Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bakalım Bu sorunun Cevabını bilen var mı ? (1 Kullanıcı)

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar size bir sorum olacak .bu sorunun cevabını aslında biliyorum ama sizlerden de bilen varmı diye merak etmekle birlikte bilmeyenler içinde yeni güzel bir bilgi olmasını istedim ..
soru şu :
İnsanlardan bazıları HZ MUHAMMED ismini duyuklarında sağ ellerini kalplerine koyarak salavat getirir. Peki bu hareketin (elin kalbe konması) asıl sebebi nedir?..bu davranış nasıl ortaya çıkmıştır ?

lütfen bilginizi paylaşınız
kısa bir süresonra cevabı açıklayacağım..

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
evet bunu duymuştum..ama tam olarak açıklaması yapılmadı bana.benim fikrim peygamber efendimizi kalpten sevdiğimizi,onun herzaman kalbimizde olduğunu ifade etmek için olabilir..tabi ne kadar doğru bilmiyorum..yanlışım varsa düzeltelim arkadaşlar..Allah razı olsun..

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
evet bu davranışı hep görürüm ama neden böyle yapılır bilmiyorum malesef:a11:
cvbı da merakla bekliyorum:a03:

_-yolcu-_

Kayıtlı Kullanıcı
Asr-ı saadet devrinde sahabe efendilerimiz peygamber aleyhisselamın adı anılınca kalpleri öyle bir atarmış k nerdeyse yerinden fırlayacak gibi olurmuş.sahabe efendilerimizde sağ ellerini kalplerinin üzerine koyarak onu bastırırlarmış.
Ben böyle duymuştum ama böyledir galiba.Bizim ki gibi adet yerini bulsun diye yapmıyorlarmış yani

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
cevabi ben de merakla bekliyorum...

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
Asr-ı saadet devrinde sahabe efendilerimiz peygamber aleyhisselamın adı anılınca kalpleri öyle bir atarmış k nerdeyse yerinden fırlayacak gibi olurmuş.sahabe efendilerimizde sağ ellerini kalplerinin üzerine koyarak onu bastırırlarmış.
Ben böyle duymuştum ama böyledir galiba.Bizim ki gibi adet yerini bulsun diye yapmıyorlarmış yani

Yolcu Rumuzlu Arkadaş doğru cevabı vermiştir..İnsALLAH O Aşka bizlerde ulaşırız

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Yolcu Rumuzlu Arkadaş doğru cevabı vermiştir..İnsALLAH O Aşka bizlerde ulaşırız

amin insALLAH bizde o aska ulasiriz

Asr-ı saadet devrinde sahabe efendilerimiz peygamber aleyhisselamın adı anılınca kalpleri öyle bir atarmış k nerdeyse yerinden fırlayacak gibi olurmuş.
Sahabe efendilerimizde sağ ellerini kalplerinin üzerine koyarak onu bastırırlarmış.

Hasan011974

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşallah.RABBIM(C.C.) Zatının(S.A.V) Aşkıyla bizide yandırır.Kalplerimizi attırır inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt