Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Barışmalı mıyım????* (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardeşlerim sizlere bi konu danışmak istiyorum sizin fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var bir arkadaşımla konuşmuyoruz çünkü canımı çok yaktı zamanındaa şimdi ise kini olmadığını söylemiş aslında zaman geçtikçe bende yumuşadım ama yinede bazen aklıma gelince içim acıyo konuşmamamızın sebebii çok derin burda uzatmak istemedim sizin fikirlerinize ihtiyacım var barışmalı mıyım? bazen öteki dünyayı düşünüp barşmalıyım diyorum ama sonra yine aynı hatayı yaparlarsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum ilk önce sizlere sormak istedim sizler nederseniz onu yapıcam tek başıma sağlıklı karar veremiyorum Rabbim razı olsun hepinizden selam ve dua ile..

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam güzel kardeşim, ben de iki kardeşimle küsüm, bu küslük meselesini araştırdım ve ibadetlerinin kabulu için küs kalmamak gerektiğini öğrendim. Eğer bir müslümanla küs kalırsan ismin cennet kapısından silinirmiş diye okudum. Selam ver, alırsa ne ala, karşılaştıkça konulursun, uzun uzadıya sohbet edip sık sık görüşmek zorunda değilsin, maksat küs olmamak. Selamını almaz ise, artık senin üstünden bu durum kalkıyor ve günahların ona geçip, sorumlusu o oluyor.

Dünya halleri insanı kindarda yapıyor, kini tut tut nereye kadar. Üstelik günahıda cabası.

Rabbim hayırlı arkadaşlar hayırlı dostlar hayırlı evlatlar versin cümlemize, sağlıcakla...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın kardeşimm aynı hata tekrarlanır mı bilmem ama zamana bırakırım canımı yakmazlar inşallah üzülmek istemiyorum çünkü ben bu konu yüzünden hastanelik oldummm tabiii mesafemi koyarımm eskisi gibi olunur mu bilinmezzz herşeyin hayırlısı....yorumun için saol kardeşim selametle..

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim hasgül kardeşimin dediklerine katılıyorum
ayrıca affetmek büyük bir erdemdir hem ne demişler sana taş atana sen ekmek at
allah (cc) herşeyi görüyor sen içini ferah tut
selametle

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
sana taş atana sen ekmek at

Allah cc razı olsun kardeşimm

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
fikirlerinize ihtiyacım varrr ikilemde kalmak istemiyorum :(

0.7.9.7.0

Kayıtlı Kullanıcı
Kim ŞEYTAN dan daha kötüdür ki!

Bu sordugun soruya şöle bir cevap vermek isterim.Anlıyacagını hissediyorum ve biliyorum!

Şeytan Secde etmedi Hz.Ademe !Peki Emir kimden geldi.Alemlerin TEK RABBİ ALLAHU CC DAN!

İsyanlaştı Şeytan!Bunlada kalmadı!İnsanı sevmedi ki şeytan!Allahın baş meleklerinden Büyük Meleklerindendi.Bu nasıl Bir GURURDU!

''BEN ATEŞTENİM''Lafı nasıl bir gururun işareti idi.Bunla kalmadı dedim ya şeytan!
Nefret ettigi İnsan.Allahın Çok sevdigi İnsana Katlanamıyordu.Bu egoya,Bu Kibire artık Dayanamıyordu!

Ve Cenneten Kovdurmak gerekti insanı.Hz.Adem ile Hz.Havvayı.Allahın Yasakladıgı Meyveyi Yedirecekti.

Allahım!Gözü nasıl dönmüş;Bu ne nefret insana!Bu ne egoy!Bu ne kibir.Artık Allahın Yasaklarını bile göremiyordu.O azdırıcı olmuştu.Yoldan çıkarıcı.Ama Tek varlıgı,Onun derdi İNSANDI!

vE YASAK MEYVEYE teşvik etti Hz Adem ile Havva yı.Ve İnsanlar Dünyaya Gönderildi.İlk Günah işlendi.Allah Affetti.Bir başkasının Günahı bir başkasına Geçmez.İnsan günah işler.ÇÜNKÜ TEK KUSURSUZ ALLAH CC DIR.

Şeytanda Lanetlendi!

Ancak dedim ya.Kim kötülükte,Kibirde!,Nefrette onla boy ölçüse bilir!Kim bana bir varlık ismi söle!

Hayır degilmi!Hiç Kimse!!

Şeytanın duası;

YARABBİ BANA KIYAMETE KADAR MÜHLET VER!

Şuanda dünyada ve tüm dünyalık şeyleri kullanabiliroyr.Peki neden O kadar nefret ettiki İnsandan!Dünyada bile rahat bırakmak istemedi.Hepsini cehenneme göndermek istiyor.

Kendi Lanetlense ve sonu cehennem olsa bile.Çünkü egosu yüzünden.Topragın O kadar degerli olmadıgını.Ateşin üstün oldugunu gösterecek.İşte kibri bu!

Şuan Şeytan nerde!Sen bana söle!Duası kabul oldu degil mi:)

Neden!İslam Barış Dinidir!Kin yoktur.Kim şeytanla Kötülükte boy ölçüşür!Kimse.Ancak duası Kabul oldu.

Allah Mükemmeldir.Allah büyük ve Yücedir.

Çogu sapmış İnsan Allaha ne küfürler eder yolda!Yolakta!Allah onu hemen çarparmı!Agzını yamar mı!!Bela Musallat eder mi!

Asla!Bekler son vakte kadar.DERMİYDİ NE İŞLERSEN İŞLE SON ANDA TAÖBE YARABBİ DE!YENİ DOGMUŞ BEBEK GİBİSİNDİR DİYE!

Hz.Muhammed Mekkeli Müşriklerle savaştıgında.Ölen kafirlere bakıp hiç üzülmedimi sanıyorsun.Kaçkere onlarla anlaşmaya ve kaç kere Onları kurtarmayı düşündü!Kaç kere yaptı!

Allah Kaç kere anlattı onlara!

Hz Mevlana ne güzel demiş;1000 Kere tövbeni bozsanda yav arkadaş puta bile tapsan bırak oraları gel diyor kısaca.Gel NE OLURSAN OLSUN GEL!

inşllah cevap vermişimdir sana!

Ben Müslümansam!

Baş meleklik görevindeki İBLİSE SLM OLSUN!

Ancak Lanetlenmiş halindeki Şeytana Allah Yardımcı olsun.Sende gel İslama Şeytan.

Ben Müslümanım Senden degilim.Bende KİN-EGO-NEFRET YOK.SANA KARŞI BİLE ÇÜNKÜ BEN SENDEN DEGİLİM.

aNLADIN SEN BENİ KARDEŞİM!Allaha Emanetle

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
inan çok çok iyi anladım kardeşim Rabbim razı olsun şeytanı sevindirmeyelim ben kötü olmak istemedim ama bazen şartlar böyle gerektirdiii bazen affedici olmakta erdemliktir diye düşünüyorum helallik alırım mesafemi koyarımm yinedee selam ve dua ile..

0.7.9.7.0

Kayıtlı Kullanıcı
inan çok çok iyi anladım kardeşim Rabbim razı olsun şeytanı sevindirmeyelim ben kötü olmak istemedim ama bazen şartlar böyle gerektirdiii bazen affedici olmakta erdemliktir diye düşünüyorum helallik alırım mesafemi koyarımm yinedee selam ve dua ile..
EyvAllah Kardeşim.Evet mesafe elbette konmalı.Kalp kırmaktan ve klabinin kırılmasından korkmaktan veyahut bunu gibi sebeblerden yada ilişkini belli bir düzeye çekmek için.

Mesafe bir önlemdir.Kin-Nefret-Küslük ise yargısız infazlıktır.

Helallik bencede al daha dik yürürsün ve daha ferah olursun.

Hz İsa AS Derki;Biri sizin sağ yanagınıza vuruyorsa.Siz solunuzu çevirin!(Dogrusunu Allah bilir)

Önlemlerini Al kardeşim.Sende Hakkını Helal Et.Kusura bakma bende yorum yapmak istedim.İnşallah kırmamışımdır kalbini hatalıyız yani anlıyacagın kardeşim.Eşer beşer bazende şaşaırız.

Hakkını helal et.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Biri sizin sağ yanagınıza vuruyorsa.Siz solunuzu çevirin!(Dogrusunu ALLAH bilir)

söylediğiniz her cümleden pay çıkarıyrum kardeşim hakkım varsa helal olsun iyi ki yorum yaptınız çünkü fikirlerinize ihtiyacım var eğer aynı hata tekrarlanırsa kendimi üzmücemmm hata bir kere yapılır aynı hata ikinci kez olursa bu kasıtlıdır bu yüzden canımı yakmasından korkuyorum ama 3günlük dünyada küs duramam tekrar çok teşekkürederim..dün annemin dayısı vefat etti bugün ordaydım ve hayatımda ilk kez yakinen bir ölü gördüm hiç birşey yok yaaa beyaz kefenden başka hiç birşey yok düşündümmm dünya nekadar boşşş değer mi dedimm Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah selam ve dua ile..

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Düşünmeden barışmalısın. Çünkü; "Merhamet etmeyen, merhamet olunmaz" ve "Müslümanın intikamı, affetmesidir" cümleleri sanırım affetmen için yeterli olur :)

Selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun kardeşimm selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt