Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Başınızdan Geçen İlginç Olaylar (1 Kullanıcı)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Abi ve ablalarım!

Başınızdan uzun zaman olup da aklınızdan bir türlü gitmeyen, komik, korkunç ve ilginç olan anılarınızı anlatabilir misiniz ?

Mesela ben dün gece olan olayı anlatayım :

Korku hikayelerini okuyup korkmuştum. Gidip anne ile babamın yanına yattım. Hatta korkudan daha odanın kapısını kapatmadan yatağa koştum. Şöyle 10 saniye uzandım sonra kapı sanki kapandı. Balkonun kapısına bakmıştım, açıktı. Ben de ondandır diye düşündüm ama sonra farkettim ki birazcık bile rüzgar esmiyor. Zaten olsa kapı durmadan ses çıkarırdı, ama sanki gelip de biri kapatmış gibiydi. Sonra babam kalktığında kapıyı açtı, yani kapı gerçekten kapanmıştı. Rüzgardan kapanacak bir kapı değildi, zor açılıp zor kapanan bir kapıydı. Ne olduğunu anlamadım ama önemsememiştim, şimdi neydi o diye düşünüyorum...

Lütfen siz de anlatın, böyle şeyleri okumaya bayılıyorum... :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Aklıma gelmişken bir diğerini de söyleyeyim :

Bana küçükken hep (gerçekten ne zaman babamla dışarıya çıksam o zaman) araba çarpardı. Ne burnum kanardı, ne de bir yerim şişerdi. Sadece hızla araba çarpardı, sonra bende ağlardım, bu kadar...

Artık neredeyse araba çarpma olayını çooook normal bir şey olarak görecektim. Bir gün ablamla karşıdan karşıya geçecektik. Ablam durdu, bekledi. Bende sıkıldım, hemen karşıdan karşıya geçmek istiyordum. O anda araba çarptı ve hayatımda ilk kez bayıldım, hiçbir araba çarpmasında bayılmazdım...

Gözlerimi açtığımda çocuk hastanesindeydik, her taraf çocuk kaynıyor, odanın rengi de pembe. Bir de serum takmışlar ama farkında bile değilim. Uyandığımda ablam çok korkar bir haldeydi, doktor da tamam uyandı dedi. Resmen ölümden dönmüştüm, ama farkında bile değilim.

Oradan çıkıp gittik, karakoldaydık. Sonra canım su içmek istedi, su içerken polise ''ablamı tutuklayacak mısınız yoksa'' demişim. O da gülmüş ablama anlatmış, ablam da güldü tabii. Sonra olayın nasıl olduğunu duydum :

Çok hızla gelen araba çarpmış, kadın da çok korkmuş o anda. Çünkü önünde, camında yatan ben, kırılan cam, kanlı bir araba varmış. Hastanede de başımı sarmışlar, eve gelip aynaya baktığımda ne kan ne bir şey vardı. Herşey halledilmişti, ama aynaya bakarken çok şaşırmıştım. Alnım ve çenem mahvolmuştu, ölümden dönmüştüm resmen ama o zaman hiçbir şey bilmiyordum...

Şimdi hatırlayınca şükrediyorum. :)

Melek ~

Kayıtlı Kullanıcı
bir gun namaz kilarken perdeler cok siddetli sallandı ilk once pencere acik sandim ama korkmadan da edemedim namazi bitirdikten sonra ne goreyim, pencere kapali ama perdeler sallaniyor bende hemen ciktim o odadan :)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Rabbim bizlere KORKU hissini, bize emaneten verdiği bedenimizi korumamız için vermiştir...
Buna dikkat edelim inşallah Sedaa kardeşim...
Konu ile ilgili konular forumda var ama...
Yine de aklımıza gelince bizler de yazalım inşallah...
Selam ve DUA ile...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim bizlere KORKU hissini, bize emaneten verdiği bedenimizi korumamız için vermiştir...
Buna dikkat edelim inşallah Sedaa kardeşim...
Konu ile ilgili konular forumda var ama...
Yine de aklımıza gelince bizler de yazalım inşallah...
Selam ve DUA ile...

İnternette araştırıyordum bende böyle bir konu açayım dedim, sonradan farkettim böyle bir konu olduğunu...

Evet haklısınız, inşallah paylaşacağınız güzel, ilginç anılarınız vardır.

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Benim başımdan birçok ilginç olay geçti en tuhafını sizlerle paylaşayım. 5-6 yaşlarından Trabzon un Akçaabat ilçesi Kayabaşı Yaylasındaydık.Teyzemin kocası eniştem oranın imamıydı.Evde oturuyoruz gündüz vakti.Kapı açık tabi havalanıyoruz.Salonda annemler muhabbet ediyor. Salonun kapısı zaten dışarıya açılan bende kapı eşiğinde oturuyorum dışarıya bakıyorum. Sonra bir baktım 3 atlı insan. Giyim şekilleri bizans askerleri gibi düşünün. Birinci atlı kişi beyaz , ikincisi mavi ,üçüncüsü kırmızıydı. Önümden geldiler geçtiler. Önümden derken evin önündeki yoldan. Anneme diyorum ki anne bak atlı amcalar annem de ne güzel falan diyor bana. Neyse velasıl bunları yaşadım. Annem sonra onları görmediğini ve konuşma esnasında bana cevap olsun diye evet falan dediğini söyledi.Yıllardır düşünürüm neden ben bu atlıları gördüm diye ama henüz bir cevap bulamadım kendime.Ama cevapsız sorular bazen güzelliklere vesiledir. :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Hatırladım da benim başımdan çok garip olaylar geçmiş yahu :)

Benim 2 ablam var. Daha 4-5 yaşlarında yaşadığım bir olay bu... Ablam Kur'an dinleyip takip etmeyi hobi haline getirmişti. Bir gün beni çağırdılar. (Daha 4-5 yaşındayım beni niye çağırıyorsunuz ki yani ?) Neyse dinlediğimiz video (ne desem bilemiyorum) geri sardık. Okuyan adam bir süre sonra ya gülüyordu ya da ağlıyordu. Bende hiçbir şey yok, korku falan. O zaman da ablama ya ''biri gıdıklamıştır onu'' ya da ''biri ona vurmuştur'' demişim. Ablam ağladığını hatırlıyor, ama ben adamın güldüğünü düşünüyorum.

Yine aynı şey, Kur'an dinleyip takip ediyorlar. Abimin odasında dinlerlerdi hep, sonra ablam korktu salona geçtik. Neden korktuğunu bilmiyordum. Ablam başka koltuktaydı bende başka koltuktaydım.Biri sanki koltuğu kaldırdı sonra büyük hızla yere çarptı. O çarpma sesini unutamıyorum. Öyle korkmuştum ki ablamın olduğu koltuğa geçtim. Ona sarılıyordum, yapışmıştım...

Bir yıl önce de ablam korkunç bir rüya görmüştü. (25 yaşında) Demek ki öyle korkmuş ki beni yanına çağırdı beraber yattık. Anlat anlat dedim anlatmadı. Aynı odada kalıyoruz yataklarımız yan yana, duvarın bir köşesinde onun yatağı, bir köşesinde de benim yatağım var. Neyse o gün geçti, diğer gün kendi yatağıma yattığımda bende korkunç bir rüya gördüm. Ablamın yanına gittim ''abla korkunç rüya gördüm yanına yatayım mı?'' dedim, o da ''tamam'' dedi. Yanına yattım. Sabah oldu ablam işe gitti geldi. Bana ''neden yanımda yattın?'' diye sordum, söylediğimde hayır ben gece uyanmadım ve sana tamam demedim ki dedi. Neyse ben korkmadım ama sonra kafama dank etti, ablam gerçekten doğruyu söylüyordu.

Dün de gece buzdolabının kapısını açmıştım gidip geldim kapısı kapalı. Hatta gölgesi bile açık gösteriyordu. Gece yarısıydı tabii, ekmeği yerine koyarken böyle çok korkunç sesler geliyor. Bende gece takmıyorum, normalde korkağımdır ben. Bir süre sonra farkettim öyle sesleri...

Hatırlamışken en tuhafı da havuza düşmemdi (ihihih). Bir keresinde akrabaları gezdirmek amaçlı Yalova/Termal'e gitmiştik. Orada Atatürk Havuzu muydu, öyle bir havuzun fotoğrafını çektik. Öyle güzeldi ki yanına gittim. Bir ayağımı havuzun üstüne koydum. Öyle ağırdı ki o zaman orayı yer sandım. Sonra tam ayağa kalkıcaktım ki PAAAAT! Havuzun içindeyim düşüyorummmm. Gözler tamamen açık korkudan tabii, sonra yan tarafıma baktım simsiyah bir şey gördüm. Sanki simsiyah bir elbise atmışlardı içine ama benimle beraber batıyor. Sonra birden havuzun üstüne çıktım. Etrafıma baktım yerde poşetler, ablam gelmiş. Sonra farkettim ki ben havuza dalmışım, bakıyormuşum öyle boş boş. O arada onlar beni çağırmış, gelicem demişim. Sonra onlar gitmiş. Ablam bana tekrar bakmaya gelmeseydi belki de kimse beni o havuzdan çıkaramayacaktı...

Sonra da bu güzel günlere geldim işte... :)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Acizane sormak isterim yorum yapsam veya konunuzla ilgilensem olur mu? Çok ilginç geldi ondan...

yakais

Yasaklı Kullanıcı

İlginç bir kişiliğiniz var sanırım böyle şeyleri yaşamak hoşunuza gidiyor..o yüzden yaşamak istiyorsunuz macera gibi...
Neyse eğer kurtulmak isterseniz bu arzuları bırakıp ...''Ulu Rabbim Seni çok seviyorum beni koru ''diye dua ederseniz ...Bu olayların hepsi bitecek...
Bizden size bir yardım olsun istemiştim...Karar sizin ...Hoşçakalın...Selamlar...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
İlginç bir kişiliğiniz var sanırım böyle şeyleri yaşamak hoşunuza gidiyor..o yüzden yaşamak istiyorsunuz macera gibi...
Neyse eğer kurtulmak isterseniz bu arzuları bırakıp ...''Ulu Rabbim Seni çok seviyorum beni koru ''diye dua ederseniz ...Bu olayların hepsi bitecek...
Bizden size bir yardım olsun istemiştim...Karar sizin ...Hoşçakalın...Selamlar...

İnsanların yaşları 0 ile değil hep 1 ile başlar sonra devam eder ve ömürleri ne kadarsa o kadar yaşarlar ve Allah c.c. geri dönerler. Her kısım insan yaşamı boyunda ömrünün yettiği evrelerle yoğrulup gider. Büyüdüğünde de unutur gider çocukluğunu sanki yaşamamış hiç heyecan gibi kaybolup gider. Ancak esas bu muydu yaştaşınmış gibi herkesle aynı mı düşünmek gerek. Yoksa her yaşın Allah c.c. katındaki güzelliğiyle düşünüp onunla beraberce Allah c.c. gitmek mi önemlisi. Sözler bizim yaşamımızda yok muydu sanki. Her gün her demde sözleri duymuyor muyuz ? Sözler kimlerin umrunda olmuş bu güne kadar musibet in değeriyle kim karşı karşıya kalmamış ki güzelliği bulsun. Sözlerin yaraladığı kalpleri onunla onarmak mı gerekir yoksa. Yokolan kalbin üzerine bir beyaz sayfa mı açmalı. Her yaşamın kendince güzelliğiyle , kendince imanı ve öğrenmesiyle Sedaa kardeşim en güzeliyle Allah c.c. bulacaktır. Yeter ki biz herkesi kendi düşüncelerimizle boğmayalım. Onları düşünceleriyle onlara doğru yolu gösterelim. ;)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Kimsenin ilginç olayı yok mu ? :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt