Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Âyeti kalp kulağı ile dinleyenler... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Âyeti kalp kulağı ile dinleyenler...

Meymun bin Mihran ilerlemiş yaşlarında bir gün, oğlu Amr ile Basra sokaklarında dolaşmaya çıktı. Baba oğul dolaşırken, yüksekçe bir yere gelirler ki, Meymun bin Mihran burayı aşacak gibi değildir. Amr babasını sırtına alarak, bu engeli aştılar. Derken Hasan'ın evine vardılar. Amr kapıyı çaldı, kapıyı bir cariye açtı ve Amr'a hitaben:
"Kim bu ihtiyar" dedi.
"Bu ihtiyar benim babam, Meymun bin Mihran'dır." Bu sefer cariye Meymun'a dönerek:
"Seni bu kötü zamana bırakan sebep nedir?" Cariyeden bu sözleri işiten Meymun ağlamaya başlar. Ağlama sesini içerden duyan Hasan kapıya çıkar. Karşısında Meymun bin Mihran'ı görünce sevinir ve hasretle kucaklaşırlar. Sonra hep birlikte evin içine girerler. Meymun bin Mihran:
"Ey Said'in Babası! Kalbimde katılık hissediyorum, bana yardım et de kalbim yumuşasın."der.
Hasan bunun üzerine besmele çekerek şu âyet–i kerimeleri okur:
"Gördün mü? Onları senelerce faidelendirmiş olsak… Sonra onlara tehdit edilmiş oldukları şey gelecek olsa… O faidelenmiş oldukları şey, onları neden kurtarabilir?" (26/205, 206, 207) Hasan okumayı bitirir bitirmez, Meymun bin Mihran bayılıp düştü. Epeyce bir sure yerde baygın yatan Meymun sonra ayıldı. O sırada cariye odaya girdi ve orada bulunanlara şöyle dedi:
"İhtiyar çok yoruldu, artık dağılsanız iyi olur." Ev sahibinden izin alarak Meymun oğlu ile birlikte evden ayrılır. Amr babasına der ki:
"Ey babacığım! Ben Hasan'ı gördüğümden daha büyük bir zat olarak biliyordum." Meymun oğlunun göğsüne bir yumruk vurarak şöyle dedi:
"Beni iyi dinle oğlum! Hasan bize öyle bir âyet okudu ki; eğer o âyet–i kerimeleri kalbinle dinlemiş olsaydın, kalbinde hiçbir hastalık kalmazdı."

Meymun bin Mihran buyurdu ki:

"Âlimle veya cahille tartışma. Çünkü âlimle tartışırsan ilmini sana vermez. Cahille tartışırsan seni kızdırır."

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Âyeti kalp kulağı ile dinleyenler...

ALLAH razı olsun Hanımefendiciğim. Çok hoş bir paylaşımdı.
Çok güzel bir niteleme olmuş Ayeti KALP KULAĞI ile Dİnlemek
İnşaAllah bizde Kur'an'ı Kerimi anlayanlardan, çokca okuyanlardan ve onu hayatına tatbik edenlerden oluruz...

selam ve dua ile...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=5]âyeti kalp kulağı ile dinleyenler...[/sıze]

allah razı olsun hanımefendiciğim. çok hoş bir paylaşımdı.
çok güzel bir niteleme olmuş ayeti kalp kulağı ile dinlemek
inşaallah bizde kur'an'ı kerimi anlayanlardan, çokca okuyanlardan ve onu hayatına tatbik edenlerden oluruz...

selam ve dua ile...

inşallah inşallah

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamüün aleyküm hafize anneciğim
emeğine sağlık allah razı olsun
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt