Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

[ Bakın Ne Oldu.. ] (1 Kullanıcı)

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı
-"Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî' etmiştir? O sûre Kehf süresidir. Kim cum'a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum'aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır. Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır."

[ hadis-i şerif]

Dün gece yatmadan eşim,''ben biraz kur'an okuyayım ''dedi.Ben de ona;''Kehf süresini oku,böyle böyle imiş''dedim.Okudu ve herzamanki gibi saati sabah namazına kurup yattık.Namaz vakti alarm çaldı,ben kapatıp ha şimdi kalkarım,ha kalkıcam derken uyuyakalmışım.

Dokuz yaşındaki kızımın sesine uyandım,''Anne kalkın ezan okundu''.Rabbim onu kaldırmış ve odasından bizi namaza kaldırmaya göndermişti..

YARABBİ senin büyüklüğünden,azametinden,rahmetinden,hiçbir şeyinden sual olunmaz...varsın,teksin,birsin,hamd ve senalar sana olsun,dönülecek ve geri gidilecek olan ancak sensin,doğru yolu hidayet edicisin,bize KAFİ'SİN,ne güzel VEKİL'SİN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: [ Bakın Ne Oldu.. ]

Allah razı olsun abicim maşallah ne güzel bir aile
Allah daim eylesin

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM AMA O BAHTLI AILE MALESEF BEN DEGILIM . AMA RABBIM OYLE AILELERDEN EYLESIN INSALLHA.

rosemoon

Kayıtlı Kullanıcı

bilgilerini bizlerle paylaşan herkesten ve sizden allah razı olsun selam ve dua ile.

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

Allah-ü Teala indinde en üstününüz,düşüncesi ve açlığı uzun olanınız,Allah indinde sevilmeyeniniz de çok yemek yiyeniniz ve çok uyuyanınızdır.[Hadis-i Şerif Meali]

Allah[c.c] az yiyen kulları ile meleklere övünüp;Bakın!ona yemek hırsı verdim,o ise benim için yemiyor.Ey meleklerim şahid olunuz ki,yemediği her bir lokma için cennette ona bir derece veririm,buyurur.İnsanın doldurduğu kapların en kötüsü midesidir,insanın belini doğrultacak kadar bir kaç lokma yemesi yetişir.Bunu yapamazsa,midenin üçte birini yemekle içte birini suyla,üçte birini de havayla doldurmalıdır.

Rasulullah Efendimiz,hiç bir zaman doyuncaya kadar yemezdi.Sahabelerden birisi geğirdiğinde;Bu geğirmeyi at,<<zira dünyada tok olan,öbür dünyada aç olur.>>buyurdular.Ve yine buyurdular:

<<Az yemekle kalplerinizi ihya ediniz.>>

#AZ YEMENİN FAYDALARI

Az yiyen,nefsi emri altına alır

Az yiyen, az içer ve az uyur

Az yiyenin vücudu sıhhatli olur

Az yiyenin masrafı az olur

Az yiyenin zamanı rahat olur, ilim ve amel ile uğraşır

Kalp saf ve nurlu olur

Kalp ince olur,zikir ve münacat lezzeti duyar.

Peygamber Efendimiz[s.a.v] birine baktı,karnı şişkindi.Buyurdu ki;

<<Buna koyduğunu başka yere yani sadakaya ya da Allah[c.c] yolunda verseydin daha iyi olurdu.>>

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

Allah-ü Teala indinde en üstününüz,düşüncesi ve açlığı uzun olanınız,Allah indinde sevilmeyeniniz de çok yemek yiyeniniz ve çok uyuyanınızdır.[Hadis-i Şerif Meali]

Allah[c.c] az yiyen kulları ile meleklere övünüp;Bakın!ona yemek hırsı verdim,o ise benim için yemiyor.Ey meleklerim şahid olunuz ki,yemediği her bir lokma için cennette ona bir derece veririm,buyurur.İnsanın doldurduğu kapların en kötüsü midesidir,insanın belini doğrultacak kadar bir kaç lokma yemesi yetişir.Bunu yapamazsa,midenin üçte birini yemekle içte birini suyla,üçte birini de havayla doldurmalıdır.

Rasulullah Efendimiz,hiç bir zaman doyuncaya kadar yemezdi.Sahabelerden birisi geğirdiğinde;Bu geğirmeyi at,<<zira dünyada tok olan,öbür dünyada aç olur.>>buyurdular.Ve yine buyurdular:

#AZ YEMENİN FAYDALARI

Kalp saf ve nurlu olur

<<Buna koyduğunu başka yere yani sadakaya ya da Allah[c.c] yolunda verseydin daha iyi olurdu.>>

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

#AZ YEMENİN FAYDALARI

Kalp saf ve nurlu olur

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

ismail fakihullah yazdı:
-"Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî' etmiştir? O sûre Kehf süresidir. Kim cum'a günü bu sûreyi okursa Allah onu öteki cum'aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır. Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır."

[ hadis-i şerif]

Dün gece yatmadan eşim,''ben biraz kur'an okuyayım ''dedi.Ben de ona;''Kehf süresini oku,böyle böyle imiş''dedim.Okudu ve herzamanki gibi saati sabah namazına kurup yattık.Namaz vakti alarm çaldı,ben kapatıp ha şimdi kalkarım,ha kalkıcam derken uyuyakalmışım.

Dokuz yaşındaki kızımın sesine uyandım,''Anne kalkın ezan okundu''.Rabbim onu kaldırmış ve odasından bizi namaza kaldırmaya göndermişti..

YARABBİ senin büyüklüğünden,azametinden,rahmetinden,hiçbir şeyinden sual olunmaz...varsın,teksin,birsin,hamd ve senalar sana olsun,dönülecek ve geri gidilecek olan ancak sensin,doğru yolu hidayet edicisin,bize KAFİ'SİN,ne güzel VEKİL'SİN

ÇOK GÜZELDİ. ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM OKUMAYI NASİP EDER İNŞALLAH.B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

paylasımınız için allah razı olsun .

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

ecmein olsun arkadaslar
rabbim cumlemızden razım olun.

NurSena

Kayıtlı Kullanıcı

Sagol abi paylastigin icin. Cok duygulandim.
Allahim hayirli dualarimizi kabul etsin insallah B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt