Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BAŞIMIZDA KUŞLAR OLSUN İSTİYORUZ. (1 Kullanıcı)

kartaltrk

Kayıtlı Kullanıcı
Seviyorsunuz, âşık oluyorsunuz. Görüyor, tanıyor, biliyorsunuz. Sevdiğinize gönül veriyor, onun için yaşar hale geliyorsunuz. Ama ya sevdiğiniz çok uzaklardaysa... Yıllar değil asırlarca ötelerdeyse ve hiç görme ihtimaliniz yoksa. Hep “neden seveyim ki!” diye bir soru boğazınıza gelip düğümleniyorsa ya da sevdiğinizi söylediğiniz halde bunun emarelerini üzerinizde göremiyorsanız, bu sevgi neyin sevgisi sizce?
Bir vicdanın iç hesaplaşmasıyla karşı karşıyayız. “Sevdim” dediği; inandığını, gönül verdiğini, peygamber olarak kabul ettiğini söylediği bir insansa bu; yani Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sas) ise...

Sevgi sorgulanabilir mi bilinmez; ama bunun ifade edilmediği bir gerçek. Gönüllere gömülmüş, bir mezar mı yoksa bu sevgi…

Bir peygamberi sevmek nasıl bir şeydir? Hasret duymak mıdır, O’nu görmek arzusu mudur, sanki O’nunla birlikte yaşıyormuş gibi davranmak mıdır?.. Yoksa sadece öyle olduğunu zannetmek midir? “Seviyorum”un arkasından “galiba!” diye bir düşünce mi hasıl oluyor? Bu sevgi yoksa sanal bir sevgi mi?

Yüreğim neden kıpır kıpır olmuyor? Aşk insanın mutluluk hormonlarını arttırırmış, ben neden mutlu değilim o zaman? “Peygamberim”, “Efendim” diyemiyorum… Neden? İnanıyorum; ama galiba sevmesini bilmiyorum. Peygamber aşkını kalbimde filizlendiremiyorum! İnanmakla sevmeyi nasıl bir araya getirebilirim?

O’nun güzide arkadaşları yani ashab gözünün içine bakarmış. Yanında otururken sanki başlarında bir kuş varmış da uçacakmış gibi dururlarmış. Ne söylerse, yürekten “evet” derlermiş. Bu hassasiyet yıllara, asırlara yayılmış sonra. Şimdi Allah Resulü (sas) yok. Ama kimi gönüller sanki O’nun karşısındaymış gibi hissedebiliyor. Kimin başında kuş olduğunu bilmiyoruz; ama bizde sahabe efendilerimiz gibi başımıza o kuşların konmasını istiyoruz

Sevgimizi tüm içtenliğimizle sunabilmeliyiz ki bizim de başımıza kuşlar konabilsin. Aşkı arayan bizler, sevgilinin gözünün içine bakabilecek cesareti yüreğimizde büyütmenin çabasında olmalıyız.

AİLEM DERGİSİ (SERHAT ŞEFTALİ)

Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta.
Ruhuma sisli, dumanlı bir kasvet yaymakta.
Göster çehreni ki güneş gurûba kaymakta.
Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta.”

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BAŞIMIZDA KUŞLAR OLSUN İSTİYORUZ.

S.A.

ALLAH RAZI OLSUN...

ELİNİZE SAĞLIK...O DURUŞLARI SERGİLİYEBİLMEK ARZUSUYLA ALLAHA EMANET OLUNUZ...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN.

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM ÇOK HAKLISIN.BEN PEYGAMBERİMİ SEVİYORUM AMA BU SEVGİ ÇOK HEYECANLI DEĞİL ANCEK TOPLU HALDE NAMAZ KILANACAK YERDE CAMİ YADA SOHBET ORTAMLARINDA BU SEVGİYİ HEYECANI ÇOK YAŞIYORUM AMA NORMALDE ? ALLAH BİZE KURAN AŞKI OLMAYANLARA KURAN AŞKI ,PEYGAMBER AŞKI OLMAYANLARA PEYGAMBER AŞKI ,TESETTÜR AŞKI OLMAYANLAR TESETTÜR AŞKI, ALLAH AŞKI OLMAYANLARA DA ALLAH AŞKI NASİP ETSİN. SELAMETLE KALIN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt