glikozrock
Kayıtlı Kullanıcı
Okulda vereceğimiz konser için okulumuzun konferans salonunda hazırlanıyorduk. Ama hazırlıklar pek iyi gitmiyordu. Okuldan çıktıktan sonrada stüdyoya gitmemiz gerekiyordu. Bizimkiler kendi aralarında "tamam o zaman 13:30 falan gibi stüdyoda olalım" falan gibi şeyler söylüyorlardı. Onlar anlaşmaya vardıkları sırada ben "gelemem" dedim. Onlarda "niye ya" dercesine yüzüme bakıyorlardı. Ne olduğunu anlamamaları bile büyük bir kayıptı aslında. Bende "bugün cuma. cuma namazını kılmam lazım" dedim. Herkes susup kalsada, bir şey söyleyemesede içlerinden "off yaa, ne alaka" dediklerini çok iyi duydum. Nitekim birisi alaylı bir biçimde "ne namaz mı?" diye uzun uzun tekrarladı. Bende "evet, ne var bunda" dedim. O da bunun üzerine "yaa kaza yaparsın, bırak" dedi. Bende "kaza eğer bir özrün varsa geçerlidir. Şimdi ben cuma namazını kılabilecekken stüdyoya gidersem bunun kazası falan olmaz. Ama bu sizin için sorun olacaksa kusura bakmayın ve kendinize yeni bir solo gitarist bulun" dedim. Bu sefer "iyi yaa, tamam" oldular. Neyse onlar gitti, bende gittim. Namaz bitti ve ben bu seferde stüdyoya yetişmeye çalıştım. Gittim ve şunu gördüm. Stüdyo bizim çalmamız için uygun değilmiş, orayı hazırlıyorlarmış. Namaz kılmayıp onlarla gitsem bile boşuna gitmiş olacaktım yani. Gelince hoş hepsi bana "Allah kabul etsin" dedi. Yinede şaşırınca "Allah Allah" demek dışında Allah'ı zikretmeyen bu insanlarla takılmak gün geçtikçe ağır geliyordu. Asıl niyetleri bu olmasada yaptıkları şey beni dinimden uzaklaştırmaktı. Neyse, şu anda hiç biriyle bir alakam kalmadı.
Demek ki neymiş, Allah'a güvenip, Allah'ın emrini yerine getirene karşılığı er yada geç verilirmiş. Hoş benim cuma namazına gitmem yüzünden stüdyo aksasa bile zerre kadar umrumda olmazdı. Başlıktada belirttiğim gibi basit bir seçimdi çünkü. Allah belkide onlara bir şeyler göstermek için bunu nasip etmişti. Yazık gencecik ve bir zamanlar dostum olan insanlara. Allah hidayet nasip etsin, ne diyeyim...
Demek ki neymiş, Allah'a güvenip, Allah'ın emrini yerine getirene karşılığı er yada geç verilirmiş. Hoş benim cuma namazına gitmem yüzünden stüdyo aksasa bile zerre kadar umrumda olmazdı. Başlıktada belirttiğim gibi basit bir seçimdi çünkü. Allah belkide onlara bir şeyler göstermek için bunu nasip etmişti. Yazık gencecik ve bir zamanlar dostum olan insanlara. Allah hidayet nasip etsin, ne diyeyim...