Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

azrailden kaçan adam (1 Kullanıcı)

ey ilahi maksud

Kayıtlı Kullanıcı
Rivayet olunur ki;Süleyman a.s yanında bir zat ile sohbet ediyorlardı.O esnada huzura heybetli ve celaletli biri girdi.Oradaki zat,a gözü takıldı ve ona gözlerini dikerek hiddetle bakmaya başladı.Tabiki o zat bu heybetli ve kendisine hiddetle bakan kişiden ürktü,korktu ne yapacağını bilmez bir şekilde Süleyman aleyhisselam,a sokuldu ve: -Ey allah,ın peygamberi bana hiddetle bakan şu adam kim? Süleyman a.s: -O ölüm meleği Azrail a.s,dır, diye cevap verince adamın korkusu dahada arttı.Süleyman a.s hem peygamber,hem saltanat sahibi idi.Rüzgarlar emrindeydi.adam hemen yalvarırcasına ricada bulundu.-Ne olur beni hemen buradan hindistan,a gönder.Beni buradan uzaklaştır çok korkuyorum.Süleyman a.s rüzgarlara emir verdi.Adamı derhal hindistan,a ulaştırdı.Ve Azrail a.s yanına çağırıp ona: Ey Azrail! Niçin adama öyle hiddetle baktın da adamı korkuttun?dedi. Azrail a.s cevaben: Mevla c.c hikmetine bak ki, eceli gelip az sonra canı alınacaklar listesindeki bu adamı burada görünce çok şaşırdım.Çünkü bir müddet sonra bu kişinin canını hindistan,da almam emronulmuş,lakin adam buradaydı.hindistan nere,burası nere,fakat senden rüzgarla hindistan,a gönderilmeyi talep edince mesele vuzuha kavuşmuş oldu.Ecel nerede ve nezaman gelecek ise orada ve o zamanda mutlaka gelir.Yerini ve zamanınıda bilmediğimize göre,bize düşen her zaman hazırlıklı olmaktır.

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: azrailden kaçan adam

:(S.A. TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU DİN KARDEŞİM HARİKA BİŞYEDİ BU ALLAH'IM NE GÜZEL ŞEYLER NE GÜZEL HİKMETLER BUNLAR

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

YÜCE RABBİM BİZLERİ YOLUNDA SABİT KIL VE SENİN YOLUNDA BİZLERİN CANINI AL İNŞALLAH

ey ilahi maksud

Kayıtlı Kullanıcı

a.s kardeşim gerçekten bende okuduğumda çok etkilenmiştim ve sizlerle paylaşmak istedim.mevlam herkese hayırlı,güzel ölüm nasip etsin inşaallah.

muhammed zeki

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımından dolayı Allah senden Razı olsun kardeşim.Selamün Aleyküm

_berna

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNİZE SAĞLIK .ALLAH RAZI OLSUN

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM RABBİM SEN BİZLERİ DOĞRU YOLDAN AYIRMA. A.E.O.B)B)B)B)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt