Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Babalar ve Kızları (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Doğduğunda
Baba : Ne kadar da güzel. Şimdi bu küçücük şey benim kızım mı?
Gözleri de bana ne kadar çok benziyor.
Kızı : Bu gözlerini benden hiç ayırmayan adam babam olsa gerek.

5 yaşında
Baba : Prensesim benim, güzel kızım. Söyle bakalım baban sana ne alsın?
Kızı : En çok babamı seviyorum. Babam, niye annemle uyuyor?
Hep benimle uyusun, başkasını sevmesin.

10 yaşında
Baba : Gittikçe yaramaz oluyor, kime çekti bu kız?
Kızı : Ben babama aşığım. Büyüyünce babam gibi erkekle evleneceğim.
Babam bu ay harçlığımı arttırır mı?

15 yaşında
Baba : Ne kadar da çabuk büyüdü.
Eve de gittikçe geç kalmaya başladı, bu gidişle başına kötü bir şey gelecek.
Sanırım daha sert konuşmalıyım.
Kızı : Babam yüzünden arkadaşlarımla istediğim kadar vakit geçiremiyorum.
Bana baskı uygulamasından nefret ediyorum. Ne zaman özgür olacağım?

20 yaşında
Baba : Artık sözümü dinlemiyor. Benden giderek uzaklaşıyor.
Kendi parasını da kazanmaya başladı ya, bana ihtiyacı kalmadı tabii.
Uzun zamandır tatlı bir-iki laf geçmedi aramızda zaten.
Evi de sürekli erkekler arıyor. Galiba kızım elden gidiyor.
Kızı : Her dediğime alınıyor, beni bir türlü anlamıyor.
Hele geçen gün giydiğim mini eteğe karışmasına ne demeli?
Evden ayrılıp, kendi hayatımı kurmalıyım.
Çocuk muamelesi görmekten bıktım artık!

25 yaşında
Baba : Bir gün bunun olacağını biliyordum. İşte evleniyor.
Zaten aramız eskisi gibi değildi. Şimdi bir de kocası var.
Prensesim beni terk ediyor.
Kızı : Böyle bir günde bile o mutsuz ifadeyi takınmasının ne lüzumu var ki?
Biliyorum, onu bir türlü içine sindiremedi. Bu yüzden yapıyor.
Kendi hayalindeki damat değil ya! Sanki birlikte yaşayacak olan o.

30 yaşında
Baba : Çok az görüşüyoruz. Daha sık bir araya gelsek ne iyi olur.
Hem torunlarımı da özlüyorum. Kendi arkadaş çevrelerinden fırsat bulup da
bize gelemiyorlar ki...
Kızı : Babamları da çok ihmal ediyorum galiba. Yine telefonda çok üzgün geldi sesi.
Haftasonu onlara sürpriz yapmak en iyisi.

40 yaşında
Baba : Kızım, benim entellektüel düzeyimi yeterli bulmuyor.
Ona göre çağın gerisinde düşünüyormuşum.
Oysa küçükken derslerine hep ben yardım ederdim.
Anlayamadığı bütün problemleri bana sorardı. Şimdi beni beğenmiyor.
Bir daha onunla asla politik tartışmalara girmeyeceğim.
Kızı : Babam giderek daha da çocuk gibi davranıyor. Sürekli bir şeylerden yakınıyor.
Gerçi son zamanlarda sağlığı da iyi değil ama. Ya ona bir şey olursa?
Zaten hiçbir zaman dilediği gibi bir evlat da olamadım.

45 yaşında
Baba : Kızımın mutlu bir yuvası olması ne güzel. Gözüm arkada gitmeyeceğim.
Her şeyi kendi başardı. Onunla gurur duyuyorum.
Kızı : Babam için çok endişeleniyorum. Onu kaybetmeye hazır değilim.
İlaçlarını da hep ihmal ediyor zaten. Allah'ım onu benden alma!

50 yaşında
Baba : Dünyada mutlu kal kızım !
Kızı : Seni çok özleyeceğim ve arayacağım babacığım.
Şimdi ben kime danışacağım, kim yardım edecek bana?
Ne olur gittiğin yerde çok mutlu ol.
Ve hep yanımda olduğunu hissettir, ne bileyim ben,
arada sırada işaretler yolla mesela.
Ah babacığım! Sensiz nasıl yaşayacağım?

55 yaşında
Kadın: Sen gideli, seni daha iyi anlıyorum babacığım.
Keşke seni hiç üzmeseydim demeyeceğim, çünkü "keşke"lerin hiçbir şeyi
değiştiremeyeceğini biliyorum.
Yine de beni duyuyorsan, lütfen seni üzdüğüm her gün için çok
ama çok pişman olduğumu bil olur mu?
(ALINTI)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Babalar ve Kızları

selamün aleyküm abi. çok anlamlı bir paylaşım gerçekten.. ne olursa olsun babalar, aranıyor gerçekten... her ne kadar bazen onlar, çağa uymaya çalışan evlatları tarafından beğenilmese de, hatta acımasızca dışlansa da evlat bunu eninde sonunda anlıyor.. rabbimiz kıymet bilen evlatlardan eylesin bizleri ve bizlerin evlatlarını inşallah. Allah razı olsun paylaşım için. dua ile.

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

:) Allah razi olsun guzel bir paylasimdi,bunu biliyordum ama tekrar okumak guzeldi.

Dualarda bulusmak uzere, hayirli gunler.

Kaan Erdem

Yönetici

AS KARDEŞİM.EVET GÜZEL BİR AÇIKLAMA GETİRMİŞSİN.ALLAH CC BİZLERİ GAFLETTE OLAN VE ANA BABAYA SAYGIDA VE KIYMETTE KUSUR EDİP RIZASINI KAZANAMAYAN VE SONU DA KENDİ EVLATLARININ YAPTIKLARI İLE HÜSRANA UĞRAYAN EVLATLARDAN ETMESİN.SELAM VE DUA İLE KARDEŞİM.

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm abi. çok anlamlı bir paylaşım gerçekten.. ne olursa olsun babalar, aranıyor gerçekten... her ne kadar bazen onlar, çağa uymaya çalışan evlatları tarafından beğenilmese de, hatta acımasızca dışlansa da evlat bunu eninde sonunda anlıyor.. rabbimiz kıymet bilen evlatlardan eylesin bizleri ve bizlerin evlatlarını inşallah. Allah razı olsun paylaşım için. dua ile.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun abi paylaşımınız güzeldi.Babaların yeri çok farklı ve çok değerli.Babasız bir hayat düşünemiyorum.Babaları olmayan kardeşlerimize Rabbim sabır versin İNŞALLAH selam ve dua ile...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( KAANYA NE VARDI ŞİMDİ BENİ AĞLATACAK.AMA ÖYLE YERİNDE OLDUKİ.EKİMDE DÜĞÜN OLACAK HAYIRLISIYLA VE AİLEMDEN AYRI KALACAĞIM.BUNU NASIL BAŞARIRIM BİLMİYORUM.NASIL TUHAF BİŞEY ANLAMADIM.BANA GİTME EVLENME DESELER ONUDA KABUL ETMEM BİLİYORUM.AMA İYİKİ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUNKİ ÇOK UZAĞA GİTMEYECEM.AMA YİNDE HAYAT İŞTE.RABBİM HER DAİM HAYIR DUALARINI ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.YAZI ÇOK GÜZEL ELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Canım babam benim seni hiç üzmek istemiyorum..:(

Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdı duygulandırdın beni yine:(Vesilenle birtakım doğruları gördüm.. Çok sağolasın..
Selametle kal inşaAllah kardeşimB)B)B)B)
Selamun Aleykum..

nur_en_nur

Kayıtlı Kullanıcı

galiba ben 20 yaş gurubuna giriyorum babamı bazen üzebiliyorum iş yoğunluğundan dolayı daha dikket edicem emeğinize sağlık Allah razı olsun

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH HEPİMİZE ANNE BABALARIMIZIN GÖNLÜNÜ HOŞ ETMEYİ NASİP ETSİN BİZLERE.ALLAH RAZI OLSUN

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ABİ ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI..EVET MALESEF İNSANLIK OLARAK BÖYLE DEĞİLMİYİZ..SAHİP OLDUĞUMUZ NİMETLERİN KIYMETİNİ ANCAK ONLARI KAYBEDİNCE ANLIYORUZ..AYNI BU YAZIDAKİ GİBİ..KÜÇÜKKEN(BOZULMAMIŞKEN)HERŞEY TOZ PEMBE ÇOK GÜZEL GİDİYOR..AMA BÜYÜYÜNCE İŞ DEĞİŞİYOR ESKİDEN GÖZE BATMAYAN HAREKETLER GÖZE BATAR OLUYOR,ANNE-BABAYI BEĞENMEME DURUMU ORTAYA ÇIKIYOR..NE HADDİMİZE HALBUKİ..ONLAR DEĞİLMİ BİZLER İÇİN GECELİ GÜNDÜZLÜ NÖBET TUTAN..BİR ÇIĞLIĞIMIZDA UYKUSUNU BÖLEN..BİZ AĞLARKEN BİZDEN DAHA ÇOK AĞLAYAN,ÜZÜLEN..ONLAR DEĞİL Mİ HAYATINI BİZLERE FEDA EDEN VE VARGÜCÜYLE ÇALIŞAN..YETER Kİ ÇOCUĞUM GÜZEL BİR HAYAT YAŞASIN,KİMSEYE MUHTAÇ OLMASIN DİYE GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMIYORLARMI TIPKI ÇOCUKLUĞUMUZDAKİ GİBİ..BİR DÜŞÜNELİM ACABA NASIL TEŞEKKÜR EDİYORUZ ONLARA..HAKLARINI ÖDEYEBİLCEKMİYİZ ACABA..RABBİM ANNESİNİN VE BABASININ KIYMETİNİ BİLEN VE ONLARIN RIZASINI ALAN KULLARINDAN ETSİN BİZİ..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABİ KENDİ NEFSİME ÇOK İHTİYACIM OLAN BİR YAZIYDI..ÇOK DERS ÇIKARDIM İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

S.A...ALLAH C.C.RAZI OLSUN...EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM OLMUŞ VE OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM...BABAMA OLAN DUYGULARIMI NASIL ANLATSAM!!!CANIM BABAM BENİM HERŞEYİM ALLAH C.C.HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN...(CÜMLEMİZİN ALLAH BAŞIDAN EKSİK ETMESİN)...BİZLERİ KIYMET BİLEN ,SAYGIDA KUSUR ETMEYEN EVLATLARDAN EYLESİN...A.E.O...SELAMETLE...

AVATARINIZDA GÜLE GÜLE KULLANIN ÇOK GÜZEL...

Kaan Erdem

Yönetici

AMİN.KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE KALIN.SELAMETLE.

zynp_rukiye yazdı:
Allah razı olsun abi paylaşımınız güzeldi.Babaların yeri çok farklı ve çok değerli.Babasız bir hayat düşünemiyorum.Babaları olmayan kardeşlerimize Rabbim sabır versin İNŞALLAH selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici

SELAM VE DUA İLE KALIN.

Tugbis yazdı:
:) Allah razi olsun guzel bir paylasimdi,bunu biliyordum ama tekrar okumak guzeldi.

Dualarda bulusmak uzere, hayirli gunler.

Kaan Erdem

Yönetici

:(:(:(AMİN KARDEŞİM.KAKKINDA VE HAKKIMIZDA BU KONUDA HAYIRLISI OLSUN.SELAM VE DUA İLE KAL SELAMETLE.

meftun61 yazdı:
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( KAANYA NE VARDI ŞİMDİ BENİ AĞLATACAK.AMA ÖYLE YERİNDE OLDUKİ.EKİMDE DÜĞÜN OLACAK HAYIRLISIYLA VE AİLEMDEN AYRI KALACAĞIM.BUNU NASIL BAŞARIRIM BİLMİYORUM.NASIL TUHAF BİŞEY ANLAMADIM.BANA GİTME EVLENME DESELER ONUDA KABUL ETMEM BİLİYORUM.AMA İYİKİ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUNKİ ÇOK UZAĞA GİTMEYECEM.AMA YİNDE HAYAT İŞTE.RABBİM HER DAİM HAYIR DUALARINI ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.YAZI ÇOK GÜZEL ELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN.

Kaan Erdem

Yönetici

AS KARDEŞİM.ALLAH CC RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE KAL SELAMETLE.

desertrose yazdı:
Canım babam benim seni hiç üzmek istemiyorum..:(

Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdı duygulandırdın beni yine:(Vesilenle birtakım doğruları gördüm.. Çok sağolasın..
Selametle kal inşaAllah kardeşimB)B)B)B)
Selamun Aleykum..

Kaan Erdem

Yönetici

:(SELAM VE DUA İLE KAL KARDEŞİM SELAMETLE.

nur_en_nur yazdı:
galiba ben 20 yaş gurubuna giriyorum babamı bazen üzebiliyorum iş yoğunluğundan dolayı daha dikket edicem emeğinize sağlık Allah razı olsun

Kaan Erdem

Yönetici

AS AMİN KARDEŞİM SELAM VE DUA İLE.

Sabrinnisa yazdı:
S.A ALLAH HEPİMİZE ANNE BABALARIMIZIN GÖNLÜNÜ HOŞ ETMEYİ NASİP ETSİN BİZLERE.ALLAH RAZI OLSUN

Kaan Erdem

Yönetici

AS KARDEŞİM YİNE ÇOK AMA ÇOK GÜZEL BİR YAKLAŞI İLE AÇIKLIK GETİRMİŞSİN.AMİN DİYELİM GÖNÜLDEN SELAM VE DUA İLE KAL SELAMETLE.

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ABİ ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI..EVET MALESEF İNSANLIK OLARAK BÖYLE DEĞİLMİYİZ..SAHİP OLDUĞUMUZ NİMETLERİN KIYMETİNİ ANCAK ONLARI KAYBEDİNCE ANLIYORUZ..AYNI BU YAZIDAKİ GİBİ..KÜÇÜKKEN(BOZULMAMIŞKEN)HERŞEY TOZ PEMBE ÇOK GÜZEL GİDİYOR..AMA BÜYÜYÜNCE İŞ DEĞİŞİYOR ESKİDEN GÖZE BATMAYAN HAREKETLER GÖZE BATAR OLUYOR,ANNE-BABAYI BEĞENMEME DURUMU ORTAYA ÇIKIYOR..NE HADDİMİZE HALBUKİ..ONLAR DEĞİLMİ BİZLER İÇİN GECELİ GÜNDÜZLÜ NÖBET TUTAN..BİR ÇIĞLIĞIMIZDA UYKUSUNU BÖLEN..BİZ AĞLARKEN BİZDEN DAHA ÇOK AĞLAYAN,ÜZÜLEN..ONLAR DEĞİL Mİ HAYATINI BİZLERE FEDA EDEN VE VARGÜCÜYLE ÇALIŞAN..YETER Kİ ÇOCUĞUM GÜZEL BİR HAYAT YAŞASIN,KİMSEYE MUHTAÇ OLMASIN DİYE GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMIYORLARMI TIPKI ÇOCUKLUĞUMUZDAKİ GİBİ..BİR DÜŞÜNELİM ACABA NASIL TEŞEKKÜR EDİYORUZ ONLARA..HAKLARINI ÖDEYEBİLCEKMİYİZ ACABA..RABBİM ANNESİNİN VE BABASININ KIYMETİNİ BİLEN VE ONLARIN RIZASINI ALAN KULLARINDAN ETSİN BİZİ..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABİ KENDİ NEFSİME ÇOK İHTİYACIM OLAN BİR YAZIYDI..ÇOK DERS ÇIKARDIM İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN

Kaan Erdem

Yönetici

AS ALLAH CC RAZI OLSUN VE AMİN.SELAM VE DUA İLE KALIN.(AVATAR İÇİN T.EDERİM FARK EDİLDİ DEMEK.:D:D:D)SELAMETLE.

nihalim yazdı:
S.A...ALLAH C.C.RAZI OLSUN...EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM OLMUŞ VE OKURKEN ÇOK DUYGULANDIM...BABAMA OLAN DUYGULARIMI NASIL ANLATSAM!!!CANIM BABAM BENİM HERŞEYİM ALLAH C.C.HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN...(CÜMLEMİZİN ALLAH BAŞIDAN EKSİK ETMESİN)...BİZLERİ KIYMET BİLEN ,SAYGIDA KUSUR ETMEYEN EVLATLARDAN EYLESİN...A.E.O...SELAMETLE...

AVATARINIZDA GÜLE GÜLE KULLANIN ÇOK GÜZEL...

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımınız için Allah razı olsun...!!!B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt