ey ilahi maksud
Kayıtlı Kullanıcı
Rivayet olunur ki;Süleyman a.s yanında bir zat ile sohbet ediyorlardı.O esnada huzura heybetli ve celaletli biri girdi.Oradaki zat,a gözü takıldı ve ona gözlerini dikerek hiddetle bakmaya başladı.Tabiki o zat bu heybetli ve kendisine hiddetle bakan kişiden ürktü,korktu ne yapacağını bilmez bir şekilde Süleyman aleyhisselam,a sokuldu ve: -Ey allah,ın peygamberi bana hiddetle bakan şu adam kim? Süleyman a.s: -O ölüm meleği Azrail a.s,dır, diye cevap verince adamın korkusu dahada arttı.Süleyman a.s hem peygamber,hem saltanat sahibi idi.Rüzgarlar emrindeydi.adam hemen yalvarırcasına ricada bulundu.-Ne olur beni hemen buradan hindistan,a gönder.Beni buradan uzaklaştır çok korkuyorum.Süleyman a.s rüzgarlara emir verdi.Adamı derhal hindistan,a ulaştırdı.Ve Azrail a.s yanına çağırıp ona: Ey Azrail! Niçin adama öyle hiddetle baktın da adamı korkuttun?dedi. Azrail a.s cevaben: Mevla c.c hikmetine bak ki, eceli gelip az sonra canı alınacaklar listesindeki bu adamı burada görünce çok şaşırdım.Çünkü bir müddet sonra bu kişinin canını hindistan,da almam emronulmuş,lakin adam buradaydı.hindistan nere,burası nere,fakat senden rüzgarla hindistan,a gönderilmeyi talep edince mesele vuzuha kavuşmuş oldu.Ecel nerede ve nezaman gelecek ise orada ve o zamanda mutlaka gelir.Yerini ve zamanınıda bilmediğimize göre,bize düşen her zaman hazırlıklı olmaktır.