Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

baba sorunu? (1 Kullanıcı)

ozkan3419

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar benim anam babam ayrı okul için babamın yanında kalıyodum ama okul bitti artık ama yine babamın yanındayım ve babam sinirli birisi herşeye sinirleniyor birşeyi doğru yapsam bile sinirleniyor yani sinirlenmeyecek duruma bile kızıyor/sinirleniyor ve bu durum bende kendine özgüvensizlik yaptı ve artık kendimden şüphe etmeye başladım ve herbirşey istediğinde "acaba yine yapamayacakmıyım, acaba bana bağıracak mı" ve "ben doğru yaptığım halde yine bağırıyo, ben yanlışım vs.." düşünceler yerleşti içime daha doğrusu bilinçaltıma ve kendimi değersiz hissediyorum ve bu duruma gelmemin babamın etksi olduğunu biliyorum ve zaten psikiyatr a da gittim kendine özgvensizlikten dolayı, ve babam herşeye karışıyo yni artık ona bişey demek istemiyorum konuşmakta istemiyorum ve daha doğrusu onunla yaşamak zor geliyor mümkün olduğunca ondan uzakta durmak istiyorum hayat boyunca ve bununla ilgilide din beni sıkıştırıyor baba hakkı vs.. ama baba hakkı olduğu kadar evlat hakkı da var resmen ruhsal zulm görüyorum arkadaşlar yani müslümanlık bu demek değil ki yardım edin bana lütfen
resmen eziliyorum, kişiliğim kötü oluyor benim daha önümde iş hayatım, evliliğim, askerliğim ve koskoca hayatım olacak ve benim bu babamın durumundan dolayı içimde hep bi sıkıntı oluyor yani artık benim de psikolojim bozuldu ve her olaya sinirli yaklaşmam gerektiği düşüncesi yerleşti bilinçaltıma ve düşünüyorum ki ana-baba hakkından dolayı babama yine iyilik yapmam gerekiyorsa bile eee benim hakkım nerde? böyle din mi olur resmen eziliyorum vs.. düşünce başladı yani kısacası babamın bize olan durumundan dolayı dinimi sorgulamaya başladım yani islam = ezilmek demek mi diye bi düşünce başladı lütfen arkadaşlar sakin kafayla siz cevap verin bana...!! hem ben babama ailemiz birleşikken iyi davranıyodum yani ben babama kötülük yapmadan babam bana kötülük yapıyor ona da söylüyorum bağırma filan ama işte nerde... yani kısacsı benim bu durumda ruhsal özgürlğümü kazanmam için herşeyi yapabilirim öyle değil mi ? yoksa sabret filan demeyin olmuyor yani dediğim gibi müslümanlık = ezilmek demek mi ? ve yine dediğim gibi dinimi sorguluyorum artık benim babamın üzerindee de hakkım yok mu ? o benim hakkımı çiğnerse ben hakkımı çiğnetmemek için istediğim herşeyi yapabilirim öyle değil mi ? lütfen bişeyler yazın

Yazının Devamı: baba sorunu?

ozkan3419

Kayıtlı Kullanıcı
ve arkadaşlar biliyorsunuz ki inasanoğlu baskıyı sevmez hele erkekler hiç baskıya dayanamaz yani bende bi erkeğim ve bıktım artık ama nereye kadar, islam'ın elimi kolumu kilitlemesini istemiyorum lütfen bana düşüncelerin yanlış ve ezildiğin yerde hakkını alana kadar yaptığın herşey caizdir/doğrudur deyin ve ben annemin yanında daha rahatım çünkü yanlış da yapsam doğru da yapsam hiç eleştirmez kızmaz ama babam öyle değil doğru da yapsam mutlaka bağırıyo artık bişey istediği zaman benden işe değil de "acaba dediğini hemen bağırmadan yapabilirmiyim? acaba bana bağıracak mı" diye düşüncelere konsantre oluyorum lütfen arkadaşlar yardım edin!!??

Yazının Devamı: http://www.kunfeyekun.org/forum/aile/baba-sorunu-30900/#ixzz25b2wfAQc

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Özkan kardeşim hoş geldin... hele bi soluklan.. Bi lanet oku şeytana...
seninle uzu uzun yazışacağız... ama net olacak yazdıklarımız...
Sen sabrını al eline kaç gün bizimle ol elinden geldiğince...
Rabbimiz inşallah hakkında hayırlı kılar buraya gelişini...

mir_erhan

Moderator
Eğer Allah için konuşacaksak ve Eğer Allahın belirlediği hakları konuşacaksak
Ancak onun bizlere gönderdiği ayetler doğrultusunda konuşacağız..
Hiçbirimizin ne haddidir ne de hakkıdır bir şey eklemek yada çıkarmak...

Şimdi desem ki sen haklısın...(ki elbette hakkın var)
desem ki babana karşı çık.. babanda ben babanım diyecek sen nasıl karşı çıkarsın...
bir sen bir baban... derken şeytan araya girip sizi kışkırtır biriniz birinize Allah c.c. korusun Felaket olur..
Baban zor biri olabilir.. baban senin için büyük bir sorun olabilir...
Önce Kuranı Kerimden bir Ayet Paylaşalım...

'' İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: "Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır." ( Lokman 14)

'' "Eğer, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim." '' ( Lokman 15 )

Sevgili kardeşim...
Hepimizin ezberlediği fakat uygulamada yapamadığı bir şey var...
O da Dünyanın geçiciliği ve Sınavlarla muhattap olduğumuz...
Kimi evladıyla, kimi eşiyle, kimi komşusuyla, kimi amiriyle, kimide senin gibi babasıyla sınanmakta...
Allah celle celalüh Bakara süresi 155 ayetinde Bunlara karşı sabredenleri şöyle müdeliyor...

''Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele''. ( Bakara 155.)

Rabbimiz sevdiklerinin sınavını daha zorlu kılıyor.. çünkü onları seviyor.. bu sıkıntılar kefaret oluyor günahlarına.. Ahirette Cennetinde Cemali ile şerflendiriyor... Bu sevginin en büyük örneği Peygamber Efendimiz değilmi... Bir kez daha anlayarak hayatını okusak eğer göreceğiz ki kitabımız gözyaşlarıyla ıp ıslak olmuştur..
Efendimizle beraber Ashabının hayatını oku... hayretler içerisinde kalacaksın...

Sevgili kardeşim...
Sen Gençliğinin en dolu olduğu andasın... Çevre bizi farklı yönlere itiyor...
sakın şeytana uyma... Musab bin Umeyri biliyoruz hepimiz... Efendimize en çok benzeyen Sahabe... Uhud Günü Onun suretinde Geldi melekler... En genç çağında Şehadete erişti...Ve En Yakışıklısı en Zenginiydi Mekkenin...
Onun önünde daha güzel bir hayat vardı...ama Şehit olduğundan Efendimiz onun için ne kadar ağlamış hepimiz biliyoruz...
.çünkü bedenine saracakları bir elbisesi bile yoktu...

Biz Allah a Sığındıkça İnşallah bize en Hayırlı kapılar en kısa zamanda açılacaktır...

Dedimya sen kaç gün buralara gel arada olsagel diğer kardeşlerimizin yazılarını oku... Kuran Mealini ve Hadis okuaylım biraz
İnşallah İnancı ve duruşu için gıpta ile bakacağımız kişilerin başında sen olursun...
Bir kardeşinin de elini sen tutarsın...

selam ve dua ile

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Aynı durum bende de var ama ben sorun etmiyorum, alıştım. :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt