Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

baban gelirse annem hep seni bekledi de (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Balıkesirde Ali Şuuri İlkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi kır pala bıyıklı Cevdet(alkalp)dede vardı.Bir akşam üstü sohbetinde konu Çanakkaleyegelince ağlayarak anlatmaya başladı.Rahmetli babam Hafız Ali Çnakkalede kaldığında anamın karnında 7 aylıkmışım.Onu hiç tanımadım.Bir foğrafı dahi yoktu.O günler çok zor günlerdi.Seferberliğin sıkıntıları,Kuvayi milliye zamanı,işgal yılları,kurtuluş,yokluk,sıkıntı,çocukluğumuz hep ekmek peşinde sıkıntıyla geçti.Ama anam benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkıştaher nereye giderse yanıma gelir,ve oğlum baban gelirse beni hemen çağır haa ben teyzenlere gidiyorum.Baban gelirse beni hemen çağır...Ben komşulara gidiyorum beni hemen çağır haa derdi.Anam babamı herzaman bekledi durdu.Büyüdüm dükkan açtım.Anam yine her bir yere gidişte dükkan gelir gideceği yeri söyler baban gelirse beni hemen çağır haa derdi.Aradan yıllar geçti anacığım ihtiyarladı.Gne hep değneği kaparak bana gelir baban gelirse beni hemen çğır haa diye tenbihlerdi.Günü gelip ağırlaştığında ölüm döşeğindeyken bizimle helalleşti.Sonra bana döndü yavaşca Baban gelirse annem hep seni bekledi de dedi birden irkilerek doğruldu ve HOŞ GELDİN BEY diyerek doğruldu ve ruhunu tesli etti

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı
RE: baban gelirse annem hep seni bekledi de

s.a emeğinize yüreğinize sağlık okurken içim sızladı beklemek..sabırla..tevekkülle..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

tuba07 yazdı:
s.a emeğinize yüreğinize sağlık okurken içim sızladı beklemek..sabırla..tevekkülle..
a s değerli kardeşim benide çok etkiledi sadakatın böylesine ancak saygı duyulur gıpta edilir sizlerle paylaşmak istedim kardeşim selam ve dua ile

blue_moon208

Kayıtlı Kullanıcı

ES.A
HANGİ İNSAN BÖYLE Bİ SADAKATİ İSTEMEZKİ MAŞALLAH İNSANA DUYULAN AŞKIN BU DENLİSİ MAŞALLAH NE DENİR Kİ ? EMEĞİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK SELAMETLE KARDEŞİM B)

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

ESKİDEN İNSANLAR NE KADAR SABIRLIYMIŞ ŞİMDİYİ DÜŞÜNÜYORUMDA ÇOK BENCİLİZ HERŞEYDE KENDİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ VAY HALİMİZE DİYORUM SADECE

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm ablacım..
çok duygulandım okurken :(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
Ablam ellerine sağlık,
İşte buradaki hikayecik kurtuluş savaşının nasıl verildiğini ve kazanıldığını bizlere çok iyi anlatıyor.
O zaman her bir fert kendine düşeni eksiksiz yapmış, askere gidene hiç sormamışlar, eşinin,annenin nenenin başı açıkmı kapalımı diye sormuyorlardı.
VE kurtuluş savaşı bu şartlarda nice çocuğu yetim, nice kadını dul, nice anne babayı evlatsız bırakarak kazanıldı.
Şimdi bize düşen o mübarek şehitlerin kemiklerini sızlatmamak için bu vatana sahip çıkmaktır.
Yine konuyu dağıttım galiba.
k.s.e.o.

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BAŞKA DİYEBİLECEK BİRŞEY BULAMIYORUM YA İNAN BEKLEMEK ÇOK ZOR GELMEYECEĞİNİ BİLE BİLE GELECEKMİŞ GİBİ BEKLEMEK ÖYLE AVUNMAK ÇOK ZOR:(:(:(ALLAH'A EMANETSİNİZ SELAMETLE

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

kardesim gerçekten duygu yüklü bir yasam emegine saglık ,şehitlerimizin mekanı cennet olsun selametle....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

blue_moon208 yazdı:
ES.A
HANGİ İNSAN BÖYLE Bİ SADAKATİ İSTEMEZKİ MAŞALLAH İNSANA DUYULAN AŞKIN BU DENLİSİ MAŞALLAH NE DENİR Kİ ? EMEĞİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK SELAMETLE KARDEŞİM B)
A S Değerli kardeşim,Rabbim cümlemize bitmek bilmeyen bir sadakat versin.Öyle büyük sadakat örneği sergilemişlerki insan kendinden utanıyor

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
mus_the46 yazdı:
ESKİDEN İNSANLAR NE KADAR SABIRLIYMIŞ ŞİMDİYİ DÜŞÜNÜYORUMDA ÇOK BENCİLİZ HERŞEYDE KENDİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ VAY HALİMİZE DİYORUM SADECE
Kardeşim sabır ve sadakata nekadar güzel bir örnek okuduk,ahlanıp vahlanmaktansa kendimize çeki düzen verelim olmazmı?

blue_moon208 yazdı:
ES.A
Sağolasın kardeşim,Rabbim böylesine sadakatlar nasip eylesin.

zerrin yazdı:
selamunaleyküm ablacım..
çok duygulandım okurken :(
aLEYKÜM Selam kardeşim,sadakatın böylesinden bağlılığın böylesinden etkilenmemek mümkünmü

mtekik yazdı:
s.a.
Ablam ellerine sağlık,
İşte buradaki hikayecik kurtuluş savaşının nasıl verildiğini ve kazanıldığını bizlere çok iyi anlatıyor.
O zaman her bir fert kendine düşeni eksiksiz yapmış, askere gidene hiç sormamışlar, eşinin,annenin nenenin başı açıkmı kapalımı diye sormuyorlardı.
VE kurtuluş savaşı bu şartlarda nice çocuğu yetim, nice kadını dul, nice anne babayı evlatsız bırakarak kazanıldı.
Şimdi bize düşen o mübarek şehitlerin kemiklerini sızlatmamak için bu vatana sahip çıkmaktır.
Yine konuyu dağıttım galiba.
k.s.e.o.
A S Değerli abim yorumlarınızı tekrar okumak ne güzel Rabbim sizden razı olsun.Sadakatın sabrın böylesine gıpta ile bakılır.Çünkü günümüzde okadar azki Rabbim doğruluktan ayırmasın inş

karapece yazdı:
s.a ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BAŞKA DİYEBİLECEK BİRŞEY BULAMIYORUM YA İNAN BEKLEMEK ÇOK ZOR GELMEYECEĞİNİ BİLE BİLE GELECEKMİŞ GİBİ BEKLEMEK ÖYLE AVUNMAK ÇOK ZOR:(:(ALLAH'A EMANETSİNİZ SELAMETLE
A S Kardeşim,banada çok özel geldi bu kıssa kimselere nasip olmayacak büyüklükte bir sadakat örneği dua ile kardeşim

edaalican yazdı:
kardesim gerçekten duygu yüklü bir yasam emegine saglık ,şehitlerimizin mekanı cennet olsun selametle....
Siz sağolun kardeşim sizlerde büyük bir öğrenme arzusuyla okuyup kendinize bir pay çıkarıyorsunuz.Rabbim sizden razı olsun

tuba20

Kayıtlı Kullanıcı

Zerda abla böylesine güzel bir paylaşıma ne denir?Çok değerli yazıları paylaşıyorsunuz.Rabbim muradınızı versin inş.Katkılarınız çok özel vede değerli.DUA İLE

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)selam ve dua ileB)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim tüm kardeşlerimden razı olsun.Böylesine bir sadakatı hepimizin yaşayabilmesi temennisi ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt