1 Kilo Hamsi , 2su Bardaği Pilavlik Pirinç 3 Orta Boy Soğan Dolmalik Fistik, üzüm ,yenibahar,kara Biber ,tarçin,nane, Dereotu,siviyağ.baliklarin Kilçiklarini Ayiklayip Yağlanmiş Tepsiye Içleri üste Gelecek şekilde Diziyoruz Kenarlarinida Balikla Kapliyoruz ,tencerede Soğanlari Fistik Ve üzümle Kavurup Pirinci Ilave Ediyoruz Baharatlari Isteğe Göre Ekleyip Az Su Ilave Edip Tencerenin Kapağini Kapatip Demlendiriyoruz. Demlenen Pilavi Eşit Olarak Tepsideki Baliklarin üzerine Yayiyoruz,kenardaki Baliklari Pilavin üzerine Kivirip üstünede Kilçiklari Ayiklanmiş Balikla Kapliyoruz Az Su Ilave Edip Firinda Suyunu çekip üsteki Baliklar Kizarincaya Kadar Pişiriyoruz Afiyet Olsun. Ben Pilavin Içine Küp Küp Doğradiğim Havuç Ve Patateste Ekliyorum ,pilavi Ikiye Bölüp Arayada Balik Dizile Bilir.