Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ayağını gömen adam (2 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
sizlerle burda yarı gerçek yarı hayal ürünü olan yazmış olduğum bir kıssayı paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz

Bir gün zengin mi zengin bir aile varmış. her cuma akşamı evlerde koktey baloları düzenleyip eğlenceler hazırlamışlar... para hırsı Şaşalı hayat evin reisi olan ahmed beyin gözünü kör eder bazen ölümün farkında bile olmadan inkara yönelir... güler geçerdi hiç ölmeyecekmiş gibi hırs azim kibir yüklü bir hayat sürdü bu dünyada yeri geldi Allahı tanımamazlık (haşa) yeri geldi kur'anı ikara yürüdü müslünlarla alay etti gurur kırıcı laflara kalkıştı o böyle yaptıkça para üstüne para kazanmaya başladı... eşini tanımaz olmuş sürekli adatan bir adam olmuştu ahmed bey...eşi bir arayış içindeydi sonra bir gün bir cami önünde satılan din kitaplarını gördü büyük ilgi vede merak sarmıştı almalıydı aldıda o kitaplardan bir çok şeyi öğrendi Allahı tanıdı peygamberi bildi. Artık tövbe etmişti Cuma kokteylerine gitmez o arkadaş çevresini silmiş olmuştu... o geceleri namaz kılmaya Allaha dua etmeyi kabul etmiş yolunu bulduğu için şükür etmişti... artık eşinin bu inkarcı alaycı laflarına alınmaya kırılmaya başlamıştı... bir gün eşi ahmed beyin karşısına tesettürle çıktı eşi lobide şampanyasını yudumlarken şükran hanıma döndü baktı şok geçiriyordu şarap elinden düşmüş bardak kırılmıştı koşarak eşinin yanına gitmişti kolundan tutup ssütündeki tesettürlü kıyafetleri yırtıp parçalamış tokatlarla kendine gelmesi için vuruyordu.. sonra sağ ayağı ile karın bölgesine vurmaya başlamıştı o sinirle terk etmişti Ahmet bey orayı durumu arkadaşlarına anlatmıştı gülüyor güldükçede dalga geçiyor alay ediyordu onunla Artık benim gözümde bir hizmetçi olarak kaldı şükran diyor kahkahalara boğuluyordu... şükran hanım hastalanmış yataklara düşmüştü hamile olduğunu bile söyleyememişti çünkü sert tekmeler Şükran hanımın çoçuğunu kaybetmesine neden olmuştu ama yinede yılmadı şükran hanım hergün o işteyken eve hocalargelip kuran okumaya başlamıştı şükran hanım hasta yatağında eşlik ediyordu bayan hocalara ojelerini rujlarını peruklarını vede giyisilerini yakmış kimsenin bunları giyipte kirlenmesini istemiyorum demişti...Allaha dualarında bir an önce kocası için islah imanı için rahmet dünyası vede ahireti için feyiz istemişti kadın bütün mal varlığını kyran kurslarına yatırmış camiler yaptırmıştı hiç birşeyi kalmaıştı onu ananlar artık dualarla anıyor sonsuz şükranlaar sunuyorlardı öğrenciler anne diye sesleniyordu Şükran hanıma sonra bir gün ani bir darbeyle ortaklar yok olmuş Ahmet bey soyulmuş dünyadaki yatırımı yarı yarıya inmişti artık gittikçe tükeniyor isyana sürükleniyor kendini iyiden iyiye kaybediyor içkiye veriyordu Şükran hanım ise çarşafa girme kararı almıştı ancak bunu gerçekleştirmek çok zor gibiydi... o ozoruda başarmış çarşafı giymişti okuduğu kitaplar aldığı ilimler onu vaize yapmıştı hastalığı iyi olmaya başlamıştı zamanla sohbetler veriyor doğru yolu anlatıyordu kadınlara kendi yaşantısından örnekler veriyor taktire şayan görülüyordu bu yapmış olduklarından dolayı ünü ülkede duyulmuştu artık yurt dışlarına açılmıştı yağmur çamur dinlemeden Allah yoluna koşuyordu eşi ise bunalımda idi onunla yüz yüze bile gelmek istemiyordu çünkü onu aldatıyordu onunla alay ediyordu gazetelere eşi için kara fatma demeçleri veriyor dalga geçiyordu eşinin adıyla yaptırılan camileri yıktırma emri veriyor camileri yıktırıyordu sonra eşi boşanmaa davası açıp boşanmayı istedi Ahmed beyden ama o boşanmak değil onu süründürmek niyetindeydi bir gün şükran hanım eve geç gelmişti sohbetten dönüyordu eşi evde eli sopayla bekliyordu eve geldi şükran hanım öldürülür cesine dayak atılmış yarın ki önemli sohbet için komaya sokarcasına dövmüştü dayanacak güç kalmamıştı Şükran hanımda, sonra Ahmet bey eşini kanlar içindeyken farelerin cirit attığı bodruma kilitlemişti ahmet bey canileşmişti artık Şükran hanım aç susuz 3 gün bodrumda uyuya kamış hizmetçilerin bulmasıyla hastanede yoğunmakıma alınmıştı çok aza bir ramak kalması onun ölümünden kurtulmasına vesile olmuştu...şükran hanım hamileliği sırasında çoçuk düştüğünde doktora gitmemiş bir ebe kontrolunde olayı gizliden bağlamaya çalışmıştı göz yaşları içinde ama bu onun başına bela olmuştu hastalıkları iyice artmıştı... şükran hanım yoğun bakım ünitesinden çıkarken eşi Ahmet beyde bir sedye üzerinde yoğum bakımaa alındığında karşılaşmışlardı şükran hanım doktora ona noldu diye sorduğunda sizden çok kötü şekilde sopayla dövülmüş kötürüm kala bilme ihtimali taşıyor dedi doktor Şükran hanıma... şükran hanım Allaha dua ediyordu eşinin bir an önce iyileşmesi için ve aynı odaya lındı ikiside karar alınmıştı ahmet beyin eşine attığı tekmelerle ölümüne sebep olduğu mücahitin oluşundan bile haberdar olmamaksızın bacağındaki sinirler kopmuş ayak kangren olmuştu vede o tekmeleri atan ayak dizden kesilmişti çok kötüydü durum doktor bütün herşeyi açıkladı ahmet beye ahmet bey çok pişmandı pişmandı ama ne yapacağını bilmiyordu yinede isyan ediyordu mal varlıkları yoktu artık dünyanın sayılı zenginleri arasında görünen Ahmet bey şimdi en fakir acizleri arasında görüldü Hastane masraflarını ödemeye parası yoktu artık çıkışını bile o alay ettiği dalga geçtiği kara fatma vede müslümanlar ödedi bir mezarlık aldılar vede oraya gittiler mezarlık kazıldı Ahmet beyin bacağı mezara konuldu vede gömülmeye başlandı Ahmet bey hıçkırıklara boğulmuştu kendinden yaptıklarından utanıyor pişmanlık duyuyordu ben ölümümü gördüm kendi cenazeme geldim bedenimden bir parcayı gömdüm diyordu.... devam ediyor

___________________________________Devam ediyor______________________

aradan 1 ay geçmiş artık o meşur Ahmet ünlüden bir eser kalmamıştı yüzüne bütün kapılar kapanmıştı ne kalacak bir evi nede aç karnını doyuracak sıcak bir aşı vardı günler günleri kovalarken cami avluları sokak kaldırımları okul önlerinde dilenmeye başlamıştı... Şükran hanım Ahmet beyden boşanmış ikinci evlilkiğini yapıp mutlu mesut yaşarken ünü dünyada duyulmaya başlamış büyük elçilikler aracılığı ile uluslar arsı açılarak en ıssız çöllere bile islamı tanıtmaya gitmişti. kimi zaman gönüllü annelik kimi zaman ise vaizelik yaparak yaşamını sördürmeliydi yapmış oldu hayırlar ona destek olmuş hatta en batiyar muhafazakar bir insan olmuştu bir gün dünyada pis işleriyle adeta bataklık olan bir ülkeye gitim Allahın selamını ulaştırmak istemişti bayanlardan vede erkeklerden oluşan bir heyetle oraya giderler orada görürlerki artık insanlarda edep onur kalmamış harem ilişkileri gün yüzünde yaşamıştı bir çok engellere rağmen ordaki insalara islamı kabul ettirmenin mutluluğu onun gözlerinden okunmaya başlamıştı 33 yaşına geldiğinde görüp geçirdiklerini tahsilatını kitaplara dökmüş yaşarlık mertebesiyle gençlere insanlara yol göstermiş ellerinden tutmuştu kadınlara kadınlık haklarını sunmuş mücadele sini bu yünde harcamıştı... bir gün istanbulun en gözde merkezlerinden biri olan bağlar başında hanım arkadaşlarıyla yürüyorlardı....

o an onun karşılaştığı o manzarayı belkide görmek bile istemezdi...ona dersin derin baktı durun şu dilenciye bir para atalım dedi fatma hanım çıkardı bir kuruş atacakken şükran hanım hayır dedi... Ahmet bey Allah rızası için sadaka Allah rızası için su diyordu fatma hanım neden dedi kaçamaklı bir sesle şükran hanıma sonra Ahmet bey şükran hanımı farketti peçeli çarşafının altından Şükran hanım yüzünü gizlerken Ahmet bey şükran diye bağırmaya başladı...
Ahmet bey:
- şükran sen öyle yüce bir insansın ki sana ne kadar iyilik etsem azdır.. biliyorum sana ettiğim yeminlerden dolayı yüzüme bakmak istemiyorsun ama Allah aşkı için dönde bir bak halime bana acı hem bacağımı hem insanlığımı hemde servetimi kaybetmiş bir canavarım ben dedi. ( şükran hanım sağa sola bakınmaya başladı sükutunu hiç bozmadı.. fatma hanım ise Şükran bu adam ne diyor dedi yanık bir sesle) ahmet bey devam etti acı dolu sözlerine sen öyle bir insansın peygamber eşi olmalıymışsın Allah bana böyle bir eş nasip etmiş ama bunun bir değerini bilmemişim.. şimdi senden bir isteğim var şükran dedi son nefesi gibi çıktı bu son sözler bunları söylerken yutkunamıyor öksürüyor du...
Şükran hanım;
-Şükran hanım buyur dedi Ahmet bey.
ahmet bey;
- senden bir isteğim var biliyorum belkide dünyada enson islama girmeye layık insan benim ama bu soğuk taşın üstünde aç ken ölümü kalbimde hissederken Allah seni karşıma çıkardı şimdi isteğim ben islama girmek istiyorum bana yalvarırım yardım et der (şükran hanım buna şaşırmış bir okadarda sevinmişti ona yumuşak bir ses tonuyla )
şükran hanım;
- ah ahmet bey ah islamı seçmek tercini yapmak için ne gerek vardıki bunlara bukadar şeyi geçiripte sonra pişman olupta ölümü hissettiğinde müslüman olmaya gerçekten ölüm anını hisseden adama islamın ihtiyacı varmıydıki ?? yoksa islama hizmet ehli sünnet vel cemat mi olmalıydı yinede Rahman uzun ömür versin. İslamı zikriyenizi kabul buyursun size diyeceklerimi tekrarlayınız dedi Ahmet beyde tekrarladı vede islama girmenin en büyük şerefinden birini tatmış olduğunu anlası sisli gözlerle sonra şükran hanım o semtin huzur evini arayarak onu huzur evine yerleştirtti aylık gelirlerinide düzenli olarak üzerine insanlık vazifesi olarak gördü Ahmet beyi bir güzel yıkadıktan sonra yerine yerleştirdiler görevliler. Sonrada ayda bir sefer Şükran hanım ziyaretine gider yoklardı ona ilmihaller, tevsir,hadis vede kuranı kerimler ****ürürdü hepsini okur okudukça yaptıklarından vişdan azabı çeker dünya servetini kaybetmenin hüznünü yaşarken ahiret servetinin hüznünüde bunca yaptıklarından sonra yaşamak ister namazlarını düzenli kılmaya başlardı... aradan 1 yıl geçmişti muharrem ayının üçünçü gecesi hakkın rahmetine kavuşmuştu ahmet bey.. bu olup bitenleri kitaplarında yer veren Şükran haınım Ayağını gömen adam adında bir kitap çıkarır o kitapta önceki eski kokana hallerini israfcı hallerini anlatır... eski kocasınada sıksık yer verir olayın baş kahramanı yapardı onu vefatından sonra kendi isteği üzerine ayağının gömüldüğü yere gömülmesini ister bunca yaşanalardan sonra kitaplar geniş kitlelere ulaşır ilgi görmeye başlar yıllarca şeriyat kadını diye anılmaya başlanır... Ülke şeriyatla yönetildiği içinde çarşaflı bir aydını bakanlar kuru ile mükafatlandırırlar bu görev şükran haımında sonu olur.. şeriyatı istemeyen bazı bölükler şükran Hanıma suikast düzenlerler oda hakkın rahmetine 55 yaşında kavuşur. onu haymetle yad ediyoruz allahın Rahmeti üzerinde olsun diyor bu kıssayıda burada noktalıyorum umarım hoş olmuştur..

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ayağını gömen adam

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.HELAL OLSUN ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ALLAH(CC).ÖZELLİKLEDE AYAĞININ GÖMÜLMESİ..İLK BAŞTA AA OLUR MU BÖYLE ŞEY?DİYE DÜŞÜNCEYE KAPTIRABİLEN BİR HİKAYE,AMA DÜŞÜNÜNCE ,
HELE DE:
O GERÇEK VE HAYAL ÜRÜNLERİNİ,BİR ARAYA TOPLANDIMI,İNSANLARA NİCE ŞEYLER ANLATAN BİR İBRETLİK HİKAYE OLMUŞ.
ÇOK GÜZEL BİR SÖZ VARDIR:
"NE EDERSEN KENDİNE EDERSİN KENDİ KENDİ KENDİNE".
BENCEDE ÖYLE..ŞU HAYATTA NE YAPARSAN BU DÜNYADA,OLMADI EBEDİ HAYATTA KESİNLİKLE ALINACAK.
KİMSENİN HAKKI KİMSEDE KALMAYACAK.
KUL HAKKINA DİKKAT EDELİM,
YARIN YADA BAŞKA ZAMAN,O BACAK YADA KOL,YADA GÖZ,YADA EL BİZİM OLABİLİR..
SELAM VE DUA İLE...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

guler yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.HELAL OLSUN ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ALLAH(CC).ÖZELLİKLEDE AYAĞININ GÖMÜLMESİ..İLK BAŞTA AA OLUR MU BÖYLE ŞEY?DİYE DÜŞÜNCEYE KAPTIRABİLEN BİR HİKAYE,AMA DÜŞÜNÜNCE ,
HELE DE:
O GERÇEK VE HAYAL ÜRÜNLERİNİ,BİR ARAYA TOPLANDIMI,İNSANLARA NİCE ŞEYLER ANLATAN BİR İBRETLİK HİKAYE OLMUŞ.
BENCEDE ÖYLE..ŞU HAYATTA NE YAPARSAN BU DÜNYADA,OLMADI EBEDİ HAYATTA KESİNLİKLE ALINACAK.
SELAM VE DUA İLE...

aleykümselam sağol kardeş teşekkür ederim beğendiğine sevindim evet aslında düşünülse mesajı çok ama anlayana tabi

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Muhammet kardeşim devamını ne zaman yazacaksın kim tarafından dövülmüş birşeylere inanmak için başımıza bir felaket gelmesini beklemeyelim alınacak ders çok nefsimizin kendimize yaptığı kötülüğü şeytan bile yapamaz Besmele çektiğimiz zaman şeYtan kaçar ama nefs denen yaratık bizimle kalır Rbbim nefsimizin eline bizi bırakmasın SA.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Muhammet kardeşim devamını ne zaman yazacaksın kim tarafından dövülmüş birşeylere inanmak için başımıza bir felaket gelmesini beklemeyelim alınacak ders çok nefsimizin kendimize yaptığı kötülüğü şeytan bile yapamaz Besmele çektiğimiz zaman şeYtan kaçar ama nefs denen yaratık bizimle kalır Rbbim nefsimizin eline bizi bırakmasın SA.

Yakında bildiricem işten güçten vakit bulursam bir ara sonunuda yazıcam inşallah abla

SheeKMuraT

Kayıtlı Kullanıcı

HELE DE:
SELAM VE DUA İLE...

SheeKMuraT

Kayıtlı Kullanıcı

Neden Düşüncemiz Olması Sadece Uygun KElimeler Bazen Çok Uzaktadır Veya Aramak Gereki Bu anlatımın KArşısında NE Dİyeceğimi NE Yazacagımı Bİlemedim Kusuruma Bakma AMa Hikayen İbret Verici Ve Anlamı manası Degeri Yüksek Benim İçin Teşekkür Ederim Uyarın İçin ve Paylaşımın İçin Selam V Dua İle

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

SheeKMuraT yazdı:
Neden Düşüncemiz Olması Sadece Uygun KElimeler Bazen Çok Uzaktadır Veya Aramak Gereki Bu anlatımın KArşısında NE Dİyeceğimi NE Yazacagımı Bİlemedim Kusuruma Bakma AMa Hikayen İbret Verici Ve Anlamı manası Degeri Yüksek Benim İçin Teşekkür Ederim Uyarın İçin ve Paylaşımın İçin Selam V Dua İle

şimdi oldu sevgili kardeşim ben teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için Allaha emanet olunuz selametle

candy_seker

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Muhammet kardeş etkileyici bir hikaye emeğinize sağlık paylaşımınız için teşekkürler
Allaha emanet olun

lana

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm muhammed abim emeğinize sağlık çok güzel bir paylşaımdı selametle kalın...B)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.KISSANIN DEVAMINI ÇOK GÜZEL BAĞLAMIŞSIN.HANİ BİZ İNSANOĞLU OLARAK BAZEN UMİTSİZLİĞE DÜŞÜBİLİYORUZ,BU KISSA DA SON ANLARDA BİLE OLSA HER ZAMAN UMİTLERİN VAROLDUĞU,HER ZAMAN TEVBE KAPILARININ AÇIK OLDUĞU ÇOK GÜZEL BİR DİLLE İFADE EDİLMİŞ.
NERDE ,NEYİN ,NE ZAMAN VE NE ŞEKİLDE KARŞIMIZA ÇIKACAĞI ASLA BELLİ DEĞİLDİR,BBELLİ OLAN TEK ŞEY ,HERKESİN EKTİĞİNİ BİÇECEK OLMASIDIR,NE BİR GR EKSİK NEDE BİR GR FAZLA..EVET İNSANOĞLU OLARAK HATA YAPABİLİYORUZ ,NE GÜZEL Kİ HATALARINA PİŞMAN OLUP,TÖVBE KAPISINI ÇALANA NE MUTLU Kİ SEVGİ İLE DOLU ,ALLAH(CC) AŞKI VE KORKUSU İLE DOLU OLAN GÖNÜLLERE Kİ;ALLAH(CC) RIZASI İÇİN HER ŞEYİ BİR AFFEDİP HAKKINI HELAL EDENLERE...DİKKATLİ OKUNURSA KISSANIN BÜTÜNÜNDE,MERHAMET ,ACI,PİŞMANLIK,YAKARIŞ,YALVARIŞ VE YAŞADIĞIMIZ BÜTÜN ŞEYLERE DAİR BİRER PARÇA VAR,O PARÇALARIN İÇİNDE BİZLERE ANLATILMIŞ ÇOK ÖĞÜTLEYİCİ İNCE AYRINTILAR..KALEMİNE SAĞLIK KARDEŞİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞIN İÇİN..SELAM VE DUA İLE..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

guler yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.KISSANIN DEVAMINI ÇOK GÜZEL BAĞLAMIŞSIN.HANİ BİZ İNSANOĞLU OLARAK BAZEN UMİTSİZLİĞE DÜŞÜBİLİYORUZ,BU KISSA DA SON ANLARDA BİLE OLSA HER ZAMAN UMİTLERİN VAROLDUĞU,HER ZAMAN TEVBE KAPILARININ AÇIK OLDUĞU ÇOK GÜZEL BİR DİLLE İFADE EDİLMİŞ.
NERDE ,NEYİN ,NE ZAMAN VE NE ŞEKİLDE KARŞIMIZA ÇIKACAĞI ASLA BELLİ DEĞİLDİR,BBELLİ OLAN TEK ŞEY ,HERKESİN EKTİĞİNİ BİÇECEK OLMASIDIR,NE BİR GR EKSİK NEDE BİR GR FAZLA..EVET İNSANOĞLU OLARAK HATA YAPABİLİYORUZ ,NE GÜZEL Kİ HATALARINA PİŞMAN OLUP,TÖVBE KAPISINI ÇALANA NE MUTLU Kİ SEVGİ İLE DOLU ,ALLAH(CC) AŞKI VE KORKUSU İLE DOLU OLAN GÖNÜLLERE Kİ;ALLAH(CC) RIZASI İÇİN HER ŞEYİ BİR AFFEDİP HAKKINI HELAL EDENLERE...DİKKATLİ OKUNURSA KISSANIN BÜTÜNÜNDE,MERHAMET ,ACI,PİŞMANLIK,YAKARIŞ,YALVARIŞ VE YAŞADIĞIMIZ BÜTÜN ŞEYLERE DAİR BİRER PARÇA VAR,O PARÇALARIN İÇİNDE BİZLERE ANLATILMIŞ ÇOK ÖĞÜTLEYİCİ İNCE AYRINTILAR..KALEMİNE SAĞLIK KARDEŞİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞIN İÇİN..SELAM VE DUA İLE..

B)Allah razı olsunB)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZEL ELLERİNİE SAĞLIK NE YAZIK Kİ BİZ İNSANLAR KAYBEDİNCE DEĞERİNİ ANLIYORUZ ALLAH BİZİ ONLARDAN ETMESİN MEKANLARI CENNET OLSUN

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
rabbim sizden razı olsun. çok etkilendim, ne diyeceğimi bilmiyorum.
sağlıcakla kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt