Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ayetü'l-Kürsî (1 Kullanıcı)

denizeda

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) beni Ramazan zekatını muhâfazaya tâyin etmişti. Derken kara bir adam gelerek zâhireden avuç avuç almaya başladı. Ben derhal kendisini yakaladım ve: "Seni Resûlullah(aleyhissalâtu vesselâm)'a çıkaracağım" dedim. Bana: "Ben fakir ve muhtaç bir kimseyim, üstelik üzerimde bakmak zorunda olduğum çoluk-çocuk var, ihtiyaçlarım cidden çoktur, şiddetlidir" dedi. Ben de onu salıverdim. Sabah olunca Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):

-Ey Ebu Hüreyre! Dün akşamki esirini ne yaptın? diye sordu. Ben:

-Ey Allah'ın Resûlü: Bana şiddetli ihtiyacından ve çoluk-çocuktan dert yandı. Bunun üzerine ona acıyarak salıverdim, dedim. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):

-Ama o sana muhakkak yalan söyledi. Haberin olsun, o tekrar gelecek! buyurdu. Bu sözünden anladım ki, herif tekrar gelecek. Binâenaleyh onu beklemeye başladım. Derken yine geldi ve zahireden avuçlamaya başladı. Ben de derhal yakaladım ve: "Seni mutlaka Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a çıkaracağım" dedim. Yine yalvararak: "Beni bırak, gerçekten çok muhtacım, üzerimde çoluk-çocuk var, bir daha yapmam" dedi. Ben yine acıdım ve salıverdim.

Ertesi gün Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):

-Ey Ebu Hüreyre, dün geceki esirini ne yaptın? diye sordu. Ben:

-Ey Allah'ın Resûlü, bana ihtiyacından çoluk-çocuğundan dert yandı. Ben de acıdım ve salıverdim, dedim. "Ama" dedi, Resûlullah: "O yalan söyledi fakat yine gelecek."

Üçüncü sefer yine gözetledim. Yine geldi ve zahireden avuç avuç almaya başladı. Onu yine yakalayıp:

-Seni mutlaka Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e götüreceğim. Bu üçüncü gelişin, üstelik sıkılmadan başka gelmeyeceğim deyip yine de geliyorsun, dedim. Yine bana rica ederek şöyle söyledi: "Bırak beni, sana birkaç kelime öğreteyim de Allah onlarla sana fayda ulaştırsın". Ben:

-Nedir bu kelimeler söyle! dedim. Bana dedi ki:

-Yatağa girdin mi Ayetü'l-Kürsî'yi sonuna kadar oku. Bunu yaparsan Allah senin üzerine muhafız bir melek diker, sabah oluncaya kadar sana şeytan yaklaşamaz dedi. Ben yine acıdım ve serbest bıraktım.

Sabah oldu, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Dün akşamki esirini ne yaptın?" diye sordu. Ben:

-Ey Allah'ın Resûlü, bana birkaç kelime öğreteceğini, bunlarla Allah'ın bana faide ihsan buyuracağını söyledi, ben de kendisini yine serbest bıraktım, dedim. Resul-i Ekrem (aleyhissalâtu vesselâm):

-Neymiş onlar? dedi. Ben:

-Efendim, döşeğine uzandığın vakit Ayetü'l-Kürsî'yi başından sonuna kadar oku. (Bunu okursan) Allah'ın koyacağı bir muhafız üzerinden eksik olmaz ve ta sabaha kadar şeytan sana yaklaşmaz! dedi, cevabını verdim.

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bunun üzerine: "(Bak hele!) o koyu bir yalancı olduğu halde, bu sefer doğru söylemiş. Ey Ebu Hüreyre! Üç gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun?" dedi. Ben:

-Hayır! cevabını verdim.

-O bir şeytandı buyurdular

karda

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ayetü'l-Kürsî

Yüce rabbim bizi şeytanın şerrinden korusun. amin

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE SAĞLIK
ALLAH RAZI OLSUN.
RABBİM ŞEYTANIN ŞERRİNDEN VE VESVESELERİNDEN KORUSUN İNŞALLAH.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

Ayetü'l Kürsi adını bile anmak insana huzur veriyor başka söze gerek yok B)B)B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

:D

BENİMDE DEDEM TAM HATIRLAMIYORUM AMA AĞAÇ KÜTÜĞÜ OLMASI LAZIM.ONLARI BAYIRDAN AŞAĞI FALAN ATIYOMUŞ GALİBA.ARKADANDA BİR KAYA HAREKET ETMEYE BAŞLAMIŞ.AMA BUNDAN DEDEMİN HABERİ YOKMUŞ.ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOMUŞ.DERKEN YAN BOŞLUKLARINA HABİRE BİRİ DOKUNMAYA BAŞLAMIŞ.ARKASINI DÖNÜYOMUŞ KİMSE YOKMUŞ.1,2 DERKEN SONRA KAYANIN GELDİĞİNİ FARKETMİŞ.VE YANA ÇEKİLMİŞ.KAYADA YUVARLANMIŞ GİTMİŞ.BU OLAYIN ARKASINDA AYETEL KÜRSİ VARMIŞ.ÇÜNKÜ İŞE BAŞLAMADAN BU SUREYİ OKUMUŞ.....KENDİSİ ANLATMIŞTIDA AEOLUN

canan atılgan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun:)bende ayet'ül kürsi ile ilgili bişi duymuştum büyüklerimden gece yatmadan önce 7 kere okursan 70 bin melek senin için sen uyanana kadar dua ediyormuş allah affetsin diye.ne güzel şükürler olsunn dua ile iman kardeşlerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt