Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bana yardım edin (1 Kullanıcı)

06hitaf06

Kayıtlı Kullanıcı
:a08:Bende bu siteyi şans eseri buldum dek geldi yani.Ben dinini yaşamaya çalışan ama dinin den bir o kadar uzak bir vatandaşım.Ne garip değilmi insan oğlu iki olguyuda aynı yerde bulundurabiliyor.Dini bilgimiz hepimizin var bundan eminim.Mutlaka eksiklikler vardır ama yine de dinimizi yaşamak çok kolay tabii yaşatmakta,ama bir o kadarda zor, insan nefsine neden hep malup olur inanç eksikliğimi yoksa dünya ve yaşam şartlarımı ben bunu bir türlü anlamıyorum.Yapmak isteyipte yapmamak, yapılmasının mecbur olduğunu bile bile yapmamak ben bunu çözemedim ve yardım istiyorum.Kendimce ifademle bıçağın üstündeyim ne tarafa kayıp düşeceğimi belirleyemiyorum.Bir ordan bir ordan...Bilmiyorum ifadelerim bir netlik kazandırırmı anlatmak istediklerime
Saygılar

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
:a08:Bende bu siteyi şans eseri buldum dek geldi yani.Ben dinini yaşamaya çalışan ama dinin den bir o kadar uzak bir vatandaşım.Ne garip değilmi insan oğlu iki olguyuda aynı yerde bulundurabiliyor.Dini bilgimiz hepimizin var bundan eminim.Mutlaka eksiklikler vardır ama yine de dinimizi yaşamak çok kolay tabii yaşatmakta,ama bir o kadarda zor, insan nefsine neden hep malup olur inanç eksikliğimi yoksa dünya ve yaşam şartlarımı ben bunu bir türlü anlamıyorum.Yapmak isteyipte yapmamak, yapılmasının mecbur olduğunu bile bile yapmamak ben bunu çözemedim ve yardım istiyorum.Kendimce ifademle bıçağın üstündeyim ne tarafa kayıp düşeceğimi belirleyemiyorum.Bir ordan bir ordan...Bilmiyorum ifadelerim bir netlik kazandırırmı anlatmak istediklerime
Saygılar
selamun aleykum anlatm ak ıstedıyınızı anladım da sıze nasıl cevap vereceyımı bılmıyorum verebıleceyımıde sanmıyorum cunku benden daha bılgılı ve hada tecrubelı arkadaşlarımız vardır sıtede ve ıllakı bı cevap vereceklerdır ...allah yardımcın olsun.ınşallah hıdayete kavuşanlardan olursunuz

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı
ilk önce namaza başlayın devamı Allahın izniyle gelecek.tabi namaz kılarkende nefsinize yenik düşeceginiz anlarla baş başa kalacaksınız o an şunu düşünün (ben hep öyle düşünüyorum)ben işim oldugu zaman Rabbimden o işimin olmasını istiyorum rabbimde benden namaz kılmamı istiyo...her şey karşılıklı rabbim cümlemize hidayet nasip etsin...

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
kararsızlık en büyük zaman kaybı........

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Üyeliğiniz hayırlı olsun kardeşim,aramıza hoş geldiniz,kimimiz senin gibi arayış ile kimimiz bir şeyler ararken bulduk bu siteyi...
Ne şans ,ne rastlantı,ne tesadüf...

ALLAH TEALA,bizlere çokca rahmet etmese,fazlaca acımasa ne din öğrenmek ne araştırmak hiç birşey gelmez aklımıza,bütun bu kalp sıkıntıları ve araştırma şevkleri,hepsi Rabbimizden bizlerin kalbine birer ilhamdır,İlahi ilhamlar,acıyan Rahmet sahibi mevlanın acımasının işaretleri...

ALLAH TEALA nefsi yarattı ve ona sordu...

Sen kimsin,ben kimim ?

Nefis cevap verdi;

Sen sensin ,ben benim !

ALLAH TEALA, Atın bunu cehenneme diye buyurdu...

Nefis cehennemde bir müddet kaldı...

Tekrar sordu sen kimsin ben kimim? diye...

Cevap yine aynı idi,sen sensin ben benim, diye...

Bu böyle üçüncüyü buldu...

ALLAH TEALA emretti aç bırakın bunu diye ve aç bıraktılar...

Nefis açlığa dayanamayınca bağırdı,sızlandı...

Sen benim Rabbim olan ALLAH TEALA sın ben ise senin kulunum dedi...

Unutmamalı ki; Şu üç günlük dünya da yaşanan herşey İnsan Ruhu ve İçinde gizlendiği Nefsi arasında geçer,Ruh varlık aleminden yani ALLAH TEALA nın katından ,Nefis ise yokluk aleminden ve yok olmaya mecbur bir hayat olan bu alemdendir...
İkisinin arasındaki savaş,yaratılış ve imtihan edilişimizin vazgeçilmezidir...

Emir çok açık,nefsinle savaş,bana ulaş...

Bakınız ALLAH TEALA ya ulaşmayı dilemek demek,Onun c.c bütün emirlerine tam uymakla olacaktır,uyanların hali her hallerinden belli olmaktadır...
Nefse zor gelen şeyler,namaz kılmak,oruç tutmak,malının zekatını tanımadığın insanlarla paylaşmak,arabistanlara gitmek sıcaklarda hac yapıp 15 gün dönüp tavaf yapmak,fakire sadaka vermek,muhtacı aramak,zinadan,içkiden,uyuşturucudan,dolayısı ile dostu şeytandan uzak durmak ne kadar zor gelir...
Sanki bunları ondan men etmek canını almak gibidir,öyle ya ne kadar tatlı gelirler insana...
Halbuki insan bilmiyor! İçindeki canavarı...
Bilmeyecek ne var,bak ALLAH TEALA nasıl bir döngü koymuş,bu ne müthiş bir imtihan,nefse ağır gelenler,şeriatın yaşanması için mecbur kılındığımız işler...
Sahi düne kadar bizede ağır gelirdi ezan,namaz,oruç...
Ama ALLAH TEALA bizede çokca acıdı,küçücük bir ilham etti...
Bugün ne kadar tatlı geliyor,ezan,namaz,oruç...
Ve ne kadar iğrenç geliyor,namahreme bakmak,haramları tatmak mevlam bir daha tattırmasın...
Anladım ki,dün nefse hoş gelen veya hoş gelmeyenler,ALLAH TEALA nın yardımı vasıtası ile bugün yer değiştirmişler,peki imtihan bittimi...?
Hayır bitmedi,son nefese kadarda bitmeyecek...
Ancak şimdi,daha büyük bir imtihan ve daha büyük bir savaş başladı,şeytana boş durmak yok,onunda işi bu,bu sebep için yaratıldı...

Dinimizi öğrenme ve şeytana karşı savaşanlar arasında safımızı bulma,safımızı tutma,kılıç kuşanma zamanıdır...

İşte budur,gerçek iman,işte budur,gerçek islam...

En doğrusunu öğrenmek,önce uygulamak,sonra öğretilmesi için vesile olmak...

Sanada düşen safını belli etmektir...

ALLAH TEALA dan yani nurdan yanamısın ?

Yoksa,Şeytandan yani zulumattan,karanlıktan yanamısın...

Cennet ve cehennem var,ikisinin arasında bir yer yok...

Her boşa geçirdiğin vakit,sadece dünyandan değil aynı zamanda ahiretinden de gidiyor...

Unutmaki,bir nefes kadar kısa olan bu dünya,nefesinin tükenmeyeceği sonsuz ahiretle asla kıyas edilemez...

En çok üzüldüğüm şey ise,ALLAH TEALA nın Tevhid emrine uymayanlar,Onun c.c. güzel cemalini hiç bir zaman göremeyecekler...
Bir kul için en kötü ceza bu olsa gerek...

Geliniz nurunuza dönünüz...
Selam ve dualarımızla...

Hikmet_58

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim senin söylediklerinden anlıyorumki Dünya meşgaliyesi seni dinimizin gerektirdiği şeylerden alıkoyuyor .
Birazda nefsinize karşı gelemeyen bi kardeşimizsiniz galiba.
Hiç namaz kılmayan biri için kalkıp abdest almak , namaz kılmak çok ağır gelir .
Ama bir anlık gayretle kalkıp o üstündeki muthiş yükü abdest alarak ve hangi vakitteyse o vaktin namazını kılarak atabilir..

Şunu unutmaki Erteletmek şeytanın en büyük tuzağıdır..

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim hoşgeldin bol bol kitap okumanızı, dini hikayeler okumanızı tavsiye ederim ilmihalde okuyun çok faydası olacaktır. burda hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ama uğraşıyoruz.

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Siz istemişsiniz Rabbim yolunuzu buraya düşürmüş, şeytana uymayın, şeytanı sevindirmeyin... Saniyeler bile çok önemli bu hayatta...Arkadaşlar herşeyi ne kadar güzel anlatmışlar, bende burdaki kardeşlerimi görüyorum ve ne kadar bilgisiz bilinçsiz olduğumu anlıyorum... Hiç birşey için geç değildir, gönülden isteyin Rabbimden... O' nun yardımı sonsuzdur... ALLAH Celle Celaluhu yar ve yardımcınız olsun kardeşim...

ahirzamangülü

Kayıtlı Kullanıcı
Erzurumli kardeşimiz ne güzel anlatmış bende çok etkilendim. Rabbim nefsimize yenik düşürmesin inşallah.

06hitaf06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'a emanet olun

ALLAH'a emanet olun

arkadaşlar rabb'ım razı olsun sizlerden yine herşey bizde yani insan da bitiyor anlaşılan ya nefis 1-0 yenecek yada insan.
şeyteana uymaktan,nefse yenik düşmekten ALLAH cc teala'ya sığınırım.bugün başlangıç olsun inşallah.yolu tuturmak için yolu düzeltmek için .
cümlenizin yolu açık olsun yeri cennet olsun inşallah. (Amin)

:T

SAYGILAR

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
ölene kadar hak yolundan ayrılmamayı rabbim nasip etsin.
Uyan ey nefsim uyan......
Allaha yar ve yardımcınız olsun.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
diğer konuda da belirttim kardeş önce namaz sonra namaz senin peşini bırakmıyor zaten ..
birde derlerki 40 gün bırakmadan namaz kılarsan daha bırakamazsın o namazı derler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt