-Esmani-
Kayıtlı Kullanıcı
Bir köylü, birtakım ihtiyaçlarını gidermek üzere, heybesini sırtına alıp şehre doğru yola çıktı.Saatlerce süren bir yolculuktan sonra, nihayet şehre ulaştı.Köylü, dükkanları gezerken bir ayakkabı dükkanının vitrini önünde durdu.Vitrindeki birbirinden güzel ayakkabıları seyretmeye başladı.Köylü ayakkabıları seyrederken, köylünün ayağındaki çarıkla, vitrindeki ayakkabı arasında bir konuşma başladı:
Çarık:
-Sen orada ışıklı camların içersinde en güzel yerlerde oturuyorsun, ben ise ayaklar altında sürünüyorum, revamı bu, adalet mi? Sonuçta ikimizde aynı işi görüyoruz?
Ayakkabı:
-Senin başına hiç çekiçler indimi?
Çarık:
-Hayır inmedi.
Ayakkabı:
-Bıçaklarla kesildin mi?
Çarık:
-Hayır kesilmedim.
Ayakkabı:
-Törpülerle,törpülendin mi?
Çarık:
Hayır törpülenmedim.
Ayakkabı:
-Ateşler içinde yandın mı?
Hayır yanmadım.
Ayakkabı:
-işte ben bunların hepsini yaşadım,ateşlerde yakıldım.Şekle girdim.Kesildim,biçildim,törpülendim,yüzlerce aşamadan geçtim.Şekilden şekile girdim.Şimdi ışıklar altında en güzel yerlerde sergileniyorum.Sen bunların hiçbirini yaşamadın o yüzden ayaklar altında sürünüyorsun.Farkımız burada dedi.
''BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR'' DEMİŞ ŞAİR
IŞIKLAR ALTINDA SERGİLENMEK İSTEYEN NEFSİNİ ATEŞTE YAKSIN,KESİLSİN,BİÇİLSİN,TÖRPÜLENSİN.
VELİ'NİN DEDİĞİ GİBİ HAMDIM PİŞTİM YANDIM...PİŞMEDEN YANMADAN RABBİMİN HUZURUNA ÇIKAN ÇARIK MİSALİ ÜZÜNTÜ İÇİNDE OLACAKTIR...
BU ÇİLELERE KATLANAMAYACAKSA AYAKLAR ALTINDA SÜRÜNECEĞİ GÜN EYVAH DEMESİN.
SELAM VE MUHABBETLE
Çarık:
-Sen orada ışıklı camların içersinde en güzel yerlerde oturuyorsun, ben ise ayaklar altında sürünüyorum, revamı bu, adalet mi? Sonuçta ikimizde aynı işi görüyoruz?
Ayakkabı:
-Senin başına hiç çekiçler indimi?
Çarık:
-Hayır inmedi.
Ayakkabı:
-Bıçaklarla kesildin mi?
Çarık:
-Hayır kesilmedim.
Ayakkabı:
-Törpülerle,törpülendin mi?
Çarık:
Hayır törpülenmedim.
Ayakkabı:
-Ateşler içinde yandın mı?
Hayır yanmadım.
Ayakkabı:
-işte ben bunların hepsini yaşadım,ateşlerde yakıldım.Şekle girdim.Kesildim,biçildim,törpülendim,yüzlerce aşamadan geçtim.Şekilden şekile girdim.Şimdi ışıklar altında en güzel yerlerde sergileniyorum.Sen bunların hiçbirini yaşamadın o yüzden ayaklar altında sürünüyorsun.Farkımız burada dedi.
''BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR'' DEMİŞ ŞAİR
IŞIKLAR ALTINDA SERGİLENMEK İSTEYEN NEFSİNİ ATEŞTE YAKSIN,KESİLSİN,BİÇİLSİN,TÖRPÜLENSİN.
VELİ'NİN DEDİĞİ GİBİ HAMDIM PİŞTİM YANDIM...PİŞMEDEN YANMADAN RABBİMİN HUZURUNA ÇIKAN ÇARIK MİSALİ ÜZÜNTÜ İÇİNDE OLACAKTIR...
BU ÇİLELERE KATLANAMAYACAKSA AYAKLAR ALTINDA SÜRÜNECEĞİ GÜN EYVAH DEMESİN.
SELAM VE MUHABBETLE