malzemeler
beş ayva
10 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı su
yarım bardak dövülmüş ceviz
yapılışı
--ayvaları ikiye bölüyoruz kabuklarını ve çekirdek kısmını temizliyoruz. çekirdeklerini ayırıyoruz atmıyoruz
--tencereye sıralıyoruz her birinin üstüne bir yemek kaşığı şeker koyuyoruz
--suyu da üstlerine döküyoruz çekirdekleri de suya atıyoruz
--önce ocağın altını açıyoruz su kaynayınca kısıyoruz ocağınıza bağlı olarak 1-2 saat çok kısık ateşte pişiriyoruz.
ben iki saatte pişirdim en küçük ocakta son derece kıstım. ve gıda boyasına gerek kalmadan kırmızı oldu ayvalar. (çekirdekelrin yardımıyla) suyu marmelat kıvamında olunca kapatıyorz. altlarını yakmadan. soğuduktan sonra ceviz serpip servis yapıyoruz.
beş ayva
10 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı su
yarım bardak dövülmüş ceviz
yapılışı
--ayvaları ikiye bölüyoruz kabuklarını ve çekirdek kısmını temizliyoruz. çekirdeklerini ayırıyoruz atmıyoruz
--tencereye sıralıyoruz her birinin üstüne bir yemek kaşığı şeker koyuyoruz
--suyu da üstlerine döküyoruz çekirdekleri de suya atıyoruz
--önce ocağın altını açıyoruz su kaynayınca kısıyoruz ocağınıza bağlı olarak 1-2 saat çok kısık ateşte pişiriyoruz.
ben iki saatte pişirdim en küçük ocakta son derece kıstım. ve gıda boyasına gerek kalmadan kırmızı oldu ayvalar. (çekirdekelrin yardımıyla) suyu marmelat kıvamında olunca kapatıyorz. altlarını yakmadan. soğuduktan sonra ceviz serpip servis yapıyoruz.