turkislam54
Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM kardeşlerim size basımdan gecen bir olayı anlatacam benimm üniversite 1. sınıf zamanımda kaldıgım yurtta lise ögrencilerindende kalanlar vardı.Bunlar arasında koluna kalemle degisik yazılar yazan degişik şekiller cizen bir cocuk vardı.Bu cocuk hakkında iyi şeyler düşünmüyolardı.Bir gün dikkatimi çekti ve kolundakilere dikkat ettim.pentagram işareti ve devil yazıyodu.Bir süre sonra yurtta öğrenci baskanı oldum ve herkesle ayrı ayrı konustum.sıra geldi ateist cocuga aldım karsıma dedim ki ateistmisin? cvp olarak evet abi dedi.Neden dedim görmediğim hiçbişeye inanmam dedi.peki dedim ben sana Allah ın varlıgını ispatlarsam islamiyete geri dönermisin?inandırırsan tabiki dedi.ve basladık karsılıklı konusmaya önce bazı fikirlerimi söyledim.önceden insanlar kolye taktıklarında Allah ın ve Peygamberimizin isimlerini kolyelerin görmek isterlerdi. Şimdi ise bazı arkadaslar avrupa kültürünün baskısı ve degişen çağ la beraber devil satanist gibi şeyler takıyolar dedim. Sonra sordum sen görmedigin şeye inanmam diyosun neden devil yazdın koluna görüyomusun şeytanı dedim. Cevap veremedi. Peki şeytanın varlıgına inanıyomusun dedim. Evet şeytan var dedi.Peki cinlere ve meleklere inanıyomusun dedigimde evet dedi.Bu saydıklarımı görmeden inanıyosunda Allah ın varlıgına niçin inanmıyosun? dedim sustu. Ayrıca sen daha yaradanın yarattıklarını göremiyosun fani hayattasın yaradanı faniyken nasıl görmeyi düşünüyosun dedim sonra cocuk bana islamiyeti öğretmemi istedi bazı bildigim bilgileri sundum. Ancak ailesi islamiyet adına hiçbirşey öğretmemiş cocuga bence en büyük yanlış burda baslıyor.1 senedir hiç görmedim cocugu umarım dogru yolda devam ediyodur hayatına Allah herkese hidayet versin .....selametle......