Esselamu aleykum,
Üyeliğiniz hayırlı olsun kardeşim,aramıza hoş geldiniz,kimimiz senin gibi arayış ile kimimiz bir şeyler ararken bulduk bu siteyi...
Ne şans ,ne rastlantı,ne tesadüf...
ALLAH TEALA,bizlere çokca rahmet etmese,fazlaca acımasa ne din öğrenmek ne araştırmak hiç birşey gelmez aklımıza,bütun bu kalp sıkıntıları ve araştırma şevkleri,hepsi Rabbimizden bizlerin kalbine birer ilhamdır,İlahi ilhamlar,acıyan Rahmet sahibi mevlanın acımasının işaretleri...
ALLAH TEALA nefsi yarattı ve ona sordu...
Sen kimsin,ben kimim ?
Nefis cevap verdi;
Sen sensin ,ben benim !
ALLAH TEALA, Atın bunu cehenneme diye buyurdu...
Nefis cehennemde bir müddet kaldı...
Tekrar sordu sen kimsin ben kimim? diye...
Cevap yine aynı idi,sen sensin ben benim, diye...
Bu böyle üçüncüyü buldu...
ALLAH TEALA emretti aç bırakın bunu diye ve aç bıraktılar...
Nefis açlığa dayanamayınca bağırdı,sızlandı...
Sen benim Rabbim olan ALLAH TEALA sın ben ise senin kulunum dedi...
Unutmamalı ki; Şu üç günlük dünya da yaşanan herşey İnsan Ruhu ve İçinde gizlendiği Nefsi arasında geçer,Ruh varlık aleminden yani ALLAH TEALA nın katından ,Nefis ise yokluk aleminden ve yok olmaya mecbur bir hayat olan bu alemdendir...
İkisinin arasındaki savaş,yaratılış ve imtihan edilişimizin vazgeçilmezidir...
Emir çok açık,nefsinle savaş,bana ulaş...
Bakınız ALLAH TEALA ya ulaşmayı dilemek demek,Onun c.c bütün emirlerine tam uymakla olacaktır,uyanların hali her hallerinden belli olmaktadır...
Nefse zor gelen şeyler,namaz kılmak,oruç tutmak,malının zekatını tanımadığın insanlarla paylaşmak,arabistanlara gitmek sıcaklarda hac yapıp 15 gün dönüp tavaf yapmak,fakire sadaka vermek,muhtacı aramak,zinadan,içkiden,uyuşturucudan,dolayısı ile dostu şeytandan uzak durmak ne kadar zor gelir...
Sanki bunları ondan men etmek canını almak gibidir,öyle ya ne kadar tatlı gelirler insana...
Halbuki insan bilmiyor! İçindeki canavarı...
Bilmeyecek ne var,bak ALLAH TEALA nasıl bir döngü koymuş,bu ne müthiş bir imtihan,nefse ağır gelenler,şeriatın yaşanması için mecbur kılındığımız işler...
Sahi düne kadar bizede ağır gelirdi ezan,namaz,oruç...
Ama ALLAH TEALA bizede çokca acıdı,küçücük bir ilham etti...
Bugün ne kadar tatlı geliyor,ezan,namaz,oruç...
Ve ne kadar iğrenç geliyor,namahreme bakmak,haramları tatmak mevlam bir daha tattırmasın...
Anladım ki,dün nefse hoş gelen veya hoş gelmeyenler,ALLAH TEALA nın yardımı vasıtası ile bugün yer değiştirmişler,peki imtihan bittimi...?
Hayır bitmedi,son nefese kadarda bitmeyecek...
Ancak şimdi,daha büyük bir imtihan ve daha büyük bir savaş başladı,şeytana boş durmak yok,onunda işi bu,bu sebep için yaratıldı...
Dinimizi öğrenme ve şeytana karşı savaşanlar arasında safımızı bulma,safımızı tutma,kılıç kuşanma zamanıdır...
İşte budur,gerçek iman,işte budur,gerçek islam...
En doğrusunu öğrenmek,önce uygulamak,sonra öğretilmesi için vesile olmak...
Cennet ve cehennem var,ikisinin arasında bir yer yok...
Her boşa geçirdiğin vakit,sadece dünyandan değil aynı zamanda ahiretinden de gidiyor...
Unutmaki,bir nefes kadar kısa olan bu dünya,nefesinin tükenmeyeceği sonsuz ahiretle asla kıyas edilemez...
En çok üzüldüğüm şey ise,ALLAH TEALA nın Tevhid emrine uymayanlar,Onun c.c. güzel cemalini hiç bir zaman göremeyecekler...
Bir kul için en kötü ceza bu olsa gerek...
Geliniz nurunuza dönünüz...
Selam ve dualarımızla...