Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AZIĞIN EN HAYIRLISI ''TAKVA'' DIR.. (1 Kullanıcı)

efsane

Kayıtlı Kullanıcı
İMAM-I ŞARANİ(k.s)Hazretleri buyuruyorki:
''BEN RASULULLAH S.A.V.EFENDİMİZİN KIRKBİN HADİS-İ ŞERİFİNİ EZBERLEDİM.SONRA ONLARIN İÇİNDEN KIRKINI SEÇTİM.O KIRKLAR İÇİNDEN DÖRDÜNÜ,DÖRDÜNÜN İÇİNDENDE BİRİNİ SEÇTİM.EĞER BUNUNLA AMEL EDERSEM KURTULACAĞIMA KANAAT GETİRDİM.''
BUYURUYORLARKİ:
''DÜNYADA KALACAĞIN KADAR DÜNYA İÇİN ÇALIŞ.ALLAH'A MUHTAÇ OLDUĞUN KADAR ALLAH İÇİN AMEL İŞLE.CEHENNEM AZABINA TAHAMMÜLÜNÜN NİSBETİNDE DE ORASI İÇİN ÇALIŞ.''
DÜNYA HAYALDİR,AHİRET DE EBEDİDİR.ŞU HALDE EBEDİ HAYATININ SERMAYESİ İÇİN ÇALIŞ.AYET-İ KERİME'DE ŞÖYLE BUYURULUYOR:
''KENDİNİZE AZIK EDİNİN.ŞÜPHESİZKİ AZIĞIN EN HAYIRLISI TAKVADIR.''(Bakara:197)
ALLAH-U TEALA DÜNYA HAYATINDA YOLCULUK İÇİN KULLARINA AZIK EDİNMELERİNİ EMREDİNCE,AHİRET İÇİNDE AZIK EDİNMELERİNİN YOLUNU GÖSTERMEKTEDİR.
İNSAN İÇİN İKİ YOLCULUK KARARLAŞTIRILMIŞTIR.BİRİSİ DÜNYADA YOLCULUK,BİRİSİDE DÜNYADAN YOLCULUKTUR.DÜNYADA YOLCULUK İÇİN YİYECEK,İÇECEK,BİNECEK VE GEREKTİĞİNDE HARCAYACAK AZIK LAZIM OLDUĞU GİBİ,DÜNYADAN YOLCULUK İÇİNDE AZIK LAZIMDIR.BU DA MARİFETULLAH VE MUHABBETULLAHLA,O'NUN HIFZ-U HİMAYESİ İLE OLUR.BU TAKVA AZIĞI HEPSİNDEN HAYIRLIDIR.
RABBİM BİZLERİ TAKVA AZIĞI SAHİBİ KULLARINDAN EYLESİN.....AMİNB)

kum_saati

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AZIĞIN EN HAYIRLISI ''TAKVA'' DIR..

çok güzel emeğine sağlık.ama ilgimi çeken bi konuda 40 bin hadis ezberliyor mübarek..bizler acaba kaç hadis ezberliyoruz veya ezberledik..

feyza85252

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AZIĞIN EN HAYIRLISI ''TAKVA'' DIR..

Allah razı olsun bu konu çok önemli dikkat edilmesi gereken bi konu ancak ben açıkça sölemeliyim ki kendi adıma takvama tam anlamıyl adikkat ettiğim söleyemem..bu konuda kusursuz olabilmeyi çok isterdimmm hani tam tamıyl atakva sahibi olabilmek ne büyük onurdur....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim..Amin inşallah.
Takva bir üstünlük derecesi ve Hakk'a yakınlığın bir nişanesidir..
Ebedi alemin yolcuları olarak bu hayırlı azığımızı heybemize bolca doldurmak ve onun zırhıyla kuşanmak duası ile inşallah..
Selam ve Dua ile.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.Amin kardeşim amin...Herkes müslüman olabilir ama takvalı asla...İStemek,çalışmak gerek...Allaha emanet olunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt