Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana ayıracak 5 dakikanız varmı (1 Kullanıcı)

haci_zikri

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.22 yasındayım.memurum ve üniv de okuyorum.
güzel bi çocukluk dönemi geçirdim.kuran-ı kerimi öğrendim okudum ve o yaşta bile çok büyük bi haz duydum ibadetten.vakit namazlarında camiye gidip dedelerimize gamet getirirdim.ve daha çoğu...neyse üniversiteye geldim o yıl cemaatin yurdundaydım.5 vakıt namazını kılan,kalp kırmayan haramdan kaçınan temız bı öğrenciydim.ilerleyen zamanda tanıştığım arkadaşlarımın evlerıne gıtmeye başladım.cemaatten ayrılıp onların evıne taşındım.her gün genişleyen çevre değişik yaşamlara neden oldu.hayatımda ilk defa alkol aldım.benımle baslayan arkadaslarım 2 hafta sonra mezun oluyorlar ben hala 2. sınıftayım 2 yıl uzattım okulu bu illet yuzunden ve arkadaslarım yuzunden.kandım işte onlara.ama her gun Allaha yalvarıyorum benı namazında niyazında bir kul eyle diye.konunun en onemli yeri ise şu: ben gece alkol alıyorum gündüz namaz kılıp benı kurtarması için Allaha yalvarıyorum.gece yıne nefsıme uyuyorum.
bu konuda bana tavsiyede bulanacak biri varmı.ne yapayım ben şimdi.çıkmazlardayım.

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
çıkmazda değilsin..olsaydın eğer bunları yazmazdın..neyın ne oldugunun farkındasın...

arkadaş insanı vezirde eder rezilde eder...sen tabiri caizse alkol rezilliğinin eşiğinden dönmüşsün.çok yakınını alkolden kaybetmiş birisi olarak sana diyeceğim Allah'a sığın.o ortamdan çık.zaten su okulu bitirirsen gurbet ortamındanda kurtulacaksın ve dahada rahat olacaksın...

Allah yardımcın olsun arkadaşım.benımde cevremde arkadaşlarım var alkol kullanan.ustelik isteseler canımı verebileceğim arkadaşlarım.ama birgun olsun içmemişimdir onlarla ve aslada içmek istesemde bana içirmezler..

ya mesela daha cok değişik oyalayıcı aktivitelerde bulun.ibadetini dahda cok artır.aslında msn vs..olsa çok şeylerde anlatabilirim.bu konuda tecrübeliyimdir..ukalalık olmasında.

selam ve dua ile

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]45 - Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir.[/FONT]
ANKEBUT SURESİ

Ve alaykum selam verahmetullahi vebereketuh
Aramıza öncelikle hoş geldin kardeşim.Sizi burada görmek çok güzel.
Mutlak bir gün öleceğinizi,kabirde yaptığınız amellerle başbaşa kalacağınızı ve yaptığınız amellerin size gerçekte fayda verip vermeyeceğini ,ahiretteki halinizi düşününüz...

haci_zikri

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.ama olay oyle bir boyuta gelmiş ki.namazları bile artık dosdoğru kılamıyorum.adapte olamıyorum.kendimi tamamen veremıyorum.vesveselerden midir nedendir.iman zayıflığı var.nefsime hakim olamıyorum.

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.ama olay oyle bir boyuta gelmiş ki.namazları bile artık dosdoğru kılamıyorum.adapte olamıyorum.kendimi tamamen veremıyorum.vesveselerden midir nedendir.iman zayıflığı var.nefsime hakim olamıyorum.

s.a kardeşim öncelikle Rabbim yardımcın olsun...
namaz bile kılamıyorum diyosun işte sorun burda 5 vakit namazını vaktinde eda edebilsen ibadetleri aksatmadan Rabbine sığınsan gerçekten içinde bulunduğun durumdan kurtulursun..bir daha kötü arkadaşlara kanmaman dileğimle Allah yar ve yardımcın olsun inş...

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.
ALLAH cc yar ve yardımcın olsun.demekki ibadetlerimiz,dualarımız ALLAH cc isteklerimizde bir özrümüz,eksikliğimiz var.konu hakkında buradan bir sonuca varamazsınız burada harcadığınız vakti sağnak,sağnak rahmet yağan çatılar altında sizin bu boşluktaki vahim durumunuza ALLAH cc izni ile vesile olacak hayırlı mekanlarda aramanız daha faydalı olacaktır.sıkıntı ve derdinizi güvendiğiniz ve bildiğiniz müslüman bir kardeşimize sanal ortam dışında açarsanız sizin adınıza daha faydalıdır.

selam ve dua ile kalın selametle.

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
s.a kimsenin aklına ihtiyacın olmıycak kadar bilinçlisin biran önce alkolden uzaklaş o sende olduğu süre doğru yol senden uzaklaşır benden sana tek abla tavsiyesi birgününü bile rabbinden uzak geçirme alkolu bırak ve kendine gel okulunu bitir allaha emanet ol

haci_zikri

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.sanal ortamda aramamın sebebi artık çevremde kimsenin kalmayışıdır.evde tek kalıyorum.derdi anlatacak kimdese kalmadı.saolun en azından destek oldunuz.inşallah tertemiz bir insan olarak dönerim aranıza.

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.sanal ortamda aramamın sebebi artık çevremde kimsenin kalmayışıdır.evde tek kalıyorum.derdi anlatacak kimdese kalmadı.saolun en azından destek oldunuz.inşallah tertemiz bir insan olarak dönerim aranıza.

sizde bu azim ve bu istek var iken önce Rabbimin sonra da biz aciz kulların karşında temiz bir insan olursunuz ki zaten öyleydiniz arkadaş kurbanı oldunuz hakkınız da hayırlısı...

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
vas ..

Şimdi, aziz ders kardeşlerim, bu fakir, bir tane mürşid-i ekmel ve kutup ararken, Cenab-ı Hakkın ihsanıyla, keremiyle, lütfuyla, rahmetiyle, Üstad-ı Muhteremin sa'yi ile yüz on dokuz mürşid-i ekmel ve kâmil buldum. Risaletü'n-Nur ve Mektubatü'n-Nur, yüz on dokuz adediyle, herbirisi birer mürşid-i ekmeldir ve aktabdır.

Ey maddî ve mânevî yaralı olan genç kardeşlerim ve ey mürşid-i ekmele muhtaç olan ehl-i tarîkat kardeşlerim:

Şeyh Abdülkadir-i Geylânî ve Şah-ı Nakşibend, İmam-ı Rabbânî, İmam-ı Gazâlî, Muhyiddin-i Arabî, Mevlânâ Hâlid (radıyallahü anhüm, kaddesallahü esrârehüm) Hazretlerinin derece-i kemalâtları, merâtib-i imanları risalelerde ve Mektubat'ta vardır.

Ey kardeşlerim ve ey halifeler, tarikatın ve hakikatin müntehasını anlamak isterseniz, risaleleri ciddiyetle okuyun. Bâlâdaki zatların arkasında gidersiniz ve yüksek imanlarına yaklaşırsınız.

Ey ehl-i tarikat kardeşlerim, bilhassa sizlere çok rica ediyorum, risaleleri bir defa okuyunuz. Risaletü'n-Nur ve Mektubatü'n-Nur'un herbir satırında, bir kitabın tesirini bulamazsanız, bana ne derseniz deyiniz, kabul ediyorum.

Tekrar çok tavsiye ediyorum, okuyun, okuyun. Okudukça, risaleler feyzâver nurları saçıyorlar. Okudukça iştiyak getiriyorlar, usanç vermiyorlar. Başka kitapları bir-iki defa okusan, insana usanç veriyor. Halbuki risaleler öyle değil, okudukça başka başka iman halleri telkin ediyorlar.

vesSELAM..

Kaan Erdem

Yönetici
“Allah’a dönüş ve yöneliş”=TÖVBE

şimdi senin için bizim için cümlemiz için tövbe zamanı kardeşim.soluk alıp veriyorsak ve şu an ALLAH cc izni ile sağsak ki öyle.güzel mevlam merhamet ediyor şüphesiz.

“Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa Süresi,48;116)” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.

şimdi ALLAH cc izni ile bu olması gereken davranışta daim ve sabit olacağız.
halis niyette tövbemize,veseveye düşmeden gaflete dalmadan sımsıkı sarılacağız.

ikindi vakti yaklaşmakta inşaALLAH geç kalmadan bu vakit hayırlara vesile olacaktır.selam ve dua ile kalın kardeşim.hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz ALLAH cc izni ile selametle kalın.

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı

ikindi vakti yaklaşmakta inşaALLAH geç kalmadan bu vakit hayırlara vesile olacaktır.selam ve dua ile kalın kardeşim.hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz ALLAH cc izni ile selametle kalın.

evet kaan kardeşimin de dediği gibi ikindi vakti geldi kardeşim eğer bu msjı okurisen haydi namaza diyorum inş..

haci_zikri

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.kalktım şimdi.vesveseden kurtulupta devamını getiririm inşallah.namazımda alkolede tövbe edicem.içimdeki savaşı kazanırım inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt