundan ayırmasın
Şehidearzu kardeşim siz dediniz ya arkadaşlarım peruk tak yada başını aç diyorsa tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir dimi :):):)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm sevgili kardeşim.. durumunuzu anlıyorum, ben de böyle bir sorun yaşadım.. şu an üniversiteyi iranda okumaktayım, sırf türbanımdan burda okuyamadığım için.. sevgili kardeşim.. Allah'ın emri ve farz olan örtüyü hiçbir koşulda atmamalısınız, bu zor bir imtihandır.. benim naçizane fikrim, ne olursa olsun açılmamanızdan yanadır.. islami müesseselerde bulabiliyorsanız, iş bulun.. birilerinden yardım isteyebilirsiniz. dualarımdasınız kardeşim.. Rabbim yardımcınız olsun inş...

S.A. KARDEŞİM...ALIYE KARDEŞİME KAYILIYORUM...COK GÜZEL ACIKLAMIŞ...GERCEKTEN...DERDI VEREN DERMANI VERIR...PES ETMEYIN..SABIR ..İNŞ..ACİZANE FİKRİMDE BU DUNYA HAYATI İÇİN AHİRETİNİZİ SATMAYIN....SELAMETLE..

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardesim herkes bu konuyu gercekten cok ıyı acıklamıs bende bu yorumlara katılıyorum kardesim...bu senin ve benim gibi kardeslerimzin bir imtihanı ve dilerimki kazananlardan oluruz...ALLAH yar ve yardımcımız olsun...selam ve dua ile...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

:(Rabbim yardımcın olsun.

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

çalışmak zorunda mısın bilmiyorum ama ben kadının çalışmasına karşıyım zaten bence başörtüsünü hayatın boyunca çıkartma buda senin için bi sınav kardeşim allah yardımcın olsun

nalannaz

Kayıtlı Kullanıcı

Allah yardımcımız olsun kardeşim ben de bu zorluğu yaşayanlardanım.Şu an okuyorum ama çok mutsuzum,bir senem kaldı diyorum nefsim ağır basıyor okulu bırakamıyorum çok üzülüyorum böyle olmasına ama çok kararlıyım Allah gerek gerek etmezse inşallah çalışmayacağım..Allah'ın izniyle çalışmayacağım.Allah hayırlı doğru bir karar vermeni nasip etsin inşallah...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim bence başını açma başörtüsü kadının kimliği,namusu,ağırlığı bence rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah.

tugba gunes

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt