Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AzRaİL... (1 Kullanıcı)

esra01

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün Hz İbrahim merak edip,Azraile sorar...: inkarcılara nasıl görünürsün?Azrail bunu kendisinden istememesini dayanamayacağını söylese de Hz İbrahim ısrar eder.
Öyleyse arkanı dön der Azrail...Ve tekrar döndüğünde gördüğü o korkunç şey karşısında Hz İbrahim bayılır.Kendine gelince der ki:Ey azrail inkarcı,yaptığı bütün kötülüklere ceza olarak,sadece senin şu halini görmüş olsa bile ona yeter!Halbuki daha ruhun alınması var,kabirde göecekleri var...Mahşer vardır cehennem vardır...
Sonra bir de müminlerin ruhunu alırken,onlara nasıl görünüyorsun?diye sorar.Azrail bu kez de o haliyle görünür...Hz. İbrahim gördüğü şeyin güzelliği karşısında mest olur ve der:Ey Azrail mümin ve salih insan,hayatı boyunca yaptıklarına ödül olarak sadece bu güzelliği yaşamış olması bile ona yeter!Halbuki daha kabirde yaşayacakları vardır,cennet vardır,cennette Rabbinin cemali vardır...
SELAM VE DUA İLE
SON DAMLALAR...

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AzRaİL...

esselamun aleykum guzel kardesim emegine saglik insaAllah AZRAIL (a.s) canimizi alirken,can aldigi mu'munlerden oluruz amin...
Bir gün Azrail A.S) çok zalim ve marur bir emirin canını alırken yaşlıca bir adam kılığında emirin atının başına gelir.Emir çekil sene be adam diyerek azarlar.Yaşlı adam (Azrail) biraz eğilirsen sana birşey söyliyeceğim der.Emirde bu yaşlı adam ne diyebilirki diyerek biraz eğilir.Yaşlı adam yavaşca ben azrailim şimdi senin canını alacağım derken emir kızarak hidetlenmeye başlar Azrail (A.S) emirin canını oracıkta alıverir.Allahüteala Azrail (A.S) ma kularımın canını alırken seni etkileyen bir olayla karşılaştınmı diye sorar.Azrail (A.S) de bir kadın ve çocuğu denizin ortasında gemi parçalanmış gemi parçalarının üzernde çırpınırken annesinin canını almam emredildi.Orada kadının canını aldım.çocuk tek başına birtahta parçasının üzerinde kaldı.Ben bu olaya çok üzülüdüm.Şİmdi şu zalim emirin canını almamda beni çok mutlu etti der.Allahütealada işte o zalim emir o çocuktu der.

selam ve dua ile...B)B)B)

esra01

Kayıtlı Kullanıcı

gonulturker yazdı:
esselamun aleykum guzel kardesim emegine saglik insaAllah AZRAIL (a.s) canimizi alirken,can aldigi mu'munlerden oluruz amin...
Bir gün Azrail A.S) çok zalim ve marur bir emirin canını alırken yaşlıca bir adam kılığında emirin atının başına gelir.Emir çekil sene be adam diyerek azarlar.Yaşlı adam (Azrail) biraz eğilirsen sana birşey söyliyeceğim der.Emirde bu yaşlı adam ne diyebilirki diyerek biraz eğilir.Yaşlı adam yavaşca ben azrailim şimdi senin canını alacağım derken emir kızarak hidetlenmeye başlar Azrail (A.S) emirin canını oracıkta alıverir.Allahüteala Azrail (A.S) ma kularımın canını alırken seni etkileyen bir olayla karşılaştınmı diye sorar.Azrail (A.S) de bir kadın ve çocuğu denizin ortasında gemi parçalanmış gemi parçalarının üzernde çırpınırken annesinin canını almam emredildi.Orada kadının canını aldım.çocuk tek başına birtahta parçasının üzerinde kaldı.Ben bu olaya çok üzülüdüm.Şİmdi şu zalim emirin canını almamda beni çok mutlu etti der.Allahütealada işte o zalim emir o çocuktu der.

selam ve dua ile...B)B)B)
Allah Razı olsun paylaşımın için Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin
ama unutmayalım ki nasıl yaşarsak ta öyla ölürüz...

A

Arzu_76

SELAMÜN ALEYKÜM

Sevgili kardeşim Allah (CC) yardımcımız olsun. Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin.
Amin

Dua ile

esra01

Kayıtlı Kullanıcı

Arzu_76 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM

Sevgili kardeşim Allah (CC) yardımcımız olsun. Rabbim hayırlı ölümler nasip etsin.
Amin

Dua ile
Aleyküm selam kardeş Duan için yapabileceğim en güzel şey AMİN diyebilmek
Selametle Kal...
B)B)B)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm çok güzel bi paylaşım emeğine sağlık ....
inşaallah azrailin bize güzel görüneceği mü'minlerden oluruz amin ...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Çok güzel bir paylaşımdı...Allah(c.c) 'ya emanet olun inşallahB)..

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık MEVLA bizlerede AZRAİL (a.s.) ın güzeliğini ve cenneti alada ki makamlarımızı görerek ruhumuzu teslim etmeyi nasip eylessin işl. AMİN selam ve dua ile a.e.o

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt