Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bana acil yardım edermisinz (1 Kullanıcı)

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

ctesi memlekete gidicem annemin mezarını ziyarete sürekli gidemiyorum ve onu çok özlüyorum

aklıma şöyle bişey geldi toprağından getirip çiçek eksem olurmu günahı varmıdır yani doğru olurmu en azından onunla avunmak istiyorum

_YUSUF_

Yönetici
Böyle birşey doğru değil

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sadece mezarına gittiğindemi görüyor yada hissediyor sence senin duanı..
sanmam.. onlar artık zaman ve mekan ötesi bir yerdeler.. sen duanı et.. RABBİM YERİNDE HUZURLU ETSİN ANNENİ..
bu söylediğin şey.. sanki onun varlığının maddeye karıştığını düşünmen ki bence bu da doğru değil..
eminimki anneni sadece duayla yanında hissedebilirsin.. dua et..

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Uygun olmaz o toprak gelecekte sana perde olur, eşiniz ,çocuklarınızında ruh sağlığı bozulur...Mesafe aslında yoktur..Duan hemen ona ulaşır...Yeterki Alah C.C. nasip etsin...

Ayrıca Allah C.C. nun Eli altında olmaktan emniyetli ve güzel bir yer var mı ?
Biz Annemizi geçen sene kaybettik...Hiç üzülmedik..sevindikki...Allah C.C. nun koruması altına alındı...

Genede siz bilirsiniz.

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
dualarımın ona ulaştığını biliyorum ben sadece toprağında bile sanki kokusunu alıyorum çok özlüyorum sanırım bencilce davranıyorum

eğer doğru değilse yapamam zaten yapmam

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Psikolojik açıdan doğru değil. Ayrıca o toprağı yanınızda bulundurarak annenizi anmaya çalışmanız sizi batıla da götürebilir. Dünyanın gayesi bu kardeşim. Unutmak esastır. Unutmak gerekir ki yaşama devam etmek için. O nedenle vefat eden akrabalarımızı zaman zaman Kuran-i Kerim ile zaman zaman dua ile zaman zaman sözler ile zaman zaman da kalp ile anmak yeterlidir. O nedenle böyle birşey yapmayın inşallah. Allah c.c. tüm ölülerimize rahmet eylesin. Mekanlarını cennet eylesin. Bizleride onlarla cennette kavuşturmayı nasip eylesin.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum

acınızı en iyi ben anlarım daha geçen hafta biricik kızımı rabbimin emanetini sahibine geri teslim ettim çok zor ayrılması bunu kabullenmesi ama rabbim dayanma gücümüzü artırsın ne yapsak ne desek rabbimden daha iyi bilemeyiz ne eylerse güzel eyler yazdıklarım garip gelebilir nasıl anne diyebilirsin ama doğum nasılsa ölümde öyle yüreği heycanlandırır iki duyguda biri sevinçle diğeri hüzünle gönül meyvesi bizim hiç olmadı hep cennete aitti zaten sadece bizleri merak etti geldi gördü ve tekrar yerine cennete gitti .....unutmak değilde alışmak mümkün bu duruma elimizden geldiğince dua edip hak tealanın razı olduğu bir hayat yaşayıp cenneti alada bir arada olmaya çalışacağız inşaallah.....gelelim toprak meselesine ben ilk mezarını ziyarete gittiğimde çok ağladım ve feryad ettim ne kadar yanlış olduğunu bilsemde anne yüreğim ve acımın tazeliğiyle yaptım rabbim affetsin ve dönerkende elime bir avuç toprağından aldım bunun yanlış olduğunu ve almamam gerektiğini söylediler ve bıraktım ....sebebini açıklayayım bu toprak ona ait değil ona baktıkça sen hep acını tazelersin böylece rabbim korusun zaten şeytan isyana sürüklemek için fırsat kolluyor senin en ufak boşluğunda seni tuzağına düşürecek ve isyan etmene sebeb verecektir sabret kardeşim bol dua et mezarına gitmektede çekinme git elinden geldiğince gidemesende dualar et yasinler oku ......selametle dua ile.......

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum

acınızı en iyi ben anlarım daha geçen hafta biricik kızımı rabbimin emanetini sahibine geri teslim ettim çok zor ayrılması bunu kabullenmesi ama rabbim dayanma gücümüzü artırsın ne yapsak ne desek rabbimden daha iyi bilemeyiz ne eylerse güzel eyler yazdıklarım garip gelebilir nasıl anne diyebilirsin ama doğum nasılsa ölümde öyle yüreği heycanlandırır iki duyguda biri sevinçle diğeri hüzünle gönül meyvesi bizim hiç olmadı hep cennete aitti zaten sadece bizleri merak etti geldi gördü ve tekrar yerine cennete gitti .....unutmak değilde alışmak mümkün bu duruma elimizden geldiğince dua edip hak tealanın razı olduğu bir hayat yaşayıp cenneti alada bir arada olmaya çalışacağız inşaallah.....gelelim toprak meselesine ben ilk mezarını ziyarete gittiğimde çok ağladım ve feryad ettim ne kadar yanlış olduğunu bilsemde anne yüreğim ve acımın tazeliğiyle yaptım rabbim affetsin ve dönerkende elime bir avuç toprağından aldım bunun yanlış olduğunu ve almamam gerektiğini söylediler ve bıraktım ....sebebini açıklayayım bu toprak ona ait değil ona baktıkça sen hep acını tazelersin böylece rabbim korusun zaten şeytan isyana sürüklemek için fırsat kolluyor senin en ufak boşluğunda seni tuzağına düşürecek ve isyan etmene sebeb verecektir sabret kardeşim bol dua et mezarına gitmektede çekinme git elinden geldiğince gidemesende dualar et yasinler oku ......selametle dua ile.......

inanın çok üzüldüm rabbim büyük sabırlar versin inşallah

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
inanın çok üzüldüm rabbim büyük sabırlar versin inşallah

Allah razı olsun kardeşim geçenlerde eşim bana şöyle dedi kızımız yaşarken deselerdiki kızın iyileşecek çokta rahat olacak ama sen onu hiç görmeyeceksin biz götüreceğiz deseydi sen ne yapardın dedi bende hemen verirdim dedim şimdide öyle düşün dedi ......

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim geçenlerde eşim bana şöyle dedi kızımız yaşarken deselerdiki kızın iyileşecek çokta rahat olacak ama sen onu hiç görmeyeceksin biz götüreceğiz deseydi sen ne yapardın dedi bende hemen verirdim dedim şimdide öyle düşün dedi ......

maaşALLAH eşin ne kadar güzel ifade etmiş.
tüm sıkıntıları bitti meleğimiz,çok mutludur orda.

leyla-1

Altın Üye
Canım benim Allah yar ve yardımcınız olsun Allah sabır dayanma gücü nasip etsin Rabbim yüreğinize inşirah nasip etsin Allah.doğru değilmiş canım bende abimin yada yeğenimin vefatından sonra getirmiştim hatırlamıyorum ama bana da kızdılar neden böyle bir şey yaptın diye iyi değil diye insan o zamanlar maalesef mantılı düşünemiyor bu dünyada misafir olduğumuz sadece gelip geçici olduğumuzu ev sahibimizin Allah olduğunu taktir ilahı ne desek boş zaten son dualarını gönder Allah büyük canım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt