Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AYAĞI SÜRÇENLERE,DÜŞÜP DE KALKANLARA... (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
Sürçmelerden sonra yolumuza devam edebiliyor muyuz?

AHMED ŞAHİN

İnsanın bir sağı bir de solu vardır. Yaratılışta insan bu iki yanın ortasında dimdik durur. Bu duruş, insanın yaratılıştaki dengeli duruşudur. Bir yana meylederse dengesini bozmuş, normalini değiştirmiş demektir. Doğru bir yürüyüş beklenemez böyle dengesini bozmuş insandan... Onun için insanda esas olan duruş, hep ortadaki dimdik duruştur.
Ancak dengeli durmayı esas alan insanın bazen ayağı da kayabilir, dengesini bozabilir, hatta sürçüp düşebilir de... Böyle düşüşlerde mühim olan, “Ben düştüm, artık ayağa kalkamam.” demeyip hemen toparlanıp ayağa kalkmak, dengesini yine kurup yoluna devam etmektir... Bu takdirde düşmenin sonucunda fazla tehlike de yoktur. Kalkıp kıble istikametli yoluna devam etmek söz konusudur çünkü... Tehlike nerede? Tehlike şuradadır:
- Eyvah, ben dengemi kaybedip düştüm, ayağa kalkmam imkansız, hatta benden istikametli adam olmaz artık.. diye vesveseye kapılarak hedefine doğru yürüme azim ve aşkını kaybetmek!..
Maalesef, böylesine günah sürçmelerinden sonra kapıldığı vesvesenin etkisinde kalarak dengesini bozup yoluna devam etme azim ve aşkını kaybedenler de vardır.
Halbuki Efendimiz (sas), sürçerek günah çukuruna düşenlerin tekrar dengelerini bulup yollarına devam etmelerini temin için buyurmuş ki:
- İnsanlar mutlaka hata yaparlar. (Yani sürçüp düşebilirler.) Ancak hata yapanların hepsi de şerli insan değildir! Hata yapanların da hayırlısı vardır...
‘Kimdir hata yapanların hayırlısı ya Resulallah?’ diye sorulunca...
- Hatalarından sonra tövbe ederek aynı azim ve aşkla yollarına devam edenler!.. buyurmuştur.
Demek ki insan bazen bilmeden, bazen de nefsine uyarak hata yapabilir, bu her şeyin mahvolması manasına gelmez, ümidin kesilmesini gerektirmez.
Çünkü hatasından dolayı pişmanlık duyup da dinî hayat ve İslamî hizmetlerine yine devam edenler, Efendimiz (sas)’in ifadesiyle, hata yapanların hayırlısıdırlar. Yeter ki, hatadan sonra ciddi şekilde üzüntü duyup pişmanlık hissetsin. Düştüğü yerde, benden adam olmaz artık, demeden kalkıp İslamî hayatına ve hizmetine aynı azim ve aşkla devam etsin.
Bir adam, Hz. Ali efendimize gelir:
- Ben hatalarla mahvoldum, ne olacak halim? diye ümitsiz şekilde sızlanır.
İmam-ı Ali efendimiz de:
- Mahvolacak zamana daha gelmedik, tövbe kapısı henüz kapanmamıştır, tövbe et, yoluna devam et, der. Ümitsiz adam:
- Benim günahım öylesine büyük ki, tövbe ile affa uğrayacak gibi değildir, der.
İmam-ı Ali efendimiz de:
- Hiç düşündün mü, senin günahın mı büyük, yoksa Rabb’imizin affı mı? diye sorar.
Adam duraklar, düşünür, ‘Elbette Rabb’imin rahmeti...’ der.
Bunun üzerine Hazreti Ali efendimiz taşı gediğine koyar:
- Öyle ise der, rahmeti senin günahından büyük olan Rabb’imizin affından ümidini kesme de tövbe edip kıble istikametli yoluna devam et. Adam yine sorar:
- Ne zamana kadar bu tevbe?..
Kitaplık çaptaki cevap şöyledir:
- Tövbe ettiğin günahı terk edinceye kadar!..
Demek ki, bazen sürçüp düşmek insanlığımızın icabıdır. Ancak düştüğü yerde ümitsizliğe kapılıp kalmak insanlığın icabı değil, şeytana tabi olmanın gereğidir.
Bütün bunlardan sonra yazımızın başlığına dönerek şimdi sorabilir miyiz?
- Nasılsınız, sürçme ve düşmelerden sonra hemen kalkıp kıble istikametli yolunuza devam etme azim ve aşkınız tamam mı? Yoksa vesvese hâlâ devam mı ediyor?
Unutmayın, vesvesede hayır olsaydı şeytanı kurtarırdı.

AİLEM DERGİSİ
Sayı: 246
Bölüm: Hayatın İçinden

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: AYAĞI SÜRÇENLERE,DÜŞÜP DE KALKANLARA...

S.A. ABLAM,
ALLAH C.C. RAZI OLSUN , GÜZEL BİR FORUM OLMUŞ.
EEE NE DEMİŞLER "YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR" MIŞ, O HALDE DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKAMSINI BİLMEK DİLEĞİYLE.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ABLAM,
EEE NE DEMİŞLER "YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR" MIŞ, O HALDE DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKAMSINI BİLMEK DİLEĞİYLE.
K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
K.S.E.O.

A.S.KARDEŞİM.EVET BEŞER ŞAŞAR DEMİŞLER.YAZI ZATEN HERŞEYİ ANLATIYOR.İNSANIZ,AMA ŞUNU UNUTMAYALIMKİ,KENDİ HATALARIMIZA SAVCI,DOSTALRIMIZINKİNE AVUKAT OLMAZSAK,SÜRÇMELERDE AYAĞA KALKMAKTA DAHA ÇOK ZORLANIRIZ.ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.A.E.O.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum.
Rabbim razı olsun ablacım.
inşallah kalkıp yola devam edenlerden oluruz.
B)B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

Hiç düşündün mü, senin günahın mı büyük, yoksa Rabbr17;imizin affı mı? diye sorar.
Adam duraklar, düşünür, r16;Elbette Rabbr17;imin rahmeti...r17; der.
- Öyle ise der, rahmeti senin günahından büyük olan Rabbr17;imizin affından ümidini kesme de tövbe edip kıble istikametli yoluna devam et. Adam yine sorar:
Demek ki, bazen sürçüp düşmek insanlığımızın icabıdır. Ancak düştüğü yerde ümitsizliğe kapılıp kalmak insanlığın icabı değil, şeytana tabi olmanın gereğidir.
- Nasılsınız, sürçme ve düşmelerden sonra hemen kalkıp kıble istikametli yolunuza devam etme azim ve aşkınız tamam mı? Yoksa vesvese hâlâ devam mı ediyor?

ALLAH RAZI OLSUN!:(B)SITEDE COK ÜZÜCÜ SEYLER OLUYOR YORUM BILE YAPAMIYORUM ÜZÜNTÜDEN.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

gurbetten yazdı:
Hiç düşündün mü, senin günahın mı büyük, yoksa Rabbr17;imizin affı mı? diye sorar.
Adam duraklar, düşünür, r16;Elbette Rabbr17;imin rahmeti...r17; der.
- Öyle ise der, rahmeti senin günahından büyük olan Rabbr17;imizin affından ümidini kesme de tövbe edip kıble istikametli yoluna devam et. Adam yine sorar:

ALLAH RAZI OLSUN!:(B)SITEDE COK ÜZÜCÜ SEYLER OLUYOR YORUM BILE YAPAMIYORUM ÜZÜNTÜDEN.

A.S.ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM.OLSUN OKUMAN YETER.GEÇER İNŞAALLAH BUNLAR.KİM NAAPARSA KENDİNE YAPAR.A.E.O.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ablam allah razı olsun.gerçek müslüman düştüğü yerde vesvese yapıp kalmaz.inancına sarılarak kalkıp yoluna devam eder.gerçek mümin olmamız dileğiyle.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

s.aleyküm ablacım allah(c.c.)razı olsun çok güzel,moral verici bir paylaşımdı elinize,emeğinize sağlık olsun..insanız işte hata yapma potansiyeline sahibiz..ne kadar da söz versekte,bir daha yapmıycam asla desekte nefis öyle bi sürüklüyor ki insanı günaha..bi de bakıyoruz ki yine aldanmışız,yine günaha girmişiz..işte bundan sonra daha kuvvetli olmalı,ve pes etmemeliyiz..çünkü şeytan günahı işletiyor ve verdiği vesveselerle de tövbe etmemize engel oluyor..''zaten birsürü günah işledim nasıl effedileceğim ki'',''ben çok günahkarım benim yerim anca cehennem''gibi vesveselerle bizleri tövbe etmekten kaçırıyor adeta..muhakkak düşüneceğiz ki günahkarız,hatalarımız çok ama ye'se düşersek işte o zaman hepten kaybederiz..bu yüzden rabbimizin affına sığınmalıyız her daim..ve O'nun rahmetinden ümidimizi asla ve asla kesmemeliyiz..ümidimizi kaybedesersek eğer şeytanı sevindirmiş oluruz muhakkak..onu sevindirmemek için her daim tövbe etmeliyiz,af dilemeliyiz rabbimizden..zaten erdem; düştüğünde kalkmasını bilmektir..rabbim yar ve yardımcımız olsun..bizleri nefsin şerrinden korusun..ve bizi nefsimizle başbaşa bırakmasın..AMİN AMİN AMİN..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN,S.ALEYKÜM..

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU.DEĞERLİ ADALETİMAHZA,PAYLAŞIMIN İÇİN RAHMAN RAZI OLSUN İNŞALLAH.

SENDEN UTANMADIM HERAN,
ETTİM HATA,GİZLİ-AYAN,
VURMA YÜZÜME EL-AMAN
CÜRMÜM İLE GELDİM SANA..

NE KADAR TEVBE EDERSEK EDELİM,TAMAM TEVBEMİZ KABUL OLDU DEMEYELİM..
SÜREKLİ TEVBE EDELİM,Bİ UMUTLA AF DİLEYELİM..UMULURKİ AF KAPILARI SONUNA KADAR AÇIKTIR,İNŞALLAH RABBİM TEVBELERİMİZİ KABUL EDER,O GÜN HUZUR_U İLAHİYE BAŞIMIZ DİK ÇIKABİLİRİZ..

SELAM VE DUALARIMLA
..B)B)B)B)B)B)B)

fatma_tuba

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ABLAM ÖZLETTİNİZ KENDİNİZİ NERELERDESİNİZ :D.YİNE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU SEÇMİŞSİNİZ ALLAH RAZI OLSUN A.E.O.B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm ablam allah razı olsun.gerçek müslüman düştüğü yerde vesvese yapıp kalmaz.inancına sarılarak kalkıp yoluna devam eder.gerçek mümin olmamız dileğiyle.

A.S.KARDEŞİM.ALLAH SENDEN DE RAZI OLSUN VE CÜMLEMİZDEN.DÜŞSEK DE ŞAŞSAK DA YOLA DEVAM İNŞAALLAH SIRAT-I MÜSTAKİMDE SABİT KALANLARDAN OLALIM.A.E.O.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

RECEB-I KAMER yazdı:
s.aleyküm ablacım allah(c.c.)razı olsun çok güzel,moral verici bir paylaşımdı elinize,emeğinize sağlık olsun..insanız işte hata yapma potansiyeline sahibiz..ne kadar da söz versekte,bir daha yapmıycam asla desekte nefis öyle bi sürüklüyor ki insanı günaha..bi de bakıyoruz ki yine aldanmışız,yine günaha girmişiz..işte bundan sonra daha kuvvetli olmalı,ve pes etmemeliyiz..çünkü şeytan günahı işletiyor ve verdiği vesveselerle de tövbe etmemize engel oluyor..''zaten birsürü günah işledim nasıl effedileceğim ki'',''ben çok günahkarım benim yerim anca cehennem''gibi vesveselerle bizleri tövbe etmekten kaçırıyor adeta..muhakkak düşüneceğiz ki günahkarız,hatalarımız çok ama ye'se düşersek işte o zaman hepten kaybederiz..bu yüzden rabbimizin affına sığınmalıyız her daim..ve O'nun rahmetinden ümidimizi asla ve asla kesmemeliyiz..ümidimizi kaybedesersek eğer şeytanı sevindirmiş oluruz muhakkak..onu sevindirmemek için her daim tövbe etmeliyiz,af dilemeliyiz rabbimizden..zaten erdem; düştüğünde kalkmasını bilmektir..rabbim yar ve yardımcımız olsun..bizleri nefsin şerrinden korusun..ve bizi nefsimizle başbaşa bırakmasın..AMİN AMİN AMİN..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABLACIM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN,S.ALEYKÜM..

A.S.KARDEŞİM.ALLAH SENDEN DE CÜMLEMİZDEN DE RAZI OLSUN.DÜŞE KALKA YOLA DEVAM İNŞAALLAH.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm Rahman razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...

V.A.S.Kardeşim.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.SENİN DE EMEĞİNE SAĞLIK.RABBİM HİÇ DÜŞMEYENLERDEN,DÜŞSE DE KALKMAYI BİLENLERDEN EYLESİN CÜMLEMİZİ.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

firdes yazdı:
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU.DEĞERLİ ADALETİMAHZA,PAYLAŞIMIN İÇİN RAHMAN RAZI OLSUN İNŞALLAH.

SENDEN UTANMADIM HERAN,
ETTİM HATA,GİZLİ-AYAN,
VURMA YÜZÜME EL-AMAN
CÜRMÜM İLE GELDİM SANA..

NE KADAR TEVBE EDERSEK EDELİM,TAMAM TEVBEMİZ KABUL OLDU DEMEYELİM..
SÜREKLİ TEVBE EDELİM,Bİ UMUTLA AF DİLEYELİM..UMULURKİ AF KAPILARI SONUNA KADAR AÇIKTIR,İNŞALLAH RABBİM TEVBELERİMİZİ KABUL EDER,O GÜN HUZUR_U İLAHİYE BAŞIMIZ DİK ÇIKABİLİRİZ..

SELAM VE DUALARIMLA
..B)B)B)B)B)B)B)

A.S.KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.NE KADAR GÜZEL ANLATMIŞSIN.AMİN İNŞAALLAH.ÜMİTLE KORKU ARASINDA DURALIM HEP.A.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

fatma_tuba yazdı:
S.A. ABLAM ÖZLETTİNİZ KENDİNİZİ NERELERDESİNİZ :D.YİNE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU SEÇMİŞSİNİZ ALLAH RAZI OLSUN A.E.O.B)B)

V.A.S.KARDEŞİM.İZİNDEYDİM.DÖNDÜM.ALLAH RAZI OLSUN.ÖZLEYEN YÜREĞİN DERT GÖRMESİN.KONU ÖNCE KENDİME SONRA TÜM DÜŞEN ŞAŞAN VE KALKANLARA.KALKAMAYANLARA DA RABBİM KALKMAYI NASİP ETSİN İNŞAALLAH.A.E.O.B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt