Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ballı tarifler (1 Kullanıcı)

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BALLI VE CEVİZLİ PASTA

Malzemeler:

Pandispanya için:

- 5 Adet yumurta

- Yarım su bardağı tozşeker

- Yaklaşık 1 su bardağı un

- Yarım çay bardağı eritilmiş margarin

- 1 Adet limon kabuğu rendesi

- Yarım çay kaşığı vanilya

İç malzemesi için:

- 1 Büyük kutu hazır krem şanti

- 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi

- 2 Adet muz

- 1 Çay bardağı bal

- 2 Kare paket çikolata


Yapılışı:

- Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın.

- Unu azar azar ilave edip karıştırın.

- Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin.

- Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin.

- Soğumaya bırakın.

- Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın.

- Muzları dilimleyin.

- Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin.

- Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.

- Tekrar krem şantiyle kaplayın.

- Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin.

- İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin.

- Krem şanti ile kaplayın.

- Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün.

- Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin.

- Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.

 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BALLI KURABİYE

Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 Su bardağı pudraşekeri
- 3 Adet yumurtanın sarısı
- Yarım su barağı süt
- 1 Çorba kaşığı bal
- 1 Paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Üzerine:
- 2 Adet yumurtanın akı
- 1.5 Su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
- Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.
- Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin.
- Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin.
- Gerekirse un ilave edin.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamuru birkaç dakika dinlendirin.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın.
- Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.
 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BALLI GEVREK

Malzemeler:
-1 Su bardağı tozşeker
-1 Su bardağı su
-14 Çorba kaşığı margarin
-5 Çorba kaşığı bal
-1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
-1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
-1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği

Yapılışı:
-Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
-Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin. Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
-Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
-Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
-Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapılır
 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BAL ve ŞAM FISTIKLI DONDURMA

Malzemeler:
-1 paket vanilya
-450 ml süt
-3/4 su bardağı bal
-3 yumurta
-1 çorba kaşığı mısır unu
-1/2 su bardağı fıstık içi
-1,5 su bardağı krema
-10 adet kuru kayısı

Yapılışı:
-Süt ve balı küçük bir tencereye alın. Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin.
-Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
-Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun.
-Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın.
-Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın. Tekrar buzdolabına koyup, dondurun. Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın.

 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BALLI KAKAOLU KEK

Malzemeler:
-200 gr un
-170 gr margarin
-120 gr bal
-50 gr pudra şekeri
-50 gr badem (soyulmuş)
-40 gr kakao
-15 gr çam fıstığı
-15 gr antep fıstığı
-2 yumurta beyazı
-3 adet bisküvi
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1 karanfil
-1 zencefil
-Tuz

Yapılışı:
-Pasta kalıbını yağlayıp rendelenmiş bisküviyi kabın her tarafına dökün.
-Kabı ters çevirip fazlasını, yapışmayanlarını dökün.
-Bademleri kaynar suda tutup kabuklarını soyun ve ikiye ayırın.
Unu, bir kahve kaşığı maya, kakao, şeker, bir çimdik tarçın, 1 karanfil ve 1 zencefili koyup iyice karıştırın.
-Hamurun ortasını açın parçalara ayrılmış margarini, balı koyup karıştırın.
-Kar gibi çırpılmış yumurta aklarını da ilave edin. Yumurta aklarını çırparken bir çimdik tuz atmayı ihmal etmeyin.
-Hamuru yine karıştırın. Bu karışımı kalıba dökün.
-Form vermek için parmaklarınızı bademle yağlayın ve üzerini badem ve çam fıstığı ile süsleyin.
-180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. 20. dakikanın sonunda kek kalıbının üzerini alüminyum kağıt ile kapatın. Böylece bademler gereğinden fazla yanıp kararmazlar.
 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BALLI PORTAKALLI KEK

Malzemeler:
-350 gr un
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı toz karanfil
-75 gr tereyağ
-3 yumurta
-2 portakal
-2 su bardağı bal
Üstü İçin:
-1 çorba kaşığı portakal suyu
-1/2 çay bardağı bal

Hazırlanışı:
-Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
-Un, kabartma tozu, karanfili karıştırın.
-Tereyağı, yumurta, 4 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu karıştırın.
-Una ilave edip iyice çırpın.
-Hazırladığınız karışıma balı ekleyip karıştırın.
-Yuvarlak bir kek kalıbının dibini yağladıktan sonra portakal dilimleriyle kaplayın.
-Kek hamurunu kalıba boşaltın.
-160 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. 5 dk soğumaya bırakın.
-Keki servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
-Portakal suyu ile balı karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırçayla ılık kekin üzerine sürün kalanını kekin üzerine dökerek emmesini sağlayın.
-Portakallı ballı keki soğuk olarak servis yapın.

 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
BALLI KEK

Malzemeler
-250 gr. bal
-2 yumurta
-1 bardak pudra şekeri
-2 bardak un
-1 bardak süt
-1 kaşık kakao
-kabartma tozu
-200 gr badem
Yapılışı:
-Bal benmari usulu ısıtılır.
-Robota yumurta, pudra sekeri koyup çırpılır.
-Süt ve kakao karıştırılır. Bal ve süt ilave edilir, karıştırılır.
-Un ve kabartma tozu ilave edilir, daha sonra bademler ilave eklenir. -Yağlanmış kalıba dökülür, fırında pişirilir.
 

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ara 2008
Mesajlar
3,422
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
ALLAH razı olsun her yer bal olmuş :D
 

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
1,455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
eyvallah kardeşim güzel tarifler.
 

evremm

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Kas 2009
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
sağol kardeş hepside süper... denicem!!
 

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
679
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Allah razı olsun

:a37:

Yeme de yanın da yat.

:a35:
 

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Tem 2008
Mesajlar
3,140
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
bir arıcıdan gelebilecek en güzel tarifler..
hayatımız bal tadında olsun inşallah..
selametle:a03:
 

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
2,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
selamün aleyküm,

Allah (CC) razı olsun, çok güzeller, deneyeceğim inşAllah

:T
 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
eyvallah kardeşim güzel tarifler.



evremm

sağol kardeş hepside süper... denicem!!


Gülfidan

Allah razı olsun



Yeme de yanın da yat.

ayşe.a


bir arıcıdan gelebilecek en güzel tarifler..
hayatımız bal tadında olsun inşallah..
selametle

ceylantur

selamün aleyküm,

Allah (CC) razı olsun, çok güzeller, deneyeceğim inşAllah

Aleyküm selam arkadaşlar.Rabbim hepinizden razı olsun

Osmanlıdan sürüp gelen mutfak kültürümüzde balın ayrı bir yeri var ama, maalesef bazı yapay şekerlemeler balın yerini almayı başardı.

Sabah kahvaltısında bal yerine çikolotayı, bayramlarda misafirlerimize ikram ettiğimiz bal şerbetinin yerine, kola ikram etmeyi tercih eder olduk..

Bunun yanında bir çok tatlıların yapımında severek kullandığımız balı, ne yazıkki şimdilerde değişik tatlandırıcılar ile telafi etmeye çalışıyoruz..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt