Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Babamı evliliğe nasıl ikna edebilirim? (1 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim abilerim ablalarım ..sizlerden yardım istediğim ve artık bi çıkış yolunu bulumadığım bir derdim var..ben görücü usulü biriyle tanıştım anne tarafından akrabalarının nişanına gitmiştim orda çocuk beni görmüş beğenmiş gelip bana sylediiler konuşmak ister misin diye bende olur dedim..sonra konuyu babama açtım kesinlikli olmaz diyor..çocuk eskişehirli ve düzgün bir aile abdestli namazlı işi gücü var..biz ise boluluyuz babam uzak diye istemiyor..(tek sorun uzaklık neymiş boludan olsun bolu dışı istemiyorum) ve babam şu an çocukla konştuğumu bilmiyor..blse kesin kızardı bana..ve bana dedi ki gidersen kapıyı dışardan kapatır çıkarsın annem varmış babam varmış demezsin diyo..hakkımı da helal etmem diyo..ne yapacağım ben..seneye evlililk düşünüyoruz ama babamı ikna etmek zor..szce ne yapmalıyım ben.:( :((

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
sevdiğim adam demişsin, ne zamandır tanıyosun? hani uzun bi zaman olduysa gönlüne söz geçirmek zor
ama yeni bişeyse içindekiler belki sevgi değildir, yada ailen istemediği için belki seni yasağa itiyodur duyguların..

ailenin görüşü çok önemli çiğnemek zor.. kendimi düşünüyorum bende napıcamı bilemezdim
Allah hakkında hayırlısını versin

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
sevdiğim adam demişsin, ne zamandır tanıyosun? hani uzun bi zaman olduysa gönlüne söz geçirmek zor
ama yeni bişeyse içindekiler belki sevgi değildir, yada ailen istemediği için belki seni yasağa itiyodur duyguların..

ailenin görüşü çok önemli çiğnemek zor.. kendimi düşünüyorum bende napıcamı bilemezdim
Allah hakkında hayırlısını versin

Aslında evet yeni daha.. 2,5 ay oldu.. yaşı 29 seneye 30 yaşnda oluyor..seneye evlenmeyi düşünüyor..bende öyle istiyorum ama işte tek sorun ettikleri uzaklık..onlarada hak veriyorum insan evladını yanında görmek ister ama yakın mesafe 2 saatlik istediğimiz zaman gelebiliriz.. çocuğu tanımadan etmeden direk kestirip attı..herşeyin hayırlısı diyorum..çocukda beni çok sevmiş her seferinde bunu dile getiriyor..kmseyi yarı yolda bırakmak da istemiyorum:(

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum

öncelikle rabbim hakkında hayırlı olacak kararlar aldırsın hayatının her döneminde inşaallah...evlilik çok güzel daire tabi doğru zaman ve doğru kişiyle olduğunda.....evlenmek için evlenen çok tanıdığım var evlilik öyle iki üç günlük eğlenceden ibaret değil şimdilerde evliliğin sadece düğün ve ev eşyası hazırlığından ibaret olduğunu düşünen ve aslında en önemli hazırlıkları es geçenlerle ve nikah dairelerinden mahkeme kapılarına uzanan sıkıntılı bir süreç haline gelmiştir....evlilik bir hayır kapısıdır rabbin rızasını almaktır nefisleri dizginlemektir ......böyle güzel bir kapıdan girmeden önce ailelerin kararları önemli onları dinlemek gerekir eğer engel geliyorsa hakkımızda hayırlı istemekten başka bişey yapmamalı.....benim babamda il dışına kız vermem diyordu ve ben şimdi ailemden 16 saat uzaktayım hala ne zaman eşimle biraraya gelseler hep der ben bu kızı nasıl uzağa verdim diye ben ve eşimde kader der yani diyeceğim oki eğer kaderinde o kişi varsa kim ne derse desin ne engel koyarsa koysun olur rabbim isterse herşey olur bizler hayırlısını isteyelim ve sabredelim kardeşim zaman en güzel ilaç kendine ailene ve eş olarak düşündüğün kişiye zaman ver ......acele ve ani alınan kararların geneli yanlıştır .....selametle dua ile....

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum

öncelikle rabbim hakkında hayırlı olacak kararlar aldırsın hayatının her döneminde inşaallah...evlilik çok güzel daire tabi doğru zaman ve doğru kişiyle olduğunda.....evlenmek için evlenen çok tanıdığım var evlilik öyle iki üç günlük eğlenceden ibaret değil şimdilerde evliliğin sadece düğün ve ev eşyası hazırlığından ibaret olduğunu düşünen ve aslında en önemli hazırlıkları es geçenlerle ve nikah dairelerinden mahkeme kapılarına uzanan sıkıntılı bir süreç haline gelmiştir....evlilik bir hayır kapısıdır rabbin rızasını almaktır nefisleri dizginlemektir ......böyle güzel bir kapıdan girmeden önce ailelerin kararları önemli onları dinlemek gerekir eğer engel geliyorsa hakkımızda hayırlı istemekten başka bişey yapmamalı.....benim babamda il dışına kız vermem diyordu ve ben şimdi ailemden 16 saat uzaktayım hala ne zaman eşimle biraraya gelseler hep der ben bu kızı nasıl uzağa verdim diye ben ve eşimde kader der yani diyeceğim oki eğer kaderinde o kişi varsa kim ne derse desin ne engel koyarsa koysun olur rabbim isterse herşey olur bizler hayırlısını isteyelim ve sabredelim kardeşim zaman en güzel ilaç kendine ailene ve eş olarak düşündüğün kişiye zaman ver ......acele ve ani alınan kararların geneli yanlıştır .....selametle dua ile....

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun..İçime su serptin..azcık rahatladım.. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.. Bende illa O olsun demiyorum her zaman hayırlısını istiyorum Rabbimden.. Tabi ben bilemem çocuk benim için hayırlı mı şer mi? Ancak ve ancak Allah bilebilir.. dualarımız onadır..Rabbim'e inanıyorum bana hayırlısını nasip edeceğini.. Ne biliyim bana göre çocuk çok edepli düzgün güvenilir biri.. Belkide karşıma çok daha iyileri çıkıcak ya da çıkmayacak bilmiyorum.. Ama şu var ki şimdi hayatımda O var benim gözümde çok iyi biri .. iyi bir insan varken ondan ayrılıp başkasıyla konuşmak istemiyorum :( kimbilir belkide ayrılık en iyisidir ikimiz için ya da sonuna kadar gitmek..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt