Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Banyoda Bornozuyla Namaz Kılan, Genç Kızın Selamı var.. (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Banyoda Bornozuyla Namaz Kılan, Genç Kızın Selamı var..

Nasıl bişi bu böyle.?
‘Biri namaz’la dalga geçmek için mi yapmış?’ demeyin.
‘Bu ne kardeşim gençler arasında yeni moda mı?’ demeyin.
‘Tövbe tövbe ya hu bir çeşit fantazi mi bu?’ demeyin.

En iyisi biz bişi demeyelim çünkü bu kardeşimiz haliyle çok şey diyor.Halin de ne mi var?

Şöyle ki ne fantazi, ne moda, ne de namazı küçük düşürmek hiçbirisi değil. Bu kardeşimiz ateist bir anne-baba’nın evladı. Ailesi onu inançsız olarak yetiştiriyor hiçbir şekilde İslamiyet’e sempatisi olmayan insanlar ve akabinde kız da İslamiyeti, ezan sesinden ve dışarıda gördüğü tesettürlüler kadarıyla biliyor ta ki üniversiteye gidene kadar.

Üniversiteye gidince kafasındaki sorgulamalar artıyor neden varız ?
Neden dinler var ?
Neden ölüyoruz ?
Ve ailesine hissettirmeden araştırmaya başlıyor.

Hissettirmeden çünkü ailesi aklının bulanmasından korkuyorlar. (sanki çok duruymuş gibi) Derken kız iman hakikatlerini insan varlığını mantıkla açıklayan kitaplar buluyor. Okumaya başlıyor ilkte anlamıyor. Fakat okuldaki tesettürlü arkadaşlardan kendine en yakın hissettiğine soruyor arkadaşta onunla haftanın belli günleri buluşup anlatıyor. Ve ateist kız sorduğu soruların hepsinin mantıklı cevablarının olmasına çok şaşırıyor. Devamında göz yaşları içinde şehadet getirip müslüman oluyor.

Ah ah hani çok zorlandığımız namaz var ya en çok onu seviyor. “Ne mutlu ki Rabbim benim gibi aciz bir insanı muhatabı seçip konuşmak istiyor.” diyor. Ve tabi bu olaylardan ailesinin hiçbir şekilde haberi yok.

Namazlarını gizlice banyoda kılıyor bornozunu da seccadesi yapıyor.!

Evet anne-babası kendi müslüman olupta alnı secdeye gitmeyenlerin herhalde çok önemli işleri ola ki kılmıyorlar. ! Mesela iş, okul, sınavlar, alışveriş, gezmek, televizyon, kokteyller.. sonuçta bunlar çok önemli şeyler Allah’ü Teala öteki alemde ilk olarak bunları soracak ya.!

Neyse, selamı benden alması sizden.
İnsan olmanın hakkını verip düşünelim…

Züleyha Yıldırım

meanihta

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc o kardeşimizin inancını tamamına erdirsin ve imanla ölmeyi hatta anne babasının müslüman olmasına vesile olmayı nasip etsin inşaAllah... Amin ecmain.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
MAŞALLAH YA ne kadar aciziz bizler

dilşan36

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam
o kardeşime de selam olsun

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ufacık zorlukla rkarşısında hemen ezilip büzülüyoruz bazen çok kızıyorum kendime nasıl durumlarda ibadet etmeye çalışan insanlar var bazen sabah namazına kalkarken çok zorlanıyorum nefsim hemen uyanınca kalkarsın bir kereden birşey olmaz diyor sonra kendimi toparlıyorum sakın Rabbim seni kabul etmişki namaz kılıyorsun nasıl uyursun diye hemen kalkıyorum çok şükür Rabbime daim etsin namazlarımızı hakkıyla kılanlardan eylesin cümlemizi

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Tesekkurler, Allah razi oldugu kullarindan eylesin sizi...
Ah ah hani çok zorlandığımız namaz var ya en çok onu seviyor. “Ne mutlu ki Rabbim benim gibi aciz bir insanı muhatabı seçip konuşmak istiyor.” diyor. Ve tabi bu olaylardan ailesinin hiçbir şekilde haberi yok.
Zorluk oluncami kiymet bilinir? o zaman mi tadi boyle hurmadan tatlidir:a26:
Ya Rab ondan mi karsima zorluk çikaranlar cikmasi hikmetmidir?
Ama seni sevenleri seyretmesi de hos degilmidir?
Gözümün nuru NAMAZ... kil beni, kil namaz... kiyamda sevgi ile, aleme geldi diye...
Secde ? ne O geldimi gecene? sanirim geldi, huzur doldu heryanim, heyacan içinde agladim
Ne guzeldir Allah c.c ile bulusmak secde de...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun abi güzel paylaşım. Konuyu bölmeden bir küçük hatırlatma; Banyoda namaz kılınır mı? Evet kılınabilir ama temizliğine riayet etmek şartıyla fakat bu namaz mekruhtur. Sadece bir bilgi olarak vermek istedim..

Eyvallah

GüL_ne_OLuR

Kayıtlı Kullanıcı
Çok etkileyici...........ALLAHım tüm kullarına doğru yolu bulup , ettiği tövbelerin , yaptığı ibadetlerin kabulünü nasip eylesin..........

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim maşaallah tebarekallah Allahım ailesine doğru yolu göstersin o kardeşimize de yardım etsin inşallah selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt