Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ateistler neden bu kadar arttı? (1 Kullanıcı)

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum arkadaşlar,

Ülkemizde ateistlerin sayısı neden bu kadar arttı sizce? Yada hep böyleydi benmi yeni farkettim... Gerçek hayatta göremiyorum pek tabii ama youtube'da olsun facebookta ve diğer sosyal ağlarda sayılarının hiçte az olmadığını hepiniz görüyorsunuzdur.

Şu an ben tam 20 yaşına girdim ve bu yaşa girmekle beraber bir olgunluk çöktü anlayamadığım, sanki birden 10 yıl geçti gibi, 19dan 20ye çok şey değişti gibi... Ben hep müslümandım ve dinimi yaşamak istedim ama 20 yaşında yeni yeni yaşayabilmeye başladım ve bu konuların üstüne daha önceki düşmediğim kadar düşmeye, araştırmaya, sorgulamaya filan başladım. Durmadan ateistler ile müslümanlar arasında geçen tartışma videolarını izlemeye başladım tartışma yazılarını okumaya başladım, sonuçta karşı tarafıda dinlemek lazım. (saygısız olduklarında dayanamıyorum tabii peygamberimize iftira atanlar, ayetlere küfür edenler v.s. var onları gerçek hayatta görsem eminim sakin kalamam elimden bir kaza çıkar)

Ama bu durumlar bende beraberinde ufak tefek şüphelerde getirmeye başladı :( Eğer sırf şüpheye düştüm diye günaha girdiysem vay halime. Ama ülkem için gerçekten çok üzüldüm bir zamanlar biz islam'ın merkeziyken şimdi değerlerini yitirmiş, yozlaşmış berbat bir neslimiz var. Sırf ateizm adına forumlar açılmış vs vs vs.

Mesela bakıyorsunuz ateistlerin çoğu ilimden bilimden anlayan modern insanlar gibi geçiniyorlar, sadece bilimin arkasına sığınıyorlar, mesela TVde evrim teorisi din vs tartışmaları oluyor, ateist taraf bilim adamı oluyor bilimden anlıyor cevapları yetiştiriyor inançlı taraf ise normal sadece hayatını din'e adamış bir hoca oluyor, o TV kanalının başındakiler bilerekmi yapıyorlar bunu acaba, ben dinimi savunan tarafda bilimden anlayan insanlar olmasını istiyorum biliyorumki nice insanlar var bilimden anlayıpta dinimizi en iyi şekilde savunabilecek olanlar.. vs.. Zaten İslam dininin ilime ve bilime en çok önem veren din olduğununda farkındayım.

İnsanız sonuçta aklımıza gelen her soru için mantıklı cevaplar istiyoruz. Mesela bakıyorum youtubeda millet ateistlerle müslümanların tartıştığı videoların altına yorumlar yapmışlar ve o yorumları okurken nerdeyse ateistlerin sayısının ağır bastığını görüyorum ne olduda güya(!) müslüman olan ülkemde bu kadar arttı bunların sayısı bu durum beni hem çok rahatsız etmeye hem üzmeye hemde çok azda olsa şüpheye düşürmeye başladı.

Allah, iyi niyetli olupta doğru yolu arayanları ıslah etsin ama kötü niyetli olanları kahhar ismiyle kahretsin.

Arkadaşlar, yardımlarınıza ihtiyacım var. şüphelerimden tamamen kurtulmak için ve imanımı güçlendirmek için ne yapmam lazım. Nereleri okumam lazım. Yardım edin lütfen :(

(şunuda belirteyim risale-i nur çok okudum eskiden dershanelerde vs, kur'an ın mealinide yeni yeni okumaya başladım bitirmeye çalışacağım)

EKLEME (5 ŞUBAT 2013):

evet arkadaşlar bir şekilde vakit ayırarak günde 5-10 sayfa hiç olmadı 2 sayfa okumaya çalıştım. 120.sayfaya filan geldim
şu an'a kadar aklıma takılan olaylar:

karılarımızı dövebiliriz (bizzat dövün diye geçiyor nisa suresi 34. ayette, ama son çare olarak öğütlüyor galiba. arapçasındanda çevirdim kendim sözlükle)
cariyelere sahip olabiliriz (kadınların köle olmasını yasaklayan ayet göremedim ama cariyelere sahip olmak normal bir durum anladığım kadarıyla)
birden fazla eş'e sahip olabiliriz (ama günümüzde türkiyede bir müslüman kadın bile bunu kabul edebilir mi şu anda?)
zina yapana 100 sopa vurmalıyız (ceza olarak neden sopa? bu durum kafamı karıştırdı)

genel olarak kur'an iyiliği öğütlüyor olsada bu ayetleri görünce daha fazla araştırmaya verdim kendimi.
beraberinde kendi aklıma takılan çok fazla soru ve sorgu var ama bunları henüz burada yazmayacağım birgün tüm sorularımı toplu halde sormayı düşünüyorum.
sanki ben sorguladıkca daha kötüye gidiyorum. ben hala müslüman'ım elhamdülillah, ne kadar hala beynim, kalbim ve vicdanım islam doğru yol desede sorgulamayı araştırmayı bırakmak bana saçma geliyor.
çünkü gözünü kulağını kapatan bir insan gerçekleri görebilir mi? o kafa'da olan bir insan yahudi bir ailede / ülkede doğsa körü körüne hayatı boyunca
sadece duyduğu kalıpları kullanarak yahudiliği savunacaktı veya hristiyan olsa hristiyanlığı, ateist olsa ateizm'i savunacaktı.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

sayın Kardeşim ne okumam lazım diye soruyorsunuz,Öncelikle Yüce kitabımızın mealini okuyun,Siz imanlı bir müslümansınız ne işiniz var ateist sitelerde onlarıda dinlemek lazım demişsiniz şeytanın mektubu okunurmu kafirle sohbet olurmu ? şüphelerim var diyorsunuz nedir bu şüpheler ? bakın o kafirler sizede zarar vermiş ve sizi zanna düşürmüş.Dikkatli olun zan çok tehlikelidir sakın o bahsettiğiniz kişilerin sitelerine girmeyin.

Saygılarımla.

SuNGuR_Tegin

Kayıtlı Kullanıcı
wside Kardeşim ben sizin tezinize katılmıyorum. ateistler çok falan değiller. böyle bir karamsarlıga düşmemeliyiz. ama bu fitneninde tehlikesini göz ardı etmemeliyiz. bu lümpen takımı sanal alemde oldukça vardır. sonuçta bunlarında bir örgütlenmesi mevcut ateist forumlarda fikir alış verişinde daha doğrusu küfür alışverişinde bulundukları malumdur.

Ayırca bu lümpen takımı ilimden bilimden ne kadar anlıyor. 2 tane süslü kelime yazınca kendilerini einstein sanan karakter yoksunu bireylerdir bunlar. bunların bilim anlayışıda ilim anlayışıda küfür den başka birşey değildir. he bak o konuda gerçekten ilimlidirler. küfür ve ahlaksızlık konusunda iyi bir ilme sahipdirlerki. örnekleri fitne yuvası forumlarında mevcuttur.

Yaşam felsefesini küfüre ve ahlaksızlığa adamış, maymun olma sevdası peşinde koşan, bu rezil güruh'a bakıpta şüpheye düşmeniz üzücü bir durumdur. yazdıklarınızdan samimi bir müslüman kardeşimiz oldugunuz kanısına varıyorum.

Kardeşim araştırmak öğrenme çabasında bulunmak kötü birşey değildir. ama fitnecileri bilim veya ilim insanı sanmak büyük bir yanılgıdır. bunların bilim ve ilim anlayışı insanı maymun yapacak kadar sığ'dır.

Yüce ALLAH (C.C) Yar ve yardımcımız olsun.
Yaradan kafirin fitne ve oyunlarından tüm İslam memleketlerini korusun.

umitbsr58

Kayıtlı Kullanıcı
onların sayısı felan fazla değil.
boş işler peşinde koşan ahmaklar
canı sıkıldıkta site açan bir iki çapulcu..

ayrıca bilimsel bir iki ayet paylasma gereği duydum :)

"Güneş de, kendisi için (tesbit edilmiş) olan bir müstakarra (karar yerine) doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan, bilenin takdiridir." (Yasin Suresi, 38)

"Allah yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı." (Talak Suresi, 12)

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Cevaplar için teşekkürler Allah razı olsun sizlerden. Ya artık en normal Türk forumlarında (genel forumlar ve farklı kategorilerden bahsediyorum, din veya siyaset forumları değil) bile takıldığım zaman dinimden bahsedemez olmuşum heryerde bir ateist veya inanmayan işte neyse hemen lafa atlıyor ve olay dini tartışmaya dönüşüyor konular kapatılıyor kitleniyor tartışmaya devam edenler banlanıyor vs. Ben herhangi bir konuda dinime göre doğru olanı söylediğim zaman hemen biz senin inancına göremi yaşamak zorundayız gibi yorumlar gelmeye başlıyor, Bu tür olaylar çok fazla başıma gelmeye başladı. Bizimde üstümüzde bir baskı var dinimizden bahsedemez olmuşum şu islam ülkesnde. dünya çapında elbette sayımız az değil, biz şu an 2milyar'a yakın gücüz çok şükür, amerikada bile az buz değil artık müslümanların sayısı. sevdiğim sanatçılardan olsun sporculardan olsun islam'a dönen çok insan oluyor ve devam edecek inşallah. Ama işte bu inançsızları kendi ülkemde görmek bana rahatsızlık veriyor.

Birde şüphelenmek derken yanlış anlaşılmasın elbette bir Allah'ın varlığından hiç bir şüphem yok herşeyi tek bir yaradan var, zaten diğer türlü mantığım almıyor kendimi inançsız hayal etmeye kalktığım anda bile kafayı yiyecek gibi oluyorum, bu kadar şeyin sahipsiz olması imkansız, hatta birçok ateistin bile nasıl mantığının aldığına hayret ediyorum daha doğrusu inanasım gelmiyor onların inanmadığına, sorumluluklardan ve kurallardan kaçmak için kendini kandıran dengesiz birçoğu. Benim sadece daha önceki kadar üstüne düşmediğim kadar düşmem araştırmam biraz takıntı gibi olması çok fazla düşünmem vs beni korkuttu.

Birde ilk etapta kimseyi müslüman değilsin diye suçlamak bizlere yakışmaz, ilk ben onu dinlemeliyim ki ne düşündüklerini göreyim ki o da beni dinlesin diye karşı tarafı dinlemek lazım dedim, zaten böyle olmasaydı islam nasıl yayılırdı? sadece o ateistlerin karşısında artık daha fazla konuşacak yazacak şeyler bulabilmek ve birilerinin imana gelmesinede vesile olmak isterim inşallah. Tabii önce kendi imanımı ve bilgilerimi güçlendirmem lazım. Yoksa namaz kılarken o gelen huzur, mutluluk başka hiçbirşeyde yok, insanın ölümden bile korkusu kalmıyor İslam'ı yaşadığı zaman. Hatta bana ölüm bir hediye gibi geliyor bu zor hayat şartlarında.

Dünya dediğin nedirki zaten gözümü kapatıp açtım 20 yıl geçiverdi nasıl geçtiğini anlayamadım, şurda 60 sene yaşayacağım desen hayatımın 3de birini tamamlamışım türkiyenin yaş ortalamasına göre. (Ne zaman öleceğimizi biz bilemeyiz o ayrı).
Yaş ilerledikçe geçici bir rüyada olduğumuzun farkına daha çok varıyorum, hissediyorum. dünyayı hiç bitmeyecekmiş gibi yaşayan insanların eğlenceleri olsun mutluluk diye gösterdikleri yaşam tarzları olsun hepsi bomboş geliyor bana, ama onlarda görecekler gerçeği birgün ne yazıkki iş işten geçmiş olacak onlar için. Bu kadar kısa ve yalan bir dünya için değermiydi öyle isyan etmeye nasıl kör olmuşlar, o insanları aklım almıyor. Bu dünyada tam anlamıyla mutluluk diye birşeyin olmadığını hiçbirşeyin 4/4lük gidemeyeceğini, herşeyin yalan olduğunu tam anlamıyla gördüm ve anladım daha bu yaşımda çok şükür. Bu beni biraz yaşlı hissettirsede ömür boyu günahlardan kaçarak yaşamak nasip olacak inşallah bu sayede.

Merto90

Kayıtlı Kullanıcı
wside düşüncelerini çok beğendim benimde düşüncelerim aynı senin gibi diyebilirim. Kendimi bilgiye aç hissediyorum. Bir müslüman olarak dinimizi çok iyi bilmemiz gerekir. Bunun için de büyük alimlerin kitaplarını okumalıyız. Kurandan sonra Tefsirler okumalıyız. Bu sayede o ateistlerin sorularını rahatça cevaplayabiliriz . Bir çok müslüman tefekkürün ne olduğunu bilmiyorlar. 80 yaşına gelipte Neden müslüman olduklarını bilmeyen insanlar var. Anne baba müslüman diye müslüman olunmaz. Her şeyin bir sebebi vardır. Allah öyle yaratmış deyip kestirip atmak olmaz. Biz müslümanlar olarak bütün herkese örnek olmalıyız. Bizim dinimizi inkar edenlerden daha cahil olmamalıyız ozaman biz müslümanız dememizin bir manası kalmaz. Eğer senle el ele verirsek. Şöyle bir hedefim var bütün bu ateistlerin sorularına cevap verecek dökümanlara sahip olmalıyız. Eğer muhabbet etme gibi bir olanağımız varsa konuşalım lütfen.

wside

Kayıtlı Kullanıcı
wside düşüncelerini çok beğendim benimde düşüncelerim aynı senin gibi diyebilirim. Kendimi bilgiye aç hissediyorum. Bir müslüman olarak dinimizi çok iyi bilmemiz gerekir. Bunun için de büyük alimlerin kitaplarını okumalıyız. Kurandan sonra Tefsirler okumalıyız. Bu sayede o ateistlerin sorularını rahatça cevaplayabiliriz . Bir çok müslüman tefekkürün ne olduğunu bilmiyorlar. 80 yaşına gelipte Neden müslüman olduklarını bilmeyen insanlar var. Anne baba müslüman diye müslüman olunmaz. Her şeyin bir sebebi vardır. Allah öyle yaratmış deyip kestirip atmak olmaz. Biz müslümanlar olarak bütün herkese örnek olmalıyız. Bizim dinimizi inkar edenlerden daha cahil olmamalıyız ozaman biz müslümanız dememizin bir manası kalmaz. Eğer senle el ele verirsek. Şöyle bir hedefim var bütün bu ateistlerin sorularına cevap verecek dökümanlara sahip olmalıyız. Eğer muhabbet etme gibi bir olanağımız varsa konuşalım lütfen.

Çok güzel yorumladın kardeşim cevabın için teşekkür ederim. Elbette muhabbet edebiliriz sana özel mesaj atacaktım ama özel mesaj butonunu bulamadım, bu forumda özel mesaj olayı yokmu? (Yada yeni üye olduğum için bana kısıtlı o özellik şimdilik)

wside

Kayıtlı Kullanıcı
evet arkadaşlar bir şekilde vakit ayırarak günde 5-10 sayfa hiç olmadı 2 sayfa okumaya çalıştım. 120.sayfaya filan geldim
şu an'a kadar aklıma takılan olaylar:

karılarımızı dövebiliriz (bizzat dövün diye geçiyor nisa suresi 34. ayette, ama son çare olarak öğütlüyor galiba. arapçasındanda çevirdim kendim sözlükle)
cariyelere sahip olabiliriz (kadınların köle olmasını yasaklayan ayet göremedim ama cariyelere sahip olmak normal bir durum anladığım kadarıyla)
birden fazla eş'e sahip olabiliriz (ama günümüzde türkiyede bir müslüman kadın bile bunu kabul edebilir mi şu anda?)
zina yapana 100 sopa vurmalıyız (ceza olarak neden sopa? bu durum kafamı karıştırdı)

genel olarak kur'an iyiliği öğütlüyor olsada bu ayetleri görünce daha fazla araştırmaya verdim kendimi.
beraberinde kendi aklıma takılan çok fazla soru ve sorgu var ama bunları henüz burada yazmayacağım birgün tüm sorularımı toplu halde sormayı düşünüyorum.
sanki ben sorguladıkca daha kötüye gidiyorum. ben hala müslüman'ım elhamdülillah, ne kadar hala beynim, kalbim ve vicdanım islam doğru yol desede sorgulamayı araştırmayı bırakmak bana saçma geliyor. çünkü gözünü kulağını kapatan bir insan gerçekleri görebilir mi? o kafa'da olan bir insan yahudi bir ailede / ülkede doğsa körü körüne hayatı boyunca sadece duyduğu kalıpları kullanarak yahudiliği savunacaktı veya hristiyan olsa hristiyanlığı, ateist olsa ateizm'i savunacaktı.

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Haaa şu olayda çok kafama takıldı:

İçkiyi yasaklayan ayettede "hamr" olarak geçiyor, yani alkollü içecek, cennetteki şarap akan ırmaklar derkende "hamr" kelimesi geçiyor. bu da cennette alkol var veya bildiğimiz şarap anlamına gelmiyor mu?

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kardes, bakisini degiştir, şüphe bakisi ile kur-an 'a yaklasirsan onu alirsin, onlar soru degil ,şüphe
Nasil mi arinirsin?? önce Allah'tan iman iste...
Iman ise, çesitli imtihanlara tabidir, karsi gelme, bu böyle
Niye ise ben etrafimda hep harika iman sahipleri goruyorum, hatta ilerisi Rabbimin salih kullari zannediyorum açikca baska ifade olmaz ise
Biraz yorul ama içinde inanma istegi olsun, yoksa yazik sana unutulursun , Rabbini unutanlari, Rabbim de unutur

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Kardes, bakisini degiştir, şüphe bakisi ile kur-an 'a yaklasirsan onu alirsin, onlar soru degil ,şüphe
Nasil mi arinirsin?? önce Allah'tan iman iste...
Iman ise, çesitli imtihanlara tabidir, karsi gelme, bu böyle
Niye ise ben etrafimda hep harika iman sahipleri goruyorum, hatta ilerisi Rabbimin salih kullari zannediyorum açikca baska ifade olmaz ise
Biraz yorul ama içinde inanma istegi olsun, yoksa yazik sana unutulursun , Rabbini unutanlari, Rabbim de unutur

ben zaten şüpheyle yaklaşarak okumadım, %100 inanırken okudum, ama okuduktan sonra aklıma takılan yerler oldu ilk 120 sayfada. ve sırf bunlar'a cevap aradığım için günah'a girdiğimi düşünüyorsanız veya sorgulamayı bırak direk inan şüpheye düşmek şeytandandır vs. diyorsanız bu durumlar beni daha fazla şüpheye sokacaktır. kaldı ki benim ismim bile kur'andan bir surenin ismi, ama bu yaşıma kadar aklım nerdeydide 1 kez olsun açıp meal okumadım, neden ailem küçükken bir kez olsun mealini oku anla demedide arapçasını orjinalini okuyabilmem öğrenebilmem için uğraştılar? neden müslümanların birçoğu kur'anın mealini bir kere bile okumamalarına rağmen dindar geçiniyorlar veya sıkı sıkıya bu dini savunmaya çalışıyorlar? (bende öyleydim islam'ı savunmaya çalışırdım halbuki bir kez olsun kur'anın mealini açıp okumamıştım). halbuki ateistlerin deistlerin agnostiklerin birçoğu bile kur'anı bitirmişken ayetlerimizde açıklar ararlarken veya birçoğu eski kur'an öğrencisiyken kur'anı bitirdikten sonra islamdan çıktıklarını iddia ederlerken veya eski imamhatip öğrencisiyken neden müslümanların çoğu hala bir kez olsun açıp okumuyorlar inandıkları yüce kitabı. bunları sorgulamak elbette hakkımız. elbette sonuna kadar inanmak istiyorum şüphelerimi tamamen yok etmek istiyorum ki bunu bir forumda müslüman kardeşlerimle paylaşıp onlardan cevap bekliyorum. yoksa bu şüphelerimi ateist forumda paylaşsam hemen beni inançsızlığa teşvik edecekler veya anamla babamla bir büyüğümle paylaşsam "öyle şey mi olur sen nasıl şüpheye düşersin kâfir, sonsuz cehennemde yanacaksın sen" gibi cevaplar alacağım.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Demek adin Yasin:a26: çok severim o sureyi ...seni yargilamak kotulemek degil amacim acizane yardimci olmak yol gostermek
Lazim degil dersen eyvallah, yaptiklarin yanlis degil , sende yargilama insanlari bilgisiz , okumuyorlar diye, o yoldan gectim , ciktim elhamdulillah...
Sakin ogrenmek amacli bile olsa inanmayanlarin yanina ugrama, inanan insanlar seni azarlasada dur orda ...acizane tavsiye
Hele bir oku , bitir, bir buyugumuz bile genc iken aklina yatmayan ayetleri incelermis, sonra dogrusunu Rabbimin yardimi ile ogrenirmis
Hadi kolay gelsin, Rabbim yolunu açsin, sana hakikati gostersin, bizde bu hikmet ne arar???
Ya Rab , yardim et kardesimize...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Ateistlere ben rastlamıyorum. Çünkü onları görmek istemiyorum. Görmek istediğime baktığım için sorun olmuyor. Görmediğinizde anlayacaksınız ki sayısı en fazla olan Müslümanlardır. Bakmayı bilelim. ;)

çelebiler

Yasaklı Kullanıcı
Selamunaleykum arkadaşlar,

Ülkemizde ateistlerin sayısı neden bu kadar arttı sizce? Yada hep böyleydi benmi yeni farkettim... Gerçek hayatta göremiyorum pek tabii ama youtube'da olsun facebookta ve diğer sosyal ağlarda sayılarının hiçte az olmadığını hepiniz görüyorsunuzdur.
Endişelerinizde çok haklısınız.Ülkemizde ateizim artmaktadır bunun sebebi de dindarlığın artmasıdır.

Ancak bu artan dindarlık popüler kültür olarak yayıldığı için,dindarlaşan bireyler inandıkları dine tam manasıyla vakıf olamadıkları için kendilerine bakan dindar olmayan kişilere doğru örneklik teşkil edememekteler.Bu dindar görünüşlü insanların hata ve eksiklerini gören diğer kişiler de dini,dindar görünüşlü insanlara bakarak anlamak işlerine geldiği için ateist düşüncelerin etkisinde kalabiliyorlar.

Dindar görünüşlü insanları böyle olmasına sebepte islam görünüşlü dindir.yani toplumun genelinde geçerli olan din anlayışı İslam'ın,Kuran'ın hakikatlerinden uzak bir din anlayışıdır.Bugün İslam dininin kuralları olarak bildiğimiz pek çok şey aslında dinimize sonradan girmiş çeşitli düşünce ve farklı dinlerin kurallarıdır.

Mesela kadınların dövülmesine izin verdiğini söylediğiniz nisa suresi 34. ayet.Bu ayete göre kocasına karşı gelen kadınları dövüleceğini anlatılır herkeste bunu böyle bilir ve kabul eder.Öyledir de, fakat kadın ne konuda kocasına karşı gelirse dövülebilir?bunu ayetteki "nüşüze hunne" kelimesinden anlıyoruz.Hunne kadın demektir.Nüşüz isyan eden demektir.Fakat nüşüz'un diğer manasıda "gözü dışarıda olan" demektir.Yani bu isyan eden kadının,kocasına asi olduğu nokta iffetini koruma noktasıdır.Burada tarif edilen kadın kocasına sadık olmayan ya da sadık olmama riski olan kadındır.başka erkeklerde gözü olan sürekli başka erkeklere sinyal gönderen ve bu yaptıkları ortaya çıkmış olan kadındır.Bunun bir ispatı da kadını dövmeden önceki "yatağınızı ayırın" emridir.Bunun sebebi de kadın zina yaparsa çocuğun kimden olduğunun belli olması içindir.Yoksa kadını yola getirmek için değildir.

Böyle bir kabahat işleyen,kocasını aldatan kadına ülkemizde ve başka ülkelerde de sıklıklar ne yapıyorlar?malesef öldürüyorlar değil mi fakat biz bu emirde ne görüyoruz?Rabbimizin ne kadar merhametli olduğunu,dinimizin ne kadar çok insana değer verdiğini görüyoruz.dayak dediğimiz de yarada sığınarak iki tane aşk etmek değildir.Ayette "hafifçe dövün" ifadesi geçer.

Hangi insanın bu emre itirazı olabilir.hangi ateist bu emre "siz kadınları dövüyorsunuz" diye itiraz edebilir.Kendisini aldatma riski olan ya da aldatan karısı veya kız arkadaşı için kim bu kadar müsamahalı olabilir?İşte Rabbimiz böyle bir anlayışı istiyor bizden,bunda kötü birşey var mı?

Kadın bu sebepten başka bir sebeple de dövülemez."Yemeğin tuzu az olmuş,anneme karşı geldin" gibi anlaşmazlık sebepleriyle kadın dövülemez haramdır.

Bu örnekte olduğunu gibi dinimizin pekçok kuralı,geleneklerin ve dini insanlara yanlış anlatan kişilerin etkisiyle değişmiş,mubarek dinimiz anlaşılmaz hale gelmiştir.Bu yanlışlardan kurtulmanın çaresi Kuran'ı anlamaktan,Kuran'ın emrettiği gibi dinimizi yaşamaktan geçer.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt